Primljena štoperica, a sad cool čekanje...
I još jednom ~~~~~~~~~~~~~ da sutra svi skačemo za naše dvije hrabrice ~~~~~~~~~~~~
Primljena štoperica, a sad cool čekanje...
I još jednom ~~~~~~~~~~~~~ da sutra svi skačemo za naše dvije hrabrice ~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za naše cure AB i tikicu
Cure, ništa od mene, minus ko kuća i danas ću dobit. Ali nemojte bit žalosne, jer nisam ni jaSutra ujutro sam na dogovoru u Splitu i to me baš veseli
Tikice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za današnju betu!!!
AB za Cito! ~~~~~~~~~~~~~~~~
Tikica, za veeeeeliku brojku! ~~~~~~~~~~~~~~~~
Posljednje uređivanje od Mojca : 03.02.2011. at 08:41
Evo onda ABejčić za ~~~~~Split.
Ja malo zaboravila na svoje nalaze od CB i sad se čudim Streptokoku B, jel to nešto nečemu ili ničemu? Piše i da treba antibiotik.
tikica, čekamo i ~~~~~~~
Mare, treba antibiotik. To ti je moj dugogodišnji "prijatelj". Jako je otporan.![]()
ABlu ~~~~~ za Cito
Tikica ~~~~~~~~
andream ~~~~~ za uspješan lov sutra!!! Baš sve zvuči obećavajuće.
Ne znam od kud dođe, često se vraća, dobro je biti bez njega na postupku, reče mi dr. Š. Ja sam 10 dana prije postupka popila kutiju Klavocina samoinicijativno, jer sam osjećala da je tu. Može izazavati spontane, ali rijetko (mojoj kolegici se to desilo). Ako ga majka na porodu ima mora za vrijeme poroda dobivati antibiotik, da se ne prenese na bebu (frendicim slučaj).
Ja ga već dugo vremena uništavam... ali bez nekog dugotrajnijeg uspijeha.Probala sam više antibiotika ili kombinacija istih... pa se uvijek na koncu vrati.
Da, streptokok je vrlo otporan i dosadan. Ali, kaže moj (i tvoj, Mare) ginekolog da se antibiotikom ubije tura streptokoka koja je trenutno prisutna, ali čim ih ubiješ dođu novi - streptokoka imamo na koži... ima ga svugdje, i on se jednostavno opet naseli. Dakle, trebalo bi održavati imunitet.
Ja sam imala s njim problema ranije ali u zadnje vrijeme ne. Pomogao mi je bioclin-multigyn (tekućina za ispiranje rodnice![]()
Mare41, ja sam pila dviej ture antibiotika zbog tog daveža ali nalaz nisam ponavljala već dosta dugo. Poslije mi je moj MPO dr. rekao da je najbolji Pembritin.
Cure, ja krvce pustila, mm ce dici popodne oko 3 nalaz. Ne ocekujem nista doli 0,nesto a moji planovi su slicni kao i od drage nam AB s tim da ukljucuju i predanost igrama na srecu radi popunjavanja tekuceg mi racuna
S tim da cak dugorocno dosezu i do drugih nam drzava koje jos nisam posjetila![]()
Tikica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andream, za finu punkciju sutra
Mojca, nekako sam sama došla do toga (bilo je tih reklama po gin.čekaonicama, pa sam malo googlala i shvatila da je to stvarno super proizvod) kupuje se u ljekarnama. trebaš jednokratno kupiti irigator, a onda po potrebi kupuješ te tabletice koje otopiš u vodi u tom irigatoru. (1 kutija ima 10 tableta i košta 70 kn)
Ab, za Split!
Mojca, vibrice!
Tikica, vibrice!
Mare, strep B obavezno antibiotik stila klavocin i amoksil (ako se dobro sjećam), on je relativni big deal u trudnoći (primjerice, ako sam to ja dobro shvatila, moja trudnoća je kao vođena a la rizična zbog strepa B, a inače je bila uredna super), njega sam stalno kontrolirala i tukla antibioticima.
Irigatori - bogme i meni je to predložila jedna gin... ali, nekako... nisam se još time bavila, valjda zato što me ta gin ne pozna, dala mi antibiotske vaginalete bez antimikotika (mislim medazol) i nakon toga završila na antibiotiku itracu3 zbog gljivične upale, a bilo je ono nešto neznatno, na rubu uopće da li terapija. Ako sam to uopće sve dobro pokopčala. Zasad mi je super preporuka od rvukovi, zbog toga ću je vječno imat u srcu, vezano za lactogyn, to mi stvarno pali kod gljliv. upala, to i pokoja vaginaleta.
Ja sam za strep B koristila Klavocin Bid + Dalacin (antibiot. vag. krema) ili neki na bazi penicilina + sumamed.
Svejedno se vraća.
Ina, može pliz malo detaljnije preporuku od rvukovi, jer mene naravno i gljiva napada odmah nakon streptokoka. Dva dana prije punkcije sam završila s Canestenom...
Lua, nažalost. Taj antibiotik je bio sjajan. Ko klinku me spašavao kod upala sinusa.
Ništa specijalno, čim krkaš antibiotik, za bilo koju svrhu (vaginalnu ili drugu) odmah pit lactogyn 2x1 oralno. Znači, kad mi bilo koji dr. prepiše antibiotik, to automatski znači da ću zvat ginćku da mi da savjet što trošit i kako (rojazol ili canesten vag. dok traje terapija, ako je baš terapija tipa 10 dana, onda svaki drugi dan, tako nekako).
Znači, uz antibiotik (svaki živi) ja obavzno moram svaki dan rojazol u rodnicu (ako ima krvarenja tj. menga) ili canesten (ako nema krvarenja). Uz to i taj lactogyn 2x1 oralno.
Kad sam bila mlađa pa imala svoju relativnu plodnu sluz tijekom ciklusa, onda svejedno lactogyn 2x1 oko ovulacije. Ili kad sam u stimulaciji, onda ta sluz bude ono... sluzetina jedne plodne mladice - onda isto lactogyn 2x1 kad ima sluzi, a eventualno ubacit i koju vaginaletu.
Ne preuska roba, ne previše slatkog, ne najlonke (rađe samostojeće, ako je opcija), isključivo pamučno rublje, ne tange, ne dnevni ulošci, tijekom menge isključivo socijalistički ulošci (vir80, veoplast), ne tamponi. Uz sve to, ide nekako, a i bolje je... kako hormoni presušuju, bar jedan benefit dobi.
Posljednje uređivanje od ina33 : 03.02.2011. at 11:20
Do češnjaka i tih prirodnih stvari nisam došla... to me nekako odbija, gurat dolje češnjak, a i inače nisam od tih prirodnih stvari, osim ako nisu farmaceutski prerađene.
Thx Ina.Kad me sljedeći put napadne, imati ću pametniju strategiju.
Btw... probala češnjak. Nikakve koristi. Osim što me je peklo za pop...
Mene bi s češnjakom bilo strah još da mi nekakvu alergiju ne napravi. A peku i vagin., kad je gadno, ali valjda manje... Mislim da, kad se to razbukta, to je beyond češnjaka i ostalog. Tipa, dok je ono malo pojačana sluz taj lactogyn 2x1 je preventiva, ali kad si na antibiotiku onda mora, ako si tome sklona, po meni (mom iskustvu, za mene) ići i vaginaleta i lactogyn. Navodno je klavocin posebno notoran za candidijaze, ali.. u biti... sa svakim se dogodi slično. Nema veze,bitno je tući bakterije, candida je samo neugodna, nije toliko opasna.
Posljednje uređivanje od ina33 : 03.02.2011. at 11:49
Bilo je i mene strah...pa sam ipak morala probati. Sad znam da više neću.
Nego, glede kandide, moja frendica u Splitu se godinama mučila s njom i ništa, ništa nije pomoglo. Probala je sve, čak su posebno za nju radili vaginalete u gradskoj ljekarni Zagreb. Ništa nije riješila dok nije otišla u Analize na moj nagovor i napravila testove. Rezultat je bio da ima kandide više nego se može izmjeriti. Godinu dana je bila na dijeti, bez šećera, bez proizvoda koji imaju kvasac ili ocat u sebi, od voća samo limun i još nešto malo... i još hrpa drugih preporuka. Skinula je masu klia, izgleda savršeno, problemi s probavom su nestali, ten se popravio.. totalni preporod. Test na kandidu je ponavljala svaka tri mjeseca.
Naravno, ona je extremni slučaj, pa je tako dugo trajalo, mislim da inače traje kraće.
Lua je i moja ljubimica, sklona sam Rijeci
![]()
Ne mogu ja to, Mojca, mislim, ta askeza - ono da baš nikad ne pojedem dizano tijesto, tipa ubodem pecivo na putu za posao ili di god. To mi je prevelik cost tj. žrtva u odnosu na bezgljivni život. Rađe onda vaginalete i lactogyn. Thnx, enivej!
