Charlie sertno i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za uspjeh!!!!!
Charlie sertno i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za uspjeh!!!!!
Hvala cure![]()
I ja ~~~~~~ za sve čekalice bete i nadam se lijepim vijestima uskoro!
Trudim se za drugo dijete,
ja nizak AMH radi godina, MM teška astenoterato, a ponekad i oligo...
na VV, jedan IVF/ICSI-transfer dva (rekoše dobra) embrija, ništa (menga).
pa još jedan klomifenski, 1js, nije se oplodila.
Sad dva mjeseca pauze, a teško mi padaju u četrdestiosmoj...
Želja za djetetom tako kasno ponekad ne nailazi na odobravanje nego na osudu.
Sa do 45 je, ok, normalno, al poslije neki malo čudno gledaju.
Al tako je život išao.
Hvala na podršci
Charlie, ~~~~~~~ za 8-stanični!!!
Linalena, drž se i samo strpljivo
Moj transfer prošao odlično danas (citiram dr.romca: baš lip transfer), prvi put su mi to radili uz uzv, pa sam prvi put ležala na trbuhu kasnije, pa sam prvi put dobila fragmin (iznenadila sam se koliko je peklo) i prvi put dobila slike svoje buduće djece, he he... eto, dosta novog sam iskusila u svom 6.transferu.
Joj da, i prvi put mi nisu radili icsi, nego čisti ivf: spermiogram fantastičan (a prije 6 mjeseci bio teški prostatitis, mm je bio 8 dana na antibioticima intravenozno, temp.40 itd) A sad fantastičan nalaz, nikad bolji. Pio je neke tablete za prostatu svo ovo vrijeme (čini mi se prostamol uno)
1 stanica (ona 7.)mi je bila poluzrela, tako da su mi 3 zamrzli.
Ina, uzimala sam 3 tabletice d-haes dnevno od 25 mg. A pitaj i Tiki za njene nus-pojave
Već se veselim skorašnjoj kavici u Zg...
AB,~~~~~~~ za lipu betu. Bas mi je drago da si zadovoljna postupkom u St.
Poljak mi je danas izrecitirao na pamet mjere i težinu Dennynih bebica, i bio je baš ganut. Na kraju je dodao: mi se ovdje brinemo o našim ivf trudnicama (kao i o ostalima koje dođu, naravno) sve do poroda.
Stvarno ono, iznenadio me gdje i nisam očekivala
Ne znam više jesam li tu napisala (sorry ako se ponavljam) da je venddy pred štopericu imala 2 uzv u jedan dan: prvi u 13.30, pa doktor nije bio siguran da li dati štpericu taj dan ili sutradan) pa ju je zamolio da dođe opet u 19h.
kokos, dobrodošla,
tako me ganuo tvoj post,
vjeruj, sve nas koje prođemo 40 (sa svakom godinom sve više) poneki gledaju čudno, zašto si to radimo u ovim godinama, iako je želja za majčinstvom u 40 jednako jaka i dijete jednako željeno.... i ako je bog dao da u tim godinama žene imaju ovulaciju onda zašto takvi smatraju da su pametniji od boga kada našu prirodnu želju za djetetom gledaju podozrivo...
ne obazirem se na to, mm i ja znamo što nam je najvažnije, put od 600 km do zagreba i nazad smatramo izletom, i svaki puta zahvalimo bogu da sam zdrava i da nam je dao priliku da idemo u postupak i ostvarimo željeno...
sretno, kokos...i da nam ponovo postaneš mama![]()
kao i mi sve na ovom forumu![]()
kokos, svima ovdje nam je život tako išao, a prva trudnoća-spontano začeće? Šta ti govore za dalje? Stimulirani?
AB, ajde kući pa će biti kava, i tu je proljeće
Posljednje uređivanje od mare41 : 14.04.2011. at 21:30
AuroraB, Charlie, želim vam velike bete!!!
AuraraB, kada čitam što si napisala kao da čitam "sajns fikšn" jer većina nas prolazi postupak tipa "eci peci pec" i "odokativnom" metodom sve... sretno...
AuroraBlu, zvuči fantastično! Nek bude dobitan ovaj 6. transfer! Čekamo podrobniji izvještaj na Zg kavici!
Posljednje uređivanje od anaea40 : 14.04.2011. at 22:20
Aurora draga, ja sam sigurna da nam stiže još jedna splitska beba.Bar jedna!
![]()
Drago mi je da su tvoji dojmovi iz Cita tako pozitivni, ti imaš dosta iskustva u MPO vodama i imaš s čim za usporediti... za razliku od mene koja sam imala sreće poslušati vaše savjete i zaobići bolnice i kako Zlatta kaže "eci-pec-pec varijante". Kad god hvalim Cito bojim se da pretjerujem, pa me veseli da si tako sretna sa iskustvima iz Cita... možda to inspirira još koga da krene put juga.
Meni se jako sviđa misao Daniela Hlinke iz PFC "prema svakom ciklusu liječenja (IVF)se odnosite kao da je jedini i poslednji. Odmah u prvom pokušaju uradite maksimum za postizanje uspjeha." I mislim da Cito tim ima slično razmišljanje.
Cure....![]()
zlatta, moja isprika ako si pisala gdje si u postupcima pa nisam zapamtila, al stvarno ne stignem sve pratiti, napiši kako ide.
Hvala, draga! Već sam shvatila da vas je obje na temu akni vratilo u pubertet, malo mi je to previše pomlađivanja, a čula sam sad neka mišljenja da je to samo za količinu, a ne za kvalitetu js, a to mi ne treba boostat, pa ću vidit još.
Drago mi je da si prezadovoljna CITOm... Ono, ljudi se čude kad im ja s ljubavlju pričam o histeroskopiji/laparaskopiji koju su mi dole odradili Šparac i Poljak ono.. .wtf... i zar to triba plaćat. Meni je to, bez zafrkancije, ostalo kao jedan od ljepših gino događaja u mojoj anamnezi, ono.. neprocjenjivo.. jednostavno osjećaj dobar, pun povjerenja, da sam došla u ruke pedantnih kužera koji su još k tome komunikacijski "non-challenged" tj. normalni, a ne da moraš smišljat komunikacijsku strategiju i time se još opterećivat. I tamo sam na njihovom UZV-u, tj. u sobi od dr. Šparca, prvi put vidila srce moje cure kako kuca (nisam mislila da će mi IVF ikad uspit, zateklo me na GO-u na Visu pozitivan rezultat). To se ne zaboravlja i gotovo.
Sretno, ma.. presretno ti bilo!!!!
Posljednje uređivanje od ina33 : 15.04.2011. at 08:17
AuroraBlu zvuči sve super i mora se i nastaviti tako ~~~~~~~~~~~ Dođe mi se da se spakiram i pravac Cito![]()
da Mojca i ja sam skužio dosta sličnosti između PFC i Cita(ljudski pristup, PICSI i ostale metode, dakle stručnost i na kraju rezultati...), samo što su dragi nam Česi u debeloj prednosti zbgo zakona pa se i dr. Hlinka može razmahati u svom labosu![]()
ina, dhea nije samo za kvantitetu vec i kvalitetu. pratila sam neke studije po kome su kromosomske anomalije rijedje uz dhea..budem linkala..
Da Milivoj, čini mi se da ni jedni ni drugi ništa ne prepuštaju slučaju... a što se zakona tiče, nadajmo se da neće ni ova sramota trajati vječno, pa kad onda Cito krene čarobirati...![]()
Pusa dragulju u maminoj buši.![]()
AB zbilja zvuči i miriše kao dobitni postupak, a i imam neki osjećaj da će tako i biti.
Ina, DHEA je prije za kvalitetu js nego kvantitetu. Razgovarala sam o tome s dr. R, a i čitala neke studije.
Cure jedno pitanje, da li dhea podiže razinu estrogena?
A Mare moja, sva se stresem svaki put kad vidim tvoj potpis![]()
DHEA se u tijelu pretvara u testosteron ali i u estrogen (posebno androstendion).
Ne bi htjela puno filozofirati jer je sve to sa DHEA zapravo još dosta neistraženo i nedokazano. ( a ja istraživala jer sad istražujem apsolutno sve živo šta bi mi moglo pomoći).
Dokazano je da definitivno višak dhea ne može štetiti pa ga se može uzimati kao dodatak prehrani.
A ako pomogne, super.
Btw imam kupljenu neotvorenu kutiju DHEA od Kala, ako nekome treba poklanjam jer sam ga kupila prije savjetovanja s doktorom![]()
indirektno se odrazava i na estrogen, na spolne hormone. da.
evo par linkova u vezi kvalitete i kvantitete JS:
http://www.centerforhumanreprod.com/...0508.html#dhea !!
http://www.centerforhumanreprod.com/...e_ovaries.html
http://www.centerforhumanreprod.com/dhea.html
svugdje ce postojati MPO-vci koji od dhea ne drze nista unatoc studijima..ali i oni koji su za pokusaj..
Kokos, pusti sta ljudi pricaju, ja sam prvo dijete dobila sa 41 punu godinu, a sada sa skoro punih 44 bih i drugo. Onaj ko se nije pomucio dobiti dijete ni ne zna kakve su to muke i iskusenja. Ljudi olako osudjuju druge. Sve najbolje!!!
da, prva trudnoća bez problema, ali pred 15 godina i s prvim mužem (koji, na žalost, nije nikako htio drugo dijete a i brak nije potrajao...)
s drugim sam se mužem srela tek u 40tima, i ginica je mislila da nam ne ide (samo) jer sam stara...pa sam pila hormone godinama prije nego se druga ginica sjetila poslati muža na spermiogram i ispala koma.... vi, koje ste tu, ste se spasile, vjerujem da ste u dobrim rukama i da ćete biti trudne sve kad tad. Nastojim pohvatati koja je u kojoj fazi i gdje. Žao mi je onih još koje gube dragocjene godine u bespućima krivih ili nepotpunih dijagnoza.
Hvala, Zlatta.
Pitam za estrogen zato što se endometrioza njime hrani, pa ne znam koliko ga je pametno uzimati. Ali opet kad se tako gleda ima ga i u hrani...
kokos, samo ti pitaj šta god treba, tu smo....
linalena, kakvi su planovi za dalje? žao mi je...
(AB, a kad dite krene u vrtić pa u školu pa na faks pa ženidba-to je ono za dalje).
Kak sam već napisala na više tema, beta 8,8. Prošli tjedan u petak sam piknula Brevactid. Valjda mali ostatak ili se ko će ga znat, al eto , sada dalje.
Probati ću uloviti prirodnjak sada odmah jer ću onda zbog posla morati pauzirati pa će doč ljeto pa će oni pauzirati.....
Samo se nadam da bi sada probali taj nekakav polustimulirani da bar dobijemo 2 stanice
E sada je fakat vrijeme da zovem Ljubljanu
Organizam bi iz DHEA trebao sam uzeti ono što mu fali, tako da ne bi trebalo doći do prekomjernog rasta estrogena, ali su se na nekom američkom forumu o DHEA javljale žene kojima je s uzimanjem DHEA estrogen porastao.
linalena baš mi je žao. Ovo ti je pravo vrijeme za Ljubljanu
.!
gle..i mene endometrioza pere..minimalna, laparoskopiju sam imala u 7/2010..pitala sam i ja gyn-a zbog dhea, estrogena i endometrioze, ali on mi je dao zeleno svjetlo. ali meni je dhea-s bio skroz nizak, a hormoni bili u disbalansu..estrogen je bio cak prenizak da bi uopce doslo do kvalitetne ovulacije.
zbog toga je i dosla preporuka od gyn-a za dhea, a u drugoj fazi ciklusa progesteron, progesteron zbog jacanja lutealne faze koja mi je bila slaba tocka i zbog endometrioze..
slucajnost ili ne, hormonska slika se otkad uzimam dhea ustabilila kako u folikularnoj fazi, tako i u lutealnoj fazi..estrogen nije prekomjerno visok, gledajuci referentne vrijednosti mogao bi biti i visi..ali je U NORMALI..
naravno da bi za endometriozu bilo najbolje biti citavo vrijeme pod gestagenima..ali obzirom da se hormonska slika treba ustabiliti da bi doslo do trudnoce, onda je i estrogen od vaznosti..
s druge strane, ako dhea zaista po nekim studijima utjece na kvalitetu stanica, onda to i u okviru IVF-a moze biti samo od prednosti..jer bestija endometrioza utjece negativno na njih..i na kvalitetu i na kvantitetu..ajdontnov...
Posljednje uređivanje od spodoba : 15.04.2011. at 13:35
Spodoba ako se dr složio s tim onda je to ok. Ja ću za svoj slučaj pitati svog mpo pošto se ta boleština razlikuje od slučaja do slučaja.
linalena žao mi jeOvaj puta se činilo da će biti dobro.
AB meni miriše na Mojcinu priču
Charlie
kokos, dobro nam došla! To što imaš dijete je veliki plus za drugu T. Inače ja sam jedna od rijetkih ovdje sa 45+ i X transfera, ne smijem reči koliko da ne pobjegneš. Sretno!
Kokos, dobro došla i svu sreću ti želim.
Teško je ostati ravnodušan na tvoju priču koja je tako životna i vrijedna divljenja. Sretno![]()
Meni su u Mb preporučili nakon nekoliko neuspješnoh transfera da uzimam Estrofem, 3 puta po 2g. Isto endometrioza. Direktno nakon tog ciklusa se moje stanje dosta pogoršalo, iza toga sam uz M dobivala očajne bolove i 39 temperaturu, nisam se mogla maknuti iz kreveta (bio je to FET).
Iako mi je 2 ginekologa reklo da ne vjeruju da je od toga, da je to prekratko uzimanje. Nije više tako tragično za proživljavanje, ali je loše na UZV-u.
Uglavnom ja kad čujem riječ estrofem, osjećam se jedan veliki korak bliže katastrofi. Zato ni s DHEASom ne znam što ću. Ne vjerujem više tome da je to prekratko, premalo i ostalo...
...ne smijem reći koliko da ne pobjegneš ...
Tiki_a, haha, neću pobjeć... a šta se desilo s tvojim vršnjakinjama iz 2007? Sve rodile? Ako ima i onih koje su odustale, jel to zato što je doc rekao da nema više smisla ili im je jednostavno bilo dosta?
Vidjela sam i tvoju staru temu - dobri embriji, izostaje rezultat - ima li kakvih novih saznanja o tome zašto se embriji (pogotovo kod starijih) ne primaju?
kad ideš opet?
ne znam šta doc dalje samnom smjera, nisam pitala...
samo da i ovdje pozdravim našu AB i pošaljem brdo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
vidim da je pol kluba 39+ zbog Cita prešao na ikavštinu![]()
kokos, neke cure nestanu s foruma pa ne znam što je s njima, nekih se više i ne sjetim, ali bila je tu jaka beta pozitivna ekipa (i sada je, uvijek imamo trudnicu), ali baš strogo vršnjakinje, uvijek gledam 40+ ... Moje godište uspjela je MonaLisa kada je imala 43 g., iva_luca sa čini mi se 44 g. i Lidali prirodno sa oko 44 g. drugi dečko nakon prvog dečka (MPO od X-tog pokušaja), pa serija mlađih 39+ ... Moje godište i nadalje na žalost ništa.... Što se mene tiče odmaram i vježbam u kućnoj radinosti
, zezam se s mm-om kako ćemo nazvati dr-a i reči mu da li će voditi T
...To bi tek bilo čudo veće od Lidalijevog.
dečkima!
AB računamo na tebe~~~~~+
linalena, navijam za Ljubljanu, ipak si ti dobra koka, šteta js-a.
Ja sam za ikavicu, podsjeća me na more i drage osobe s foruma i šire![]()
Evo ja jos u soku, jedna zena nakon 18 godina ostala prirodno trudna u 44 godini. Nije forumasica, ali je isla u CITO (na AIH). Dakle, mislite pozitivno
Evo još jedna priča u prilog trudnicama 40 i više plus: danas sam se nakon puno mjeseci čula s jednom poznanicom, javila joj novost, a ona će meni da je njena frendica nedavno rodila s punih 45. Prirodna trudnoća nakon godina i godina truda.![]()
cure samo naprijed ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ajmo što više proljetno-ljetnih bebica!
Cure, ja vas čitam ali manje pišem. Nekako sam u slow motionu i baš mi to odgovara, čak sam i postupak odgodila (ipak) za svibanj. S obzirom da je upravo krenula M, imamo fore još mjesec dana bar. Tako da, kad smo već kod godinica, ništa od mojeg poroda u 40-oj. Najranije u 41-ojČak je i prošli put dr T napisao na papir 40 godina s uskličnikom. Tvrd orah...
da se nadovežem na ove iznimke u našim godinama..... nakon cca 19 godina braka i truda, ali samo kućne radinosti žena moje godište (68) ostala prirodno trudna. i sad se ti ne nadaj.![]()
I moja kolegica rodila u 45, nakon godina truda, brzog odustajanja od postupaka (OAT dijagnoza) još u ranim tridesetima.
I meni je ovo bila zadnja šansa roditi u tim by-by tridesetima, ma ko ih šljivi, idemo dalje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
linalena i ja pokušala u by-by tridesetima, ali evo suđeno mi je ipak bilo u 44.
naići će treba samo pokušavat i ne brojati godine