tiki, rekla bih da je dozvoljeno 5 smajlića.
tiki, rekla bih da je dozvoljeno 5 smajlića.
ali, kad je mene doma čekala takva fina večera...nisam baš mogla pustit da se do 10 hladi
![]()
Mare, ja svoju dr. o.p. ne doživljavam upoće.Početi ću ih piti, samo mi treba koji dan da se nagovorim na to. Dok srušim moj poznati optor prema ljekovima.
![]()
a šta je tu čudno da su njih dvije zaružile do fajrunta !? Pa mene nisu iznenadile "stare" partijanerice. Vidim bit će uskoro jedna dnevna kavica za majke s djecom, trudnice i sl., a jedna "večernja" za ružionu. Samo molim vas održite tradiciju dok mi se dijete ne rodi i malo ne stasa jer ću vam se rado pridružiti na obje.
tiki_a želim ti da cijeli život pamtiš 12.09.2010.
svim kokama i rodama![]()
Mijenjam bolni PMS za bezbolni. Ljubazne ponude na pp.
Ja sam sinoc nakon duljeg vremena zaspala ko mala beba.Nije bio Staropramen ali i Becs pomaze.
Mojca, ja sam na euthyroxu oko godinu i pol i mogu reci da se bolje osjecam, nekako sam vise fit, bolja mi je koncentracija i sl.Osim toga, dobro djeluje i na kilice jer ubrzava metabolizam.
AuroraBlu, nema te vecere koja bi mene odvukla od "kavice".Iduci put cemo se pobrinuti da grickamo nesto slano pa ce i cuga bolje kliziti.(sad mi je vec neugodno)
... nego, je li pristiglo puno ponuda ?
... Znam da su se partijanerice dobro provele(kao i obično), ali vam ovog puta baš zavidim, jer nisam mogla doći. Molit ću isto što i Mimek: neka se tradicija nastavi!
Tiki_a ~~~~~~~ za nedjelju
Glacova, jesu li počele pripreme?
M arta ~~~~~~~~ za start i škicni temu o pikanju OVDJE , vidjet ćeš nije problematično.
Koke![]()
[QUOTE=taca70;1697877]Ja sam sinoc nakon duljeg vremena zaspala ko mala beba.Nije bio Staropramen ali i Becs pomaze.
Mojca, ja sam na euthyroxu oko godinu i pol i mogu reci da se bolje osjecam, nekako sam vise fit, bolja mi je koncentracija i sl.Osim toga, dobro djeluje i na kilice jer ubrzava metabolizam.
Taca, uvjerila si me!
nisam fit vec duze vrijeme, koncentracija? Nepoznat pojam... A djeluje i na kile?
'Alo ljekarna, imate tih čarobnih tabletica.. Di sam ono stavila recept?
A što se tiče spavanja... Ja sam imala najkošmarniju noć u životu... Tako mi i treba... Trebala sam doći na "kavu".![]()
Hugs svima!
![]()
Mimek, dobro da nije 11-ti za pamćenje. A sad po novoj verziji neće biti ni 12-ti. Jer folikuli su sada 15,15,15,14 mm, valjda će to trajati do konačnog izjednačenja. Endo 8,1 mm, dr. D. zadovoljna i rekla je uzv u nedjelju, no kad je vidjela da se previše bojim čekati još dva dana sažalila se i rekla nek' dođem ponovo sutra. Jadni oni s nama "upućenima". Njezina je procjena štoperica u ponedjeljakšto je jako vjerojatno. Igra živaca jer i gužva na poslu nam se zbog kvara u sustavu preselila za par dana. Puna mi je glava kalkulacija oko usklađenja postupka s poslom, bit će veselo do kraja kak' se i šika za zadnji puta. Još ću biti sretna ako transfer bude u subotu pa da ne moram drugi dan trčati na posao.
Mojca, meni je dr. (iz nukl. med.) rekao da je dobro koristiti tako malu dozu kako bi se štitnjači olakšalo. To ti je jako mala doza pa ako ti nije previše mrsko, koristi ih (ja sam bila baš previše lijena pa nek' mi bude).
mare41ja bi ti ponudila dva dana, ali ne odgovara mi termin
![]()
Hvala Tiki. Ti i Taca ste me uvjerile... nisam još bila u ljekarni, kasnije ću, dok budemo šetali pse. (Imamo u blizini 7/24 ljekarnu.)
Sad jos samo maram napraviti raspored uzimanja matične mliječi, heferola, captafera, evelvita, euthyroxa, propolisa, pijenja cijeđenih sokova ujutro voćnih, popodne povrtnih i zaljepiti ga na vidljivo mjesto, inače cu sve zaboraviti...![]()
I... da se pohvalim, skuhala sam danas nešto... nakon više mjeseci.I marljivo čitam dvije knjigo o boostanju plodnosti. Ne znam koliko će pomoći... ali neće ni odmoći, a u svakom slučaju je zdravije piti sok od cikle neko jesti čips.
Tiki, znaš kako kažu u Dalmaciji "oli je posao zec pa će uteć". Ne misli sad previše na posao.Drži se.
![]()
Ajme, kad se sjetim ovoga i entuzijazma i volje kojom sam uzimala sve preporučeno. Sad nisam uspjela ni Duphaston popit kako spada (ono, zaboravim ujutro, pa popijem jutarnju u pet popodne, a večernju dva sata poslije, nije ni čudo što imam histerične napade i stostruki PMS, i što se ne mogu riješit cista). Sretno, Mojca!
Tiki_a, pod našim si budnim okom, željno iščekujemo svaku iduću vijest!
Posljednje uređivanje od vikki : 10.09.2010. at 21:28
Ma ja spadam u one koiu kupe sirup kad ih boli grlo i drže ga na stolu... i misle da je to dovoljno. Biti će super ako uspijem tjedan dana izdržat prema rasporedu.![]()
Nego, sad sam dosla s masaže, rekla mi fizioterapeutica (postala mi frendica nakon pustih godna što idem k njoj) da je jako važno poboljšati cirkulaciju... da nije loše napraviti 10-tak tremana u hipobaričnoj komori. Možda sve to znate, pa otkrivam toplu vodu.. Ako je tako, sori... samo imam potrebu podijeliti preporuku. Idem konačno u ljekarnu. Noc.![]()
Mojca, nedavno sam citala da se hipobaricna komora, izmedu ostalog, preporucuje i kod neplodnosti ali nista konkretnije o dijagnozama i ucincima.Takoder zbog bolje cirkulacije se preporucuje i akupunktura pa mi se mota po glavi da se izbockam.
Akupunktura ziher pomaže, ali ajd ti nađi dobrog ankupunktiristu. Što se akupunkture tiče, gledala sam dokumentarac u kojem ženi u Kini rade carski rez uz akupunkturu umjesto klasične zapadne anestezije. Lijepo je pričala s njima, u nekoliko trenutaka je osjetila škakljanje i to je bilo sve. Totalno nevjerovatno.
Barokomore su, kaže fizioterapeutica kod nas skroz zanemarili, u Sloveniji ih navodno imaju svake toplice. 10-tak tretmana potiče mikrocirkulaciju i to "frži" oko 6 mjeseci. I još kae da je za cirkulaciju dobar đumbir. Pa da, skroz sam zaboravila na njega...Ponekad ga se sjetim uzeti zimi, kad sam sva smrznuta.
Ja sam išla par mjeseci na akupunkturu kao i prije svakog IVF,ali nije mi pomoglo. Sad opet razmišljam da krenem prije Praga.
Ne može odmoći,barem opusti i koliko toliko reducira stres.
Glacova, držim fige.![]()
Ja namjeravam krenuti na shiatsu tretmane. Ako nista drugo da me, sto Glacova kaze, opusti... kad sam prije isla u trenucima visokog stresa, znala sam se fino isplakati i nakon tretmana biti skroz mirna. Totalno mi je sve bilo ravno!
Sto se tice barokomora, vec sam sat i pol na telefonu, u Slovenskim toplicama imaju neke "vrece" a ne prave komore u koje cijeli udjes... takvu sam nasla u Splitu, 10 tretmana 5.000 kn! Ima jedna poliklinika koja se bavi baromedicinom iz Pule, imaju podruznicu u Zagrebu u Novoj bolnici. Nisam ih uspijela dobiti.
Idem sad na Zumberak, to je najbolja terapija!![]()
Koliko ja znam-riječ je hiper, a ne hipo, a ni bolnica se tako ne zove, a o cijeni da ne govorim...
tiki, hvala, držim fige da su se napuhnuli, mene pere neki F, ni žumberak ne pomaže.
Kako vikki kaže..."kad se sjetim ovog entuzijazma"...i ja sam ranije kao i Mojca, kako sam samo vjerno pila ciklu. Sve je to korisno, ako možda neće poboljšati plodnost, vjerojatno će dobro biti za nešto drugo. Mojca, uvijek su dobro došle ovakve informacije, netko će saznati nešto novo i dobro je za podsjetnik.
Moji folikuli danas desno 17,16,16,15; lijevo 13 mm. Danas 2 gonala i cetrotide, sutra štoperica i u utorak punkcija. To je moj konačan odgovor. Endo 8,5 mm, prof. kaže da je dobar.
Koke![]()
AuroraBlue, hvala!
mare41, idem u KBO. dobila sam lijekove u 08.mj.
Gričanka, hvala i tebi. već sam gledala na youtube-u, al uživo je uživo.
uglavnom, usvojila sam znanje i čekam start.
tiki_a
pozdrav svim ostalim "kokama" i "starim" i "novim"!![]()
Mare i mene je to zbunilo... ni ja do sad nisam čula za hipobaričnu komoru već za hiper.
Ali fizioterapeutica je baš naglasila da nije hiper nego hipo, a predpostavljam da se u komori tlak može regulirati u oba smijera. Štogod... ako su cijene imalo nalik na splitske, bojim se da je đumbir jednostavnije i jeftinije rješenje.Bar za mene.
Mojca, oprosti što ovako upadam, ali čitala sam u knjizi koja daje savjete o prehrani za poboljšanje plodnosti i ostvarenje trudnoće da je đumbir zabranjena namirnica. Treba ga izbjegavati, jer može dovesti do pobačaja.
Marnie,vratila si nam se.Nadam se da si se odmorila i pripremila da dalje.Kakav je plan?
Tiki_a, drzim fige da sve dobro prode.
M arta, ja sam mislila da ces ti u zg?
Posljednje uređivanje od taca70 : 12.09.2010. at 12:13
Thx Marnie... sve sam zbunjenija.Upravo to što Vikki kaže, moja frendica ga je uzimala protiv mučnina i super joj je pomogao. A s druge strane, u knjigama za poboljšanje plodnosti koje imam nije među preporučenim namirnicaima. Ima netko nekog fitoterapeua za preporučiti?
![]()
Mojca, ima puno na webu o tome,ali samo zbunjuje. Našla sam da je dobar i za muške!
http://www.roditelji.hr/zelim-bebu/6...-plodnost.html
http://www.narodnilijek.com/index.ph...&word=djumbira
http://planb.com.hr/2009/07/drazi-za...voca-i-povrca/
Da Glacova, baš zbunjuje.ja sam naisla na i na ovo:
http://www.herbalinfusions.ca/blog/2...erbs-to-avoid/
toliko toga u suprotnosti s već pročitanim.Eh...
U mojoj knjizi baš autorica spominje da se na žalost mnogim ženama đumbir preporučuje protiv mučnina, a ona smatra da je to opasno, jer može dovesti do pobačaja. U knjizi recimo piše i da je grašak prirodna kontracepcija, a ja ga obožavam. Mada, pretpostavljam da bilo koja hrana koja se uzima u umjerenim količinama ne može štetiti.
Ja ću još malo odmarati od postupaka do početka 10. mjeseca kada bih opet probala s prirodnim postupkom. Iskreno, mučno mi je od same pomisli da moram opet na preglede u bolnice. Ono čekanje, izostajanje i jurnjava na posao - naježim se od same pomisli na to...tako da moram još malo skupiti energije za dalje.
Joj cure, mislim da ništa nema takvo djelovanje da baš sad može bilo što veliko na tom polju učiniti, pozitivno ili negativno - od graška, preko cikle, do džumbira... I ja sam bila od onih što sam čitala knjigu Povećajte svoju plodnost prirodnim putem, mislim da je svako na ovom putu kupi i sigurno je to autorici dobra zarada, ali mislim da se toga, u nekoj mjeri da se ful postupa po tome, gotovo pa ne može držati. Uzimte ono što vam paše, ako išta, i držite se toga, bio bi moj savjet. Ako vas sve to skupa maltertira - batalite priču, vjerojatno ništa od toga nije ključno.
Tiki_a, sretno! U čemu je bio trik ovaj put - je li to prvi protokol s cetrotideima? Stvarno zvuči izvrsno tvoja reakcija!
Svima sretno!!!
I ja sam pomislila isto što i ina, ali eto nekako nisam htjela razbijati lanac.
Svima u klubu ~~~~~~~~~~~~~~~ od nas.
andream, nema lanca, ni ja nisam u tom filmu, ako neko misli da mu pomaže-ok.
Marnie-vraćaš se u Vinogradsku?
Ok, ok, uvjerile ste me. Prestajem brinuti o tome.Jedem i pijem samo ono što mi bud gušt!
Nego, ipak sam ponovila bris i streptokok b se vratio.Dobila dva antibiotika: cefaleksin i nakon toga azitromicin. Ima netko iskustva s tom nevoljom od bakterije?
Ja. Pij antibiotike, dok ih piješ, lactogyn 2x1 oralno da ne dođu gljivice. I bit uporan. Terapeutski cilj, po meni - ako ga ne možeš istrijebiti (meni svako malo iskrsne), neka prije postupka bude OK i u trudnoći bude OK, i vozi, bez puno odgađanja zbog toga, jer je klub 39+.
Posljednje uređivanje od ina33 : 13.09.2010. at 17:21
joj, Mojca - ja ga imala preko 2 godine i niti jedan oralni antibiotik ni homeopatski lijek nije pomogao (sto ne znaci da nece tebi). na kraju sam morala hodocastiti n zaraznu i primati ciljane antibiotike intravenozno jer me gin nije htio ni poslati na VV dok ga se nisam rijesila. ali nakon toga se nije vratio (kucam u drvo).
ali kad sam ga lijecila jos nisam sudjelovala na forumu i malo toga sam znala o prirodnim lijekovima - malo pretrazi forum. koliko sam vidjela, curama je masovno pomogao neki pripravak od cesnjaka i vina - ekspresno su se rijesile bestija. ne znam tocan recept, ali mislim da forumasica Pinky zna pa ju kontaktiraj. ili malo prokopaj po forumu - negdje je postan.
i trebale bi pomoci homemade vaginalete od cesnjaka ili kupis kapsule cesnjaka u ljekarni i stavljas ih vaginalno.
sretno!
to sve skupa naravno ne znaci da odustanes od antibiotika
i kako ina kaze - obavezno lactogyn uz njih.
Tiki sretno sutra!!! Držim fige da ovaj put bude dobitni
I drugim curkama puno vibrica.... za uspjeh !
tiki, sretno sutra i daj prazni inbox povremeno![]()
Hvala cure
ina33, imala sam već takav broj folikula ranije, zaporavo u zadnjih par menopurskih postupaka upola manje, ali već po gonalima je rast išao sporije - 1 mm dnevno, a s menopurima + suprefact 2 mm dnevno. Tako kasna punkcija - nikada. cetrotide u srijedu mi je praktički 2 dana držao folikule na istoj veličini, a onda za 1 dan porast za 1 mm (jedan f. i za 2 mm). Endo se polako debljao, kod mene nikada nije veće debljine, ali i to je skroz ok (8,5 mm).
Mojca, evo zaboravila sam da sam si na kompu sacuvala neke recepte pa ti pastam:
- cesnjak kuhan u vinu (tri glavice ociscenog i malo zgnjecenog cesnjaka u litri domaceg bijelog vina, zakuhas i ostavis da vrije pola sata, procijedis i ohladis pa pijes svako jutro 3 jusne zlice dok ne popijes cijelu kolicinu)
- kapsule brusnica forte
- citrofit (koncentrat kostica grejpa koji djeluje kao prirodni antibiotik)
uz to sam tjedan dana stavljala tampone namocene u kantarionovo ulje s par kapi etericnog ulja cajevca
Hvala Ina i Frka. Krećem u akciju...
Tiki, sretno, sretnije, najsretnije!![]()
Drage cure,
javljam vam se nakon puno pročitanih foruma, čekanja ni sama ne znam čega, uživam sa vama i divim se nekak kak ste hrabre i kak ne filozofirate puno nego se borite.
MM i ja pokušavamo od 2005.g. i nikad se nije ništa primilo, sa nama je kao sve OK ali prvi puta ću ići na detaljne pretrage.
Voljela bi da mi neka od vas objasni ili da nadu nakon današnjeg prvog pregleda kod dr. Alebića. PRvo, jako je simpa čovjek, stvarno ulijeva povjerenje. Rekao mi je da sam došla u zadnji čas i da mi je jako smanjen broj jajnih stanica, da postoje samo u lijevom jajniku. To je za sad jedini problem. Rekao mi je da se previše ne nadam. OK, sad mi je užasno važno da pokušam. MM će bit gotov drugi spermiogram, prvi je prosjećan, nekomentiran od dr., jajnici prohodnni, tri stimulacije klomifen po dva jajašca. Znam da sam dugo čekala, nekako osjećam krivnju, nisam htjela priznati da ne mogu sama, čudna smo mi bića nekad.
Da li koja od vas ima sličan problem, nisam ni svjesna bila svojih godina dok te netko ne suoči sa vlastitim tijelom. Savjet molim.Nadam se da me primate k sebi i da postoji bar mala nada za mene. Stalno sam se veselila sa vama ali eto me prvi put da to i znate. Moram pohvatat sva pravila foruma pa me upozoravajte ak nešto krivo radim. Pozdrav veliki "babama" od mene
garden, dobro došla, jel to 68. godište? Pošto si nas čitala znaš da smo sve sa sličnim problemima, čekamo tvoje nalaze pa ćemo komentirati. Slobodno pitaj sve što te zanima, a i priključi nam se na nekoj od kava (Oro nije daleko).
Posljednje uređivanje od mare41 : 14.09.2010. at 15:11
I nemoj se iznenaditi kad vidiš da ti kasne postovi, tako je sa svima friškima-prvih par postova čeka na odobrenje od administratora, a privatne poruke ćeš moći primati tek nakon 10 postova.
tiki, draga, čekamo![]()
Posljednje uređivanje od mare41 : 14.09.2010. at 15:13
Garden42, dobro nam dosla i nisi trebala toliko cekati da nam se pridruzus.Ali sve u svoje vrijeme...Problem smanjene zalihe imamo sve mi ovdje u vecoj ili manjoj mjeri jer je to nesto sto priroda odreduje svim pripadnicama ljepseg spola u kasnim tridesetim pa nadalje.Ova tvoja reakcija s klomifenima i nije tako losa ali glavno je da se vidi kako reagiras na pravu stimulaciju.Isli ste vec na IVF ili ste imali ciljane s klomifenima?Svakako se morate ubrzati, nadam se da vam je dr.A vec odredio termin za postupak.Jesi radila hormone?