Nastavljamo dalje:
Evo ja za vikend radila štrucu od mljevenog mesa s kuhanim jajima. I pečeni krompir.
Radila sam i kiflice sa pekmezom.
Jučer nas je mama ugostila na ručku. Konačno da jedan dan nisam morala kuhati! :D
Nastavljamo dalje:
Evo ja za vikend radila štrucu od mljevenog mesa s kuhanim jajima. I pečeni krompir.
Radila sam i kiflice sa pekmezom.
Jučer nas je mama ugostila na ručku. Konačno da jedan dan nisam morala kuhati! :D
Mi jučer juhu od povrća, šnicele i pomfrit. Salatu od kukuruza, mrkve i selena nitko na kraju nije htio pojesti jer mudi...:smradac:
Danas ćemo manistru na šalšu, jaja i hrenovke, zelenu salatu
Tražim tetovac, napravila bi za sutra gravče na tavče, ali ima jedno pitanje za iskusne kuharice-jel stvarno ide uvijek duplo (količina)kapule od fažola?
ja ne stavljam duplo, stavim cak i manje luka u odnosu na grah...
ivancica prvotno napisa
kako praviš tu štrucu, napiši molim te
wewa kako praviš špagete s tunjevinom kaprima
proprzila sam malo luka, dodala pelate i malo paradajz koncentrata, bosiljka, kopra, tunjevinu, soli, secera i bibera i na kraju kapare i malo parmezana. kuhane spagete ubacila u ovaj sos i promijesala jos na vatri.
po vrhu dodala ribanog sira. bilo je bas mljac!
Danas za rucak grah sa kobasicom njam, njam.....
Slično kao i za popečke. Izmiješala mljevenu junetinu, isjeckan crveni luk, malo papra, soli, namočenog kruha ili krupnih krušnih mrvica(da ne bude tvrdo), jedno jaje. Skuhaš 2-3 jaja(ovisno koliko imaš mesa i koliko bi dugačku i debelu štrucu radila) i onda malo nauljiš tepsiju, na dno staviš u površini cca širine 8 cm smjesu, gore jaja, i onda ih obaviješ ostatkom smjese. Pečeš na 200 dok ne dobije lijepu boju. Ja sam uz to nakon 15 minuta stavila i krompir da se peče. Super je efektno kad se izreže.white_musk prvotno napisa
Što je selen? Celer?
korijen selena je mislim celer..uglavnom-selen i peršin ili petrusimul su one zelene lisnate začinske biljke koje stavljaš u juhu ili toć, a ja sam stavila u salatu korijen selena.. :?mamazika prvotno napisa
uglavnom, ne prolazi..svi kolutaju očima
Danas juha od povrća (brokula, karfiol, tikvica, mrkve, korabica) sa njokama i špageti bolonjez.
Jučer škarpina iz pećnice i povrće (kupus, kelj, krumpir, mrkva) na lešo sa maslinovim uljem i češnjakom.
Danas lovačke šnicle sa portala ali sam stavila masline umjesto krasatvaca i kao prilog kus-kus jer mi se nije dalo guliti krumpir. Popodne ubila dosadu praveći kiflice sa sirom.
Sutra juha od povrća (mrkva, grašak, karfiol, meksički krastavac) sa griz noklama i dinstani kiseli kupus sa šunkom.
Janoccka, imaš domaćih meksičkih krastavaca ili si ih negdje našla za kupiti? Davno sam ih jela i to mi fenomenalno, ali ih već dugo nigdje ne nađem.
Dobila od svekrve![]()
Imali su 50ak ove godine, valjda ću još koji ušićariti! Hoćeš da ti sačuvam jedan da posadiš kod mame? Mi ćemo na proljeće kod mojih. Super je jer se ne šprica,i ne sprema u zamrzivač. Samo se zamota u papir i spremi na hladno za zimu.
Ne, nego ćeš ti posaditi kod svoje mame i za mene pa mi dati par komada. Mojoj se baš ne uklapa među ruže, bršljan i tulipane u dvorištu.
Jesi vidla kako to izgleda? Baš bi išlo uz bršljan.... A možeš i kod svekrve...
Ma mogu ja to i u posude na balkou, no frks. Samo nemoj kod sveki, neću ih nikad kušati. Kod nje samo uspijeva ono što se samo navodnjava.Janoccka prvotno napisa
![]()
ivancice pravila sam mesnu štrucu , samo što sam u mjesto jaja stavila smrznuti špinat i feta sir.Bilo je fenomenalno.za recept.
Danas varivo noklice, mrkva, grašak, komadići teletine (to je uobičajeno) + što sam danas dodala korabicu ii cvjetaču
Špinat i feta sir?Sviđa mi se ovo, morat ću probati i tako.white_musk prvotno napisa
zaleđeni špinat se samo isjeće na manje blokove koji se poredaju po sredini,a feta ili slani kravlji sir(Travnički) se na grubo izdrobi po špinatu.
MM kaže da je pravio sa onim suhim paradajzima u maslinovom ulju,kaprima i mocarelom. S tim je filovao i kaže da je bilo festival za jezik.
Ja mesnu štrucu,osim s jajima,radim i sa šampinjonima i baš je mljac.
Danas sam pravila teleće medaljone sa šampinjonima u saftu od vrhnja i parmezana,špagete,povrče u lisnatom (Janoccka) i WM Mravinjak tortu.
Majko mila Dolega, ja kad vidim koliko jela ti spremiš za jedan obrok, :shock: mi ispadnu. Pa ti si ženo stalno u kuhinji!
Pogledaš dolegin ručak i eto ti tjedni meni!
Paradaiz juhica sa trgancima i flekice sa kupusom!
brzo brzo kako pravis te trgance.
bas mi se jede juha od pomadora.
kod mene danas ostaci ostataka: dijete bolesno, muž na gradilištu... ne mogu do dućana...
pileća juha, tijesto i umak od 5 vrsta sira u vrhnju za kuhanje.
ementaler (nije se skroz istopio), paški, dimsi, trapist i još neki čija etiketa se odlijepila.
i zelena salata.
poslije smo još jele Grandissimu od jagode i vanilije.
fasirane snicle plus grasak navrat-nanos (skuhala grasak i luk, a zatim dodala sos od paradajza i nekakav sirni namaz koji se tako fino rastopio, plus sto sam ubacila malo zacina. )
Jos samo da sjedemo jest :D
p.s bas me interesuje faca MM kad vidi da je grasak za rucak. Covjek me smara svojom probirljivoscu :shock:
juha vec gotova bez janockinih trganaca.
u zamjenu sam od tijesta za pizzu trgala male komadice
a za ovaj umak od 5 vrsta sirapa to bi se sramili napisati i u studentskoj kuharici.
dodajte u umak od sireva i sjeckanih oraha
moj doprinos
jako poboljsava okus a i teksturu![]()
ma kad vec velikodusno dijelim majstorske savjete.
za one koji juhu od rajcica vole kiselu, poput mene.
kad je servirate u tanjur iscijedite pola limuna u nju.
vidiš, ja se ne sramim...
možda sam tebe trebala zamoliti da mi odeš u dućan...
Mi danas za rucak imamo musaku od tikvica i kupus salatu.
Mi obožavamo paštu sa umakom od sireva, Borni je to nekoliko puta tjedno večera!
Ja danas imala srdelice i lešo blitvu, obožavam to.
Ah... Jan dugo nije zaspao, pa zaspala ja![]()
Evo za drugi puta: umutim 2 jajeta, prvo bjelanjke, pa žumanjke. U to dodam brašna toliko da zamijesim tvrdo tijesto koji se kida palcem i kažiprstom direkt u juhu.
ja se već dva dana švercam od kuhanja.jučer klinci ostali kod mojih (moram se pohvaliti da me MM vodio u kazalište) pa sam se prikrpala sestri na ručak,a danas mami.
trenutno MM peče pizzu,a ja napravila desert za poslije večere-rafaelo kocke.
znam za rafaelo kugle, sad znam i za tortu :D al ne znam recept za rafaelo kocke? daaaj!
snorki, jesi ono ti pitala kako skuhati rižu da se ne slijepi? ovako...
zaliti vodom tek da prekrije rižu, kuhati otklopljeno 10 minuta, maknuti s vatre, poklopiti i ostaviti još 10 minuta. savršeno, sočno, svako zrno za sebe...
(naša je bila s porilukom i mrkvom, prvi ručak koji je andrejček jeo s nama!)
djuma, evo ih:
Rafaelo kocke
ja se moram pohvaliti da već DVA vikenda ZAREDOM- kuham !
i to ne kaj god; prošli vikend sam...ne sjećam se više šta, al znam da jesam, a jučer juhu, škarpinu i krumpir; danas one jannockine pužeke u mlijeku, piletinu i zelenu salatu !
nemrem se načudit sama sebi kak sam postala vrijedna![]()
prek tjedna i dalje suša
Ja vec 2 tjedna za redom NE kuham (juhe na poslu ne racunam).
Jucer sam radila pastetu od heljde po nekom receptu iz vecernjaka, pa kad isprobamo javim kakva je.
u subotu tek uspjeli napravit tavče-bilo je ukusno al' ne baš ono kao u restoranu-čini mi se da sam falila s vrstom fažola
btw, zna li tko ide li u origine recept kobasica na fete?
u nedilju smo imali pečeno uz raznobojnu salatu
popdne smo radile kolače-moja Luce je napravila brdo ukusnih srdašaca, zvjezdica i mjeseca i..bilo je to popodne za pet!![]()
danas kiseli kupus i kobasice, sutra biži i meso
mislim da je krajnje vrijeme da se ukljucim i ovdje![]()
kuham dan prije za sutradan i danas imamo:
supa od tekece koljenice
rizu sa spinatom
snicle od fasiranog mesa u paradaiz sosu
sutlijas
a faris ...kuhani karfiol i mrkvu na supi od koljenice sa komadicima mesa.
jedva cekam kad cu kuci..njama njama
mi danas vjerovatno klopamo kljukusu, sto zbog gladi, sto zbog brzine pripreme, a najvise da dodatno ugrijemo stan, brrrrrrrrrrr...
Kus-kus i umak od lece, salata od cikle, namaz od heljde (i cesnjaka) za desert
![]()
Njojza, kako pravis rizu sa spinatom? jel to kao pirjan?
za dansa sam je pravila sa lukom a inace pravim bez luka
dakle...izdinstam glavicu luka, na to bacim rizu i malo prodinstam, onda dodam isjeckan spinat isto malo samo prodinstam, dodam duplo vise vode nego je rize, so, vita zacin i to je to. od trenutkakada prokuha, kuham na najtisoj vatri tacno 20 min. cim je gotovo, ugasim plin i poklopim. nakon 10ak-15min je savrsena za njam njam
ih, nisi gore pročitala moje uputstvo za kuhanje savršene riže![]()