Citiraj ZJENA prvotno napisa Vidi poruku
Cure moj evo i mene. Još sam pod dojmom i pomalo šokirana. Moga Švrkija sam dobila prirodnim putem, ciljanim odnosom- folikulometrija. Nakon tri-četiri godine pokušaja, 2 AIH, operacije varikokele ... MM je imao problema sa spermiogramom, ali nam je i s normozoospermijom trebalo 2.g.. U 11/10 imala sam vanmaterničnu (beta 1197) koju smo riješili metotreksatom. Jučer na prvom pregledu nakon bolnice moj gini kaže: želite li još dijece za vas je jedina opcija IVF. Neznam ni di sam ni kud sam. Znam da sada to dosta uspješno rade i u Splitu (kada sam prvi puta pokušavala bili smo na VV). Ima li netko iz Splita da mi da par smjernica?
draga zjena, žao mi je zbog izvanmeternične,
i ja sam imala izvanm.trudnoću u lipnju i isto riješila metotreksatom, tada mi je rečeno da on "čisti sve" pa eto ako imam kakvih začepljena i slično da će i to "otići", da bih tek kasnije dobila informaciju da moram pauzirati 6 mjeseci i da kada je napokon prošlo tih 6 mj. (u našim godinama dugih kao vječnost) mi u bolnici kažu da za mene nije dobro ići prirodno na trudnoću da je prevelik rizik, nego najbolji (jedini) način je IVF ???
isto sam bila u šoku kao i ti, tako da ustvari nisam ni pohvatala zašto nam je poslije mtx planiranje trudnoće prirodnim putem rizik??
iz osijeka sam pa ti ne mogu pomoći gdje i kako u splitu, ali eto morala sam ti se javiti i pitati te što su tebi rekli..
ja ipak "radim" na trudnoći, a u ivf idem u siječnju u Vinogradsku, nadam se dobromu...
sretno..