kadauna, prazni inbox
Cure, malo ću vas zagnjaviti o supresiji - dr R mi upravo odgovorio da je kod mene bolje ići sa suprefactom nego s decapept. (dr T mi je dao pak na volju da sama odlučim). Kakva su iskustva uopće sa supresijama u našim dobnim skupinama? Spominje se i taj cetrotide - odmah se sjetim slučaja svoje poznanice koja ga je koristila kod Reša, on je sve naštimavao po jednom jajniku gdje su folikuli bili odlični ali su puknuli prije punkcije, pa je išao punktirati drugi jajnik s onih preostala dva folikula. Rezultat - dijete rođeno prije četiri mjeseca. Ali ipak si ne bih priželjkivala takav scenarij...
Jesi shvatila zašto (je kod tebe tako bolje)? Ja sam obično išla s decapeptylom iz razloga praktičnosti - nema miskanja, nema frižidera (ako govorimo odluci suprefact injekcije ili decapeptyl injekcije). Na VV-u je bio suprefact sprej.
Odgovor je da je u našim godinama bolje ići sa sprejem "jer decapeptyl imak malo preduboko suprimira, pa je količina cirkulirajućeg LJ niža; on je pak isto ptoreban za pravilan rast folikula i stvaranje estradiola."
Malo je bilo tipfelera pa moram priznati da nisam shvatila što znači ovo cirkulirajuće?
Žao mi je, beats me. Ako si prije bila na decapetylu, a reakcija je bila loša, probaj suprefact, misli na sprej? Sretno!
da, sprej. pretpostavljam da se uzima 3 puta dnevno?
Ja sam prvi postupak bila na spreju. Nije mi to bilo loše, al andream zaboravila već kako i kada. Mislim da nema veze sa sprejem, ali tada sam dobila 15 js (imala 30g)
andream, samo sam jednom bila na cetrotide, sve ostale stimulirane na suprefact spreju+menop.. Meni je bio dobar. Nikada neugodnih iznenađenja. Treba ga koristit pravilno svakih 8 sati u svaku nosnicu. Ja bi obično štrcnula još malčice za svaki slučaj. Dr. R.D. mi je rekla kada smo odgodili punkciju za dan kasnije da je najvažnije da obavezno koristim supref. (da ne zaboravim - tako sam protumačila). Cetrotide mi je produljio postupak, jer nakon pikice folikuli su stali s rastom dva dana, nisam jedina s tim iskustvom. Postupak mi je bio oko 4-5 dana duži (gonali+cetrot.), grozno. Uglavnom moj glas ide suprefactu![]()
Mislim da je dr. R htio napisat cirkulirajući LH (J i H su na tipkovnici jedno do drugog). I meni je jednom dr. Lučinger objašnjavao da za mene (visok FSH) nije dobro supresirati jajnike Decapeptylom ili Dipherelineom jer je to prejaka supresija, i da je zato Suprefact sprej bolji.
Vezano za Cetrotide, moje jedino iskustvo je dobro, ali imam jednu primjedbu, piše mu u uputama da bi se za pravilan učinak trebao početi koristiti 5.-6. dan stimulacije pa do kraja, a tako recimo propisuju i u Mb, procjena je da će trebat 5-6 ampula. A kod nas sam ga dobila tek zadnja dva dana stimulacije - da li zbog štednje, ili zbog moje hormonske slike, teško je reći. Uglavnom odradio je svoje, i nije usporavao rast folikula.
Andream sretno!!!
Andream, moje iskustvo bilo je sljedeće: dr. Š. je na prvim konzultacijama napisao da očekuje low respond i odredio da počenem s 4 Menopura dnevno (pa će po potrebi prilagoditi). Nakon prve folikulometrije sam ostala na 4 Menopura, a nakon druge je uz 4 Menopura dodao i Cetrotide, dakle ukupno 2. do 9. dc po 4 menopura i po Cetrotide zadnja dva dana stimulacije. Sretno.
