Citiraj miba prvotno napisa Vidi poruku
Matt- mislim da se kod ove naše borbe za dijete treba puno toga poklopiti i možda čak najvažnije, puno sreće treba za to... Moje ti je iskustvo- 1. postupak -pozitivna beta, u početku se i duplala pravilno, na
kraju završilo kiretažom u 8. tt. . Slomilo me to, ali dr. L. je smatrao da nisu potrebne nikakve pretrage, tek ako se ponovi.Slijede 2 neuspjela pokušaja, nakon toga 4. postupak ,uveli andol 100,u međuvremenu uspjela dobiti od svog ginića uputnice za trobofiliju i pokazalo se hrpa toga, al dr. L. ipak nije smatrao da treba uvesti heparin. Ponovno pozitivna beta, koja se ne dupla pravilno ,tad uskačemo s fragminom,ali opet neuspijeh...Slijedeći postupak krećemo sa fragminom od punkcije i opet ništa.
E sad, ovaj zadnji, 6. postupak me zapravo naveo na mišljenje da su možda ipak u pravu dr. L i ostali koji kažu da trombofilija manje utiče na problem implantacije i na sam početak, a više problema stvara u kasnijoj trudnoći, te da je ipak najviše stvar u dobrom embriju...Naime, u ovom mojem 6. postupku isto krećemo sa fragminom od punkcije,beta pozitivna, na prvom uzv ( 5tt) vide se 2 gv, s tim da se u jednoj vidi i žv, dok je 2. samo gv i ta kasnije odustaje. Sada smo 16 tt i nadamo se jednoj srećici. Dakle ,pitam se ukoliko je stvar u fragminu, zar nebi pomogao kod oba embrija?!
miba, mislim da je to miješanje krušaka i jabuka - ova druga GV je "odustala" jer taj embrij jednostavno nije bio kvalitetan i tu ne bi pomogla nikakva terapija, a heparin je možda pomogao da se održi trudnoća s kvalitetnim embrijem...