nisam...vidis da sam se tek prikljucila topicu (nemres vjerovat ha?)
sad cu...taman sam tebe i mislila prozivat da vidim kakve sve nacine imas za praviti rizu jer znam da sam negdje procitala da ju pravis na milion nacina...
nisam...vidis da sam se tek prikljucila topicu (nemres vjerovat ha?)
sad cu...taman sam tebe i mislila prozivat da vidim kakve sve nacine imas za praviti rizu jer znam da sam negdje procitala da ju pravis na milion nacina...
Fala na receptu
ja ne koristim vise mjesavine zacina, bar ne dok imam biljcica iz vlastite baste... ali dobra ti je to ideja sa spinatom, moglo bi na proljece i sa zarom.
ajjj nemoj sad, žurim doma - sutra možemo diskutirati o riži!![]()
wewa, moze sa zarom...jos je bolje
ivy...no frks, idi ti suncu...ja svakako imam rucak za danas i sutra![]()
ivancice, ja isto ovo pravim ali napravim 2 struce...u jednu idu kuhana jaja a u drugu sitno isjeckano suho meso, sa zutim sirom...ivancica prvotno napisa
pospe se po vrhu prezlom pa se jos narenda malo putera odozgo.... pecem pola sata i onda okolo dodam sjeckane zelene i crvene paprike, par cesanja bijelog luka i pretodno isjeckane, malo obarene sampinjone.
i stvarno bude fenomenalno
Upravo mi sinulo. Sutra ću dinstati kiseli kupus, malo šunke i ispeći lepinjice!
šta je to? :upucat ću se zbog neznanja:mamaNjojza prvotno napisa
majice mislim da sam ja stavila recept za kljukušu pogledaj![]()
Mi smo danas na pilećoj juhici, MM i ja na njokama sa umakom od sira i šampinjona, a Sven na knedlama sa pekmezom.
Sutra radim meksičku :D
evo ga linkic, jednostavno, jeftino, jako jako ukusnoMajaMajica prvotno napisa
ja pravim s dodatkom mesa...imas recept u tom dijelu, ako jos nesto treba vristi i eto me odmah u pomoc![]()
Kljukusa <----klikni me![]()
Janoccka kako ti spremas taj dinstani kiseli kupus! Ja bi pravila nesto od kiselog kupusa jer ga obozavam, a sarmu jedemo uglavnom kod sveki.
Glavicu crvenog luka izdinstam na ulju. Dodam narezani kiseli kupus - ako je jako kisel malo ga operem, ovisno kako voliš - i malo prodinstam. Po potrebi dodam malo vode, čisto da ne dodajem više ulja. Pred kraj dodam malo crvene paprike i žlicu-dvije brašna.
Zajedno sa kupusom možeš dodati i kockice suhog mesa, šunke ili kobasice.
Inače ja obožavam i kada moja mama skuha kiseli kupus sa nekim suhim mesom i krumpirom ucijelo! Mljaaaaac!
A ovih dana stalno jedem kiseli kupus - samo virnem u friz, uzmem list kiselog kupusa i grickam![]()
Hvala ti za recept, moram jos samo od sveki uzeti kiseli kupus.
heb.. ti bosanski -tko će vas razumit?a tako su mi dragi ti vaši izrazi i recepti, a i vi žene..dajte odmah simultano u zagradama kad pišete-ne mogu svaki put mučit apri da prevede!
Šta znači izrendani?
a ova jana ko da je moja..jedino što ja ne stavljam brašno u kiseli..a što se tiče žvakanja, tako i treba, pun je vitamina CJanoccka prvotno napisa
izrendani = narendani![]()
uzmes krompir i onda ga izrendaz na ribež (mislim da vi tako zovete rende)
i to ne na skroz sitni nego onaj malo veci
mamaNjojza prvotno napisa
i mislila sam ti ja da triba izgratat na gratakažu
Ma ne mora ići ni crvena paprika ni brašno, ali meni daje neki posebni štih koji me podsjeća na moju baku, pa sam tako sentimentalno vezana za brašno u dinstanom kiselom kupusu. Mislim da je to samo da se malo pokupi voda na kojoj se dinsta i bude onako.... ma nekako drugačije... mmmmmmmm.....![]()
MajaMajica prvotno napisa
volim sto sam svaki dan bogatija za pokoju rijec
![]()
Hitno!!!
