U IVF centru traže papire koje traže i u ostalim klinikama. Ja sam iskopirala sve papire koje sam napravila još na VV (psihološko i pravno savjetovanje, vjenčani list, rezultati pretraga i povijest postupaka...) i donjela ih na konzultacije. Dr. L. je od tih papira uzeo ono što mu je trebalo.
Iskreno više se ne sjećam koliko su bile konzultacije 400kn ili 500kn. Najbolje da ga to pitate kada ga nazovete da se naručite na konzultacije.
Cijena polustimuliranog postupka (kolomifeni + gonali) mislim da mi je bila 6100kn (5000 + PDV). Postupak se plaća nakon punkcije a uplatnica se pokaže prije transfera tako da nisam sigurna da li je svim curama cijena ista bez obzira na količinu stanica koje se dobiju punkcijom ili možda broja dana kada nakon kojih će se raditi transfer, to nisam pitala a lako moguće da uzrokuje razlike u cijenama.
Na kraju kada sam platila sve ljekove (14 gonala, klomifene, 3 štoperice i još jednu injekciju koju sam dobila nakon transfera) koštalo me cca 11000 kn.

Pregledi su ujutro. Najduže sam čekala kada sam bila naručena na konzultacije i na prvi pregled na početku postupka. Kako prvo odrađuje preglede cura koje su već u postupku čekanje na ova dva pregleda se može odužiti. Znam da sam jedan pregled skoro čekala 2h a kako sam bila parkirala u 2. zoni bilo me strah da ću morati platiti kaznu no na sreću taman sam na knap došla na red. Od tada uvijek parkiram na parkingu hotela "Four season" koji je u blizini.
Na sve ostale preglede nisam čekala duže od 30 minuta (počinje raditi od 8h).
Punkcije mislim da se rade u 9h a transferi nakon toga.
U svakom slučaju čula sam da su u drugim klinikama uvijeti bolji (npr. ovdije je malena čekaona, nema sestre i sve doc radi sam, daje injekcije, popunjava papire). Tako da je najbolje ne očekivati tretman kraljice jer ćete se najvjerojatnije razočarati. No činjenica je da ova nova klinika ima dobre rezultate pa sam ja prešla preko svih ovih nedostataka i na sreću mi se vjera isplatila.
Meni osobno najvažnije je vjerovati doktoru i biologici jer tada se preko svega može prijeći. No opet jasno mi je da ima cura koje će se bolje osjećati u klinikama u kojima su uvijeti puno bolji i vjerujem da će uspjeh biti veći nego negdje gdje će ih sve živcirati. Na sreću čini mi se da ipak imamo na odabir dosta kvalitetnih klinika što u hrvatskoj što u bližem inozemstvu, privatnih i državnih tako da mi se čini sam važno odabrati kome ćemo povjeriti našu vjeru i krenuti u borbu!