J&D ajme tako puno su vas dosli ljekovi? Mi smo jucer u autu racunali i dosli su nas cca 3000... Samo sto smo mi imali i masu benzinatako da smo na istom ja i ti...
J&D ajme tako puno su vas dosli ljekovi? Mi smo jucer u autu racunali i dosli su nas cca 3000... Samo sto smo mi imali i masu benzinatako da smo na istom ja i ti...
Zavisi koji lijekovi i koliko...mene su uprvom postupku došli puno više nego u trećem...ali u prvom sam imala sprej S i sve same Gonale...naravno,štopericu i nakon transfera opet Brevactid...u zadnjem sam imala par Gonala i klomiće...Tako da ovisi koliko ti lijekova treba i koji su to lijekovi...
A benzina će uvijek biti ako nemaš MPO kliniku blizu...Mi u ZG kod dr L...a živimo u Rijeci...ja idem busom, osim na punkciju i transfer (tada ide i mm i idemo autom)
Ja ne bi imala benzin jer živim blizu)
Hvala Vam na odgovoru, znači za punu stimulaciju mogu računati 15000kn, ako ispadne manje super.
darkica ja sam iz Istre i isto kod L-a, kupila sam vinjetu za slo pa sam tako usparala na cestarinama, a bus tamo i nazad me dodje skoro isto kao benzin... A satnica mi nikada nije odgovarala... Ah... Ali ok, bar sam s autom bila komotnija malo, a i usparala sam nase skupe cestarine... Isto sam imala s-sprej i gonale, sa bervacidom (stoperica i tri boostera) plus jedan decaptyl sada nakon transfera...
Uh vi ste dobre, ja sam dobila sad cu lagati ali, cca. 35 gonala i 18 decapeptyla, stopericu, 3 boostera i opet decapeptyl!
Meni je max. bilo 16 ili 18 Gonala...ne sjećam se točno![]()
I kod mene dosta lijekova; 24 gonala, sprej, štoperica, 3 boostera, decapeptyl......ali u usporedbi s prošlim postupkom (Mb) 36 gonala, cca 25 decapeptyla ovo je još dobro
Uz vrhunske dr. Dmitrović i dr. Baumana Betaplusu se pridružuje i dr. Radončić:
link
Lijepo! Čestitke!
Moe, baš si me razveselila, tamo nam je lijepo i ugodno,a velika je stavka parking, ovo oko Ilice je koma za parkirat se
Nisam bila konkretno u Viliju, ali sve klinike MPO (i državne i privatne) imaju cirkus s parkingom i prometom, zar ne? Onda nek ostaneš malo duže ističe parking jer je npr 2. zona.. Samo se stvara nepotrebna nervoza.
Osim Betaplusa gdje se parkiraš pred vratima. Proglasite me gotovankom i razmaženom, al eto - meni je to važno. Naročito nakon punkcije i transfera.
A meni je k tome i najbliža MPO klinika tako da - mogu i pješke
I dobro si napisala - tamo je baš lijepo i ugodnoSad mi pomalo i nedostaju između pregleda
![]()
Potpisujem Moe od slova do slova i usput čestitam na "pojačanju"....
Jel to znači da više ne radi u Viliju? Uf..meni je ovo ful predaleko. Kad je bio u Ilici mogla sam sama na folikulometrije, ovako ne mogu...nisam vozač
trudy, radi normalno ambulante u viliju, ali samo zasad mpo u Betaplus (meni se čini da ima možda 5-10 min hoda od avenue mall, nek me neko ispravi
Posljednje uređivanje od mare41 : 13.11.2012. at 13:27
mare nije bas 5-10 min hoda, ali bus koji vozi za goricu (268 - gl. kolodvor) staje jako blizu klinike, prolazim njime tamo svako jutro.
trudy, najnormalnije dr R radi u Viliju i sve preglede i folikulometrije obavlja u Viliju. u beti plus se rade punkcije i transferi.
Cure, ja živim na istoku, a radim na sjeveru grada.
Da probam ići tamo trebao bi mi slobodan dan
a niš ako još uvijek radi u Viliju dobro, ako ne, ne znam...
EDIT: sad sam vidjela poruku od tete - super, to mi već bolje paše
Posljednje uređivanje od TrudyC : 13.11.2012. at 13:55
cure, sve koje putujete iz drugih gradova u Zagreb za MPO-skidam kapu! I mi smo se naputovali pa znam kako je...
I od mene sve pohvale cijelom Betaplus timu.......kad dođem tamo osječam se prekitički kao "doma".
Nismo tamo bili na postupku jer nam se desilo čudo koje nitko nije očekivao i ostala sam prirodno trudna u išćekivanju prvog IVF-a.
Ostala sam tamo voditi trudnoću kod dr. Baumana i više sam nego zadovoljna.
Mi isto putujemo sa skroz drugog dijela grada-živimo na zapadu ali to mi nikad nije bila otegotna okolnost....radi dobrog doktora i vrhunske usluge
putovala bih gdje god treba jer mislim da je povjerenje u doktora i dobar odnos između doktora i pacijenta temelj svega!
bok svima! mene zanima imam li pravo na recepte za ljekove ako idem privatno u postupak?
ovo će nam biti prvi postupak nakon 4g pauze
Nazalost nemas barbi! Koliko ja znam jedino utrogestan se moze dobiti, ali to je ndznatna cifra!
dobro i to je nešto, a klomifen? s obzirom da mi ne treba jaka stimulacija, možda uspijemo s klomifenom i par gonala...
Posljednje uređivanje od barbi26 : 14.11.2012. at 15:05
E sad to ti je sve upitno... Kod kojeg bi doktora isla i sta zelite postici, a i doktor! Tesko je reci jel bi to tebi bilo dosta... I godine su bitne... A cak ti je najspecificniji izbor klinika, neke imaju praksu jake stimulacije, a neki ne!
barbi, vjerujem da klomifen možeš dobiti na recept. zavisi od ginekologa do ginekologa, neki spremno prepišu lijek kojeg preporuča privatnik, a neki ginekolozi znaju zezati oko toga.
OK. Hvala cure puno! moj soc gin je inače super nisam do sad imala nikakvih problema oko bilo čega što sam tražila na preporuku privatnika... Inače zadnji put (prije 4.g.) je meni B. na SV. duhu napisao protokol za gonale ( idao termin za 4 mj za postupak) na temelju kojih sam dobila recept, i otišla privatno na postupak - taj put sam ja malo "zeznula" državu! doduše kasnije sam potrošila još hrpu Fragmina koje sam kupovala, pa sam poslala prikupljene rčn u HZZO za povrat novca, ali mi nikad nisu ništa odgovorili... morala bih baš potražiti te papire i ganjat ih malo, možda mi vrate kaj.
kaj se tiče stimulacije, u pregovoru sam s doktorom... ovisi o tijeku situacije, broju antralnih, reakcij na klomid...
Ja sam na Lučijev recept od socijalne ginićke dobila utriće i estrofem. Nisam se sjetila pitati da li mogu i klomifen, jer sam njega dobila od cura s foruma
Samo sam došla tamo, bez naručivanja, rekla da trebam tablete. Ona je upisala što treba i dalje sam samo telefonski zvala za novu kutiju
Je i meni je luci rekao odmah za utrice! A za druge ljekove koje sam ja primala, nista 0 bodova .... Vrci kako vi napredujete
Nikako
Čekam FET, dogovaram se sama sa sobom kad bude to. Valjda idući mjesec
Super draga...jesu vam po dvije smrzavali ili? Ti si i neke nalaze jos radila ako se ne varam! Jel to sve uredu
Mi krećemo po pojačanje ovih dana...Danas bila kod dr L i sve dogovorila...sve poprotokolu - javiti mu se 1dc,kontrola3dc...itd...
Imam samo 2 smrznuta,za jedan postupak.
Kontrolirala sam tsh,sve je ok. Ako ovo ne uspije (a ovaj puta se stvarno ne nadam),onda trazim daljnje nalaze
Pa sta dr kaze dali bi on jos sta radio? Do cega je sta on kaze
On nista ne kaze. Mene zanima dal je sve ok (imunoloske pretrage). Al vidjet cemo
Sretna sam sto mi eventualna iduca stimulacija daje opet dosta embrija za smrzavanje, pa barem ne moram stalno sve prolaziti
Al ne da mi se vise o tome misliti, bezveze me iscrpljuje. Dan za danom,pa kako bude
Ma biti ce sve uredu... Stvar sudbine dobrog embrija, imuniteta...i kad se sve poklopi beta do krova
curke, malo su me zbunili danas u ljekarni; došla sam pitati za klomifen, a farmaceutkinja kaže da ne ide više na recept jer nema belupovog, nego samo u prodaji neki iz uvoza... mislim ako se ne proizvodi onaj što može preko hzzo-a zar nije zakonom određeno da se daje na recept zamjenski, tj onaj kojeg ima, s obzirom da je sastav lijeka isti
inače sam bila kod soc gin radila kontrolne briseve, pa usput i pitala... rekao je da nema problema, dobijem recept za klomid
Samo da javim da sam sutra kod dr L. 3dc...i krećemo!![]()
Darkica sretno![]()
evi i mene,od sutra (3.dc) počinjem s terapijom, nadam se chlomidom...
Jučer smo krenuli. Jučer sam popila 3x Klomifen i 3x2 Estrofem. Od danas pa do ponedjeljka, kada idem opet u ZG, trebam piti 2 Klomifena dnevno i 3x2 Estrofema. Vidjet ćemo što će reći u ponedjeljak.Ne znam jesam li spomenula u nekom od ranijih postova, ali idemo u polustimulaciju.
Darkice pratim te, i ja planiram polustimulirani u veljači/ožujku u IVF centru, do sad probala dugi ( Mb) i kratki protokol (VV, IVF centar), pa eto došao i polustimulirani na red
Šalu na stranu, ali s obzirom da u zadnja sva postupka u kojima je bilo 7 i 11 stanica, imam transfere 3 dan i nemamo smrzlića, možda su polustimulirani 'my cup of tea'
ja imam sličan protokol kao i Darkica danas 3 klomifena, pa nadalje po dva, a estrofem 2*2 na dan (od 2mg). Antralnih ima, ne baš strašno puno, desno 5 lijevo 7-8.
sve sam "posudila" u ljekarni dok im ne donesem recepte.
@cure koje su imale transfer pet dan i dobivale bostere - po kojoj shemi ste dobivale bustere, da li na dan punkcije i dva dana nakon transfera..ili kako?
hvala
Meni je transfer svaki put bio dva dana nakon punkcije...
Spodoba mislim da uvijek ide 5dpo i 10dpo ako dobro racunam.
Znaci ako vraća blastice na dan transfera i onda 5dpt