Stranica 95 od 120 PrviPrvi ... 45859394959697105 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,701 do 4,750 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala gabi. Jesil dobivala samo brevactid ili i decapeptyl?

Znam kad vraca 2.dan da onda na dan punkcije ide brevactid, dan nakon trasfera ako se ne varam decapeptyl, a dva ili tri dana nakon toga brevactid. I onda na kraju tj osam dana od transfera zadnji brevactid..
    Stoga razmisljam kakvu shemu ako ide na blastice..

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam kod blastica 5dnt dobila booster. Ostale mi nije davao zbog prijetnje hipera pa ne znam kako idu ostali

Za 3dnevni trasfer sam dobila booster 2dnt, 3dnt decapeptyl, i 7 dnt booster
    Posljednje uređivanje od Vrci : 01.12.2012. at 13:38

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Danas 1 Klomifen + 2 Gonala...tako i sutra, pau srijedu opet k dr L. Kaže da je sve u najboljem redu...folikulića ima...endometrij dobar...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala gabi. Jesil dobivala samo brevactid ili i decapeptyl?

Znam kad vraca 2.dan da onda na dan punkcije ide brevactid, dan nakon trasfera ako se ne varam decapeptyl, a dva ili tri dana nakon toga brevactid. I onda na kraju tj osam dana od transfera zadnji brevactid..
    Stoga razmisljam kakvu shemu ako ide na blastice..
    Aha, zaboravila sam i taj brevactid na dan punkcije, i ja sam ga dobila ali pola.
    A dobila sam i decapeptyl, 3 dnt. Transfer je bio 3. dan
    Posljednje uređivanje od Gabi25 : 03.12.2012. at 19:47

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, zaboravila sam i taj brevactid na dan punkcije, i ja sam ga dobila ali pola.
    A dobila sam i decapeptyl, 3 dnt. Transfer je bio 3. dan

Draga moja , moram ti reći da ti je potpis divan, a ticker extra.....LJubim te

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bila na folikulometriji...opetu petak...Sve je ok,desni jajnik jačereagira nego lijevi,ali oba su dobra kao i endometrij...Nastavljam 1 Klomifen, 2 Gonala i 3x2 Estrofema...
    Do petka!

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Darkice draga, tebi moram posebno poželiti uspjeh.Naše bebe su "vršnjaci" a ti ponovno u akciji.Svaka čast i sretno!

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pozdrav svima!! Možete li mi reći kolika je cijena inseminacije kod dr. L? Iz Osijeka sam, u našoj bolnici dočekati termin je čekanje i čekanje.... Nadam se Zagrebu!!!

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja mislim da je 2.500

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Draga odi par stranica u nazad Vrci ti je ispisala cijeli njegov cjenik!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj medeni prvotno napisa Vidi poruku
    Darkice draga, tebi moram posebno poželiti uspjeh.Naše bebe su "vršnjaci" a ti ponovno u akciji.Svaka čast i sretno!
    Hvala! Nadamo se skorašnjem pojačanju!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Sretno Darkice

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Drage moje pomagajte u velikoj sam dilemi,sutra ili u nedjelju imam transfer,i nemogu se nikako odluciti dali da vratimo jednu ili dvije js.,ako vratim jednu dali je uspjesnost jako mala a ako vratimo dvije opet me jako strah da se nedogodi ponovo prijevremeni porod ili slican scenari,sta biste vi na mom mjestu?

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Joj elena ne znam sta bi ti rekla, sta je dr rekao?

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Uh Elena nakon svega što si prošla vjerujem da ti odluka neće biti ni malo lagana. A jel imaš koji smrzlić?

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

A nezna ni on ,probao bi sa dva ,jer je sa jednim sansa puno manja,ali da mi odlucimo ,a nisam pametna sta da radim,nemano smrzlica ,dobila sam samo 3js

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Draga Elena 85. Teške su to odluke.
    Ja nisam imala iskustvo kao ti ranije (vjerujem da su rane friške, jako mi je žao što si to prošla, ne mogu ni zamisliti osjećaje!), pa sam ipak mjere opreza radi odlučila da mi vrate samo 1 embrij.
    Mišljenja sam da je višeplodna trudnoća sama po sebi rizičnija i za majku i za djecu, i sigurno se (pogotovo nakon toga što si prošla) ne bih upuštala u to.
    Mladi ste oboje, imate još puno vremena, znam da je želja za djetetom (djecom) jaka.
    Ako je embrij kvalitetan primit će se i taj jedan.
    Ima puno uspješnih trudnoća i iz FET-a ako se ne primi sada embrij - možda je i bolji postupak iz FET-a jer se tijelo malo odmori od hormona.
    No, teško da ti mišljenje cura može utjecati na tebe (Vas) i odluke koje ćete donijeti, jer ti ćeš svejedno to sagledati iz nekog svog subjektivnog kuta i napraviti kako smatraš da je najbolje.

Ali - kad već pitaš "sta biste vi na mom mjestu?" - ja bih uzela samo jedan.

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Iskreno, strasno je nezahvalna situacija...bilo bi licemjerno da kazem vrati 1 kad smo mi vracali 2 , a ja imam 27 god. Potpuno sam zdrava! I primila se jedna mrvica! E sad s obzirom sta ste prosli znam da je strah u kostima, iako cim se vi preispitujete, znaci da vjerovatno postoji i kod vas zelja od 50% da vratite 2 inace nebi pitala!! Evo ja bi vratila dvije jer ipak si i mislim kolika je sansa da se prvi put prime tri a drugi put dvije! Ali ipak mislim da ste tu najbitniji vi i vasi osjecaji! Povedi se instinktom i srcem. Drugo ne postoji u ovim nasim situacijama je nazalost razum neprijatelj

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sa sadasnjim iskustvom-ja bi trazila transfer jednog embrija, a dva za fet, kad se ide na transfer dva embrija-treba biti spreman na blizanacku trudnocu!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Elena,
    na tvom mjestu ja bih se odlučila za transfer jednog embrija.
    neka preostala dva smrzne... pa možete po bracu ili seku za koju godinu
    puno, puno, sreće ti želim.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Elena, ja bih se definitivno odlučila za transfer 1 embrija. bez razmišljanja! iskreno, nije mi jasno kako dr uopće pomišlja na išta drugo osim na SET nakon vašeg iskustva... ukoliko je embrij kvalitetan, šanse za ostvarivanje trudnoće nisu ništa manje nego kad bi ih se transferiralo više.
    koliko je vremena prošlo od poroda? zar nije još uvijek rano za postupak?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    Elena, ja bih se definitivno odlučila za transfer 1 embrija. bez razmišljanja! iskreno, nije mi jasno kako dr uopće pomišlja na išta drugo osim na SET nakon vašeg iskustva
    X, nisam htjela ovo prva napisati da ne raspirujem vatru ali da, mlada si (stigneš i po bracu i po seku), problem s implantacijom očito nemaš, a s iznošenjem višeplodne trudnoće nažalost da...Što god odlučila, želim ti puno, puno sreće!

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

proslo je tocno 5 mj.,ma i ja mislim da idemo naj pametnije na jedan,pa sta bude,dobro kazete i prosli put su mi vratili jedan dobar i dva nikakva pa su se sva tri primila,kakav sam baksuz opet bi mi se to dogodilo,a za zamrzavanje ,dali ostala dbva mora zamrznuti ili ,nesto mi je kao spominjao da necemo imati nista za zamrznuti,a sta ce biti sa preostale dvije

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    X, nisam htjela ovo prva napisati da ne raspirujem vatru ali da, mlada si (stigneš i po bracu i po seku), problem s implantacijom očito nemaš, a s iznošenjem višeplodne trudnoće nažalost da...Što god odlučila, želim ti puno, puno sreće!
    Slažem se s curama definitivno bih išla na SET na tvom mjestu imajući u vidu prethodno iskustvo.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa ja mislim ako su vitalne taj 5.dan da ih zamrzava zašto ne bi?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Elena, kad je bila punkcija?
    kako dr zna da neće biti za zamrznuti embrija?

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Elena, kad je bila punkcija?
    kako dr zna da neće biti za zamrznuti embrija?
    punkcija je bila u jucer,pa neznam ni ja ,tako je nesto spominjao

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    X, nisam htjela ovo prva napisati da ne raspirujem vatru
    Otela si mi riječ iz usta.

Što više razmišljam - ja bih ovako napravila:
    ako bi sutra kad se čujete bila 3 embrija - ja bih inzistirala da transfer bude 5. dan (u utorak) - po statistici bi bar jedan morao preživjeti do tog 5. dana.
    Ako preživi i drugi/treći embrij - imate embrij koji će moguće postati seka ili braco.

Malina27 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Elena 85 prvotno napisa Vidi poruku
    punkcija je bila u jucer,pa neznam ni ja ,tako je nesto spominjao
    samo da ti zaželim sreću :9 bit će to sve ok

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure moje hvala vam ići ćemo sa jednim pa ćemo molit Boga da uspije.dali neka od vas ima da su vratili jednu i da je uspjelo

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

elena draga, kako da ne - koliko je samo na forumu beba iz prirodnjaka i SET-ova! uspjeh postupka ne ovisi o broju embrija koji se transferiraju već o njihovoj kvaliteti - jedan kvalitetan je dovoljan! kako je MM rekla, očito nemaš problema s implantacijom tako da će do trudnoće sigurno doći ako embrij bude ok. ja bih napravila ovako kako Moe kaže - tražila transfer 5. dan i to samo 1 embrija. i vjerujem da bi kod vas čak i s 3js mogao biti i koji embrij za zamrzavanje....

sretno!

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Elena 85, pratim pomalo, sretno!Meni vraćen 1 embrij i uspjeh...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

potpisujem Moe, i ja bih tako napravila

moja prva curka je iz prirodnjaka, 3 dnevni, 7 stanicni misek

Elena~~~~~~~~~~~~~~

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

dali neka od vas ima da su vratili jednu i da je uspjelo
    Imam ja. Pogledaj potpis.

U prvom i drugom postupku sam imala samo jedan embrij za vratiti 3. dan. Prvo je bila blaga stimulacija na koju sam slabo reagirala. Drugo je bio prirodnjak. Niti jedan nije bio uspješan.

U trećem postupku sam bila u full stimulaciji, i imali smo punktiranih 7 j.s., te 6 embrija drugi dan nakon punkcije. Odmah su me obavijestili da čekamo 5. dan za transfer. Tu me brinulo hoće li uopće biti transfera, ali me ohrabrilo kada sam pročitala statistike da 50-60% embrija preživi od trećeg do petog dana razvoja van maternice. A šanse za implantaciju su nešto veće kada je transfer 5. dan. Tako kažu statistike i istraživanja. Samo najbolji embriji prežive. I točno tako je i bilo kod mene - ušla sam u statističke okvire.

Kad sam došla 5. dan 2 embrija su bila odlična a jedan je bio li-la, upitan... Prije transfera smo imali "konzultacije" doktorica, biologica, suprug i ja. Biologica je predložila da se vrate oba odlična. No kako je mene strah višeplodne trudnoće (što samih rizika u trudnoći za mene i bebe, tako i kasnije suživota, brige i odgoja) izrazila sam svoje negodovanje, u čemu me doktorica podržala - da treba biti onako kako mi želimo. MM je bio neutralan. Htio je oba ali nije htio reći naglas nego je meni prepustio odluku.
    Napravili smo transfer najkvalitetnijeg embrija (blastociste), i 10 dana nakon toga sam i službeno bila trudna.
    Indirektno mi je naknadno doktorica rekla da bi se sigurno primio i drugi embrij da smo ga vratili, jer su bili jako kvalitetni, i moje tijelo je očigledno bilo spremno.
    Osim transferiranog embrija imamo 2 smrzlića - jedan zamrznut 5. dan (onaj koji je skoro postao brat ili seka blizanac mojoj bebi koju nosim... ) a drugi je ostavljen da se "izjasni" do 6. dana, kada se i on izborio i zamrznut je posebno.
    Tako da sad imamo 2 posebno zamrznuta embrijića

U slučaju da imam 39+ godina, 10ak neuspješnih postupaka iza sebe, vjerojatno bih bila u dilemama kakvim si ti sada.. no mislim da obzirom na godine i prethodnu situaciju stvarno nema razloga da odabereš 2 embrija. Ali eto odluka je u konačnici tvoja.

Svakako ti preporučam da dobro preispitaš vlastite stavove, strahove i uvjerenja (naravno u dogovoru s dragim), i da postupiš onako kako sama misliš da je najbolje. U trenutku kad se čuješ/vidiš s doktorom moraš imati čvrst stav oko toga što želiš.
    Ti ćeš danas/sutra (vjerujem za 15 dana ) biti trudna, i prolaziti dobre i manje dobre trenutke trudnoće, strepiti, čuvati se, moliti. I na kraju roditi i odgajati dijete/djecu
    Neće doktor.

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moe prekrasno si ovo napisala hvala ti, i vama cure,odlučili smo se da vratimo jedan. Ako je tijelo spremno primit će se ,bilo bi preteško u tolikom strahu biti cjelu trudnoću,i razmišljati sve najgore...a nemožes se isključiti poslje takvog bolnog iskustva...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

elena, draga, sretno!
    i sejlica je trudna iz jednog embrija
    moe, lijepo obrazlozeno!
    zelim dodat i za druge-ako vracate dva dobra embrija, pa i ako ste stariji, dobri embriji ne znaju koliko vam je godina, vratite dva samo ako ste spremni na blizanacku trudnocu, nemojte tad mislit-ma nece se valjda primit oba, pa sanse su male, nego udjite u to da se hoce primit oba i budite na to spremni, a ako niste-nemojte se kockati sa statistikama i vratite jedan!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

imam 42 godine, i da idem ponovo u postupak inzistirala bih na transferu 1 embrija, bez obzira na to koliko su šanse male za blizanačku trudnoću. (ma i za trudnoću općenito u ovim godinama)

cure, nemojte misliti da se neće dogoditi događaj koji ima malu vjerojatnost da se dogodi. sve je moguće, ali doslovno sve je moguće...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure moje hvala vam ići ćemo sa jednim pa ćemo molit Boga da uspije.dali neka od vas ima da su vratili jednu i da je uspjelo
    imam ja-pogledaj potpis. i to sve u mojoj 41. godini

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Elena,sretno!!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

elena, pametna odluka!!!

sretno od

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Moe prvotno napisa Vidi poruku
    Što više razmišljam - ja bih ovako napravila:
    ako bi sutra kad se čujete bila 3 embrija - ja bih inzistirala da transfer bude 5. dan (u utorak) - po statistici bi bar jedan morao preživjeti do tog 5. dana.
    Ako preživi i drugi/treći embrij - imate embrij koji će moguće postati seka ili braco.
    X

Od 9 oplođenih js dobili smo 4 blastice (insistiralo se na njima upravo zbog faktora teške muške neplodnosti, da vidimo koji će sami odustati), transfer 2 embrija - blizanci.
    Mlada si, zdrava, nemaš problema s implantacijom i iza tebe je jedna teška, strašna priča. Želim ti da zajedno ti i tm donesete najbolju odluku za sebe i prvenstveno za tvoje zdravlje.
    Držim i javi nam novosti

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Samo da javim novosti...danas još 1 Klomifen, 3x2 Estrofem i 2 Gonala...u 23:00 Brevactid...i punkcija u utorak
    Jeste li što uzele prije punkcije...da vas malo otupi? Pitam, jer ja nisam nikada, pa ako se odlučim da znam što preporučate

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo da javim danas vraćena jedna pa kako bilo.Darkice ja sam samo sad na ovoj punkciji uzela brufen o boljelo je još više nego prije .
    Držim fige,

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Darkice, normabel sam ja uzela od 5 mg, ali ne pomaze bas punokod punkcije meni je super poslje bilo, jer sam bol prespavala, ali obavezno pitaj dr-a jer ako nesto od njega dobivas da nebi bilo problema

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

elena, draga, sretno! jel ostalo sta za zamrznut?

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ne dobivam ništa...a mislim da ću kao i prva tri puta...čista k'o suza))))

Elena, draga,čuvaj mrvu i sretno!

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo da javim danas vraćena jedna pa kako bilo.
    Sretno, od srca!
    Zaslužujete sreću!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Darkica prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da javim novosti...danas još 1 Klomifen, 3x2 Estrofem i 2 Gonala...u 23:00 Brevactid...i punkcija u utorak
    Jeste li što uzele prije punkcije...da vas malo otupi? Pitam, jer ja nisam nikada, pa ako se odlučim da znam što preporučate
    Darkica,
    na žalost svaki analgetik koji bi uzela oralano, tj. analgetik kojeg možeš kupiti u ljekrani (ili dobiti na recept), ne djeluje niti pomaže prilikom apiracije folikula. Isto tako ni uzimanje Normabele nije prava pomoć jer on može samo ublažiti napetost, strah i nervozu koju osjećamo.

Ovdje bi pri manjem broju folikula pomogla intravenozna primjena lijeka kao što je Dolantin. Pitaj dr L. može li ti bar to dati.

Sretno! I vibram za malo razliku u broju mjeseci među tvojom djecom.

J&D avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ne vjerujem da ces ga dobiti od dr L. Medutim punkcija kod njega stvaaarno kratko traje, ja sam ih imala 12 i bilo je ispod 5 minuta tako da se stvarno brz problema izdrzi, jos ja imam zabacene jajnike tako da je to bilo navodno
    Jos bolnije! Uzmi si normabel za poslje, mene je poslje bolilo, tako da sam zbog normabela prespavala doma tu bol i digla se odmorna ko zvrk! A i on sam ce ti reci da nista ne vrijedi.. Osim bas kao sto je inesz rekla da ako te jako strah popijes normabel i prije radi opustanja.... Iako meni nije pomogao..,, a kazem ti i on ce ti reci nista od toga.... Ali je stvarno
    Stvarno kratko

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja cu do bete izludit,nikad nije bilo ovako tesko cekati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •