Ivancica, nemoj se brinuti... Sigurna sam da dr L. Zna sta radi s obzirom da smo mi u startu htjeli inseminaciju, medutim on je to odbio... Tako da sigurno ima svoje razloge zasto ti je radio inseminaciju! A uvojek stignes na ivf... Medutim sigurna sam da ti nece trebati
ma joj znam da stignem,ali malo sam nestrpljiva pa sam mislila bolje odmah na ivf, jer stvarno nisam nesto optimistična..a inseminaciju nam je preporučio jer ja sam 26, muž 27 godina i sve je u redu s nama ali dvije godine ništa!
![]()
Do sada sam išla na ciljane odnose u prirodnjaku, pa onda klomifen ali nikad ništa.. što se tiče hormona sve u redu,išla na propuhivanje sve u redu, nikad nisam imala nikakvih problema,ciklusi točno svakih 28 dana,jedino što imam jako velike bolove!
Znam da ima djevojaka koji su proživjeli svašta i baš mi je to strašno, i da sam ja ništa prošla u odnosu na njih, ali meni moj problem se čini strašan i uopće nemam nikakav osjećaj da ću uspjeti u ovome svemu i mislim da to nije dobro ali ne mogu se natjerati da mislim pozitivno..![]()
Cure Betaplus, negdje sam prije čitala da će imati akupunkturu prije ili nakon ET-a, čini mi se da je to ova dr http://www.betaplus.hr/djelatnici-i-...ki-natasa.html, nude li i to?
Da, ako netko želi može i to http://www.betaplus.hr/arhiva-vijest...transfera.html
Ana, pričamo o davnijim godinama, jedna cura je 2000. išla na fet, neuspješno odmrzavanje
Na Vuku je bar u razdoblju koje sam ja intenzivno pratila bilo neko čudno razdoblje, nije se znalo što se i zašto kad zamrzava...... nekad su stavljali i po 5 i više embrija u jednu slamku....... to je glupost i van svake pameti. I da.... dvodnevni su se embriji zamrzavali, zašto? E to valjda biolog koji je tad bio odgovoran za labos jedino zna odgovoriti. Ne ponovilo se....
I ne Gabi, nije to nažalost bilo do prije 2008..... i za vrijeme 2008. i 2009. su se čudne stvari događale, ali će se cure već javljati!
[QUOTE=tikki;2239880]J&D, još nisam imala transfer, vjerojatno sutra ili prekosutra. Još čekamo[/QUOTE
Ajde biti ce sve uredu sigurno... Javljaj malo sta se dogada!! Hoces li ici na smrzlice?
@J&D nama je sutra transfer. Za zamrzavanje, bojim se, da ne ovisi o meni nego koliko budu kvalitetni embriji i koliko ih uopce bude. Za sada jos nista ne znam, samo da sutra idemo na transfer.
Uh draga ma nista ne brini... Naravno da ce biti transfer i to vrlo uspjesan transfersamo misli pozitivno! A onda ti mozda smrzlici nece ni trebati
. A sko bude koji smrzlic suuuper! Drzim fige... Javljaj sto se dogada! Mislit cu sutra na tebe!
Punkcija je super prošla, nije me uopće bolilo ovaj put (čak nisam nikakvu tabletu trebala popiti, za 2 sata sam bila ko nova). I da, dobrodošla tu među nas! Imamo ti i temu odbrojavanja, gdje možeš kratiti dane do bete, a i ovdje i tamo saznati puno korisnih informacija. Nadam se da ćeš se već za 14 dana preseliti na trudnice![]()
Nakon što su mi se slegli jučerašnji dojmovi, mislim da je red da kratko opišem "naš" put
Vjerujem da nikome ne znači ništa jer svatko od nas je drugačiji, sa svojim genima i sudbinama. Ali imam potrebu napisati, to je i meni svojevrstan "dnevnik"Nemojte zamjeriti.
Nakon cca 5 godina nezaštićenih odnosa, pa onda pola godine praćenja ovulacija s trakicama, odlučujemo se krenuti na pretrage za neplodne parove. Nakon konzultacija i nekih pretraga na VV i kod Lučingera (oteglo se to na preko godinu dana...), odlučujemo se na Betaplus, jer nakon kratkog razgovora zaključujemo da smo "kliknuli" s doktoricom. Osim nje, i ostalo osoblje je ljubazno, drago i srdačno. Strogo se drže termina. Prostor je jako lijepo uređen. Nema problema s parkingom. Cijene su kao i kod drugih privatnih poliklinika, možda transparentnije i mrvicu niže? I meni najvažnije - blizu mi je doma, i blizu poslu mm-a i meneAspiraciju i transfere rade i vikendom ako se tako "potrefi".
Inače - mm-ova dijagnoza je oligoasthenoteratozoospermia (uz varikokelu, koju je operirao prije godinu dana; nalaz se nakon toga nije bitnije popravio), a ja sam navodno sa slabom zalihom j.s. Ciklusi redoviti, svi ostali nalazi uredni. između 2. i 3. postupka obavili smo kariogram na Rebru, nalaz kaže da je sve OK.
Što se tiče načina života.. radimo "sjedeći" posao. Hranimo se relativno zdravo, biramo namirnice (ajde, tu i tamo neki sladoled i čokolada....), ne pušimo, alkohol konzumiramo kako se kaže "prigodno". Tjelesne aktivnosti - ja slabo (čitaj ništa), mm malo češće.
On je tijekom ove godine trošio Betaimmune cca 4 mjeseca po 2 dnevno, pa onda cink cca 2 mjeseca. Ja sam šarala između Omege 3-6-9, folne tijekom postupaka, i zadnjih 3 mjeseca na dnevnoj bazi trošim matičnu mliječ, pravu tekuću.
Prvi ICSI:
2.-5. dan Gonali (kako folikuli napreduju neplanirano loše, uvode se Menopuri)
6.-7. dan Gonali i Menopuri
8.-9. dan Gonali, Menopuri, Cetrotide
10. dan Ovitrelle
12. dan aspiracija 2 j.s.
15. dan transfer 1 embrij (3dn)
terapija: Utrogestan, Andol, folna, Decapeptyl 18. dan
β 0
Drugi ICSI (prirodni ciklus)
11. dan Ovitrelle
13. dan aspiracija 1 j.s.
16. dan transfer 1 embrij (3dn)
terapija: Utrogestan, Andol, Normabel, folna
β 0
Treći ICSI
1. dan Decapeptyl
2.-4. dan Decapeptyl i 4 Menopura
5.-9. dan Decapeptyl i 3 Menopura
10. dan Decapeptyl i 2 Menopura i Ovitrelle
12. dan aspiracija 7 j.s. (uz anesteziju)
17. dan transfer 1 blastociste (5dn) + 2 zamrznute
terapija: Utrogestan, Andol, Normabel, Proluton, folna
26. dan β-HCG 188!
iako je još rano prognozirati tijek moje trudnoće, želim si ono što ste mi i vi drage cure i žene poželjele - mirnu "školsku" trudnoću do samog kraja.
Ali idemo step-by-step. Ponavljanje bete, pa ultrazvuk i tako redom.
Disclaimer: Nisam plaćena od strane Betaplusa da pišem o njima pozitivno, dapače - platila sam ja za postupke već dosta svojih plaća, ali uz ostvarenje cilja sve to postaje sporedno ... i ne kažem da možda ne bih pokušala i promijeniti kliniku da nisam uspjela još koji put. Ne mislim da je itko od njih liječnika MPO bitno stručniji i pametniji, kao ni biolozi koji rade sa njima, mišljenja sam da veliku ulogu igra i "sreća".
Ovaj forum je velika "knjiga znanja", i zahvalna sam na tome što imamo mjesto gdje dijelimo razmišljanja i iskustva. Uz čitanje i proučavanje vaših postova suverenije sam i smislenije mogla razgovarati sa svojom liječnicom, kao i odlučiti se na svaki korak našeg puta u MPO vodama.
Svima vama dragim curama koje sa svojim partnerom prolazite MPO želim uistinu, od srca, pozitivne bete već u sljedećem postupku! Mislim na vas!
Last edited by Moe; 06.10.2012 at 09:12.
Jutro Ivančice!Moraš mislit pozitivno crne misli ne pomažu tek ti je 26 jako si mlada i šanse su ti velike,nažalost morat ćeš se malo više potrudit (kao i ja) al na kraju će sve bit uredu!!!!!!!!!!(tako ja samu sebe tješim)Ja sam trenutno na odbrojavanju do bete,kad krećeš s postupkom?
@ m@tt 6 folikula/6 JS/ 3 oplođena i vračena... I sad čekamo![]()
i meni je 2008. bilo smrznuto 17 komada, odmrznuli ih sve odjednom (ne znam u koliko slamčica su bili, mislim u 3), vratili 4..beta =0...
da je meni bilo znati pola onoga sto ja sada znam o MPO,.......
Tikki cestitam... Bravo! To ce biti prekrasna beta! Drzim fige... Smrzlice neces ni trebati... Sigurna sam
Tikki,sto nemate smrzlica ili sam krivo shvatila?
J&D koji si ti optimist,da je meni malo tog tvog žara
Ja osobno nemam osjecaj da cu mozda na kraju svega sad zavrsit trudna. Prvi puta jesam,pa nista...sad samo zelim da dan po dan prode
Hahaha Vrci..bidjet ces da imam pravo u vezi tebe.... Znam to! I za koji dan ces se morati zahvaliti na mom prorocanstvuhihi!
Ma zivot je ljep i jos kad dodemo do cilja ...LAMBADA! O boze rekla sam zivot je ljep, a pored mene 3 injekcije gonala!
Vrci nemamo nista za smrznuti. Tako da se nadam da nam velika beta neće dati žaliti za time što nemamo eskimića.
Tikki,drzim vam fige, skoro vise nego sebi :D
Ma u meni su i prosli put svi vidjeli potencijal,pa nista.
Al priznajem da sam koma,i da samo mogu lezati![]()
dozvoljeno je u nekim slučajevima vratiti 3 embrija
Da, u pravilu se vračaju po dva embrija ali u zakon predviđa i Čl 7 st 3 "Kod žena starijih od 38 godina života, žena s nepovoljnim testovima pričuve jajnika, ponavljanog neuspjeha u liječenju, onkoloških bolesnika i težeg oblika muške neplodnosti, dopušten je unos tri zametka u spolne organe žene."
Ne,nista.
Statistika ti je to. Ili losi geni kod zametaka,ili maternica nije bila za implantaciju, ili...ili...
Prosli put mi je nakon transfera rekao: da imam 3 para kao vi, 2 ce biti trudna. Znaci davao mi 66% sanse.
A mi smo ispali onaj treci par..
E, moja Vrci........5 puta mi govorili:to je to..60 % si trudna, mlada, zdrava, embriji za 5.... veliko 0 svaki put. Ostala sam trudna kad su rekli 10% sanse, ali dodji vaditi betu u Zagreb da se odma dogovorimo za slijedeći ciklus stimulaciju....a ono BINGO. Mislim da nije zahvalno i da doktori ne bi trebali PREDVIDJATI ishod prije bete.
Meni nitko nije nikad govorio o šansama u postotcima, čak niti da su rekli imate oko 5% šanse kako se može naći postotak uspješnosti za 40+ u registrima o MPO zemalja koje te registre precizno vode i javno objavljuju.
Zahvlana sam na tome da nitko nije rekao kolike su mi male statističke šanse.
Meni osobno je jako bitno da znam kakvi su embriji jer volim biti informirana o svom lječenju. Nije to samo vezano uz MPO. I kod zubara me zanima jel velik karijes, jel se skupilo puno kamenca, misli li doktor da su mi zubi u dobrom stanju. Ok sad malo karikiram, ali to je poanta, ja želim i smatram da imam pravo biti informirana. Npr. možda ne ostanemo uvijek kod istog doktora, a i doktori se ne mogu sjetiti svih pojedinosti vezane uz naš konkretni slučai i smatram da je naša dužnost podsjetiti.
Tako primjerice nakon stimulacije menopurima u sloveniji sam od 10 js imala samo 3 dobre.mznači ne da su bile nezrele već su bile degenerativne (tipa falila im je jezgra). Taj podatak nigdje u otpusnim pismima ne piše, samo kažu aspirirano xx oocita, oplođeno xy, vračeno xz... E sad, ako znam da je takva situacija ja mogu doktoru reči prošli puta ste rekli da jembio taj i taj pronlem, onda doktor ima potpunije informacije za prilagoditi terapiju i povećati šanse za uspjeh.
Također, jedini put kad sam ostala T (bio je blighted ovum na kraju) je bilo kad smo imali super morulu na 4 dan. Inaće su nam embriji bili osrednji. Nije pravilo, ima svakakvih priča i "čuda" ali ja i dalje želim biti informirana.
tikki ali ovo o čemu ti pričaš je sasvim druga stvar i ja želim biti informirana, i znati kakvi su mi embriji ali mislim da nitko ne može znati u kojem postotku ćeš ostati trudna, jer puno je toga u ovoj domeni što ni doktori neznaju, meni je to na razini onih baba vračara a ne doktora. O postotku uspješnosti pojedinih klinika može se pročitati na njihovim stranicama i to sam davno pročitali i to mi je OK ali nagađati za svakog pacijenta e vi imate 60% ili 70%, otkud to itko može znati osim ako nije vidovnjak
Možda sam ja krivo shvatila gornje postove. Ja sam to shvatila više da je uspješnost implantacije odlične blastociste oko 60-65% u nekoj dobnoj skupini 27-33 (za godine nisam baš sigurna) i pod uvjetom da nema nekih problema/bolesti maternice (endometrioza, slab endometrij...), a ne da je to predviđanje za konkretan par. Pa da ako ti doktor kaže blastice su odlične, zdravi ste... šanse su 60%, da to znači točno ovo kako sam gore napisala.
Slažem se s Mali Mimi da nitko ne može znati koje su šanse za pojedini par za konkretan postupak i da su takva predviđanja na razini zurenja u kristalnu kuglu.
Tikki je dobro rekla. Mi smo mladi, recimo zdraviImali smo super blastice, endometrij je bio dobar - zato je rekao da imam 60% šanse.
Sad nije ništa rekao, samo je Lana rekla da što se tiče embrija je super (što su potvrdila i druga dva "lošija" koja su poslije dogurala do lijepih blastica), ali treba vidjeti hoće li maternica biti receptivna...
Vrci,
reproduktivno zdravlje je u pitanju. Na žalost, PCOS i oligoastno iz tvog potpisa, ne predstavljau zdravlje.![]()
Znam to. Zato sam rekla "recimo zdravi"... Jer i pcos i OA je riješeno kad je u labu embrij... veći mi je problem onda hashimoto
Al barem je dr uvijek oduševljen js i embrijima, kaže da su prekrasniSamo da se jedan progura biti beba
Iskreno, mene strah da imam nešto što mi neće dati da se taj lijepi embrij implantira. Ne znam zašto, znam da pretjerujem, ali strahovi su inače iracionalni![]()
Last edited by Vrci; 07.10.2012 at 11:42.