Bok ! Čitam vas često i odlučila sam se priključiti. Moja priča ide ovako, teško sam ostala trudna prvi put( endometrioza i nemam jedan jajnik), ali smo uspjeli na kraju prirodnim putem, teška trudnoća i rodila sam mjesec dana ranije. Nakon nekog vremena odlučujemo ići na još jedno dijete, pokušavamo prirodno, ali ne ide, muž radi spermiogram i dijagnoza je OAT. Odlučujemo se odmah na ICSI, i to kod prof.Podobnika jer mi je vodio cijelu trudnoću i kod njega sam rodila. Prošla sam 2xICSI- oba puta biokemijska, oba puta su završile sa 6 tjedana, beta raste, vidi se gestacijski mjehur i tada sve nestane. Što meni nije bilo normalno jer se ne mogu dogoditi dvije identične situacije, na što on meni kaže bude bolje idući put. Ja sam tada odlučila otići na razgovor u druge klinike, Škvorc - tamo su mi rekli da je sve ok samnom, samo da je on pretjerao sa lijekovima poslije transfera i da je on poznat po "biokemijskim trudnoćama". To isto mi je potvrdio i Lučinger, te Radončić koji me poslao na dodatne pretrage jer mu je to bilo sve sumnjivo. Na kraju je otkrio da imam problem zgrušavanjem krvi i da mi treba fragmin. Onda sam morala donijeti tešku odluku i odlučiti između Lučingera i Radončića za slijedeći postupak i odlučila sam se za Radončića. I evo imala sam ET dvije morule 4 dan, beta pozitivna, bila sam na UZV 5+1- vidi se gestacijska vreća i gestacijski mjehur, sad čekamo otkucaje srca. I nadam se da će ovaj put biti sve ok.
Bitno je da svatko odluči najbolje za sebe, a ako nekome nešto "smrdi" da traži dalje. Ja ću ponovno otići kod Podobnika da mi vodi trudnoću jer je stvarno dobar porodničar, ali jednostavno kako mi je rekao jedan poznati gin.kirurg, on nema dovoljno iskustva sa umjetnim oplodnjama. I to je činjenica. Teško je biti idealan na svim poljima.
Nadam se da sam nekome pomogla sa svojim iskustvom.