Posto nema sanse da idem u trgovinu interesuje me je li djeci od 19, 20 mjeseci dajete tunjevinu Rio Mare.
Tek sam skontala da nemam nikakvog sira za naribat u makarone, pa sam mislila dodat paradajiz sos i tunjevinu iz konzerve. Koliko ja zam Rio Mare je bez konzervansa.
Inace Editi ne dajem skoro nista iz konzervi osim paradajiz sosa, ali mi se nekako cini da Rio Mare nije los.
Uz to sam pohovala tikvice, a ostalo mi je i supe od jucer.
Bas mi je dan stresan i jedva sam sklepala rucak.![]()
njoj daj samo tijesto s paradajzom.
tunjevinu dodaj naknadno.
možda bi joj bila teška, znaš da i mi podrigujemo nakon konzervirane tenjevine...
kakav ti je onda rucak kad ti nije stresan dan!!! ja pohujem samo kad sam extra super dobre volje i jako zaljubljena u svoje ukucane.snorki prvotno napisa
prosli smo bez tunjevine. U makarone sam ubacila topljeni sir i p. sos.
Edita obozava sve gdje ima paradajiza. Cak se i na kecap navadila (to je jedino sto ima konzervans, a da ona jede)
Lu, ja ti pohujem tako sto u jednu vanglu ubacim sve za pohovanje. zamijesim onako kao za ustipke. Onda izrezane tikvice samo umacem i stavljam u vrelu tavu. Bude gotovo za 10 minuta. Dvije tikvice dosta za rucak. Edita ih doduse nije htjela ni pomirisat.
A ja ti inace ne kuham onako ko Dille. Ona bi uz djecu mogla i restoran drzat :D
Jucer smo za rucak imali ribu, krompir krokete, salatu, i supu (nju uvijek zaboravim, pa je metnem na kraju)
Kako je samo Edita jelaaaaaaa :D
Danas smo rucali cufte.
Pravila sam i kolac sa jabukama (dugo vec stoje pa sam ih morala potrositi, a stigle su cak iz Slavonije iz tatinog vocnjaka).
Varivo od mijesanog povrca, juha s kus-kusom, kruh s namazom od heljde.
Haribo, ako imam puno jabuka kojima se blizi kraj, ja ih naribam i stavim u zamrzivac, pa odledim kad radim strudlu.
ili naribat na ribežMajaMajica prvotno napisa
![]()
izrendat znam što znači,ali izgratat...nikad čula.
kod mene danas varivo od brokule,karfiola i mrkve s kobasicama.
za večeru makaroni s bešamelom,sirom i šampinjonima zapečeni u roli,te moje omiljene banana kocke:sunce,klanj,klanj do vječnosti)
anchi, kakv ti je to namaz od heljde?
ja danas isto cufte u paradajz sosu i pitu od bundeve.
dolega, ti svaki dan radiš kolače?!
ne baš svaki dan.
ostale su mi četri crne banane,pa šteta bacit![]()
Dobar ti je izgovor!
Hvala anchi pp, ja to isto radim (zamrznem ih naribane), al danas sam imala volje za pravljenje kolaca.
Namaz od heljde (prije par dana nasla u novinama)
skuha se oko 20 dag heljde s nekoliko listova lovora i vegetom. Posebno se prodinsta jedan luk na malo ulja. Kad se heljda ohladi izmiksa se stapnim mikserom s lukom, zlicom margarina ili maslaca, malo cesnjaka, zlicicom senfa i nasjeckanim persunom ili bosiljkom, malo se popapri. Stavi se u teglicu pa u hladnjak. Moze se koristiti tjedan dana.
Ja sam radila po tom receptu (dobro, priznajem, stavila sam i crvenu lecu), ali se spremam na varijacije - pogodne za siru publiku: npr. staviti majoneze, nasjeckanih krastavcica, sjemenke suncokreta i sl.
Fino, a mislim i zdravo. Uglavnom ne koristim heljdu za nista, pa ako netko ima neki provjereni recept. (Ali molim bez mesa)
baš sam ivančici napisala da me obuzela receptomanija-svaki dan gledam od jutra do sutra što ću fino jesti, a ugledala sam se i na dolegu, pa sam počela skoro svaki dan pravit kolače![]()
uglavnom, rezultati mog truda se već vide, jer sam dobila još 2 kg!![]()
A božićna ludnica tek počinje....:ajme meni:
Uglavnom, danas juha, brokuli, kaul, krumpir, mrkva i što bude još u kući na lešo, uz potoke maslinovog ulja, uz to pohana piletina.
Naravno, za desert ćemo se dogovorit
Ja danas juhu od povrća sa griz noklama i pohani karfiol, brokulu i šanon sa vrhnjem....
a ja juhu od graška, mašnice ala carbonara i zelenu salatu.
poslije sladoled (jeste li probali Grandissimu višnja-malaga? jedna kutija mi nije dovoljna).
Iskreno.... ti mi baš i nisi neko mjerilo! Pa zar ima nešto da tebi nije fino :D
joj, sve me sram reći...
skoro da i nema!
jedino što ne mogu staviti u usta je šećer u prahu i kava kao napitak.
Cijenim tvoju iskrenost![]()
to ti baš i nije pametno.meni je šlauf oko struka veći nego što je bioMajaMajica prvotno napisa
![]()
Mislim da bi i ja sutra mogla carbonaru i salatu od kiselog kupusa.... Osim ako nagovorim sina da prošetamo ujutro po zelenu!
pričaj mi o tome, samo tu mi se i kupi..i u glavi...pa ću uskoro izgledati kao E.T.dolega prvotno napisa
a moj videk baš voli tunjevinu, nikad nema problema - pojede s tjesteninom, pizzom, ili malo same uz salatu i sl., treba malo probati pa vidjeti...apricot prvotno napisa
nego drage mame kuharice; čitam vas potajno već dugo, i divim se koje su to kuharske bravure i egzibicije, svaka čast!
kako smo se MM, vid i ja napokon preselili u svoj stan-slobodicu i nismo više s mojim roditeljima, ja ću sve više i više pisati ovdje..![]()
dakle, danas je na mom meniju juha od mrkve s integr. rižom,
pileći zabatci dinstani s bijelim vinom i valjušci kao prilog + salata od radića..
a kad će krenuti predbožićna ludnica s kolačićima?
kad je najbolji tajming za početi peći kolače za božić?
anek :smajli koji skače s rukama u zrak: (šmrc, a sad ga nema) za vašu kućicu-slobodicu!
sad ćeš se raspištoljit pa ćeš kuhati svakakve delicije, ali imat ćeš ih di i potrošit :namig:
nama su božićni kolači na meniju kad nam padnu na pamet, ali baš za Božić uvijek par dana prije Badnjaka
ja božićne kolače počinjem peći sljedeći tjedan - uvijek oko 10.12.
A ja ću pratiti tko što peče i ovisno o tome odrediti kada ću kome u posjetu!
Ja danas skuha riblju juhu (od mola) i sada unutra ima toliko mesa da nam je to, zapravo, kompletan obrok.
Darija, vas ionako čekam...
(znači, da pečem duple ture)?
Zavisi što praviš.... Čekam te na božićnom topicu :D
uvijek iste - kod mene nema izmjena već zadnjih 15 godina...
kako sam lojalna prijateljima, jednom forumu, jednoj državi... tako i kolačima...
Ja bi na prvo mjesto stavila muža, ali dobro... :D
Nakon ovoliko recepata bio bi red da ove godine ubaciš barem jedan novi!
A ja si mislim šta sutra sa šampinjonima.....
Mada sam ovo zadnje napisala samo zato da se vratimo na temu i da izbjegnem packe