AB, ja se ujutro jedva prisilim da nisam natašte (po novom režimu prehrane), al u 7 ne vidim, a kamoli da bi jela.
riki, sjetila sam se Denny koja s duplićima nema nikakvih simptoma.
andream~~~~~~za femarski
AB, ja se ujutro jedva prisilim da nisam natašte (po novom režimu prehrane), al u 7 ne vidim, a kamoli da bi jela.
riki, sjetila sam se Denny koja s duplićima nema nikakvih simptoma.
andream~~~~~~za femarski
Riki, vjerujem da će kod tebe biti školski, ne mora svaka trudnoća ista biti, ali, evo ih, just in case ~~~~~, ja sam isto od onih kojima su simptomi PMS-a bili koji put jači od trudničkih!!!
Posljednje uređivanje od ina33 : 10.01.2011. at 12:13
... ooo, poskupili su, prije je traženo 3 kn za slanje nalaza, ali i meni je to bilo jako smiješno!
Cure i ja ću preskočiti današnju kavu, jer se do sljedećeg pregleda moram izležavati zbog tlaka, nikako da se spusti ispod 140, (popne se i na 150) pa predostrožnosti radi mirujem. I non stop zijevam... jooj, samoj sebi sam dosadna, a žao mi je zbog kavice
Riki ~~~~~~~~~~ za veselje i mir poslije dobrog UZVa, bit će sve OK
Puno vibrrr~~~~~~~~~~~~~~~ica za cure koje uskoro startaju i koje će obilježiti početak godine visokim betama
...a svima![]()
cure, jel vas gledaju doktori ciklus prije postupka? meni je malo čudno što me dr T danas nije stavio na UZV, rekao da nema potrebe (pitam zbog event. cisti i sl?). Protokol mi je od 2. do 7. dana po dvije femare, pa tek onda 8. dan standardno na UZV.
...pardon, sad vidim, od 3. do 7. dana (femara).
Ne znam još, popodne ću zvati svog soc. za nove uputnice, ako ga ne dobijem idem u Breyer.
Inače mi je gospođa rekla da mogu doći u Breyer do 16.30 h, ali ne bih onda smjela ništa jesti do tada
Nisam nježna, ali nekad ima problema pogoditi mi venu. Jednom su se u VG njih četvero zaredali i jedva nakapali nešto krvi. Bilo mi je zima pa sam se stisnula![]()
Riki, biti će sve ok...
Gričanka, samo se ti lezi i ne mrdaj!![]()
AB, nešto se počelo nazirati na toalet papiru... sad će ona... zna da imam još puno posla ovaj tjedan, pa me pušta da dovršim.![]()
Ja stižem na kavu. Došla sam u 7 na posao da bi mogla u 4 otići, otkazala zubara... lagala mu čak!![]()
Otprilike tako ja zamišljam i svoju priču.
andream, vezano za bježanje folikula, upravo sam takvu priču imala. Što se tiče uzv-a u ciklusu prije postupka, nikada me dr. to nije tražio. A moja frendica B. - živi u Njemačkoj, uvijek pregled prije postupka.
gričanka, bez skitnje molim!
AB, za prekosutra~~~~~~
Mojca, još malo i pravi start~~~~
rikikiki ~~~~~![]()
rikikiki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za uzv
i ja bih tako rado jednu popila s vama![]()
na žalost upravo mi je iskrsnulo duže ostajanje na poslu tako da ništa od kavice![]()
andream mene su obavezno gledali kad je bilo vremana, a kad nije onda smo sve u hodu rješavali, doadajem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~ za postupak
rikikiki naravno da će sve biti u redu, svaka je trudnoća priča za sebe, ti se u prošloj trudnoći dovoljno namučila za naredne tri
gričanka samo ti odmaraj,meni su uveli tablete kad mi je tlak bio na 150 dok neki doktori tvrde da je to potpuno uredan tlak, a da sve ostalo služi svrsiprevelike tabletomanije
mojca stvarno si bila vrijedna da bi stigla na ovbu kavu 5+
Andream, mislim da je pregled bitan samo prije postupka stimuliranog menopurima/gonalima. Ako postoji cista oni hrane samo nju. Femara (kao i klomifen) je druga vrsta stimulacije, gdje se ne pikaš gotovim hormonima, nego potičeš organizam da ih sam proizvodi.
Cure ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve!
Sretna, moram nekako razbiti image zabušantice.![]()
riki ~~~~~~~~~~~~~~~~ za uzv
niti ja drugi put nisam imala simptoma tamo negdje do 9. tjedna
čak su se i cice ispuhale
samo mi je trbuh rastao, al ja to sama nisam ni primjetila dok mi drugi nisu rekli
strogo sam mirovala pa se nisam ni gledala, a i trbuh mi je ostao od prve trudnoće pa nisam ni skužila da je opet počeo rasti
mučnine su počele oko tog 9 tjedna, a do tada ništa
zato, samo pozitiva
svima iz ovog kluba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
riki...uzivaj i ne brini. Moj dr jereako da je samo opasno ako imas jake simptome pa oni nestanu. Gledaj nase trudnice koje nose dvojceke (Denny) - kaze nema niti jednog simptoma, a pola puta presla~~~~~~~~~~~~~~~ evo ih jos malo (mislim vibrica)
andream, prije femarskog šaljem ~~~~~za kućnu. Zaboravih kakva je na kraju bila LH, skroz pozitivna kako treba?
Andream, a da nije bila ranije ovulacija pa sad crta blijedi?
