Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 118

Tema: Šta danas kuhate? (21.dio)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno Šta danas kuhate? (21.dio)

    Nastavljamo dalje:

    Evo ja za vikend radila štrucu od mljevenog mesa s kuhanim jajima. I pečeni krompir.

    Radila sam i kiflice sa pekmezom.

    Jučer nas je mama ugostila na ručku. Konačno da jedan dan nisam morala kuhati! :D

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Mi jučer juhu od povrća, šnicele i pomfrit. Salatu od kukuruza, mrkve i selena nitko na kraju nije htio pojesti jer mudi...:smradac:
    Danas ćemo manistru na šalšu, jaja i hrenovke, zelenu salatu
    Tražim tetovac, napravila bi za sutra gravče na tavče , ali ima jedno pitanje za iskusne kuharice-jel stvarno ide uvijek duplo (količina)kapule od fažola?

  3. #3
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ja ne stavljam duplo, stavim cak i manje luka u odnosu na grah...

  4. #4
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Re: Šta danas kuhate? (21.dio)

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Nastavljamo dalje:

    Evo ja za vikend radila štrucu od mljevenog mesa s kuhanim jajima. I pečeni krompir.

    Radila sam i kiflice sa pekmezom.

    Jučer nas je mama ugostila na ručku. Konačno da jedan dan nisam morala kuhati! :D

    kako praviš tu štrucu, napiši molim te

  5. #5
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    wewa kako praviš špagete s tunjevinom kaprima

  6. #6
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    proprzila sam malo luka, dodala pelate i malo paradajz koncentrata, bosiljka, kopra, tunjevinu, soli, secera i bibera i na kraju kapare i malo parmezana. kuhane spagete ubacila u ovaj sos i promijesala jos na vatri.

    po vrhu dodala ribanog sira. bilo je bas mljac!

  7. #7
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Danas za rucak grah sa kobasicom njam, njam.....

  8. #8
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno Re: Šta danas kuhate? (21.dio)

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Nastavljamo dalje:

    Evo ja za vikend radila štrucu od mljevenog mesa s kuhanim jajima. I pečeni krompir.

    Radila sam i kiflice sa pekmezom.

    Jučer nas je mama ugostila na ručku. Konačno da jedan dan nisam morala kuhati! :D

    kako praviš tu štrucu, napiši molim te
    Slično kao i za popečke. Izmiješala mljevenu junetinu, isjeckan crveni luk, malo papra, soli, namočenog kruha ili krupnih krušnih mrvica(da ne bude tvrdo), jedno jaje. Skuhaš 2-3 jaja(ovisno koliko imaš mesa i koliko bi dugačku i debelu štrucu radila) i onda malo nauljiš tepsiju, na dno staviš u površini cca širine 8 cm smjesu, gore jaja, i onda ih obaviješ ostatkom smjese. Pečeš na 200 dok ne dobije lijepu boju. Ja sam uz to nakon 15 minuta stavila i krompir da se peče. Super je efektno kad se izreže.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Što je selen? Celer?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj mamazika prvotno napisa
    Što je selen? Celer?
    korijen selena je mislim celer..uglavnom-selen i peršin ili petrusimul su one zelene lisnate začinske biljke koje stavljaš u juhu ili toć, a ja sam stavila u salatu korijen selena.. :?
    uglavnom, ne prolazi..svi kolutaju očima

  11. #11
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Danas juha od povrća (brokula, karfiol, tikvica, mrkve, korabica) sa njokama i špageti bolonjez.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Jučer škarpina iz pećnice i povrće (kupus, kelj, krumpir, mrkva) na lešo sa maslinovim uljem i češnjakom.
    Danas lovačke šnicle sa portala ali sam stavila masline umjesto krasatvaca i kao prilog kus-kus jer mi se nije dalo guliti krumpir. Popodne ubila dosadu praveći kiflice sa sirom.
    Sutra juha od povrća (mrkva, grašak, karfiol, meksički krastavac) sa griz noklama i dinstani kiseli kupus sa šunkom.

  13. #13
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Janoccka, imaš domaćih meksičkih krastavaca ili si ih negdje našla za kupiti? Davno sam ih jela i to mi fenomenalno, ali ih već dugo nigdje ne nađem.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Dobila od svekrve
    Imali su 50ak ove godine, valjda ću još koji ušićariti! Hoćeš da ti sačuvam jedan da posadiš kod mame? Mi ćemo na proljeće kod mojih. Super je jer se ne šprica,i ne sprema u zamrzivač. Samo se zamota u papir i spremi na hladno za zimu.

  15. #15
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ne, nego ćeš ti posaditi kod svoje mame i za mene pa mi dati par komada . Mojoj se baš ne uklapa među ruže, bršljan i tulipane u dvorištu.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Jesi vidla kako to izgleda? Baš bi išlo uz bršljan.... A možeš i kod svekrve...

  17. #17
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Jesi vidla kako to izgleda? Baš bi išlo uz bršljan.... A možeš i kod svekrve...
    Ma mogu ja to i u posude na balkou, no frks. Samo nemoj kod sveki, neću ih nikad kušati. Kod nje samo uspijeva ono što se samo navodnjava.

  18. #18
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ivancice pravila sam mesnu štrucu , samo što sam u mjesto jaja stavila smrznuti špinat i feta sir.Bilo je fenomenalno. za recept.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Danas varivo noklice, mrkva, grašak, komadići teletine (to je uobičajeno) + što sam danas dodala korabicu ii cvjetaču

  20. #20
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    ivancice pravila sam mesnu štrucu , samo što sam u mjesto jaja stavila smrznuti špinat i feta sir.Bilo je fenomenalno. za recept.
    Špinat i feta sir?Sviđa mi se ovo, morat ću probati i tako.

  21. #21
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    zaleđeni špinat se samo isjeće na manje blokove koji se poredaju po sredini,a feta ili slani kravlji sir(Travnički ) se na grubo izdrobi po špinatu.
    MM kaže da je pravio sa onim suhim paradajzima u maslinovom ulju,kaprima i mocarelom. S tim je filovao i kaže da je bilo festival za jezik.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Ja mesnu štrucu,osim s jajima,radim i sa šampinjonima i baš je mljac.

    Danas sam pravila teleće medaljone sa šampinjonima u saftu od vrhnja i parmezana,špagete,povrče u lisnatom (Janoccka ) i WM Mravinjak tortu.

  23. #23
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Majko mila Dolega, ja kad vidim koliko jela ti spremiš za jedan obrok, :shock: mi ispadnu. Pa ti si ženo stalno u kuhinji!

  24. #24

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Pogledaš dolegin ručak i eto ti tjedni meni!

  25. #25

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Paradaiz juhica sa trgancima i flekice sa kupusom!

  26. #26
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    brzo brzo kako pravis te trgance.
    bas mi se jede juha od pomadora.

  27. #27
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kod mene danas ostaci ostataka: dijete bolesno, muž na gradilištu... ne mogu do dućana...
    pileća juha, tijesto i umak od 5 vrsta sira u vrhnju za kuhanje.
    ementaler (nije se skroz istopio), paški, dimsi, trapist i još neki čija etiketa se odlijepila.
    i zelena salata.
    poslije smo još jele Grandissimu od jagode i vanilije.

  28. #28

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    fasirane snicle plus grasak navrat-nanos (skuhala grasak i luk, a zatim dodala sos od paradajza i nekakav sirni namaz koji se tako fino rastopio, plus sto sam ubacila malo zacina. )
    Jos samo da sjedemo jest :D

    p.s bas me interesuje faca MM kad vidi da je grasak za rucak. Covjek me smara svojom probirljivoscu :shock:

  29. #29
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    juha vec gotova bez janockinih trganaca.
    u zamjenu sam od tijesta za pizzu trgala male komadice

    a za ovaj umak od 5 vrsta sira pa to bi se sramili napisati i u studentskoj kuharici.
    dodajte u umak od sireva i sjeckanih oraha
    moj doprinos
    jako poboljsava okus a i teksturu

  30. #30
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ma kad vec velikodusno dijelim majstorske savjete.
    za one koji juhu od rajcica vole kiselu, poput mene.
    kad je servirate u tanjur iscijedite pola limuna u nju.

  31. #31
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    vidiš, ja se ne sramim...
    možda sam tebe trebala zamoliti da mi odeš u dućan...

  32. #32
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  33. #33

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    16

    Početno

    Mi danas za rucak imamo musaku od tikvica i kupus salatu.

  34. #34
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    Mi obožavamo paštu sa umakom od sireva, Borni je to nekoliko puta tjedno večera!

    Ja danas imala srdelice i lešo blitvu, obožavam to.

  35. #35

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ah... Jan dugo nije zaspao, pa zaspala ja
    Evo za drugi puta: umutim 2 jajeta, prvo bjelanjke, pa žumanjke. U to dodam brašna toliko da zamijesim tvrdo tijesto koji se kida palcem i kažiprstom direkt u juhu.

  36. #36

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja se već dva dana švercam od kuhanja.jučer klinci ostali kod mojih (moram se pohvaliti da me MM vodio u kazalište) pa sam se prikrpala sestri na ručak,a danas mami.
    trenutno MM peče pizzu,a ja napravila desert za poslije večere-rafaelo kocke.

  37. #37

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    znam za rafaelo kugle, sad znam i za tortu :D al ne znam recept za rafaelo kocke? daaaj!

  38. #38
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    snorki, jesi ono ti pitala kako skuhati rižu da se ne slijepi? ovako...

    zaliti vodom tek da prekrije rižu, kuhati otklopljeno 10 minuta, maknuti s vatre, poklopiti i ostaviti još 10 minuta. savršeno, sočno, svako zrno za sebe...

    (naša je bila s porilukom i mrkvom, prvi ručak koji je andrejček jeo s nama! )

  39. #39
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    djuma, evo ih:

    Rafaelo kocke

  40. #40
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ja se moram pohvaliti da već DVA vikenda ZAREDOM- kuham !
    i to ne kaj god; prošli vikend sam...ne sjećam se više šta, al znam da jesam, a jučer juhu, škarpinu i krumpir; danas one jannockine pužeke u mlijeku, piletinu i zelenu salatu !
    nemrem se načudit sama sebi kak sam postala vrijedna

    prek tjedna i dalje suša

  41. #41
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ja vec 2 tjedna za redom NE kuham (juhe na poslu ne racunam).
    Jucer sam radila pastetu od heljde po nekom receptu iz vecernjaka, pa kad isprobamo javim kakva je.

  42. #42
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    rezance sa umakom od špinata i sira

  43. #43

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    u subotu tek uspjeli napravit tavče-bilo je ukusno al' ne baš ono kao u restoranu-čini mi se da sam falila s vrstom fažola
    btw, zna li tko ide li u origine recept kobasica na fete?
    u nedilju smo imali pečeno uz raznobojnu salatu
    popdne smo radile kolače-moja Luce je napravila brdo ukusnih srdašaca, zvjezdica i mjeseca i..bilo je to popodne za pet!
    danas kiseli kupus i kobasice, sutra biži i meso

  44. #44
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    mislim da je krajnje vrijeme da se ukljucim i ovdje
    kuham dan prije za sutradan i danas imamo:
    supa od tekece koljenice
    rizu sa spinatom
    snicle od fasiranog mesa u paradaiz sosu
    sutlijas

    a faris ...kuhani karfiol i mrkvu na supi od koljenice sa komadicima mesa.

    jedva cekam kad cu kuci..njama njama

  45. #45
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    mi danas vjerovatno klopamo kljukusu, sto zbog gladi, sto zbog brzine pripreme, a najvise da dodatno ugrijemo stan, brrrrrrrrrrr...

  46. #46
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    mi imali juce kljukusu njami i to

  47. #47
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Kus-kus i umak od lece, salata od cikle, namaz od heljde (i cesnjaka ) za desert

  48. #48
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Njojza, kako pravis rizu sa spinatom? jel to kao pirjan?

  49. #49
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    za dansa sam je pravila sa lukom a inace pravim bez luka
    dakle...izdinstam glavicu luka, na to bacim rizu i malo prodinstam, onda dodam isjeckan spinat isto malo samo prodinstam, dodam duplo vise vode nego je rize, so, vita zacin i to je to. od trenutkakada prokuha, kuham na najtisoj vatri tacno 20 min. cim je gotovo, ugasim plin i poklopim. nakon 10ak-15min je savrsena za njam njam

  50. #50
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ih, nisi gore pročitala moje uputstvo za kuhanje savršene riže

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •