Postupke medicinski pomognute oplodnje može obavljati samo ona zdravstvena ustanova kojoj je u skladu s odredbama ovog Zakona dano odobrenje ministra.
uvjeti su:
-obvezu zapošljavanja u punom radnom vremenu najmanje: jednog specijalista ginekologije s užom specijalizaciojm iz humane reprodukcije, jednog magistra biologije i jedne medicinske sestre - za izvođenje do 250 postupaka medicinski pomognute oplodnje godišnje
-obvezu zapošljavanja u punom radnom vremenu najmanje: dva specijalista ginekologije s užom specijalizaciojm iz humane reprodukcije, dva magistra biologije i jedne medicinske sestre - za izvođenje do 500 postupaka medicinski pomognute oplodnje godišnje
-obvezu zapošljavanja u punom radnom vremenu najmanje: tri specijalista ginekologije s užom specijalizaciojm iz humane reprodukcije, tri magistra biologije, dvije medicinske sestre i jednog laboratorijskog tehničara - za iuvođenje više od postupaka medicinski pomognute oplodnje godišnje"
Magistar biologije iz stavka 4. .................... mora imati najmanje dvije godine radnog iskustva na poslovima postupaka medicinski pomognute oplodnje....
Ili će raditi manje od 500 postupaka ,preglede,voditi trudnoće i fićukati
u ovoj drzavi kemijanje najbolje i ide nazalost
da tonili, upravo tako, Lučinger koji ima preko 500 postupaka bi morao zaposliti na puno radno vrijeme još dva liječnika - subspecijalista za humanu reprodukciju i pored Lane još imati 3 biologa/embriologa s bar 2 godine radnog iskustva u potpomognutoj........................... Oni neće moći raditi kao ni večina drugih privatnika, naravno da Šimunić ispunjava uvjete!
evo ti iz zakona................ Radončić ipak spada u prvu kategoriju pa vjeurjem da će ispuniti uvjete....
Ako živiš u Rimu ,ponašaj se kao Rimljanin.
Osobno ne vjerujem da bi svi liječnici šutili i tako mirno primili da ih Šimunić vuće za npr.BRKOVE.Vjerojatno postoji neki modus.
naravno, preostaje im da se udruže, npr da Lučinger krene raditi s Lanom u Beta poliklinici - tamo imaju sve, imaju dovoljno liječnika sa subspecijalizacijom, imaju i biologa s dovoljno iskustva ili će kao što si ti već napisala smanjiti drastično broj postupaka, ako radi do 250 godišnje, e onda mu ne treba kadrovsko pojačanje, ali Lučinger sad radi preko 500.. tako da spada u tu najveću skupinu.
Inače je ovo Šimunić vrlo lukavo smislio, moraju mu biolozi imati dvogodišnje iskustvo u humanoj reprodukciji (tako da ova nova kod Lučingera otpada za sada) i moraju biti stalno zaposleni na radno vrijeme od osam sati, tako da neće kao do sada biti posuđivanja kadrova, pa je jedan biolog mogao raditi ako je htio u 4 centra po potrebi... Lukavo Šimuniću, lukavo![]()
draga francesca nisam te ni smatrala fanom, niti mi je to bila namjera, meni je takoder zacudujuce da za svoje novce neko bude ovca
sto se tice tvog slucaja i tajminga punkcije opet ponavljam nismo sve iste
moj MPO doktor u drzavnoj bolnici koji me priprema za prag, a radi se o tome da treba napraviti 1 ili 2 UZV i izmjeriti endometrij, to cini onda kada ga nazovem i kazem da bi trebala UZV, i ja to obicno radim prvo 9. dan (iako je uputa iz praga 11. dan i traze samo jedan UZV) jer znam na temelju prijasnjeg iskustva, da ako napravim ranije UZV jos stignem dici dozu estrofema za sto bolji endometrij
zapravo se nas dvije skroz slazemo, a raspravljamo kao da to nije tako
Nije lijepo žene koje nemaju potrebu izjašnjavati se ,ili ne pišu po forumu kao mi ili slijepo vjeruju doktoru zvati ovcama i to neprestano ponavljati.Pretjerujete.
Kadauna možda je glupo pitanje ali kako se zna koliko točno ima L postupaka godišnje ako ne izdaje račune svakome od njih (oko toga se vodila polemika u prethodnim postovima)
Ne izdaje racune za preglede, ali za postupke izdaje - ja sam tako shvatila i oba puta dobila racun bez da sam trazila
A ako godina ima 52 radna tjedna, a tjedan 5 dana s tim da vikende ni ne racunam a radi i vikendom, a svaki dan ima 2-3 punkcije - definitivno ima preko 500 postupaka
To sam i ja odmah pomislila. Nekako imam osjećaj da će klinike sada imati ili 494 ili 245 parova godišnje. Barem što se računa tiče.
Franceska, mislim da ima liječnika u državnim koji te poslušaju. Dr. B. na SD npr., samnom se lijepo razgovarao. Da se opet ne ponavljam dr. L-u sam vjerojatno uletila na pun mjesec, jer nemoguće da su svi toliko oduševljeni njegovim tretmanom, a ja u šoku bila. U CITO-u preko HZZO-a se isto dobije jako ljudski tretman.
Dr. R u Viliju je priča za sebe, on zaista najbolje komunicira, barem po meni.
Evo mene sa suprotnom pričom - kod dr. B. sam provela godinu dana na samom počektu MPO priče i to je iskustvo je jedino zbog kojeg se gorko kajem. Svašta sam prošla poslije i na VV i na Petrovoj i privatno, ali sa Svetim Duhom sam suštinski jako razočarana, da ne kažem do bola. Neću ići u detalje samo da kažem da sam provela tamo godinu dana s konstantnim ponavljanjem dr. B "Vi imate vremena", "vama nije ništa", "ne trebamo žuriti u postupak" . Imala sam tada 33 godine. Valjda kad si idiopat moš čekat do smrti na SD-u.
Iskreno nisam ovdje od nikog pročitala loše iskustvo s dr. B (ili nisam čitala dobro) tak da sam dugo mislila da samnom nekaj nije u redu, ali evo morala sam ovo napisati nek se zna...
sada ću ja uletiti, ajd javite u kojim ste fazama sa postupcima za Listu na Odbrojavanju
ima još puno nickova u listi postupaka za ožujak a i mjesta u listi trudnica
Vidim da rasprava o dotičnom dr.-u ne prestaje, samo mi nije jasno da nekom može toliko puno stvari smetati a opet ide kod njega i to za velike novce. Ja bila jednom, čovjek mi nije ponudio ništa što već nemam na vv-u, (dogovorimo vrstu stimulacije, bar 5 folikulometrija u svakom postupku, nekad i više, čekiranje E2 i P4 iza svake folikulometrije, prije transfera razgovor s biologicom, biologa Kniewalda se u svakom trenutku može nazvati i pitati što nas zanima, iza punkcije se potpiše pristanak na oplodnju js, i zamrzavanje viška). Da mi ne pašu uvjeti kod bilo kojeg dr.-a pa makar da znam milijun posto da ću ostati trudna, ne bi pristala na postupak kod istog.
Što drugo nego se prilagoditi ili naći gdje je nekom bolje?
Ne možemo mi njemu organizirati posao i diktirati kako će raditi.Otišao je u privatnike i može raditi kako njemu odgovara ,to i je dijelom bit privatnog posla.Postoji dosta privatnih klinika,državnih,inozemstvo i svatko bira što želi.Starnice su ovdje potrošene na organizaciju nečijeg posla,a to nije na nama.Možemo prokomentirati i to je sve.
Dr.Lučinger je zaslužio poštovanje,radio je na Vuku i previše,ja ga znam u vrijeme kada je primao i po 70 pacijenata dnevno,nikoga nije odbio,odradio sa smiješkom,od juta prije pola 7 do 17h popodne.Nije morao,to je bila njegova dobra volja kada se dr Jukić razbolio i preuzeo je njegove pacijente i tako 6-7 mjeseci.Mislim da je dao jako puno sebe pacijentima,a sada napokon može kako mu odgovara.
On zaslužuje moje veliko poštovanje,ostvarila sam kod njega trudnoću koja je na žalost završila kiretažom u 9 -om tjednu,poslije toga sam prirodnim putem ostala trudna.
Uvijek ću ga cijeniti kao čovjeka i radnika.
