-
Mala Emma, moji su svi FETovi mariborski i to su bile petodnevne blastice. Brojala sam tvoje dane i izbrojala prvo da bi to morali biti dvodnevni embriji, al sam zaključila da vjerojatno ujutro uzimaš štopericu pa su ipak nekako trodnevni. Naprosto iz razloga što se najčešće zamrzavaju 3 i 5-dnevni embriji. U svom zadnjem svježem postupku kojeg sam radila u RH pa sam samim time bila u ovoj idiotskoj igri s 3 jajne stanice, mučilo me koliko je bolje pustiti embrije do blastice, što mi je preporučeno, u odnosu na trodnevne embrije. Današnja literatura nema odgovor na to. Odnosno nalazi se i za i protiv. Govorim naravno samo u slučaju da imaš mali broj stanica (ili da ti Milinović ograniči oplodnju na 3 js), jer ako imaš 15, onda je naravno bolje pustiti da se dulje kultiviraju, jer oni slabiji embriji odustanu.
U slučajevima kad imaš malo stanica na raspolaganju, nije jasno da li bi embriji koji su se prestali dijeliti in vitro, nastavili razvoj u maternici da je transfer izvršen ranije. Stoga sam ja zaključila da nemam ništa od toga da se razvijaju dalje in vitro i odlučila se na raniji transfer, trodnevnih. Moj zaključak su potvrdili biologinja i dr. Poljak, iako mi je prethodno preporučeno da čekamo blastice.
U svakom slučaju, dvodnevni embriji nisu baš česti. Ali ako je neki dobitni, nema smisla čekati blasticu, primit će se on iovako ionako, jedino što se statistički s takvim embrijima mora više puta u FET. Gdje si ti uopće u postupku?
Moji FET-ovi su bili različiti, od toga da nisam ništa uzimala, nego samo na transferu dobila pregnyl, do toga da sam uzimala estrofeme, al štopericu nisam nikada uzimala ako nije bilo punkcije u igri.
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma