Darkice čestitam!!! i kod mene jedna mala L-ova)
Darkice čestitam!!! i kod mene jedna mala L-ova)
Hvala svima na čestitkama! Da i svakoj od vas uskoro bude kao i meni!Sretno!
prijavljujem trecu pravilnno duplajucu bet od 330! to ce biti mala lučica..![]()
bravo spodoba, čestitam! sad čekamo uzv i
(stvarno s obzirom na prirodnjak, možeš komotno uplatiti i loto; kad krene....)
pitanje-da li se tko lijeći u klinici Škvorc?!
tamo gdje rade biolozi Tatjana i Alfred Kniewald?
zanima me iskustava,statistike....rezultati i naravno koliko para....
ja baš ne reagiram na stimulaciju zbog AMH,ali dobro reagiram na prirodnjak....klomifeni...
hvala na odgovorima...
Mi smo razmišljali o Škvorcu, ali budući da su svi nahvalili samo biologe, ali ne i doktora (kao da nije baš među najboljima, barem po rezultatima) odustali smo
Ja sam možda čula 2-3 para da su bili tamo. Za jedan znam da prvi postupak nije uspio, i sad čekaju drugi
draga ja sam isla, cijelu 2010. godinu i mislila sam kao i ti, biolozi su bitni ali nije bas to tako.pogotovo kada ti on ne vidi polipe koji vrse ulogu spirale, pa izgubis po 6 mjeseci, ili kada ti radi inesminaciju nakon ovulacije. sve to mi je mogao raditi jer nisam imala pojma, osobno nemam nista protiv dr. jako je dobar i klinika je super, ali on je ginekolog primarno a ovo je doslo samo po sebi. ako te konkretno jos sta zanima posalji mi pp.
E to sam i ja čula, iskustvo onih koje znam - išli su samo s klomifenima, i zakasnili sa štopericom, tako da nije bilo što za oploditi![]()
hvala svima, sad me pere paranoja do UZ koji je u ponedjeljak..ufff
da pojasnim prirodnjak - pocela sam polustmulirani kod L. dakle 2tbl klomifena i 3x2mg estrofema za endometrij. naruci me pet dana kasnije jer je citava akcija ispala iznenada zbog promjene posla i nisam mogla doci na 3dc.
ajd rekoh, cini mi se da je pet dana bez pregleda ipak puno, pa sam 4. dana stimulacije ipak ovdje otisla u jednu MPO ordinaciju da vide kakvo je stanje. tamo doc vidi endometrij od 7.5, jedan 'folikel' od 21x17mm, na desnoj strani jedan od 10m (haha, to je sasvim normalno za 6dc). zenska je drzala taj od 21mm za zreo folikel jer mi je E2 bio na 263 - no to je bilo zbog estrofema, no ona je polazila od toga da je najveci dio E2 od folikla. houyesnou. predlozi mi usput mini ivf kod njih, sto sam naravno odbila.
proslijedim L kakve su vrijednosti i dogovorimo se da prekinemo stimulaciju jer nema smisla obzirom na dobiveno.
ajd rekoh 6dc je, u ocekivanju rane ovulacije i nije kasno poceti s mojim omiljenim agnus castusom (vitex-pms free). no rana ovulacija se nije desila..pratila sam ciklus s LH trakama i bazalnom. tko nazovem L (jer smo tako i tako isli u HR) da on mene ipak pogleda pa da napravimo mini ICSI ako ima potencijala. kad me covjek pogledao, uhvatio se za glavu. jos mi je bilo cudno kako zenska radi UZ, kao obicni gyn - nije vrtila da bi pogledala citav jajnik. uglavnom, ispod tog 'folikla' su bila jos dva folikla...L je samo rekla - joj, da sam ja to gledao.
dao mi na 12dc jedan klomifen da mi LH ne skoci i piknula jedan gonal te stopericu te veceri. naravno da sam taj dan prestala i s agnus castusom. nakon transfera sam dobila bostere, kao i vecina vas.
ispada da toliko peha imam s njem. doktorima..pa cak mi ni obicni UZ nije napravljen kako treba..haha..a taj ista mi je pred mengu gledala antralce, pobrojala ih, a luciju sam rekla da mora da ih je i vise jer ona nije vrtila stap kao sto on i drugi to rade.
toliko o prirodnjaku![]()
i ja sam isto tako razočarana u njemce.tek sad kad odvrtim film kužim da ta klinika u kojoj sam bila...da nisu imali pojma šta rade.bila sam tamo i kod 2 ginekologa a mm kod urologa-ma to je bilo bože sačuvaj.totalno razočarenje.a kako sam samo bila sritna kad smo krenili tamo.sve sam u glavi mislila.....ma to je njemačka,oni su profesionalci...ma oni imaju najnovije uređaje i sve najbolje.bla bla bla.tada je icsi kod njih bio oko 4.000,00eura. a za punktirat 6-7 folikula sam dobila punu anesteziju.tada sam naravno mislila da to svi rade.al eto nekad bilo a sad se spominjalo.
spodoba navijam za ponediljak
Curke, kako to ide kod L-a kad unaprijed ne znam koje lijekove i koliko ću trebati uzimati?
Rekao je da ću zbog PCOS-a ići polako, i da ćemo svaki dan na uzv vidjeti što dalje. Kako onda ide s lijekovima koje ću trebati?
Aha, znači ima ljekarna
Ma baš mi je palo na pamet... vjerujem ja njemu.
Samo kao što sam pisala, vjerojatno će mi propasti ciklus jer ne možemo doći na red za pravno i psihološko savjetovanje![]()
Vrci tu ti je link za psiholosko savjetovanje http://forum.roda.hr/threads/70962-Obavijest-besplatno-i-jednostavno-psiholo%C5%A1ko-savjetovanje-izra%C5%BEen-stav-iholog
@Vrci
ja sam isto na brzaka trebala obaviti to psiholosko savjetovanje i da se nisam drugacije snasla bi isti dan dobila termin u onom novomed centru..mislim da je to na radnickoj cesti..to je ona cesta kad se iz gorice odmah na ulazu u grad na semaforu skrene lijevo..ta cesta se na kraju racva s dubrovackom avenijom. a taj centar je nakon tog semafora ca. 1km udaljen i nalazi se sa desne strane.
kostalo bi 150kn.
mozda netko ima kakav telefon?
Novamed centar me nekako povezuje s Betaplus klinikom. Njih smo zvali, kažu da nemaju više savjetovanje
Za Škvorca nisam znala da to ima, a to nam je zapravo najbliže...
Vrci, a gdje si to pokušala doći na red za pravno i psihološko savjetovanje? Gdje živite? To u Hrvatsko obavljaju obiteljski centri. Tako je to bar bilo, dugo već ne pratim taj dio ovog debilnog Milinovićevog zakona, pa to je bar nešto što samo mi u svijetu imamo, obavezno pravno i psihološko savjetovanje, provjereno i to je nešto što će nadam se otići uskoro u najcrnju MPO povijest.
No do tade, evo ti link pa si malo pogledaj, nazovi, okreni telefoni i raspitaj se gdje bi mogla na savjetovanje u obiteljski centar:
http://www.potpomognutaoplodnja.info...ursi&Itemid=63
pa pogledaj i ovdje sve lokacije obiteljskih centara u HR:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...3&source=embed
a evo i na ovom linku popis obiteljskih centara:
http://www.sretneveze.com/brak/obiteljski-centri.html
SRETNO
Samo da javim i ovu priču, istinoljubac sam - zato i postam ovo:
Evo, od jedne poznanice koju poznajem privatno ali nije na forumu čujem da je bila kod njega nedavno na konzultacijama i dugo su razgovarali o svemu općenito ali je na kraju ipak urađen uzv i pregled. On njoj ništa nije naplatio za to!
Još jednom bih htjela naglasiti da ovaj forum nije isključivo za hopsanje, vibranje, pozitivno razmišljanje, nego u prvom redu služi razmjeni iskustava - ma kakva god ona bila..... negativna ili pozitivna.
Vrci koliko sam ja upoznata svaki psiholog-privatnik koji ima licencu za rad ti može izdati takvu potvrdu.
Oni u svom pravilniku imaju sve upute šta treba pisati na toj potvrdi i kako ona izgleda.
To znam jer mi je mama psiholog i ima taj pravilnik jedino šta ona nema pečat od komore jer nije privatnik pa nemože izdati tu potvrdu.
Mi se spremamo za postupak za 6 mjesec i pribavili smo potvrdu od jedne udruge i nadam se da će biti u redu.
Malo prouči popis privatnih savjetovališta-ordinacija pa zvrcni da li ti mogu dati potvrdu.
U spomenutom Novamed centru se nalazi poliklinika Beta plus i nisam znala da se kod njih više nemože nabaviti ta potvrda jer koliko
se sječam na njihovim sam stranicama bila pročitala da oni osiguravaju kao ustanova potvrdu o psihološkom i pravnom savjetovanju kada se ide hod njih u postupak.
Znači ni oni to više nemaju?
Pa zvala sam obiteljski centar u Zagrebu, tamo se čeka 3 tj za termin. Kaže da su zauzeti. I jedna poznanica je čekala 3 tjedna isto.
Betaplus kaže da su imali, ali da više nemaju, muž je pričao s njima. Kaže da nisu mogli više organizirati.
Mi smo iz okolice ZG.
I ne da mi se gnjaviti na uputnicu, jer mi svi ovi moji socijalci već idu na živce....
Vrci evo da ti i tu napišem ,imas obiteljski centar u Bjelovaru i tamo rade psiholosko i pravno savjetovanje ,mi danas nazvali sutra bili na redu i obavili oboje za 15 minutabesplatno je ...
nadam se da sam pomogla
![]()
Evo adrese i broja http://www.oc-bbz.hr/linkovi.asp
Hvala vam svima, zakon ste
Sutra idem zvati okolne gradove, pa da vidimo tko nas može primiti![]()
pozdravi svima!!!
da li netko ima iskustva s punkcijom ili biopsijom testisa u privatnim klinikama?
Drage cure, imam jedno pitanjce...da li je baš u svim poliklinikama plaćanje IVF-a isključivo u gotovini?
Clover, nije mozes i karticama.
Ja sam nova ovdje i zanima me jedna stvar; sto su vama rekli nakon transfera vezano uz odnose? Da li se smije i nakon koliko dana? Ili je strogo zabranjeno?
Evo da podjelim s vama; skupila hrabrosti pa nazvala doktora. Odnosi su dozvoljeni od drugog tjedna tj 8 dana nakon transfera![]()
hvala!!
inna 28 zanima me da li ste radili samo dijagnostički ili ste s pronađenim "materijalom" išli u oplodnju i kako je to teklo?!?
u kojoj ste klinici?
pozdravi!!!
Posljednje uređivanje od kameleon : 17.04.2012. at 23:38
pozdrav,
zna li netko zasto je forum dr R na zivot i zdravlje neaktivan i hoće li opet proraditi?
U pon sam zvala obiteljski centar u Karlovcu. Jaaako ljubazna zena,vec nas je u srijedu ili cetvrtak mogla primiti. Idemo u petak,jer ionak obavljamo tad stvari
Kaze da nema veze od kud je par, tako da Zagrepcani, ak ne ide u Zg,put Karlovca,ili cak Bjelovara.
Salvija mislim da dr.Radončić više ne surađuje s tim forumom - čini se da nema više pitanja i odgovora![]()
štetapredpostavljala sam jer vidim da je forum zaključan i da se još može čitati arhiva!