Ja sam valjda jedna od rijetkih sretnica koja nema problema s gljivama, ni kad sam na antibioticima.
Dobrodošlica novim curama, vibrice svima koje čekaju bete i postupke, Charlie, AuroraB![]()
Mojca, u ponedjeljak beta? Ima kakvih simptoma?![]()
AB, kud baš u ponedjeljak... zar to nije rano?To je tek 11 dan.
Ina, znam, sve znam...I sama sam takva.
Osim toga... baš sam se ufurala u izležavanje.![]()
![]()
Uz antibiotike još puno jogurta i acidofila....
A što se tiče kandide, znam za jedan test kako ju otkriti u usnoj šupljini.... Ispljuniti u čašu sa vodom i ako se za par minuta stvori/e dugačke kao končane niti u čaši, to pokazuje prisustvo kandide.
Sara, dodajem to mora biti prva jutarnja pljuvačka, kažu.
[QUOTE=Mojca;1805782]AB, kud baš u ponedjeljak... zar to nije rano?To je tek 11 dan.
jesi li primala Choragon?. Meni je sestra S. rekla test najranije u četvrtak 10.02. a s obzirom da si dan prije mene, mislim da je sve prije srijede prebrzo....
Thx Maja, vidjeti ću kad ću u lab. Primila jučer drugi Choragon... Ponekad bi ga najradije odgodila za još koji dan.![]()
Mojca, možeš i u subotu komotno izvaditi betu, vidjet će se (vidjelo bi se i da je transfer bio 3.dan a kamo li 5.)![]()
Posljednje uređivanje od AuroraBlu : 03.02.2011. at 12:52
Novosti kod mene ... još ne mogu vjerovati, oprezna sam, kao i uvijek i ne zanosim se ... no, činjenica je da sam trudna, u 41!
No, krenimo redom - moja priča je: idiopatska neplodnost, 3 AIHa, 2 prirodna IVFa, 2 stimulirana IVFa, prijava za Maribor i nakon svega toga - 1. prirodna trudnoća i OK porod i dijete.
S obzirom na godine, dijagnozu, a i dosadašnje neuspješne pokušaje, nisam se više puno nadala, prijavila sam nas ponovo za Maribor - kad ono - probudila sam se u sredini noći treći tjedan od ciklusa osjetivši neki pritisak, potrebu za mokrenjem i neubičajeno stanje, a sljedećih dana odmah i jutarnju mučninu i pritisak i odmah mi je sve bilo jasno - trudna sam ili si tako jako sve to umišljam. Kućni test dana 4tj.+4 je pokazao da sam trudna, a UZV u 6. tj. to potvrdio. Dr je rekao da je još rano za kucanje srca (iako sam pročitala da se u 6. tj. to već može zabilježiti). Naručena sam za 2 tjedna.
Jedan trenutak si mislim - super, bit ću opet majka, bit će nas više, mali će dobiti bracu/seku, a već sljedeći trenutak - kako će se sve to razvijati, da li će biti u redu, pa imam već 100 godina, baš i nisam najbolje sa zdravljem, a mislim još rađati ... da li ću imati snage za sve to. No, u svakom slučaju - najvažnije je da sve bude OK. Živim i funkcioniram od dana do dana i od pregleda do pregleda. Nastojim se zdravo hraniti, dovoljno spavati, ne nervirati zbog posla, a s vremenom ću vidjeti koliko ću i kako moći, pa ću se prema tome organizirati.
Držite fige![]()
Nemojte samo još o candidi i onom urban legend mailu da je ona krivac za sve žive bolesti. Ipak je to jedan minoran problem. Mojca, ne sjećam se više kad se može nakon choragona vadit beta, sretno!
Nikolina, čestitkeeeeee!
Ablujček, ne šalji je na betu dok Choragon ne izađe, dakle, može u utorak.
Mare... mislim da bi tako moglo biti.![]()
Nikolina, bravo!!!!
AB ~~~~~~~~~~~~~~~ za splitsku srećicu :pusa:
Nikolina, najiskrenije cestitke...kako lijepa prica
Kako bi za nas klub vjerojatno bio preveliki sok objaviti dvije trudnoce u jednom danu, ja cu objaviti pozitivnu betu, ali toliko nisku da nije ni vrijedna spomena - 16,2 + klasicne bolove i rozi trag na papiru prije pola sata, pa da ne duljimo dalje - idemo dalje!
Mojca, kako se moja roda izgubila, SMS-om sam joj javila tvoju lokaciju![]()