evo i ja sam danas napokon imala punkciju 18 dc.i dobili smo 3 j.s. samo sa klomifenima,i u petak transfer![]()
pozdrav cure ovako zanima me ak nije problem cijena kod dr.L. ET i preseljenje smrzlića sa VV
imamo u planu ali nikako da se odlućimo
hvala sretno svima u svemu od![]()
![]()
UPDATE!
Jucer transfer tri 3dn mrvice. Sam postupak je potpuno bezbolan, osjetila sam jedino kada mi je dr. L uvodio kakteter u maternicu. Ostala sam lezati na stolu jedno 10 minuta i kasnije jos pola sata u sobi za odmor. Nakon transfera dok sam jos lezala ma stolu do mene je dosla biologica i pitala me imam li kakvih pitanja i ostala sa mnom jos pola sata. Ja sam imala puno pitanja hehehehe i ona mi je na sva odgovorila. Dr. L mi je propisao mirovanje do cetvrtka i Utrogestan 3x2.
U cetvrtak trebam doci na kontrolu i primiti prvu inekciju Brevactida 1500. Sada odmaram i nikako se ne mogu naviknuti da nesto maleno cuvam u busi. E da, rekli su nam da imamo 60% sanse da se implantira jedna bebica, 35% za blizance i 5% za trojke!! Jeeee!!!Meni su ovo super statistike...
Mala Emma,
U HR će do kraja 8. mjeseca sigurno biti na snazi novi Zakon. Nadam se da se tada doktori neće morati baviti sa time je li netko u braku ili ne, tražiti vjenčane listove i potvrde od javnih bilježnika. Ako su odrasli muškarac i žena pri zdravoj pameti, sa svojom voljom i sa problemom neplodnosti došli na postupak medicinski potpomognute oplodnje-doktori su tu da im pomažu a ne da se bave vjenčanim listovima i potvrdama o zajedničkom životu.
Na sreću novi Zakon je blizu, tada ćeš imati još veću šansu za trudnoću jer će se ukinuti restriktivne odredbe Zakona koji je još uvijek na snazi-oplodnja najviše 3 jajne stanice i nezamrzavanje embrija čime će se neplodnim parovima (i vjenčanim i nevjenčanim) omogućiti optimalno liječenje, liječenje koje u sklau sa znanstvenim i medicinskim spoznajama.
Hvala Bubimitka na odgovoru.Nema mi druge nego cekati...NE mogu prije dobiti slobodno da odem u Zagreb.Mozda dok ja dodem vise nece trebati psiholog i pravna sluzba...nadajmo se da ce i to ukinuti sto prije.Sretno svima,ljubim vas sve i pratim!
Hvala Inesz na odgovoru,tebe sam isto pratila i znam za tvoju srecu najvecu, hvala bogu.Veselim se i tugujem sa svima vama.Pozz!
[QUOTE=tikica78;2063846]Ha,ha i ja sam se prestravila kad sam to pročitala ali to je super lijek , piti ćeš ga jos dugo..ja sam eto bila11 tj.trudna ali jos sam pila2x1 a iz početka pa sve do 8tj trudnoće 3x2..ma biti će to sve super, opusti se zna on sto radi..i sretno![/QUOTE
hvala ti puno..
Mozete si sada zamisliti ovo:imam mengu danas vec 5.dan i doktor je inzistirao da idem vaditi betu,maltretirao me da dodem jucer da bi mi sad kao sto vec znam ovih 5 dana beta bila=2,pa znam valjda razlikovati svoju normalnu mengu od neke lazne ili nekog mrljavljena pa nisam luda,znaci samo dodatna maltretaza koju treba jos jednom platiti.Inace to je bio taj drugi Fet kojeg imam u potpisu.
kiarad kako znaš da bi noćas to trebalo biti?
ja znam kad je meni bilo , usred dana došla sam na posao normalno i onda me počeli neki bolovi trgati, do popodne više na nogama nisam mogla stajati od bola, imala sam osjećaj da će mi svi organi poispadati..a slijedeće jutro ništa više ..
ali nije svaka žena ista, znam jako puno žena koje nisu ništa osjetile i nisu imale ni kasnije nikakve simptome..
sretnice! možda ćeš i ti biti jedna od njih, samo polako .. sve će biti dobro!kissy..
ne vjerujem da se to plaća ..misliš?
baš super.. samo nek bude sve dobro ,pa da i ti kreneš po treću mrvicu, jednu malu djevojčicu ti želim.
ana, kad vidim tvoju dijagnozu znam da ima nade. Zelim ti pisuljicu malenu!!! Idem sutra kod dr. L pa ti mogu pogledati na cijeniku pise li sta.
jel itko vidi vapaj? jel ikoga briga?
Podižem jer vas trebamo!
je li se netko možda predomislio, odvažio, ohrabrio? Imate li volje, želje mogućnosti?
Tražimo nova lica da nam budu glasnogovornici kad zatreba, ne samo oko borbe protiv zakona, nego i u situacijama kad netko želi napisati neku MPO priču....
Nije bitno jeste li uspjeli, koliko postupaka, jeste li odustali, jeste li tek na početku....bitna je volja za promjenom, želja da se Mpo približi svima i da ljudi napokon shvate da se neplodnost ne dešava nekom drugom i da naša djeca nisu "Umjetna, manje vrijedna ili štotijaznam"
Dakle, ako ste spremni progovoriti pred kamerama, u novinama ili na radiju - javite se s kontakt podacima na pp.
Unaprijed zahvaljujemo![]()
Mala Emma,betu si vadila zbog toga da se tocno utvrdi da nebi bilo kakvih komplik. ili mozda vanmaternicna tr. Tak je i mene slao da se uvjerimo obadva da bude 100% sigurno da je m.!
Evo mi danas zvali dr. L. Nažalost danas dobili rezultate urinokulture koja je pozitivna na Echerichiju pa smo mislili da će dr.L. stopirati postupak zbog toga ali nije, rekao neka popijemo terapiju koju če nam dat dr. opće prakse i neka 3dc dođemo kod njega. eto...
Tikica moja, ništa ja više ne znam. i opet si u pravu. ovaj put je nekako sve drugačije, i vrlo dobro podnosim svoje trenutno stanje. razgovaramo se kao da su i njih dvije tu, pa kaj tko mi što može. za sad su tu i u meni dok god se drugačije ne pokaže. nisam šenula, nego tako. Uživam u tome da me ništa ne boli.
bravo draga moja, znaš šta taj stav je najvažniji.. ja sam u zadnjem postupku bila tako opuštena i na neobičan način bila spremna na sve ..valjda jer mi je bio i 5 postupak.. ali dotad sam se uvijek živcirala i grizla nokte jel mi ovo jel mi ono.. jesam trudna nisam trudna..i sad kad sam se najmanje s tim zamarala imala sam dvije dušice u meni..
prekrasan je osjećaj saznati da ti je beta ogromna.. želim ti to uskoro..
ja sam imala stare kad sam došla kod njega, ali sad mislim da je ipak bolje imati najnovije briseve i papu.. iz mog iskustva koje nije dobro prošlo mislim da sam imala neku bakteriju i da je to razlog moga missed. tako da moj je savjet napraviti najsvježiji mogući nalaz prije postupka..
Cure kolika mora biti pauza između 2 postupka?
Ja krećem sa punom stimulacijom krajem ovog mjeseca pa me zanima u slučaju da ne uspije iz prvog pokušaja kad možemo opet?
Mislim, nadam se naravno uspjehu, ali eto da budemo spremni na sve...
Kod pune stimulacije pauza iznosi šest mjeseci, barem tako traži dr L.
ako ne uspjije a hoće.. možeš u polustimulaciju a meni je to zakooooon!
sretno!
da polustimulacija je puno bolja,(jednostavnija)iako ti nece trebati,držim ti fige bubi![]()
Hvala curke.
Jedva čekam da krenemo (tko bi rekao da ću se veseliti inekcijama ikada)
Očekuj najgore, nadaj se najboljem...
tikica 78interesira me da li si nakon transfera mirovala ili si išla radit? što preporuča dr.L?
nati inače sam uvijek mirovala zalijepila se za krevet , ovaj put ležala prva 3 dana i onda išla raditi i mislim da mi je to pomoglo da se bebice uhvate, malo sam se kretala , cirkulacija je bila bolja a i nisam toliko mislila samo na to..
ana- a zašto ga lijepo ne nazoveš i ne pitaš šta i kako.. imaš broj ako ne dam ti ja..![]()
cure su ti vec odgovorile,ovdje u mojoj klinici je za ponovni stimulirani isto 6 mj.pausa.Pitala si me kako mogu izdrzati do 8.mj.,al imam ja jos jedan adut u rukavu a to su moja 2 smrzlica,pa ako ne uspije ja idem kod Lucingera kojeg sam vec zvala i dogovorila se.Odmah planiram dalje jer mi je tako lakse podnijet razocarenje..a ti ces uspijet iz ovog pokusaja ako bog da...pozz
Tikica hvala. Ovaj put sam turbo napuhnuta i cijelo tjelo me svrbi, otalo ništa. temeperature nema.
pa svima nam više odgovara polustimulacija, očito svima koji smo osamdeset i neko godište. za mene je isto ovo pjesma za razliku od prosli put. rekao mi je L. da je to od hormona ali nije me tako svrbilo prvi puta, možda od estrofema, jel piješ to? daj si u potpis stavi kad vadiš betu da znam pratiti.
da moguce je i ja ih pijem,beta mi je 24.0,evo mjenjam potpis![]()
samo da vam kažem i mene je koža svrbila nenormalno a jogurte sam tamanila ko blesava.. kairad i Elena mislim da ste mi vas dvije trudnice..![]()