Charlie, postoje 2 nacina davanja Cetrotide, ili negdje od 6.dc ili kad je vodeci folikul 14mm. Ja sam isla po ovoj drugoj shemi i nisam dobro prosla, 4js, samo jedna oplodena i to ne bas neki zametak a primila sam 49 Menopura.
Ahaaa, hvala na info, ja si nisam zapisala na koliko mm sam dobila Cetrotide, ali očito je bila ova druga shema.
Andream, evo od tace via ja možda tebi zanimljivih infaća (a propos Decapeptyla i low respondera):
"Jucer mi je jedna prijateljica javila da joj je beta 15dt oko 400. AMH<1, dobila 2js, ET 1 zametka, mislim 4. ili 5. postupak, '71god. Protokol bio kratki, Decapeptyl, pa prva 3 dana po 4 Menopura, pa dalje po 3. Eto, cuda se ipak dogadaju."
Ina, točno takav protokol (količinski) i meni je dao dr T (samo umjesto menopura - gonale).
Sad me opet naravno kopka nakon ovoga, decapeptyl vs. suprefact?
curke, da li je koja od vas imala prekid stimulacije? iz bilo kojeg razloga, nebitno koji dan? i kakve su bile posljedice
sjećam se da je taca pisala da je imala prekid stimulacije 7.dc. zbog velike ciste, i da je napisala da je nakon dva dana dobila crni spoting i sutradan od toga prokrvarila, ako se dobro sjećam... hm?
Zlatta, sta se dogada? Ja sam prosla tako nekako kako si napisala, brzo sam dobila m i bila u soku a dr. je rekao da je to normalno nakon prekida stimulacije.
zlatta, događa se, ako nema reakcije na stimulaciju. Moja frendica, prvi i jedini pokušaj IVF-a, suprefact i menopuri - od folikula ništa.
evo, da javim da moji folikuli počeli rasti (ali je i veća doza menopura) tako se postupak nastavlja i nadam se da će doći do et
tiki_a, čini mi se da si i ti jednom pisala da su i tvoji folikuli "stajali" 2 dana, da li je u tom postupku došlo do et? ako se sjećaš
i kod mene 2 dana stajali, treći malo porasli, ali zato danas za školskih 2 mm veći
toliko smo čekali ovaj stimulirani (prvi), a tako se kompliciralo da sam danas prije uzv već otpustila ovaj postupak, kad ono iznenađenje![]()
zlatta, super.
a koji ti je dan?
držim fige da sve dobro prođe!![]()
zlatta, i ja ću
Kod mene su stali 2 dana samo u jednom postupku i to zbog inekcije cetrotide. Sretno, pratimo te!![]()
zlatta ~~~~~ sretno!
AuroraB kad će beta?
zlatta, sve sam ti rekla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hvala na podršci,
moji folikuli danas opet slabo narasli ??? stalno mislim da je to od decapeptila, jer uzimam cijeli, a 2 menopura....dr. nije povećavao jer kaže jučer su narasli za više od 2 mm i potpuno nepredvidivo reagiram ???
kako bude, samo mi je žao -kao na stimulaciji sam, a sporije rastu nego u prirodnom ciklusu.
ipak se nadam dobromu
Zlatta, oprosti ali tko te stimulira sa 2 M i supresira s D? Pa 2 M su tebi kao slonu ubod komarca. To je protokol za mlade cure s dobrom zalihom js.
Zlatta, meni se isto 2 menopura čine slaba stimulacija. Malo sam se isključila i nisam pratila, tako da ne znam ni koji ti je dan ciklusa ni gdje si. Ali ja bi na tvom mjestu nadodala sama još 1 menopur.
Spominjali ste ovih dana postupak s cetrotide. Evo kako je meni bilo: femara 3x1 od 2.do 6.dc, 3 menopura 5, 6, 7. i 8.dc, 4 menopura 9.i 10.dc. Cetrotide sam primila 9, 10. i 11.dc (u isto vrijeme kad i menopure, 13.30), a štoperica je bila 11.dc u 21h. Budući da sam menopure počela uzimati tek 5.dc, onda sam cetrotide uzimala od 5.do 7.dana stimulacije.
Inače, nisam baš nešto sa simptomima, pa ništa ni ne pišem... Jedino što ovaj put nisam imala famozno titranje maternice za koje smo mare i ja zaključile da nije dobro kad se javi. Primila sam brevactid na dan transfera i 5 dana kasnije - i nakon tog 5.dana mi je bilo 2 dana grozno, bolili su me i jajnici i maternica na dodir, sva sam bila napeta... ali nakon 2 dana je i to prošlo. Danas mi je 9.dnt, a 4.dan nakon brevctida.
U ovom postupku (.)(.) uopće nisam osjetila (pripisujem to femari, do sad su mi u svakom postupku natekle već nakon par dana stimulacije)
ja sam u prvom postupku imala stimulaciju sa 2 menopura dnevno, jedino mi je 2 puta digao na 3 menopura - sveukupno 20 menop. i suprefact sprej- tada sam imala 37 g i dobili smo 7 js , ET 2 blastice i bila t ,al je loše završila... U drugom stimuliranom( 38 g) 27 merionala ukupno- 3 merionala dnevno+suprefact sprey -dobili isto 7js -nije bilo t. , dok sam u prošlom- polustimuliranom - bila na klomifenu 3.-7.dc ,a 8.-11.dc 1 klomifen + 2 gonala i dobili 6js-skoro isto - tak da kod mene godine tu baš ne igraju veliku ulogu već je problem očigledno nešto drugo...
drage moje suborkinje, sretan vam Uskrs!!
želim nam svima plodnost i do idućega Uskrsa da smo majke ili trudnice![]()
![]()
Pridruzujem se zlatti......................SRETAN USKRS, i slijedece godine neka kupujemo darove za nase malisane (sada ih kupujem mom famoznom macku Dadi)
Sretan vam Uskrs....
Došla sam Zlati poželjet što bezbolniju sutrašnju punkciju i dodat malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Drage koke meni najdražeg kluba!
Nadam se da ste Uskrs provele lijepo i blagoslovljeno, a simbolično se i ja javljam nakon dugo, dugo vremena zbog razloga koji sam opisala ovdje . Nisam temeljito iščitala temu, ali znam da u klubu imamo trudnicu( čestitam Mojca!) što me izuzetno veseli! A vidim da se očekuje i beta, AuroraBlu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moram malo ukrasti vremena (sada ga zaista imam malo) i sve pročitati da vidim u kojim ste fazama, a do tada vas najsrdačnije pozdravljam i sve vas ljubim!
Hvala vam na svim vibricama, pozdravima i lijepim željama, zaista mi je mnogo značilo!
I svima šaljem puuuno ~~~~~~~~~~~ za postupke, bete, čekanje... i za sve što treba!![]()
Gričanka, pozdrav i na ovoj temi i još jednom čestitam i drago mi je da je sve o.k. i da si sretna.![]()
gričanka, draga, čestitam i ovdje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gričanka, predivna priča. ~~~~~~~~~~~ za malog borca.
Aurora B, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I naravno kolektivne ~~~~~~~~~~~~~~ najdražem klubu.
Cure moja beta je danas 13.dnt bijednih 46,9Vadila jutros u Suncu, vjerojatno biokemijska...
Aurora draga, odbijam vjerovati da je to biokemijska... i dalje navijam za tebe.![]()
Gričankamalom borcu, lijepo te vijdeti opet tu. Idem sad naći i tu priču. Hvala ti na čestitkama!
Posljednje uređivanje od Mojca : 26.04.2011. at 10:05