Da li netko zna što će biti sa poliklinikom Cito u novom zakonu?
@Santana, mislim da ovdje uistinu nitko nije sporio Lučingerovo znanje, Lučingerov požrtvovani radi, Lučingerovu srdačnost ili ljudskost, meni iskreno unatoč svemu rečenom i unatoč tome što je i meni stvarno simpa Lučinger, apsolutno neshvatljivo ovakvi hvalospjevi, čestitarenje Valentinova, no ne branim curama, go for it..... iako je ovaj pdf zbog toga stvarno manje informativan nego drugi..... a i ja evo off topičarim.... ali isto tako neka se i drugima koji nemaju takvu potrebu da hvale Lučingera ostavi ovdje prostor da kažu svoje mišljenje..... pa makar to bilo o broju stolica u čekaonici ili njegova odluka da ne zaposli medicinsku sestru, po novom zakonu će ionako morati - naravno ako dobije licencu za rad...... o tome sam već ranije pisala.
I još nešto Santana, kažu da on nije samo pacijentice preuzeo od Jukića, kažu i priča se (a ovo je prije mog MPO vremena) da je preuzeo i neke ružne navike od Jukića kao što je ta famozna tekica u koju upisuje postupke sa svim ružnim nuspojavama
Niti CIto trenutno ne ispunjava uvjete, imaju više od 250 postupaka godišnje ali nemaju nego jednog ginekologa - subspecijalistu humane reprodukcije (Poljak, nažalost Šparac koliko vidim po njihovim web stranicama to nije).
Pa ,upravo to sam ja i rekla.Može se tu raspravljati o broju stolaca u čekaonici,ali mi na to ne možemo utjecat,a svatko za svoje vrijeme i konkretno ovdje i za novac jer pišemo o privatnicima može sebi birati ordinaciju i liječnika i broj stolaca,ginekologa,sestara i ostalo.
pa Santana, ako nas dovoljan broj bude ovdje na forumu pisao o tome da im je koma jer nema sestre, da je koma što naručuje u isto doba, da je nefer što ne izdaje račune, da je bezveze što nekome nešto naplaćuje a drugima ne, vjerujem da će se neke stvari pročitati i promijeniti kod Lučingera, vidjet ćeš....
Nisam jos bila ni u jednom postupku ali itekako sam se informirala (nazalost imala sam dosta vremena). Nemam favorita medu doktorima, Lucingera nikad nisam vidjela, al znam da ako nesto placam iz svog dzepa iako mi je zdravstveno omogucili tzv besplatan pokusaj trazim vrhunski tretman. Pod tim ne mislim na stolice nego na vrhunsku opremu, najbolje strucnjake i postovanje mog vremena koje svi koji radimo nemamo na bacanje. Ja sam nazalost ili srecu izuzece zakona i imam pravo na zamrzavanje embrija i oplodnju svih stanica al je pitanje dal mi to Lucinger npr moze i priustit kada ni js ne zamrzava.. Isto tako ako mi bolnica omogucava anesteziju kod privatnika mi je to obavezno. A ti dal ce doktor biti zasluzan za moju, nadam se, buducu trudnocu.. Pa to im je posao!!
samo da kažem moje mišljenje i iskustvo, mada nisam baš aktivna
kod lučija sam se liječila cca 8. god na VV,nisam ga pratila u privatnike jer ak plačam oću pun tretman i za mene i za jajne stanice pa sam otišla u slo,ali kad je odlazio baš kao razlog je naveo de mu je previše tempo i uvjeti na VV,a sad čitajuči ovo vidim da su uvjeti još gori nego na VV.On je jako dobar lječnik,ali meni nije mogao pomoći i za kraj mi je savjetovao da uzmem lječnika koji će imati vremena se nama pozabaviti malo duže jer smo teži slučaj.
Eto bar je bio iskren.
