Zubic vila prvotno napisa
Došli smo do, bojim se, točnog zaključka da se u normalnom svijetu cijeni svako zanimanje koje se pošteno obavlja, a u Hrvatskoj niti jedno. Ovaj zaključak deprimira svakog normalnog građanina HR.
Možda ipak nije sve crno nego je tamno sivo. Unatoč ovom urušavanju nekog normalnog sustava vrijednosti koje nam se događa već dva desetljeća, a za koje je krivo sve pomalo, pa i mi sami, ipak bih rekla da još postoje cijenjena zanimanja. Većina ljudi koje znam apriori cijene liječnike, suce, profesore i znanstvenike. Iako mislim da u svim zanimanjima podjednako ima "kukolja", kao i onih koji svoj posao rade fenomenalno.
Stvari će se promijeniti kad unutar struka oni koji pošteno rade svoj posao prokažu one koji muljaju- jer oni najbolje znaju koji su ti. Štiteći takve iz nekakvog sentimenta ili zato jer ne žele nekome "srediti" otkaz zapravo škode svojoj profesiji i društvu u cjelini. Naravno, ovaj optimistični preokret je moguć pod uvjetom da tih poštenih ima više od nepoštenih i da postoji bar nekakva podrška društva. A ne da se na ljude poput Ankice Lepej odmahuje rukom. Ako se to ne promijeni, ode sve kvragu, a možda je već i otišlo.