Stranica 89 od 94 PrviPrvi ... 39798788899091 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,401 do 4,450 od 4682

Tema: 39+ (Klub Q10)

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Javlja AB da ide sve po planu, punkcija u nedjelju ili ponedjeljak.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Odlične vijesti! ~~~~~~~~

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sjajno! AB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

super super super AB!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

AB ~~~~i za dalje, da dr. dobro uiti (učim)
    Charlie za akciju!
    zlatta, nikad mi dr-ovi nisu ništa odgovorili na moju konstataciju da imam spotting, a sada znam da nisu imali što za reči...
    aleksandraj i ~~~~da uskoro bude prava M da ne moraš odgađati.
    ina33, koristim već jedno solidno vrijeme 50 mg DHEA. Počela sam s 25 ne temelju forumskih info, ali u to vrijeme frendica je krenula s postupkom u CITO i rekla da pije 3*25 mg, povećala sam na tu dozu, no osjetila sam da mi je previše. Od tikice_69 saznah za Bioveu koja je upola jeftinija i sad pijem jednu tableticu od 50 mg.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam već 5 mjeseci na 75 mg DHEA, a od jučer sam povećala na 100 mg. Nemam nikakvih gadnih nuspojava (bar za sada ), pa ću piti još do postupka (mada sam primijetila da sam se počela malo jače znojiti i da mi se promijenio miris znoja). Trebala bih provjeriti i dhea-s i testosteron da se nije povećalo. Mada, meni očito to niš' ne pomaže kad sam sad na zadnjem UZV imala samo 1 antralni .

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sretno AB i ostale kokice u postupku

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure ja malo upadam k vama- za što točno pijete taj dhea? Vidim da ga Cito dosta preporuča u zadnje vrijeme
    pitam jer sam ja vadila dheas (uz ostale hormone) i on mi je u ref.vrijednostima ali kaže doktor da bi mi trebao biti dosta veći obzirom na moje godine

AB držim fige do neba, sanjala sam te prije 2 noći u jednom lijepom izdanju ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala, tiki_a.

Gabi25, ja sam to shvatila ko... eliksir mladosti.. da se zato pije?

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Gabi, DHEA zovu "steroidom mladosti". DHEA je steroidni hormon kojeg proizvodi nadbubrežna žlijezda i on se u tijelu pretvara u muške i ženske spolne hormone (testosteron i estrogen). Naravno s godinama DHEA opada tako da se nakon 40. g života preporuča uzimati ga dodatno kao suplement (to je sve modernije u Americi nego u Europi). Čitala sam da je bolje uzimati DHEA od recimo direktno samog testosterona ili estrogena, jer ovako tijelo samo iz DHEA izabere što mu nedostaje. Ja ga pijem za poboljšanje kvalitete js i preporuča se prema američkim protokolima uzimati 75-100 mg DHEA kroz više mjeseci. Treba ga početi piti minimalno 3 mj. prije postupka da bi imalo efekta. Imaš detaljnije na topicu http://forum.roda.hr/threads/29578-Kvaliteta-JS/page2 gdje je hanumica fata pisala o tome. Meni je uzimanje DHEA i dr. R sam preporučio.
    Posljednje uređivanje od Marnie : 07.04.2011. at 10:34

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

DHEA supplement navodno odgađa menopauzu, otklanja depresiju, povećava libido kod muškaraca i žena itd. Doduše napravljeno je premalo studija o DHEA supplementu da bi bilo potvrđeno da to djeluje kao anti-aging eliksir .

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Gabi, DHEA preporučuju i u Citu. Ja ga nisam uzimala jer mi je DHEA-S na gornjoj granici, pa sam zaključila da (za početak) ne treba.
    Preporučam da svakako prvo provjeriš DHEA-S, prije nego kreneš s terapijom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, ovo s eliksirom mladosti je bila šala, ali na to se svodi .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.04.2011. at 11:39

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A gdje se može vaditi taj DHEAS? Mislim, jel to neka ekskluziva tipa AMH ili se može praktički bilo gdje? Sad me kopka da i ja provjerim svoj.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mojca ja DHEAS izvadila, napisala sam gore. Nije baš kakav bi trebao biti za moje godine (27)
    Charlie vadi se bilo gdje, kao i svi standarni hormoni.
    Mislim si da ga počnem piti prije sljedećeg postupka (svašta mi sad već pada na pamet- to me vaša AB zarazila sa idejama)

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Gabi25, ne bih rekla da si ti kandidat za DHEA.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca ja DHEAS izvadila, napisala sam gore. Nije baš kakav bi trebao biti za moje godine (27)
    Charlie vadi se bilo gdje, kao i svi standarni hormoni.
    Mislim si da ga počnem piti prije sljedećeg postupka (svašta mi sad već pada na pamet- to me vaša AB zarazila sa idejama)
    da se i ja ovdje usuljam..
    http://www.laborlexikon.de/Lexikon/I...ron-Sulfat.htm (gledas stupac weiblich)

ja ga po preporuci gyna uzimam 3x25mg vec 8 mjeseci jer mi je dhea-s bio nizak..oko 140..
    uz 3x25mg mi je dhea-s oko 300..sto je ok.
    slucajnost ili ne, otkad uzimam taj suplement su mi i hormoni ok..amh je u novembru bio 0.5 a u februaru 0.9..
    uzimam dodatno ca. 30g proteina dodatno, kao i coenzym Q10.
    nesto od toga djeluje..

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

spodoba u kojim je to mjernim jedinicama?
    Meni je 4,55 - i sad ne znam napisati tu mjernu jedinicu- grčko malo slovo mu pa mol/L (možda mikro mol po litri) Ref.vrijednosti su 2,68-9,23
    Kaže doktor da bi u mojim godinama taj DHEAS trebao biti čak i oko 15

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    spodoba u kojim je to mjernim jedinicama?
    Meni je 4,55 - i sad ne znam napisati tu mjernu jedinicu- grčko malo slovo mu pa mol/L (možda mikro mol po litri) Ref.vrijednosti su 2,68-9,23
    Kaže doktor da bi u mojim godinama taj DHEAS trebao biti čak i oko 15
    ove vrijednosti koje sam navela su u μg/dl
    tvoje su vjerovatno u
    μmol/L
    za to sam nasla ove ref. vrijednosti... http://www.lab-breyer.hr/pretrage/detalji/id/27/ ..mada po nekim izvorima i s tim jedinicama je normalna vrijednost i do 11..

ako je tvoj dhea-s radjen po ovim jedinicama, moze se reci da je tvoj dhea- u normali, ali na donjoj granici..stoga ti je doc rekao da bi ta vrijednost mogla biti veca jer bi to pozitivno utjecalo na hormone..(ev. kvalietetu JS)

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma gdje si našla taj znak? Ja ga nemam na tipkovnici
    Točno te mjerne jedinice su kod mene
    To ja cijelo vrijeme i mislim- dobijam puno js ali očito ne baš prekvalitetnih

Cure 39+ oprostite što vam uzurpiram prostor, neću više

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Gabi, volimo mi da nam naiđu i neka druga godišta, opet prenosim vijesti od AB da je sve ok, svaki dan vadi E2 i svaki dan je UZV.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na info!
    Mare pozdravi AB, šaljem ~~~~~ da bude sve za 5 i dalje. Stvarno su pedantni u Citu, kapa im dolje!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gabi25
    Kod AB se izgleda ništa ne prepušta slučaju. ~~~~~šaljem za lijepe js.
    Moja M konačno stigla 29. d.c. Sva sreća da nije preskočen cijeli ciklus pa da mjesec dana. Sad ne znam što ću. Ili se naručiti na prirodnjak ili na dogovor za stimulirani u narednom ciklusu.
    andream, koliko brojiš do M, hoću reči do 1. dana nedolaska M

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Gabi, ja sam ga vadila u Brayeru, ali se slažem s Tacom, mislim da ti nisi kandidat za DHEA. Vrijednost je bila 6.14 (ref. vrijednosti 1.8-7.7).
    Ima drugih načina za poboljšanje kvalitete js, ja sam lani poskidala s neta svašta na tu temu, ali vjerujem da si to sve već pročitala. Ako želiš pošalji mi mail na pp, pa ću ti poslati, word doc. ima 5 str. Mislim da je to zapravo sažetak knjige "Povećajte svoju plodnost".

Mare, hvala za vijesti s juga.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tiki_a, ~~~~~~~~~~~~ za mudru odluku!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure, je l ovisi DHEAS o danu ciklusa ili je svejedno kada se vadi? Je l svejedno jesi na tašte ili ne?

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jelena, ja sam ga vadila u Breyeru. Mislim da nije bitno ni dan, ni bit natašte. No, najbolje ti ih je nazvat pa pitat: 01 3775 092

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, ja sam ga vadila u Breyeru. Mislim da nije bitno ni dan, ni bit natašte. No, najbolje ti ih je nazvat pa pitat: 01 3775 092
    Jesam, al vele nek provjerim s doktorom koji me poslao (a nije me nitko poslao, nego mi je dr. Poljak preporučio da uzimam, a ja htjela provjeriti kako stojim s tim s obzirom na iskustvo od rikikiki). Inače, zvala sam i Sunce, tamo je nešto jeftinije cca 20 kn.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jelena meni rekao dr.R.- svejedno je koji dan ciklusa i ne moraš biti natašte
    I ja sam vadila u Suncu, nalazi za 3 sata

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Charlie, jel' pao prvi uzv?~~~~~~~~

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jelena, ja sam ga vadila neovisno o danu ciklusa, mada su mi u Petrovoj rekli da je važan dan ciklusa (ostali ne misle tako).

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

AB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da i dalje sve bude u revijalnom suncem obasjanom tonu

Baš si ja nekaj razmišljam da su moje js loše, al opet ak su sada nakon zamrzavanja i odmrzavanja bile 4dan bolje od onoga u svježem transferu, možda i nisu tak loše. Naravno moj dok mi neda nikakve pretrage, pitala ja dal da ponovim briseve, hormone, dal da izvadim AMH i on kaže da nema potrebe za ničim. Soc.ginica mi niš neće raditi bez njegove preporuke i kaj sada??? Privatno?? Nije mi lova toliki problem, al opet, ne bi htjela gubiti vrijeme i novac ako imam pravo na besplatne pretrage.

Uglavnom, koliko košta taj DHEA i AMH ???? I da li ima koja pretraga koja bi pokazala donekle kvalitetu mojih js, ja možda imam još dobru zalihu ali ko zna kakve kvalitete??? Ili zapravo, trebamo van pa da oplodnja svih stanica pokaže koliko su kvalitetne???

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

uh linalena što volim znakovite datume

pozdrav našoj Aurorici

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Linalena, nema tog testa koji ce ti pokazati kvalitetu js. Naravno da je najbolje sve js staviti na oplodnju pa da se poslije zameci sami selektiraju ali u nasim uvjetima to je nemoguca mislija. AMH svakako napravi, nije savrsen pokazatelj zalihe js ali dobro ga je znati. Ja bih na tvom mjestu, tj. sa takvom reakcijom na stimulaciju digla sidro iz Hr. Vidis nasu m artu.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tiki, imam još dosta do M, bar 12tak dana. pokupila danas brdo gonala (konačno) na pregledu kod dr, utvrdili smo ovulaciju i trebali bi uskoro startat.
    možda ću i odgoditi postupak jer mi se malecka razboljela, pa nisam baš u nekom ozračju da uđem u postupak, vidjet ćemo...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Linalena i ja bih na tvom mjestu što prije u inozemstvo, dobro reagiraš i šansa je najveća ako oplode sve js pa će se izdvojiti najbolji embrijići. Ovo kod nas je pogotovo za tebe daaaaleko ispod optimalnog pristupa.
    tiki_a je, bio je, pa danas opet, ali nakon svih prirodnih promašaja do punkcije uopće ne doživljavam postupak, idem turistički... Što god odlučiš ~~~~~~~~~~~~ (a jesi ti već bila na kombinacijama Klomifen/Femara + Menopur, oprosti ako si već pisala o tome?)
    andream ~~~~ da curka brzo ozdravi, a do postupka će sigurno već biti OK.
    AuroraB ~~~~~~ da i dalje sve ide po planu!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dame moje, koji je ono zaključak - dhea se može vadit bilo koji dc? Hvala!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam ga danas izvadila, 3,94 mikromola/litri, a ref. int. je 1,65 - 9,15, tako da mi se ne čini nešto super i mislim da mirne duše mogu početi konzumirati tabletice. Molim vas da sad ne poludite što nemam vremena tražiti, je l se to kupuje u apoteci bez recepta ili moram i za to imati recept?

linalena DHEAS košta cca 200 kn, a AMH ide u VV na uputnicu, u Vinogradskoj cca 260 kn.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ga danas izvadila, 3,94 mikromola/litri, a ref. int. je 1,65 - 9,15, tako da mi se ne čini nešto super i mislim da mirne duše mogu početi konzumirati tabletice. Molim vas da sad ne poludite što nemam vremena tražiti, je l se to kupuje u apoteci bez recepta ili moram i za to imati recept?

linalena DHEAS košta cca 200 kn, a AMH ide u VV na uputnicu, u Vinogradskoj cca 260 kn.
    Di si vadila - Sunce? Mislim da ću ja u pon. Mislim da ti ne ide na recept, pošalji sms rikikiki, ona će ti znat.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Jelena bolje ti je kupovati preko interneta, jerftinije je nego u našim ljekarnama gdje se može nabaviti eventualno DHEA od Kala. Ne može se dobiti na recept jer je to food supplement. Ja uzimam na stranici od biovee http://www.biovea-europe.com/(S(2xeb...geNo=1&KW=dhea, jer imaš razne kombinacije tabletica po miligramima. Stigne za jedno 7-10 dana i ne podliježe carini. Za neki efekt trebalo bi uzimati 75-100 mg dnevno min. 3 mjeseca prije postupka.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

dhea nabavljam preko ove strane, mada se ovdje moze dobiti na privatni recept ali je skuplje..
    http://www.vitamarket.net/en/dhea-7-keto-105/
    sto se tice doziranja, moj gyn preferira uzimanje vise puta na dan..dakle ako je preporuka 50mg, onda bi valjalo uzimati 2x25mg..
    100mg je puno...to je kolicina za muskarce..
    u okviru poboljsanja kvalitete JS se najcesce spominje 3x75mg..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jelena, jel polako počelo-krenuo Primolut?
    AB ima punkciju u ponedjeljak.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

e koja panika, pa ja sam ujutro trebala dobiti još jedan Brevactid

a onda još jedna panika, nemrem naći Otpusno pismo na kojem piše kaj mi treba, jer mi tu u lokalnom Domu zdravlja neće dati inače injekciju. Mislim imam ja ampule al nemam špricu i igle

e čak sam vadila smeće iz koša i pregledavala, uopće ne kužim gdje sam ga zametnula, jebadaaaaaaaaaa

ufff namolila ja sestru i ona mi poskrivečki od doktorice ipak sprašila injekciju

I jedno pitanja: da li će biti uredu sljedeći petak vaditi betu??? Tjedan dana od Brevactida i 12dnt????

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Trenutno mi šogi u Austriji da li zna netko jel se isplati taj Dhea vitamin tamo kupiti i kako se točno zove, da joj šibnem narudžbu????

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

linalena DHEA nije vitamin, to je steroidhormon i ne vjerujem da je u AT jeftiniji, al pogledaj na webu koliko košta pa mu reci ak je jeftiniji da ti kupi, ako nije naruči preko weba. Inače, ima nas dosta koji znamo piknuti za emergency. U apoteci kupiš za par lipa špricu i najmanju iglu.
    ina33, da u suncu, s tim da sam pitala na telefon da li da idem u Trnje ili Jarun jer mi je svejedno lokacijski, rekli svejedno, al izgleda da to onda šalju na Jarun, al svejedno došao nalaz za cca 6-7 sati mailom. Sunce je jeftinije nego Breyer, 195 kn i čini mi se 215 kn respectively.

mare41, evo danas krenula.
    Marnie
    , nisam naručila još na Dolcu, idem sutra ionako u Sloveniju pa ću vidjeti imaju li tamo, ako nema naručit ćemo.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Linalena, mislim da možeš, Brevactid se zadržava 5 dana. Ja vadila betu 11 dan i 6 dana (mislim da je bilo 6) nakon Brevactida
    Jelena, bravo za akciju!
    AB

Curke ~~~~~~~~~~~~!

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Jelena, ma uopće se ne brini oko toga. Za sada nemam namjeru to uzimati.

btw. doza DHEA za muškarce je oko 200-250 mg. Ali to su sve info iz američkih publikacija i protokola, a njihovi MPO-ovci preporučuju veće doze od europskih (gdje rijetko koji uopće to i preporuča, jer smatraju da je čisti placebo). I ja sam čitala da je najbolje uzeti odmah sve u jutro da se apsorbira u organizmu tijekom dana. Očito ima više kombinacija .

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u klubu
    Charlie, nadam se da ovaj puta neće biti samo turistički~~~~~. Isprobala sam femaru + menopure, zamolila sam dr. za tu kombinaciju, ali ispalo je loše. Dr-ica me na punkciju naručila malo kasno jer su bila dva neujednačena folikula, jedan veliki je najvjerojatnije bio cističan i otišao je, a drugi je pobjegao kad sam bila na stolu za punkciju. Nakon femare ciklusi su mi se zbrčkali što mi se od menopurskog postupka nikada nije dogodilo, ili samo s jednim c. Možda je samo bio peh, ali nekako femaru nisam dobro osjećala.
    andream~~~~da curica ozdravi i da startaš po redu vožnje.
    linalena za tvoj petak 12-ti dan~~~~~+
    Kako nam je AB? Nema friških informacija. mare41

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tiki, hvala na kavici.
    danas smo MM i ja popili nesicu u novim šalicama.

moj spoting od neki dan je prerastao u pravu M, tako da očito nije uspjelo.
    u pon. ću napraviti betu da imam crno na bijelo i pitati PFC kad možemo doći na FET.

bojala sam se da neće dobro završiti, jer je od početka sve bilo tako preidealno, da bi bilo nevjerojatno da se tako i završi.
    al nismo izgubili nadu jer imamo još u PFC-u 2 x 2/72

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Marnie, Primolut je v žepu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •