-
Osoblje foruma
Meni je statistika sasvim dobra početna informacija, ali je statistika ujedno samo hrpa brojki sa zajedničkim nazivnikom na jednom mjestu. Sve je stvar pojedinaca kako će je uzeti i protumačiti si je, jer dijelom statistike postajemo tek rezultatom, a ne prije njega. OK mi je da mi doktor realno procijeni šanse temeljem statistike, svog iskustva i naše dijagnoze, ali ako se ta procijena temelji samo na kvalitetnim embrijima, onda mi ne drži vodu. Imali smo ovdje nekoliko "rasprava" o kvaliteti embrija i, iako neki liječnici imaju maksimu kako je sve u dobrom embriju, ima nas podosta koji smo sa savršenim embrijima i/ili blasticama imali veliku nulu od bete, pa izgleda da ipak baš nije tako.
Različiti smo, i dok su nekima potrebne egzaktne informacije od liječnika i biologa, drugima je dovoljan optimizam i topla riječ doktora, a najčešće je ipak kombinacija navedenog.
Meni je osobno bila najdraža studija koja je dokazivala da pozitivno mišljenje ne utječe na ishod IVFa; dok sam nad većinom ostalih, koje su govorile o ishodu i potrebnom broju js/et kod azoospermije kako bi se ostvarila trudnoća, mogla samo sjesti i plakati, ova mi je davala pokriće za sumnju u uspjeh. Jer da je optimizam mjerilo uspjeha IVFa, ja drage moje ne bi nikada došla do transfera, valjda bi imala i negativnu aspiraciju... A viđe potpisa
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma