kad sam rekla gonadotropini, mislila sam na gonal ili menopur (vani follistim). nisam mislila na štopericu, iako hcg također spada u gonadotropine.
a da je dovoljno da imaš nekoliko "lijepih" folikula "lijepe" veličine, zašto bi ženama koje dobro reagiraju na klomifen uopće davali gonale/menopure/...koje već ime ima lijek?
možda zato što pridonose kvaliteti eventualnih jajnih stanica unutra.
ma, uoće mi je ovo glupo. iznijela sam svoje mišljenje jer je krojachica pitala za aih u privatnim klinikama, pa sam iz prve ruke napisala svoje iskustvo koje je pozitivno. a na prste jedne ruke mogu nabrojati cure na forumu koje su ostale trudne iz aih-a (što ne znači da ne ostaju, samo se ne javljaju ) i htjela sam pomoći.
a kad čitam strane forume i informacije na stranicama američkih i britanskih poliklinika, vidim da imaju veću stopu uspješnosti nego kod nas (možda lažu!), ali ne vidim drugo objašnjenje nego da su selektivniji pri sugeriranju aih-a kao metode liječenja (pogotovo jer se sve plaća i itekako ćeš odvagnuti hoćeš li ići na tri/četiri aih-a ili jedan ivf recimo) i jer im je protokol s jačom stimulacijom, otprilike ovakav kakav sam ja imala. i da, svi redom ističu važnost dobijanja nekoliko folikula. a tri "lijepa" folikula ne znače tri "zrele" jajne stanice i ne mogu se uspoređivati s et-om tri zametka.
ubijte me sad