bravo za moje osječankemoj najdraži,rodni grad
fali mi.....
bravo za moje osječankemoj najdraži,rodni grad
fali mi.....
[QUOTE=tikica78;2163988]evo ja moram s vama podijeliti i ovo nas smo tri išle u postupak ovaj mjesec i Osijeka kod dr.L i sve tri smo trudne...
snow.. točno znam o čemu pričaš i meni se isto dogodilo..
a da ne pričam kad sam prokrvarila sad u prošloj trudnoći kad me zaprimio baš dr.kod kojeg sam bila u postupku u KBO i onak pita: A kod koga ste ostali trudni?
i onda još 3x došao kod mene u sobu da me pita koju terapiju sam koristila i sl.pitanja..
ali to sad sve želim zaboraviti![/QUOTE
Cccccc Tikice, mislim da sam ja četvrta u ovoj ekipi
Samo što kod mene neće dobro završiti..
jesi draga.. a ja se nadam da će na kraju ipak biti sve dobro...pomoliti ću se za tvoju mrvu danas kod sv.Antuna
mari mar dali ti trebaš inekcije protiv zgrušavanja...ja sam ih dobivala i to ideš na transfuzilogiju,oni određuju količinu a tvoj gin ti daje uputnicu za injekcije koju samo pokupiš na ginekologiji, nemaš nikakve veze sa doktorima na ginekologiji...na transf.su super, sve mlada ekipa...
bravo m@ttnek se oplodi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jupiiiiiiii M@tt, evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ za tulum u labu![]()
evo i ovdje da zahvalim ivf centru i dr.L na mojoj današnjoj beti 1641..
hoću m@tt i tu sam da vibram za vas! dok god i vi na budete imali ovakvu betu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1
Danas čekamo da prokuca jedno hrabro srčeko a i ti m@tt da nam se javiš sa lijepim vjestima!
![]()
bravo tikice78!
sretno dalje
1977,
kako si nam ti? kakve su novosti?![]()
Tu ima jaako puno lijepih beti, čestitam svima
Imam pitanje - decapeptyl ide od 1dc, kaže L da i ako dobijem navečer, navečer ide prva injekcija. A jel smeta što ako dobijem ujutro, a mogu se piknuti tek navečer?
Ma ja uglavnom dobijem ujutro, ako zadnji duphaston popijem navečer. Možda smanjim za jednu tabletu, u nadi da dođe dan prije navečer![]()
Jer poslije sam na poslu, do poslije 5 ništa od pikanja
Srećom kod mene nema brljavljenja, kad krene krene crveno
Ne mogu vjerovati da krećemo... iako ne znam koliko se smijem nadati za prvi puta
Naravno da se nadaš pa svi se nadaju, znam cure kojima je uspjelo iz prve, nema tu pravila..
Sretno![]()
Hvala
i da kažem, jako mi žao za tebe, tako je bio lijep početak
Jesi ti inače bila na punoj stimulaciji ili?
Bila sam u punoj stimulaciji krajem 2. mjeseca, a sad u polustimuliranom dakle klomifeni i nešto gonala..
Hvala ti i ne razmišljaj o ovoj mojoj situaciji.. Ja sam od početka iz straha čitala i istraživala ovakve gluposti da na trenutke imam osjećaj da sam si sama navukla ovakav peh, takve se stvari nažalost događaju..
Budi pozitivna i sigurna u uspjeh, sretno![]()
Joj i ja imam osjećaj kao da sam si "navukla" mpo... od kad sam se počela zanimati za bebu sam čitala o trudnoćama i svemu, među ostalim sam istraživala mpo. I eto, treba mi...
Ma sve ćemo mi preživjeti i dobiti svoju bebu![]()
U dobrim si rukama, slušaj čika doktora i otjeraj sve crne misli od sebe..![]()
Iskreno, kod mene ima toliko posla i stresa da mi treba ovo bolovanje, kužim te...
Jel ima neki način da odem na bolovanje i prije punkcije?
Za sada je sve OK, uz malo suza zbog straha jer sam u 4.tjednu dan nakon UZV vag. sonde i u 8.tjednu imala sukrvicu. Svaki puta par sati ili dan nakon. Vjerojatno zbog heparina pukne žilica ali što je interesantno pada na dane kada bi trebala dobiti ciklus također. U međuvremenu sam odbijala sondu, samo abdominalni, 18.06. opet pregled u 10.tjednu. Embrion je napredan u milimetrima kada mjere, pojeo žumanjčanu skoro do kraja, ima pupčanu vrpcu, srce sve 5.....bila na testovima senzibilizacije ( s mojom srećom sam se požurila na taj pregled) ali sve OK, jučer došao nalaz da sam negativna. Kako imam i alergiju na pelud i travu tako svaki puta kada kihnem više od deset puta u sat vremena vadim ampule Dexametasona iz friza i pikam se jer me strah kontrakcija jačih.....veselje. Trbuh napuhan od hormona kao da sam u 5.mjesecu, dobila 6 kila..
Info za VRCI: štitnjača se skroz smiri nakon svega divljanja za 2 mjeseca, sada sam već tjedan dana na dozi prije postupka jer kada prokuca srce više štitnjača ( hashimoto i hipo ) ne može naštetiti bebi a i TSH pada silovito.
sretno draga!
jesi provjerila sa doktorom primjenu dexametasona u ampulama u trudnoći? zar nema neko drugo rješenje za alergiju? ne te bih plašila, ali informiram sve koji inače uzimaju ljekove u trudnoći-treba biti vrlo oprezan.
FDA dexametason svrstava u C kategoriju ljekova![]()
kod ljekova C kategorije:
-dokazani teratogeni učinci na studijama sa životinjama, ali nema odgovarajućih istraživanja i dokaza za utjecaj na razvoj embrija i fetusa kod čovjeka
-ljekovi iz ove skupine se daju baš kad moraju u trudnoći, nisu sigurni za primjenu u trudnoći
![]()
cure kad ste trudne:
od kihanja vem se ništa neće loše dogoditi, ali od ljekova može. budite oprezne sa ljekovima u trudnoći.
Pitala sam prof.Pod. i rekao je da tabletice za alergiju kojih inače uzmem svake godine možda deset komada kada mi je jaki bed, više štete nego Dex.
S time da je rekao da uzimam dozu od 2 amp. a ja stavim jednu u špricu. Ne uzimam to zbog alergije samo nego da izbjegnem sukrvicu i nervni slom zbog eventualne puknute žilice od spazma prilikom kihanja.
Plus te tablete za alergiju ( sve ) jako uspavljuju, dodam li tome 8 utrogestana dnevno zadnja 2-3 mjeseca bila bi hodajući leš)
Fakat nemam izbora vjerujte mi......pobornik sam inače ne uzimanja lijekova općenito, ne pijem ni za bolove, ni za temperaturu, ni multivitamine, ni antidepresive ( koji bi mi dobro došli svaki puta kada sam čekala Betu ) ali ovih 7 mjeseci sam uzimala 10-14 tableta koječega su mi prepisali samo dok ne rodim i onda kanim po starom.
draga 1977, bilo bi dobro da odeš do farmakologa (npr Rebro) da ti oni kao specijalisti za primjenu ljekova daju svoje mišljenje o terapiji koju uzimaš. uz dužno poštovanje prof. P., savjetovati deksametazon u trudnoći za izbjegavanje sukrvice ne čini mi se dobar savjet...
koliko je mg deksametazona u jednoj ampuli?
ma, draga idi framakologu da ti da savjet
da i ovdje javim svoju nisku betu 48.4.......
sutra ponavljam.....
Mari mar po malo, ne bediraj se. Svasta se moze jos, a i vjerujem da hoce, promijeniti... Narast ce ta tvoja beta!
mari mar to nije baš niska beta...bitno je da se ona podupla sljedeći put...ima njih dosta koje su imale takve "niske"bete pa je bilo sve super
nek beta raste samo
Imamo transfer!!!![]()
Jedne ali vrijedne...
marimar mi smo prvi put imali betu koju vidiš u potpisu i nažalost nije se poduplala. Tebi želim obrnuto....![]()
Pozdrav svima! Redovito vas pratim, pa da se malo i ukljucim. Svima zelim lijepe trudnoce s najljepsim ishodom! Ja sam imala 3 ivf-a na VV kod dr. L i prije 2 g. sam rodila sina. I sad sam 10tt, dogodila mi se prirodna trudnoca, neplanirano i iz vedra neba. Dakle, sve je moguce, netko dozivi svoju srecu prije, netko kasnije! Matt, tikica, mari mar, bubumitka i svi ostali SRETNO!
M@tt divne predivne vijesti!!!!
Sad vibramo za beticu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~
Hvala ti, bubumitka! Htjela bi vam svima prenjeti malo pozitive! Ti odmori preko ljeta i kako dr. L kaze napuni baterije, pa na jesen u dobitni postupak!
Bravo M@tt, drzim vam fige za lijepu betu!
[QUOTE=M@tt;2165822]Imamo transfer!!!![]()
Jedne ali vrijedne...
m@tt predobro!!!!![]()
ajde bar nešto lijepo danas, jer tako sam tužna zbog Bubi..
Bubi jesi se čula s dr.L kad možeš opet?
duga30 obožavam čuti ovakve priče , san svih nas ...
Tikica, snovi se ostvaruju! Ova patnja kroz koju se prolazi mora biti jednom nagradjena! Meni je nekada sve bilo tuzno i pitala sam se da li cu ikada biti mama. I nakon 3 g.na VV postala sam mama. I postat cu i drugi put. Vjerujem da svi kad tad docekaju svoju srecu!
bravo m@tt! sad čekamo betu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
duga čestitam i želim ti mirnu trudnoću do kraja!
Nisam ga zvala Tikice, nije on baš vidovit pa da zna kada će se moj organizam oporaviti (tj. maternica/endo.)
Šalu na stranu, glupo mi ga gnjaviti kad znam da mi neće moći ništa sad ovako rano reći.. Zvat ću ga poslije godišnjih, tad ću već znati u kojoj sam fazi.. Ali jedva čekam, idem prvom prilikom![]()
ma samo ti njega nazovi , ja sam ga zvala kad sam izašla iz sale za kiretažu i pitala ga kad mogu doći.. rekao mi je da mora proći tri menge da se tijelo oporavi..
to je bilo strašno čekanjee...