Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mali Mimi poslala sam ti pp, al neznam jesi dobila jer nemogu vidjeti poslane poruke.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

HI!
    Dosta dugo pratim rad ovog foruma i nisam baš imala potrebu sudjelovati budući da bi se moja priča uz sitne varijacije pojavljivala kod drugih cura i uvijek bi se našao nekakav odgovor na moja pitanja. Zaista ste pomogli korisnim informacijama i odlučila sam zauzvrat ukratko ispričati našu priču.
    Suprug i ja pokušavamo već 7 godina napraviti bebača-prošli smo svašta nešto, imali smo razne "očajničke" izlete u mistične svijetove bioenergije, travara i da ne nabrajam. Ginekološki je kod mene sve bilo ok, suprug ok - diagnoza: sterilitas primaria iz idiopatskih razloga. Htjeli smo pošto poto izbjeći IVF ili sl. iz mojih nekakvih iracionalnih strahova -uglavnom smo potpomognutu ostavili kao zadnju opciju.
    I ona nas je na posljetku i dočekala jer više nismo imali živaca čekati. Imam 34 godina i sat je sve glasnije otkucavao-odnio vrag šalu. Nakon dugo promišljanja odlučili smo to odraditi u HR i to u poliklinici Vili - skupili nekakvu lovu i krenuli u ZG. Dr R na konzultacije, pa na drugo mišljenje, pa kod odvjetnika, pa psihologinja pa nalazi pa 10 dana primolut, pa 24 gonala, pa cetrotide, pa aspiracija uz narkozu s rezultatom: 6 oocita. Nakon 5 dana transfer i vraćeno 2 blastociste. "zamrznuli" smo 3 oocite. Platili smo 9000kn plus konzultacije i lijekove i sve ostalo.
    Nada je bila golema, a i strah. To je bilo u 11.mj 2010. Dan nakon Božića prokrvarim i ode i nada i strah.
    Crnjaci do nove godine pa odluka da ćemo iskoristiti naše "zamrznute" što prije i opet put ZG kod dr R na konzultacije. Uspostavi se da sam u prirodnom ciklusu "proizvela" jednu super oocitu i dr je inzistirao da i nju aspiriramo pa da je kombiniramo sa "zamrznutima". Nakon 5 dana su mi vratili 3 zametka od kojih je onaj iz prirodnog ciklusa dobio najbolju ocjenu. Nakon 14 punih dana i noći beta pokaže 446,17! 3 tjedna nakon toga potvrda trudnoće putem ultrazvuka. Jedna mala točkica s promjerom od 18mm... Sada sam u 10.tjednu i moram priznati da još ne vjerujem!!! Presretni smo kao što možete zamisliti!
    Naravno, mogli smo to sve i odraditi preko HZZO-a, možda i sa istim ishodom, nebismo bili sada u dugovima - tko zna? Ono što me ipak ponukalo na taj potez je želja za nekakvim ljudskim odnosom između pacijenta i dr, želja da se sagleda naš slučaj s punom pozornošću, da mogu pitati što me volja i da se ima vremena za mene pa makar to plaćala zadnjim novčićem...znam kako to zvuči...nemaju svi tu mogućnost i nema garancije ni za što; tako smo ranjivi u ovim trenucima i mislim da je svaka žena zaslužila kraljevski tretman samim time što se uopće podvrgava ovoj proceduri koja svakako nije mačiji kašalj za naše tjelo i um...
    svima vama od srca želim ostvarenje vašega sna
    tarara

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure, može lini koja napiati koje privatne klinike u Zg imaju ugovor sa HZZO?
    Hvala!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pozdrav,
    prvi put pisem na forumu, pa se nadam da cete mi oprostiti ako bude neka greska u postu. Prosle godine sam jako puno iscitavala postove na forumu, pri cemu sam dosla do neprocjenjivih informacija koje su mi tada trebale.
    Inace, javljam se iz Bosne. Pokusavali smo prirodnim putem doci do bebe nekih 3 godine, bezuspjesno. U aprilu 2010.g. smo bili u postupku u Vili-ju, koji je također bio neuspješan. Odlucili smo se za Maribor, te odmah papire poslali njima. Dobili smo termin mart/april 2011. U januaru 2011.g. na svoj rođendan dobila sam menstruaciju,a isti dan sam dobila i protokol iz Maribora. Imala sam mogucnost tada poceti sa kontracepcijom ili pricekati iduci ciklus, sestra Jasna mi je mail-om javila da sama odlucim. Odlucila sam pricekati iducu menstruaciju, tj. ciklus.
    A sada slijedi ono najbolje, iduci ciklus nije ni dosao, vec BEBA zaceta prirodnim putem, u tom zadnjem "vozu" pred Maribor.
    Sami nismo vjerovali i bila sam kao u nekoj nevjerici prvih par sedmica po saznanju. Ipak, hvala Bogu, trenutno sam u 31-om tjednu trudnoce i nadam se da ce do kraja sve biti u najboljem redu, kao sto je to bilo i do sada.
    Oprostite, ako je post bio malo duzi, samo sam vam htjela iznijeti nas slucaj i vratiti nadu onima koji su mozda malo posustali u svojoj borbi.
    Nadam se da cete sve trudilice uskoro postati trudnice.

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bok cure, ja sam imala postupak kod dr.L sad u 9mj..imala sam 3ET ali ni jedan nije ostao.. idem dalje.. tako sam sretna da sam naišla na ovu temu jer vidim da vas ima puno koje ste uspjele kod dr.L koji je predivan čovjek!
    ne odustajem dok sam živa.. to je borba za moje dijete..šta god treba..

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

jo baš mi je žao... a jel ti cista od postupaka ili inače imaš?
    drži se idući mjesec je tvoj!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bokic! Ja sam skroz nova u ovim temama a vidim da smo sve ovdje slicnih sudbina osim sto sam ja na samom pocetku... Imam 40 god a suprug 37 i vec se duuugo trudimo oko bebice ali- nista. Razmisljamo o IVF vec neko vrijeme ali smo se iz mjeseca u mjesec nadali da cemo ipak uspjeti bez pomoci...izgleda da ne ide a mi samo gubimo vrijeme... Vidim da ste sve tu uglavnom prave trudilice s velikim znanjem i iskustvom (nazalost) u tome pa bi vas zamolila da mi kazete kako uopce krenuti u sve to, koji je "put"? Nazvati i naruciti se na razgovor...s kojim nalazima i sl.? Imaju li neki "uvijeti" koje treba zadovoljiti?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj snjeska40 prvotno napisa Vidi poruku
    Bokic! Ja sam skroz nova u ovim temama a vidim da smo sve ovdje slicnih sudbina osim sto sam ja na samom pocetku... Imam 40 god a suprug 37 i vec se duuugo trudimo oko bebice ali- nista. Razmisljamo o IVF vec neko vrijeme ali smo se iz mjeseca u mjesec nadali da cemo ipak uspjeti bez pomoci...izgleda da ne ide a mi samo gubimo vrijeme... Vidim da ste sve tu uglavnom prave trudilice s velikim znanjem i iskustvom (nazalost) u tome pa bi vas zamolila da mi kazete kako uopce krenuti u sve to, koji je "put"? Nazvati i naruciti se na razgovor...s kojim nalazima i sl.? Imaju li neki "uvijeti" koje treba zadovoljiti?
    kao prvo pozdrav i da što prije nas napustiš i preseliš se na trudnički forum,nažalost jako nas je puno koje imamo itekakvo iskustvo,najprije trebaš obaviti osnovne pretrage za tebe papa-test,cervikalni brisevi,hormoni od3-5 dana ciklusa i 21 dan ciklusa progesteron,prohodnost jajovoda,a za tvog dragog spermiogram,onda izabereš si kliniku i doktora kod kojeg čete iči u postupak i odete na prve konsultacije,svi ovi nalazi su brzo gotovi tako da več ovaj mjesec možeš posjetiti nekoga od mpo doktora,ako idete u državni centar onda svaka bolnica ima drugu politiku naručivanja kod nekih se čeka dugo a kod nekih dođeš relativno brzo na red,ako pak se odlučite za privatnu onda to ide znatno brže,nadam se da sam ti barem malo pomogla sretno

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Samo da vam svima poželim puno sreće , opustite se u najboljim ste rukama i vaše vas bebice čekaju..Dr.L je moj anđeo,ispunio mi je dugo sanjani san..

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

m@tt tako mi je drago zbog vas, nego znaš što možda je još to od utjecaja Gonala od prošlog mjeseca
    čudno mi je od 3 klomića imati toliko js..

ali baš te briga glavno da ste on go..

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj tikica78 prvotno napisa Vidi poruku
    m@tt tako mi je drago zbog vas, nego znaš što možda je još to od utjecaja Gonala od prošlog mjeseca
    čudno mi je od 3 klomića imati toliko js..

ali baš te briga glavno da ste on go..
    tikica nemoguće... Mi smo u punoj stimulaciji bili u studenome prošle godine.... tako da očito draga reagira ultra turbo dobro na Klomifen... Doduše prirodno je imala 2 komada, Klomići su "dodali" još 3....

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bubi jel ponavljaš betu?

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

m@tt ima li što novo ? stalno čekam vijesti od vas

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Tikica, jesi li?

bebolinko avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj kiarad prvotno napisa Vidi poruku
    Tikica, jesi li?
    :

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj kiarad prvotno napisa Vidi poruku
    Tikica, jesi li?
    čekamo.......

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Evo krenula draga kod dr. L. upravo pa čemo uskoro znati na čemu smo. Jesi popiškila plus??

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

m@tt kako draga? vibram za vas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ne znam da li je prava tema, ali htjela bih s vama podijeliti iskustva s neplodnosti i liječenju u privatnoj poliklinici. nakon što sam prije tri godine zbog stresa, tj.šoka izgubila menstruaciju, potpuni poremećaj rada hipofize u odnosu na spolne hormone, prvo sam se liječila u vinogradskoj, pa u petrovoj, pa sam Bogu hvala dobila preporuke za polikliniku BetaPlus i dr. Dmitrović. MM astenozoospermija, moji hormoni na nuli. nakon nekoliko mjeseci tempiranog odnosa, ništa, stimulacija klomifenom, IVF, tri oplođene stanice, singleembrio transfer 5 dana starte blastociste i evo me sad sam u 11. tjednu trudnoće. na mirovanju do pregleda za 2 tjedna, nadam se da će sve biti savršeno, a onda planiramo ići po dvije zamrznute blastociste iz istog ciklusa
    stvarno imam samo riječi hvale za dr. i BetaPlus...
    probat ću na drugim temam još napisati o pojedinim etapama ako mogu kome pomoći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •