Draga Rozi, sretno i ~~~~~~~~~za skori susret!
Draga Rozi, sretno i ~~~~~~~~~za skori susret!
Rozika da ti najljepši dar stigne kući za rođendan
Mare PUPO ~~~~~~~~~Drago mi je što si uživala na izletu! Brojim dane do pozitivne bete ( prvo Glacova, a onda ti ***********)
Rozalija ~~~~~~~ SRETNO!
Andream ~~~~~~~~~ za tvoje folikule i dobar ishod !
Mimek ... brojimo s tobom... još malo
Koke i kokice, svima veeeliki hug
Goga69 ~~~~~~~~~ iskreno mi je žao! Nemoj odustati![]()
andream ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~ da folikuli polude i narastu koliko treba
vikki šaljemnatrag
rozalija za najljepši skorašnji susret s malenom princezom
Mimekany coffee in kvart
Ja sam danas obavila bris endometrija i pitam se da li je itko jos to radio u sklopu obrade steriliteta. Googlala sam kao sumanuta o infekcijama uterusa i IVF-u ali nema bas nekih informacija, kao nema dokaza, moze biti i ne mora. Ma sigurna sam da nece nista naci.
Svima kiss.
Kad ćeš znati rezultate? Kako izgleda to uzimanje brisa?
Kako se radi taj bris i zašto si ga radila - bakterije ili? Ja sam radila biopsiju, to je svojedobno radila i rvukovi, ja u anesteziji, prilikom histero, ona na živo. Nisu mi ništa našli, moje sve bakterije luduju u cerviksu.
Sve je pocelo tako da je dr. posumnjao na receptivnost endometrija pa je predlozio da se napravi bris jer sam kao i zbog stalnog spotinga podloznija infekcijama a i endo mi je dosta tanak. Sve je bilo vrlo brzo gotovo, nista ne boli, nalaz za 3tj. On je sam odnio hranislista u lab da objasni sta da rade pa sam stekla dojam da se to bas i ne radi cesto. Medutim, ja nikada nisam imala neke ozbiljnije infekcije, mozda 2x u zivotu urino i jednom su mi nasli streptokok u brisu cerviksa koji sam rijesila s 2 ture antibiotika. Cudi me da se eventualna infekcija uterusa ne bi spustila i da nemam nikakve simptome. Nasla sam neku cesku studiju u kojoj su to ispitivali i 20% pacijentica sa infekcijom je zatrudnilo a 80% nije sto oni smatraju znacajnom razlikom ali opet si mislim da ih i inace ne zatrudni vise po postupku bez obzira na infekciju. Bilo bi mi logicnije da mi je obzirom na sve moje tegobe radio biopsiju endometrija.
Btw. kad sam ga pitala za komentar mog AMH rekao je da je bitno da nije ispod 2 a da je logicno da ne moze biti ni 30 ni 40. Stvarno utjesno.![]()
Kad je već taca70 spomenula AMH...pogledala sam lab Breyer, nisam primijetila da tamo mogu napraviti pretragu....ili možda ipak? Gdje bi mi bilo onako najbrže i najlagodnije? Vinogradska ili...Meni je najlakše ušetati u Breyer samo dal' može kod njih?
taca70, na temu spottinga, da li ti je slabiji odnosno da li nestane kad si pod utrićima? Jer kod mene uglavnom da, ali ne sasvim. Jer ako utrići ne pomognu do kraja, vjerojatno je osim progesterona još nešto u pitanju....Nadam se da će pretraga donijeti korisne informacije...
Tiki, hvala na pitanju, evo odlučili su ipak rasti i narasli "čak" 1 za jedan dan. Sad smo na 14 i 15 na 13 dc, idemo dalje s tri menopura pa u sri UZV. Kaže doc "mic po mic".
tiki, lani kad sam pitala za Breyer, cijena je bila 670 kn (šalju u Njemačku), a Vinogradska 270 kn...
taca, 3 tjedna za briseve? opet dugo čekanje..
Mare41, za Clamidiju skoro 3mj ali ona mi nije interesantna.
Tiki_a, utrici mi bas ne djeluju na spoting, ni dabroston, ni antibebi, to me i dr. pitao. A sto se tice AMH isto se lagano mozes usetati i u Vinogradsku. Sve cemo ti objasniti samo pozeli.
Andream, bilo bi super da si isla svo vrijeme sa 3 ali nadam se da ce i ovako ispasti dobro. U nasim godinama 2 Menopura su kao slonu ubod komarca.
andream, dobro je, ipak se kreće!
mare41, Mein Gott - 670 kn
taca70, činilo mi se da si pisala o tome da od progesterona nije bilo koristi, ali nisam bila sigurna... Eto ja već pitam - naručiti se u Vinogradsku ne treba, samo se uđe i plati? Da li je poželjno da se uz AMH izvadi još nešto - jer sam neki dan nešto pročitala, sad da ne tresnem nekaj bez veze...inhibin B (provjerih ipak).
Po meni-inhibin je viška trošenje novaca, dosta je AMH jer su to dvoje u korelaciji, dođeš 2. ili 3. dan ciklusa, ušetaš, načekaš se za vađenje i platiš i ostaneš do popodne za kavu. Još ćete me natjerati da radim tablice naših vrijednosti AMH-a
.
andream~~~za srijedu (uvijek će mi blinkati slika kako komarac napada slona).
E, mare41, hvala za brzi odgovor![]()
Kažeš tablica AMH, pa može!![]()
taca, to je još i bolja ideja, ima i mlađih koje su vadile AMH, a ne samo mi, i baš ti podaci koje si nabrojila: jačina stimulacije i reakcija plus ostalo.
Posljednje uređivanje od mare41 : 11.10.2010. at 20:33
budem se sjetila i ja komarca i slona, ali na punkciji koje se vraški bojim. budem si odblinkala za iglu da je komaracza slonicu neće biti teško
![]()
tlatincice, a kad krenemo pisati...
andream - da nas bude što više koje ćemo slijedećih 9 mjeseci što manje sličiti komarcima, a što više onom drugom (nije lijepo ni napisati)
Posljednje uređivanje od mare41 : 11.10.2010. at 21:00
...samo radi usporedbe cijene,ja sam vadila AMH sad u Pragu,došlo je 150 kuna i bilo gotovo za tjedan dana!
za folikuliće super da se kreću (i ja sam bila sporovozna u stimulacijama nasuprot nasuprot prirodnjacima u kojima sam brzovozna)
Glacova, na sunce s AMH-om!
Taca, baš me zanima do kakvog zaključka će na kraju doći doktor. To još nismo imali..
taca70,u slučaju da ti ipak zatreba ja sam Clamidiju radila na uputnicu gore u zavodu u Rockfellerovoj i bilo je gotovo za 10 dana. Mi smo se jedno vrijeme uzimali sirup na bazi raznih biljaka od jednog fitologa iz NS koji eliminira clamidiju (bez obzira što smo oboje negativni na nju)jer je njegova teorija da ta beštija čuči duboko negdje unutra i sprečava oplodnju!
Po njemu današnji testovi su površni,bris se uzima samo "idi mi dođi mi" i zato treba posvetiti puno pažnje eliminaciji te beštije!
Do oplodnje,na žalost,nije došlo,ali je mm znatno popravio spermiogram!
Andream, drago mi je da sam te malo oraspolozila a vidim da sam jos neke uspavane potaknula na razmisljanje o novoj akciji. O slonicama necemo sada....
Glacova, rado bih uslikala kako nekome trljas nos sa svojim nalazom AMH naravno ako je ispod 2.
Idem otvoriti temu da nam tlatincia ne padne u depresiju sto se mora javljati u nasem klubu. Nije to lak korak.
andream super za folikule!
rozalija, sretno!
pozdrav svima u klubu 39+![]()
taca70,vjeruj mi,rado bih mu ga natrljala,ali sada nikakve koristi od toga!
Možda jednom naletim "slučajno" na njega pa to izvedem!![]()
[QUOTE=taca70;1718058]Mare41, za Clamidiju skoro 3mj ali ona mi nije interesantna.
Jel ovo lapsus- 3 mjeseca? Inače se čeka 3 tjedna, jedino ako nema reagensa...
Posljednje uređivanje od mare41 : 12.10.2010. at 14:18
Kome se da, neka progugla specijalisticu iz ovog područja, nablu iz Beograda i njen forum za povišeni FSH. Ona je cijelu tablicu radila, ko je di vadio AMH, ko je di vadio FSH, kakav mu je bio, jel' zatrudnio ili nije, koja je dg. itd. I naša rikikiki je u tim shemama bila, a mislim da je žena svojedobno bila pratila i rezultate kod nas..
I umrijet ću od smijeha na ovo na sunce s AMH-om... Toga ima samo u našem klubu, duhovitih i super žemskinja...
Evo nešto:
http://kutak.forumotion.com/povisen-...-a-t608-60.htm
Kod njih se u Jevremovoj (valjda) taj AMH već dugo vadi pa one to već dugo uspoređuju... Ne znam koliko vrijednosti korespondiraju s našima...
Ne trebam ništa, samo se hvalim novim avatarom![]()
Mare, Mare... pravo osvježenje mi je tvoj avatar nakon sumanutog dana na poslu...![]()
[QUOTE=mare41;1718675]Ne trebam ništa, samo se hvalim novim avatarom[/QUO
Vrlo lepo zaista....nisam ni znala da rade to...znaci ako sam ne pitas nema nista,mogla sam i ja bar za uspomenu imati slikicu!!
pozdrav i puno srece !!
goga, pitat ćeš ih slikicu u slijedećem postupku, nema odustajanja, jel tako?
tiki, da glava bude ok
tikica, big kiss
e da, ako nas ni ovaj put ne izaberu-avatar se mijenja, ako nas pak izaberu- ne mijenjam više avatar![]()
taman posla,tek smo krenuli....mozda promenimo samo taktiku![]()
Mare, pa to su dvije ljepotice.... ~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspjeh koji vjerujem neće izostati.