Čitam vas i ne vjerujem eto...ovo više nije iznošenje informacija koje nekome mogu biti korisne i pomoć nekom pri lakšem odabiru liječnika, ovo se razvilo u prepucavanje i nadjačavanje ko ima bolji argument, pogotovo komentar "bravo"...??? Smisao? Stekla sam osječaj da se ova rasprava bazira na tome MOJ DOKTOR je bolji od tvog. Pa na kraju krajeva svi mi iz nekih vlastith razloga i stavova dajemo povjerenje određenom doktoru, daj je to dr Radončić ili dr Lučinger, ili ova bolnica ..ona..(hehe, a ovo o stolicama izraslo stvarno u jako bitnu temu)
Cure pa cilj je ostvarenje majčinstva. Dajte info, dapače, ali ovo..
Svima nam zajedno želim puno sreće u ostvarenju cilja, jer ona je bez obzira i na struku itekako potrebna. Veliki zagrljaj svima i ne trošite energiju na besmislene rasprave.
U ovim raspravama se možda izgubilo moje pitanje...
Da li se TSH i njegove razine kod L-a gledaju na isti način ako je cura zdrava i inače nema problema, ili ako je cura u terapiji radi recimo Hashimota? Ili kod bilo kojeg doktora kod kojeg ste bile?
Vrci,nadam se da će ti neko drugi s hashimotom odgovorit...
Zna li neko da li Betaplus radi i vikendom, i npr preko Uskršnjih praznika jer sv Duh ne radi?
Dr. Dmitrović radi sve vikende i praznike ako joj tako pada punkcija ili transfer. Ostalo po dogovoru s pacijentima.
Mislim, jel će me tražiti da mi isto tipa tsh bude ispod 2? Ili bude rekao da sam na terapiji i da bi to bilo ok samo po sebi?
neće,a i možeš ga nazvati .
Moj je prvi puta bio 5,7nešto, i onda se otkrilo da imam problema. Dobila sam Euthyrox 25mg. Nakon 3 mj terapije vadila sam antitijela, pokazala su Hashimoto. A TSH bio 0.002 (a granica je 0.02). Tako da mi terapija smanjena, za 2-3 tj ću vidjeti kako je sad. Jer mi ginićka (obična) rekla da mora biti skroz sređen TSH...
Jedva čekam idući petak i pregled kod L
Moja poruka je samo bila (kad već niko drugi nije reagirao) da se zaustavi daljnja rasprava. I sama Vrci se izgubila u toj masovnoj raspravi koja traje i traje, a cura traži informaciju. Iskreno ni ne znam koje ispisao to "bravo", vjerovatno ti s obzirom na ovaj komentar, opet po meni suvišan jer ostavlja dojam negativne energije. Nikog ne prozivam i znam da se svi mi ponekad zanesemo u silini svih tih emotivnih stanja prolazeći kroz ovaj zaista težak put. Nek nam ovaj forum bude od pomoći...samo to, ništa više nije mi bila namjera
I da, i ja hoću bebu, svima nam u srcu stoji ista želja i cilj..držmo se zajedno u ovome svemu..pozdrav!
Cvijetić ja ne znam šta je tu negativno u "bravo" i kakve su to negativne vibre???ja kao i sve ostale cure pišem svoje mišljenje koje je apsolutno pozitivno o svemu i apsolutno nikad nikoga nisam ni popljuvala a ni prozivala jer tko sam ja i tko si ti da se ikoga proziva,svaka ima prava napisat svoje mišljenje bilo to loše ili dobro...a sad kako će to netko sebi protumačit i hoće li to loše utijecat na osobu to nije stvar nas nego osobe kako si to uzme k srcu...ja sam iz ovih foruma samo dobro povukla i dosta toga naučila i drago mi je da se ovdje o svemu piše pa makar i o stolici koja će možda nekoj curi koja privatno plaća postupak puno značit..
Mislim da je ovdje već jednom bilo rečeno da Lučinger uglavnom ne mari za TSH
e nisam dobro zakačila, odgovor je išao crui I JA HOĆU BEBU
još jednom izvini ako si se našla prozvanom..namjera je bila skroz druga, vjerujem da razumiješ![]()
evo da vas pitam i koga biste radije izabrai dr.Poljak ili dr. Lučinger...ja se dvoumim, naime idem kod poljaka ali sam razmišljala ako ovaj put ne uspije,iem kod Lučingera.....moram priznati da sam ostala šokirana nakon što sam pročitala sve o Lučingeru i njegovoj "usluzi"......
Posljednje uređivanje od anaši1507 : 28.03.2012. at 09:23