Idem probati složiti listu:
tikica-pikalica
Mojca-pikalica još malo
taca-pikalica još malo
AB-siječanj-prirodnjak
andream-femara-veljača
Marnie-još malo
aleksandraj-kad?
m arta-kad?
linalena?
ko fali?
ti fališ
za listu!
Posljednje uređivanje od AuroraBlu : 11.01.2011. at 10:21
Moje pikanje se nazalost opet odlaze jer sam danas saznala da mog dr. nema do 19.2. a ja ne zelim ici u postupak kao 13.prase i cekati tko ce se smilovati da me pogleda na UZV. To znaci jos jedan ciklus na Stedirilu. Uvijek mi je tako s Petrovom, nikako da se uskladimo.
a joj taco..., igra živaca
nisam ni skužila da si u Petrovoj. Ja mislila da si ti Vili fan.
Taco, pa baš razočaravajuće... mora neki shopping pasti za utjehu...
Sigurna si da želiš baš njega čekati? Meni recimo ona doktorica koju smo upoznali, ulijeva povjerenje..
Ja imam pravilo da nitko nije nezamjenjiv, čak štoviše sad bi mi bilo drago da mi od početka do kraja postupak vodi mladi doktor iz ekipe![]()
taco može molim te onaj link
I ja bi probala s drugom ekipom,možda je to dobitno!
ah taco kužim te kad kažeš da ne želiš moliti za UZV kad nema tvog dr.-a. Ja isto mrzim takve stvari. A i čekanje na sve te kolektivne i pojedinačne godišnje da prođu...
Taco, baš mi je žao. Pa kud će dr. do 19.2.?
pomozite rodice,
moju susjedu zanima, ima 46 godina i da li postoji mogučnost da krene u priču mpo zbog godina?koja je dobna granica?davno su bili u postupcima ali odustali zbog financija a sad bi ponovno probali ako još mogu zbog godina?
naravno da može, nema više dobne granice po zakonu (tu mi se čini da je novi zakon kakav god da je, bar našoj dobnoj skupini donio puno bolji položaj). nek se odmah javi MPO centru pa će je dr poslati na pretrage.
moram priznati da sam bila iznenađena i sama kad sam vidjela da neki uistinu stariji parovi, tj. žene (možda i tik pred 50-om) pokušavaju MPO u Vinogradskoj.
Glacova, imas pp.
AB, soping je jako dobra ideja, samo jos malo da pocnu snizenja i krecem u akciju. Inace, ne zelim ici kod drugog dr. jer se osjecam nesigurno iz raznoraznih razloga. Da sam htjela kod drugog ne bih se vise vracala u Petrovu, tamo sam iskljucivo zbog dr.V. Danas sam ih slucajno nazvala da provjerim hoce li biti u bolnici u iduci petak kada sam trebala ici na kontrolni UZV pred postupak i sestra mi kaze da ce biti na odmoru do 19.2. Ne kazem da ga nije zasluzio ali 4tj. odmora sada kada postupci opet pocinju???
taca, ne kužim tu liječničku etiku-naručiš pacijentice i onda zgibaš na 4 tjedna???????
Možda je to prepisivanje od mariborskog tima, kao liječi te tim, a ne jedan liječnik
puno hvala,joj kako će se obradovati kad joj prenesem ove vijesti !
Evo mene s uzv, 9.dc imam folikul od 13,5 endometrij 7,5. ja mislim da će to biti cista, prevelik mi je, obično mi 8.dan bude 11-12. Rekao doktor da je danas nemoguće znati o čem se radi. Ali svejedno mi je, punkcija će biti, bez obzira je li cista ili ne.
Posljednje uređivanje od AuroraBlu : 12.01.2011. at 10:07
Mojca, hoćeš se sama pikati? Kod koga ćeš na uzv 5.dan?
AB, možda ti je samo ovaj ciklus kraći, pa će ipak biti js.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za to!
Mojca sve si bliža postupku.
Sama ću, pogledala sam filmiće na youtube-u... ne čini se strašno. MD će biti blizu za svaki slučaj.![]()
U dogovoru s dr. Š. prvi UZV ću kod dr. Marton (starije, mlađa je tad odsutna... dugo sam kod njih, pa ću zamoliti da mi napiše preporuku za bolovanje) ali tek 6. dc jer mi 5. dc pada u nedjelju.
Iako... nakon što sam dogovorila taj UZV, krenula me proganjati ideja da odem i do dr. R u V. ... Uf, te bube u glavi!![]()
Mojca, moja preporuka je otići na folikulometriju MPO dr-u.
Ma da... slažem se. Iako je Š. rekao da sama odobarem.
On je mislio da sama odabereš hoćeš li k njima ili kod nekog u Zg. Ali, u svakom slučaju bi bilo bolje da ideš nekom od mpo doktora na folikulometriju, jer oni su u tome, oni to rade stalno. A ostali ginekolozi nemaju potrebe to raditi (dođeš im na pregled jednom u nekom razdoblju i pogledaju opće stanje: jajnike, di je bila i je li bila ovulacija, žuto tijelo, endometrij... miomi, itd... nitko od njih ne mjeri folikule. kojih ni nema u množini ako nisi u stimuliranom postupku).
Mojca, mislila sam da se podrazumijeva da je MPO dr, telefon u ruke i naruči se.
Mojca i ja ti preporučam MPO dr-a. Nemoj napraviti istu grešku kao ja kada sam išla na pregled antralnih folikula kod svog ne-MPO dr-a (koji je inače super za redovne preglede i beštije koje mi se stvore svako malo), pa je rekao da je sve ok i kada sam krenula u stimulirani na kraju je ispalo da sam imala cistu koju sam hranila menopurima
.