Citiraj MalaMa prvotno napisa Vidi poruku
bubiloo,
evo tražila sam o beta plus i srećom našla ovdje dojmove o njima. mene je također ponukala situacija na sd da možda iskombiniramo koji aih u beta plus dok čekam sljedećih ivf tko zna koliko.

cure recite mi jel ima neka granica progresivno pokretnih spermija koja je potrebna za aih? mi imamo malu količinu takvih.
MalaMa mislim da se aih ne isplati raditi privatno jer kad sve zbrojiš košta te skoro isto kao i IVF u prirodnom ciklusu tako da mislim da je onda ipak bolje privatno raditi IVF u prirodnom ciklusu. S time da koliko se ja u to razumijem, prirodni ciklus podrazumjeva samo štopericu, a klomifeni su već blaga stimulacija tako da mislim da je to već polustimulirani. Tako sam barem ja razumjela nek me neko ispravi ako griješim.

Postoji granica progresivno pokretnih za AIH. Kod nas je isto druga dijagnoza asthenozoospermija (moja je endometrioza) i dr je rekao da kad pomnoži količinu progresivno pokretnih i volumen i koncentraciju i šta ti ja znam koje još brojeve da ispada gotovo 5 milijuna tih progresivno pokretnih i da je to skroz dobro za AIH. S obzirom da i ja imam dijagnozu-uznapredovala endometrioza (operirana sam prije 3 mjeseca) mi smo se ipak odlučili da preskačemo aih i planiran je u 7 mjesecu klomifenski IVF.
Tako da sve ovisi koliko je teška ta astenozoospermija i koliki su i neki drugi parametri.