Već sam napisala gore![]()
Ja sam pacijent IVF poliklinike i dalje,imam samo sve pohvale za njih i baš sam pacijent dr. Š i on je zaslužan za moj potpis dole!!!!!
Ako imš kakvih pitanja samo pitaj na pp!
X
Kad sam ja išla u Mb, stvarno su bili dobri, ali mi nismo ostvarili trudnoću. Dvaput smo išli u stimulirani kod njih, ali čini se da nisu našli pravi put. Sad zbilja ne znam što je s labom, kad tako malo stanica oplođuju, ali ionako mislim da možda treba neka druga ruka probati. Dr. Bauman nije oduševljen mojom idejom da treba isprobati različite doktore, on misli da će isti dr. kroz više iteracija naći pravi put. Meni je prof. V. iz Mb bio totalno super, ali nakon 5. transfera smo ipak odlučili probati negdje drugdje.
Pokušavam filtrirati reklamne informacije. Nekad netko hvali dr-a jer zna da sestre čitaju forume, pa dok su u postupku tamo čini im se da je zgodno pohvaliti doktora.
Hvala, cure! Ma, idem sljedeći tjedan na razgovor kod 2-3 doktora, pa ću vidjet, sad nisam više pametna.
Jelena, zar sestre stvarno čitaju forume? Šta, nemaju pametnijeg posla?
nisam iz Splita... ali muž je.. pa smo onda odradili jedan aih dolje za vrijeme prošlog ljeta... i onda čim je Luči otvorio kliniku sam prešla k njemu.... ja sam jednostavno nekako slušala svoj instinkt i nisam se prevarila... ne bi ga za ništa mijenjala... naravno mogle bi neke stvari biti bolje, ali meni on kakav je kompenzira sve mane
ovo sve potpisujem... meni on u trudnoći znači sve... kaže mi muž da me nitko ne može smiriti kao onuvijek me nazove kad mu pošaljem sms, malo popričamo, meni je super što on shvaća koliko su naše trudnoće dragocjene... ikada me pita kako sam a ja kažem prestravljeno.. onda on veli to je sve ok... ne zove se trudnoća drugo stanje beez razloga
ako te još neke stvari zanimaju javi se na pp... da ovedje ne zachetavamo....
ovo što kažeš za Baumanovu ideju da ne treba isprobavati druge dr. možda je istina ali u slučaju da se oni trude pronaći neke odgovore a ne da su mrtvi hladni i da nemaš koga pitati npr. zašto nije došlo do transfera.
Dakle puno ovisi i o tome kakva je klinika i kakvi dr. i ostali koji u njoj rade. Ja sam takva da želim znati neke odgovore i ne mogu se prepustiti totalno nekome ako vidim da ne zna što bi mi rekao na neka moja pitanja kao npr. što mi se desilo u MB ( a nažalost skupo smo to platili). No nije bio dr. V u pitanju njega smo vidjeli samo jednom i to na onim konzultacijama.
Ovo da i osoblje bolnice čita po forumima je poznata stvar, i ne znam što bih na to rekla![]()
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 22.04.2011. at 14:10
Mali Mimi, slažem se s tobom. Nije problem ostati u istoj poliklinici ako ti se sve sviđa. Uostalom, jasno je da ne odlazimo od nekih doktora jer nam postupak nije uspio, normalna stvar je da to ovisi o puno drugih čimbenika, a ne samo o doktoru, ali ako ti se ne sviđa doktorov odnos prema tebi, pristup tvom slučaju, ostalo osoblje, itd. onda je definitivno vrijeme za pokret.
I nadam se da i sestre moje poliklinike čitaju ovo, jer se uopće ne sramim reć im svoje mišljenje.![]()
Drage moje....prvo vam svima od srca želim sretan Uskrs i da vam se što prije ostvari ono što najviše želiteEvo mene opet... nakon kraće pauze krećemo dalje iako sam mislila da se od kiretaže i svega toga neću nikad oporaviti,ali eto...opet sam iznenadila samu sebe.Sad čekamo transfer i nadamo se da će ovo biti treća sreća!!!Sretno svima i drži te se !!!!!!!pusa
Eto nažalost moj prvi postupak u Viliju nije uspio no čim skupim novce idem opet. Znam da su bile male šanse da uspije iz prve no tako sam se nadala![]()
![]()
. No tko me razumije bolje od vas, znate vi kako se ja osjećam... Pozdrav svima.
Drage moje, dugo nisam pisala na forumu ali nema boljeg trenutka nego da vam se javim sa predobrim vijestima. Uspjelo nam je..... Zahvaljući dr.L i Lani čekamo jednu malu bebicu.
Posljednje uređivanje od ina7 : 29.04.2011. at 20:57
To je prekrasno!
Vidim, krenulo je dr.L. Nadam se da će se taj niz pozitivnih beti nastaviti i u petom mj. kada je ja vadim!
Curke vi koje ste u Vili isle imam jedno pitanje Cula sam da oni imaju ugovor s Croatia osiguranjem ili s Uniqa
Dali kod IVF postupaka ista placa osiguranje,,,naravno ako ga imate ili ?
bojim se da to u viliju nije izvedivo...
Zdravstvena osiguranja imaju navedeno koje medicinske usluge pokrivaju, a u to ne spada MPO.
Podrazumijeva se da pričamo o privatnim osiguranjima koje si navela, da ne bi neko pobrkao sa HZZO-om (neke privatne klinike imaju ugovor s njima).
pozdrav svima,
u petak sam bila na et 4dnevnog embrija u IVF, tamo se preporuča utrogestani 3x1 oralno i vaginalno Crinone gela navečer, mene je jučer počeo boljeti donji dio trbuha vrlo neugodno, puno spavam, kada zaspem preko dana ne čujem niti telefonpa mi se čini da mi je to od Crinone gela jer ga prvi puta uzimam, a +3 utrića možda mi je to puno progesterona. Da li je još nekoga bolio trbuh od njega? Kako ste se vi osjećale?
hvala
zlatta ivf poliklinika? ja nikad nisam dobila taj gel! kako te tocno boli trbuh?
ivanova, donji dio trbuha, nije to bol koja se ne može izdržati već je neugodna i meni do sada nepoznata pa sam zato povezala da bi moglo biti od crinone gela, ne znam možda je od utrogestana jer ga uzimam oralno (a do sada uvijek vaginalno), zato sam i pitala ovdje jer ovdje su pacjentice s ivf poliklinike
danas manje boli pa se i panika smiruje....
tebi čestitam na DVIJE bebice!! prekrasno![]()
hvala hvala... mene ti je bolio donji dio trbuha kao da imam upalu misica i to je bio prvi znak hiperstimulacije pa sam te zato pitala!
drzim fige!
kod kojeg si dr? prof ili dr C?
ivanova, punkciju je radio prof.Š., a et dr.C. Zašto tako ne znam, očekivala sam da će i et raditi prof. ali eto nije. Bol je sada samo povremeno, ali sam zvala polikliniku pa i utriće od sada uzimam vaginalno jer sam bila drogirana od njih, a možda je bol bila od njih??
samo da se bebica čvrsto drži za mene, ovo sve ću zaboraviti![]()
meni se isto jako spavalo kad sam oralno uzimala utriće, ali bila sam cijelo vrijeme doma pa mi nije smetalo![]()
Ja bih ti savjetovala da nastavis sa crinone to je najbolji oblik progesterona za odrzanje trudnoce jer se stavi tamo gdje se najuspjesnije absorbira ja sam sada 11 tjedana trudna i samo koristim crinone.Oralno uzimanje progesterona nije dovoljno i nemoj ni slucajno samo to koristit.Zelim ti veliku betu![]()
zvala ivf, tako da sada i utrogestan uzimam vaginalno, ali crinone i dalje. Trbuh i dalje po malo boli, ali sada puno manje i podnošljivo, možda je doista bilo od utrogestana jer i njega sam prvi puta sada uzimala oralno.
I ja si želim veliku betu u iduću srijedu![]()
Cure koje ste u Viliju možete li mi reći koliko se čeka na prve konzultacije kod dr. R?
Pacijentice dr L. jeste li imale neke "prve simptome". Ja trenutno cekam betu. Sve je islo ok u postupku.
Ne. Nisam nikad imala simptome.. ni sa pozitivnom ni negativnom betom.
Svrati na temu nakon transfera. Tamo možeš pročitati kakve sve cure imaju simptome.
Sretno!
Pozdrav svima!
Ne znam da li ste već pisale o tome, ali trebam pomoć!!!! Da li je itko od vas prebacivao smrzliće sa VV i koliko je ta procedura trajala i da li je bilo kakvih problema???
Ja sam prebacivala zamrznuto sjeme sa VV u privatnu kliniku, bez ikakvog problema. Samo mi je privatna klinika dala prijenosni kontejnerić s tekućim dušikom.
dobila sam informaciju da zamrznutu spermu prenosi djelatnik klinike u koju se idete liječiti. Pretpostavljam i da je sa smrzlićima isto,al nisam sigurna.Uglavnom, to su mi na VV rekli onak usputno(kao to je po novom zakonu...a ja si mislim neće to meni ni trebati). No ipak se na jesen spremamo u Slo ,pa ću se i ja detaljnije raspitati uskoro.I da, ako idete van HR mora se od ministarstva tražiti "dopuštenje". Mislim da unutar HR zapravo i nije komplicirano.
Ja sam podnijela zahtjev i rekli su mi da nema nikakvih problema, samo da čekam sjednicu, međutim, sjednica je prošla i sad je nastala neka zavrzlama..... Kao nije do ministarstva, mjenjali su zakon i šta ja znam što još i ne mogu dobiti odobrenje, ministarstvo kaže da je do doktora, a ne do njih....
Rečeno mi je da se to riješi u dva-tri tjedna, a kako sada stvari stoje, razvući će se i do 4-5 mj, a upitno je da li će i tada biti????
Ne mogu ja čekati mjesecima...ustvari, radi se o NEZNANJU. Donijeli su novi zakon i sad ne znaju kako ga provoditi. A najbolje bi bilo da sami prenosimo, u tim "kontenjerima" , onako kako je sbonetic napisala....uf kak to mene ljuti.
mi smo došli na VV i razgovarali s Lanom iz labaratorija,i sve nam je ona sredila u jednom danu još je bila ljuta jer smo platili VV 400 kn za pohranu sjemena a pohranjeno je radi maligne bolesti.Nosili smo i sjeme u Maribor bez problema i savjetovali su nas u Mb da ništa ne prijavljujemo tako smo i napravili i bez problema smo ga prenjeli.