i ovdje prijavljujem punkciju 4 jajne stanice, sutra popodne ću znati kad će i hoće li biti transfer![]()
i ovdje prijavljujem punkciju 4 jajne stanice, sutra popodne ću znati kad će i hoće li biti transfer![]()
Bravo tetadoktor!!!
Ne, hoće li - nego KAD će biti transfer! Sretno dalje!
![]()
tetadoktor transfer se podrazumjevaSretno!
M@tt ne brinite se oko trombofilije, ja se pikam od dana nakon punkcije ( 22.04.) svaki dan pa se primilo ovaj puta.
A prva 2 puta se duplale bete ili doseglo prvo vađenje 140 betu i drek.......
Pijem i Aspirin 100 simultano svaki dan, ali ja sam heterozigot za MTHFCR I PAI 1. Ne znam kakvi su vaši nalazi. Najmanu dozu 2500 Fragmina pikam, najtuplje igle koje postoje na svijetu i odvratne modrice ako ne ispuštaš ono malo sadržaja inekcije kroz jednu minutu minimalno, što sporije to manja modrica.
Znam osobu koja 12 puta kod L. nije išla na tu pretragu, nakon pretrage 13.puta se primilo, kako to da ste se odlučili, meni se iščuđavali zašto sam izvadila uputnicu za to, da tko mi je to rekao? Tipa napad...ja se konzultiram okolo i to....
1977,
, kakve su vijesti kod tebe?
ja imam iste nalaze trombofilje kao i ti. uzimamala sam 0,4 fraxiparina (niska doza) od 20 tt kad sam dobila nalaze trombofilije. amoj mpo doktor je ranije preventivno (radi visokih godina) nakon potvrde trudnoće preporučio andol 100 kojeg sam uzimala svaki dan do fraxiparia.
kad sam počela sa fraxiparinom niasm više pila andol, tako mi je rekao prof. Đ.
Posljednje uređivanje od Inesz : 28.05.2012. at 08:42
Mi smo heterozigot na FII i MTHFR
FII - Genotip: G/A HETEROZIGOT
PAI-1 Genotip: 4G/4G MUTIRANI HOMOZIGOT
MTHFR C677T Genotip: C/T HETEROZIGOT
Kako to da smo se odlučili? Iskreno da ti kažem igrom sudbine. Pitali smo dr. L. ako treba to i rekao je da ne treba te pretrage ali da nam on napiše preporuku ako želimo ali da on misli da nije potrebno pa je na tome ostalo.
Onda je došao još jedan neuspjeh, pa je draga dobila katastrofalan nalaz AMH-a di joj piše smanjena plodnost, te se zbog toga kad je bila kod soc.gin. rasplakala ko kišna godina kod njega u ordinaciji i čovjek joj je napisao sve moguće i nemoguće pretrage za imunologiju, valjda se mu je smilovala ili šta ja znam. Uglavnom, sasvim slučajno smo dobili uputnice za to, mada ja znam sebe, da ih i nije dobila ja bi inzistirao da to obavimo privatno kolko god koštalo.
I sad je u biti dr. L. kad smo ga zvali rekao da nije ništa strašno ali da možemo dat heparin. Znači po njemu se te pretrage ni nikad ne bi napravile, a moguće (daj Bože) da je problem baš u tome. Eventualno nas je sad strah da ako opet sad postupak ne uspjie da onda više nemamo šta dalje istraživati tj. da smo napravili sve moguće pretrage koje smo mogli.
Mislim jasno nam je da heparin nije garancija da če do trudnoće doći ali nada uvijek postoji....
Posljednje uređivanje od M@tt : 28.05.2012. at 09:15
samo da još zavibram do neba našoj dragoj tetidroktor!!! za najsretniji prvi transfer! -![]()
M@tt, ja bi dodala da si ti sam puno napravio da dođeš do pretraga čitajući forum...da, nažalost heparin nije svemogući recept za uspjeh, al bar znate da ste poduzeli sve što možete, odmoći ne može, a nekima pomogne, a nekima ne, nadamo se da će vama pomoći!
i ja dodajem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tetudr!
1977, kako ide? kad je uzv?
MORAM dodati da što se tiče uvođenja ili ukidanja različitih terapija-SVI slušamo naše doktore, oni znaju zašto neki koriste estrofem do 12. tjedna (ili bilo šta drugo), a drugi ne.
hvala najdrazim suborkama!!! al meni sporo danas prolazi vrijeme![]()
Pitanje za cure kod dr. L - koja je cijena UZV-a?
da li dr.L.radi sa metodom IMSI?
Evo nalaza, beta je 41551.00, a TSH malo prejako pao na 0,05 pa moram smanjivati brzo Euthyrox...
M@tt evo tvoja žena i ja imamo iste nalaze
FII - Genotip: G/A HETEROZIGOt
MTHFR C677T Genotip: C/T HETEROZIGOT
Ja sam to pokazala dr.Sonji u Pragu i rekla je da to uopće nije za heparin i da nalazi nisu loši i da je dovoljan aspirin 100 pa me ne čudi da ni Lučinger nije reagirao na to...ja sam inzistirala da mi prepišu heparin ali ona je tvrdila da ne pa eto ako ti išta znači.
Matt- mislim da se kod ove naše borbe za dijete treba puno toga poklopiti i možda čak najvažnije, puno sreće treba za to... Moje ti je iskustvo- 1. postupak -pozitivna beta, u početku se i duplala pravilno, na
kraju završilo kiretažom u 8. tt. . Slomilo me to, ali dr. L. je smatrao da nisu potrebne nikakve pretrage, tek ako se ponovi.Slijede 2 neuspjela pokušaja, nakon toga 4. postupak ,uveli andol 100,u međuvremenu uspjela dobiti od svog ginića uputnice za trobofiliju i pokazalo se hrpa toga, al dr. L. ipak nije smatrao da treba uvesti heparin. Ponovno pozitivna beta, koja se ne dupla pravilno ,tad uskačemo s fragminom,ali opet neuspijeh...Slijedeći postupak krećemo sa fragminom od punkcije i opet ništa.
E sad, ovaj zadnji, 6. postupak me zapravo naveo na mišljenje da su možda ipak u pravu dr. L i ostali koji kažu da trombofilija manje utiče na problem implantacije i na sam početak, a više problema stvara u kasnijoj trudnoći, te da je ipak najviše stvar u dobrom embriju...Naime, u ovom mojem 6. postupku isto krećemo sa fragminom od punkcije,beta pozitivna, na prvom uzv ( 5tt) vide se 2 gv, s tim da se u jednoj vidi i žv, dok je 2. samo gv i ta kasnije odustaje. Sada smo 16 tt i nadamo se jednoj srećici. Dakle ,pitam se ukoliko je stvar u fragminu, zar nebi pomogao kod oba embrija?!
i da uzimala sam estrofem od početka postupka do 13.tt jer klomifen navodno stanjuje endo..
U svakom slučaju Matt puno sreće vam želim , naravno i svima ostalim![]()
Evo prijavljujem službeni početak danas konačno! Draga počela sa Suprefact sprejem, a oba dva sa Hiramicin antibioticima preventivno zbog bakterija.... U četvrtak kod dr.L.
Miba hvala na lijepim željama...
m@tt super počinjete!!sve javljaj uz vas smo! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
M@tt baš mi je drago da ste otkrili "uzrok" problema.. Nadam se da ćete uspjeti ovaj put![]()
Ja pai nisam radila jer kad sam poslala ove nalaze što sam napravila faktor V,FAKTOR II,MTHFR 677,MTHFR 1298 i planirala sam naknadno napravit paI ali dr.Sonja je rekla da zaista nije potrebno jer ovi nalazi dovoljno pokazuju i da nečeg ima da bi se svakako pokazalo kod njih gdje bih onda radila danje pretrage i ja joj vjerujem jer zašto bih ona riskirala a najlakše je reči odi kupi heparin i pikaj se i rekla je ono što je njima bitno da svaki nalaz koji oni traže da su najbitniji za IVF i da se po samim tim nalazima može vidjet ako nešto nije u redu.
......da i ovdje prijavim današnju punkciju...dobili 8js![]()
ehhh..vise mi je dosta..nemrem ga vise gledati
a vidi ti to. bas me zanima kako ce reagirati. ja sam u prva dva puta bila u dugom i to mi je totalno uspavalo 'kržljiće', doc je isto isao u dugi zbog kvalitete. ali kod nas je ja mislim monitoring zakazao, zato su rezultati bili losi. luci je sasvim duga prica.
sretno svakako!!!!
sutra embriotransfer![]()
m@tt i tetadoktor sretno
i svima malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
frka -upravo sam to htjela reći-mislim da je više stvar u kvaliteti embrija ( kao što kaže i dr. L. ) a heparin je možda pomogao
Cure moje ne znam vise sta reci! Konacno smo trebali krenuti, punktirali smo cistu prosli tjedan, u meduvremenu dobili nalaze imunoloskih pretraga dogovorili heparin s dr.L., dogovorili punu stimulaciju i eto danas na 3dc opet šok! U tjedan dana se opet stvorila velika cista!!!!nastavljamo sa supresij do subote, i ako ce jos biti tu stajemo da svime je rekao dr. Jer ne zeli hraniti tu cistu i veli bolje cekati.
Tolko smo se veselili da konacno idemo i sad opet to. Pretesko je to sve skupa.draga place...
prosle godine nismo imali tih problema sa cistama, a sada su tu evo vec 3. Ciklus zaredom! Cak je spominjao i dva mjeseca kontracepcije da se stanje izregulira...a vrijeme ide...
![]()
M@tt jako mi je žao.... pa odakle sad tolike ciste? šta kaže dr... jel to od klomifena?
Nije nista rekao dr. Da bi to bilo od klomifena. Pa polustimulirani je bio u ožujku tako da ako i je od njih do sad bi se vec to trebalo izregulirati jel tako? Ma katastrofa, tolko smo se veselili pocetku i onda te neso takvo spusti na zemlju.![]()