Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

sretno draga!

jesi provjerila sa doktorom primjenu dexametasona u ampulama u trudnoći? zar nema neko drugo rješenje za alergiju? ne te bih plašila, ali informiram sve koji inače uzimaju ljekove u trudnoći-treba biti vrlo oprezan.

FDA dexametason svrstava u C kategoriju ljekova
    kod ljekova C kategorije:
    -dokazani teratogeni učinci na studijama sa životinjama, ali nema odgovarajućih istraživanja i dokaza za utjecaj na razvoj embrija i fetusa kod čovjeka
    -ljekovi iz ove skupine se daju baš kad moraju u trudnoći, nisu sigurni za primjenu u trudnoći

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    sretno draga!

jesi provjerila sa doktorom primjenu dexametasona u ampulama u trudnoći? zar nema neko drugo rješenje za alergiju? ne te bih plašila, ali informiram sve koji inače uzimaju ljekove u trudnoći-treba biti vrlo oprezan.

FDA dexametason svrstava u C kategoriju ljekova
    kod ljekova C kategorije:
    -dokazani teratogeni učinci na studijama sa životinjama, ali nema odgovarajućih istraživanja i dokaza za utjecaj na razvoj embrija i fetusa kod čovjeka
    -ljekovi iz ove skupine se daju baš kad moraju u trudnoći, nisu sigurni za primjenu u trudnoći
    Pitala sam prof.Pod. i rekao je da tabletice za alergiju kojih inače uzmem svake godine možda deset komada kada mi je jaki bed, više štete nego Dex.
    S time da je rekao da uzimam dozu od 2 amp. a ja stavim jednu u špricu. Ne uzimam to zbog alergije samo nego da izbjegnem sukrvicu i nervni slom zbog eventualne puknute žilice od spazma prilikom kihanja.
    Plus te tablete za alergiju ( sve ) jako uspavljuju, dodam li tome 8 utrogestana dnevno zadnja 2-3 mjeseca bila bi hodajući leš )
    Fakat nemam izbora vjerujte mi......pobornik sam inače ne uzimanja lijekova općenito, ne pijem ni za bolove, ni za temperaturu, ni multivitamine, ni antidepresive ( koji bi mi dobro došli svaki puta kada sam čekala Betu ) ali ovih 7 mjeseci sam uzimala 10-14 tableta koječega su mi prepisali samo dok ne rodim i onda kanim po starom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •