Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 118

Tema: Šta danas kuhate? (21.dio)

  1. #51
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    nisam...vidis da sam se tek prikljucila topicu (nemres vjerovat ha?)
    sad cu...taman sam tebe i mislila prozivat da vidim kakve sve nacine imas za praviti rizu jer znam da sam negdje procitala da ju pravis na milion nacina...

  2. #52
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Fala na receptu

    ja ne koristim vise mjesavine zacina, bar ne dok imam biljcica iz vlastite baste... ali dobra ti je to ideja sa spinatom, moglo bi na proljece i sa zarom.

  3. #53
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ajjj nemoj sad, žurim doma - sutra možemo diskutirati o riži!

  4. #54
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    wewa, moze sa zarom...jos je bolje
    ivy...no frks, idi ti suncu...ja svakako imam rucak za danas i sutra

  5. #55
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno Re: Šta danas kuhate? (21.dio)

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Evo ja za vikend radila štrucu od mljevenog mesa s kuhanim jajima.
    ivancice, ja isto ovo pravim ali napravim 2 struce...u jednu idu kuhana jaja a u drugu sitno isjeckano suho meso, sa zutim sirom...
    pospe se po vrhu prezlom pa se jos narenda malo putera odozgo.... pecem pola sata i onda okolo dodam sjeckane zelene i crvene paprike, par cesanja bijelog luka i pretodno isjeckane, malo obarene sampinjone.
    i stvarno bude fenomenalno

  6. #56

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Upravo mi sinulo. Sutra ću dinstati kiseli kupus, malo šunke i ispeći lepinjice!

  7. #57

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    mi imali juce kljukusu njami i to
    šta je to? :upucat ću se zbog neznanja:

  8. #58
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    majice mislim da sam ja stavila recept za kljukušu pogledaj

  9. #59
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Mi smo danas na pilećoj juhici, MM i ja na njokama sa umakom od sira i šampinjona, a Sven na knedlama sa pekmezom.
    Sutra radim meksičku :D

  10. #60
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    mi imali juce kljukusu njami i to
    šta je to? :upucat ću se zbog neznanja:
    evo ga linkic, jednostavno, jeftino, jako jako ukusno
    ja pravim s dodatkom mesa...imas recept u tom dijelu, ako jos nesto treba vristi i eto me odmah u pomoc

    Kljukusa <----klikni me

  11. #61
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Janoccka kako ti spremas taj dinstani kiseli kupus! Ja bi pravila nesto od kiselog kupusa jer ga obozavam, a sarmu jedemo uglavnom kod sveki.

  12. #62

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Glavicu crvenog luka izdinstam na ulju. Dodam narezani kiseli kupus - ako je jako kisel malo ga operem, ovisno kako voliš - i malo prodinstam. Po potrebi dodam malo vode, čisto da ne dodajem više ulja. Pred kraj dodam malo crvene paprike i žlicu-dvije brašna.
    Zajedno sa kupusom možeš dodati i kockice suhog mesa, šunke ili kobasice.

    Inače ja obožavam i kada moja mama skuha kiseli kupus sa nekim suhim mesom i krumpirom ucijelo! Mljaaaaac!

    A ovih dana stalno jedem kiseli kupus - samo virnem u friz, uzmem list kiselog kupusa i grickam

  13. #63
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Hvala ti za recept, moram jos samo od sveki uzeti kiseli kupus.

  14. #64

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    heb.. ti bosanski -tko će vas razumit? a tako su mi dragi ti vaši izrazi i recepti, a i vi žene..dajte odmah simultano u zagradama kad pišete-ne mogu svaki put mučit apri da prevede!
    Šta znači izrendani?

  15. #65

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Glavicu crvenog luka izdinstam na ulju. Dodam narezani kiseli kupus - ako je jako kisel malo ga operem, ovisno kako voliš - i malo prodinstam. Po potrebi dodam malo vode, čisto da ne dodajem više ulja. Pred kraj dodam malo crvene paprike i žlicu-dvije brašna.
    Zajedno sa kupusom možeš dodati i kockice suhog mesa, šunke ili kobasice.

    Inače ja obožavam i kada moja mama skuha kiseli kupus sa nekim suhim mesom i krumpirom ucijelo! Mljaaaaac!

    A ovih dana stalno jedem kiseli kupus - samo virnem u friz, uzmem list kiselog kupusa i grickam
    a ova jana ko da je moja..jedino što ja ne stavljam brašno u kiseli..a što se tiče žvakanja, tako i treba, pun je vitamina C

  16. #66
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    izrendani = narendani
    uzmes krompir i onda ga izrendaz na ribež (mislim da vi tako zovete rende )

  17. #67
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    i to ne na skroz sitni nego onaj malo veci

  18. #68

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    i to ne na skroz sitni nego onaj malo veci
    i mislila sam ti ja da triba izgratat na gratakažu

  19. #69

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ma ne mora ići ni crvena paprika ni brašno, ali meni daje neki posebni štih koji me podsjeća na moju baku, pa sam tako sentimentalno vezana za brašno u dinstanom kiselom kupusu. Mislim da je to samo da se malo pokupi voda na kojoj se dinsta i bude onako.... ma nekako drugačije... mmmmmmmm.....

  20. #70
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    i to ne na skroz sitni nego onaj malo veci
    i mislila sam ti ja da triba izgratat na gratakažu
    volim sto sam svaki dan bogatija za pokoju rijec

  21. #71

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Hitno!!!
    Posto nema sanse da idem u trgovinu interesuje me je li djeci od 19, 20 mjeseci dajete tunjevinu Rio Mare.
    Tek sam skontala da nemam nikakvog sira za naribat u makarone, pa sam mislila dodat paradajiz sos i tunjevinu iz konzerve. Koliko ja zam Rio Mare je bez konzervansa.
    Inace Editi ne dajem skoro nista iz konzervi osim paradajiz sosa, ali mi se nekako cini da Rio Mare nije los.
    Uz to sam pohovala tikvice, a ostalo mi je i supe od jucer.
    Bas mi je dan stresan i jedva sam sklepala rucak.

  22. #72
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    njoj daj samo tijesto s paradajzom.
    tunjevinu dodaj naknadno.

    možda bi joj bila teška, znaš da i mi podrigujemo nakon konzervirane tenjevine...

  23. #73
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Hitno!!!
    Posto nema sanse da idem u trgovinu interesuje me je li djeci od 19, 20 mjeseci dajete tunjevinu Rio Mare.
    Tek sam skontala da nemam nikakvog sira za naribat u makarone, pa sam mislila dodat paradajiz sos i tunjevinu iz konzerve. Koliko ja zam Rio Mare je bez konzervansa.
    Inace Editi ne dajem skoro nista iz konzervi osim paradajiz sosa, ali mi se nekako cini da Rio Mare nije los.
    Uz to sam pohovala tikvice, a ostalo mi je i supe od jucer.
    Bas mi je dan stresan i jedva sam sklepala rucak.
    kakav ti je onda rucak kad ti nije stresan dan!!! ja pohujem samo kad sam extra super dobre volje i jako zaljubljena u svoje ukucane.

  24. #74

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    prosli smo bez tunjevine. U makarone sam ubacila topljeni sir i p. sos.
    Edita obozava sve gdje ima paradajiza. Cak se i na kecap navadila (to je jedino sto ima konzervans, a da ona jede)


    Lu, ja ti pohujem tako sto u jednu vanglu ubacim sve za pohovanje. zamijesim onako kao za ustipke. Onda izrezane tikvice samo umacem i stavljam u vrelu tavu. Bude gotovo za 10 minuta. Dvije tikvice dosta za rucak. Edita ih doduse nije htjela ni pomirisat.
    A ja ti inace ne kuham onako ko Dille. Ona bi uz djecu mogla i restoran drzat :D

    Jucer smo za rucak imali ribu, krompir krokete, salatu, i supu (nju uvijek zaboravim, pa je metnem na kraju )
    Kako je samo Edita jelaaaaaaa :D

  25. #75
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Danas smo rucali cufte.
    Pravila sam i kolac sa jabukama (dugo vec stoje pa sam ih morala potrositi, a stigle su cak iz Slavonije iz tatinog vocnjaka).

  26. #76
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Varivo od mijesanog povrca, juha s kus-kusom, kruh s namazom od heljde.

    Haribo, ako imam puno jabuka kojima se blizi kraj, ja ih naribam i stavim u zamrzivac, pa odledim kad radim strudlu.

  27. #77

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    i to ne na skroz sitni nego onaj malo veci
    i mislila sam ti ja da triba izgratat na gratakažu
    ili naribat na ribež

    izrendat znam što znači,ali izgratat...nikad čula.


    kod mene danas varivo od brokule,karfiola i mrkve s kobasicama.
    za večeru makaroni s bešamelom,sirom i šampinjonima zapečeni u roli,te moje omiljene banana kocke:sunce,klanj,klanj do vječnosti)

  28. #78

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    anchi, kakv ti je to namaz od heljde?
    ja danas isto cufte u paradajz sosu i pitu od bundeve.

  29. #79
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    dolega, ti svaki dan radiš kolače?!

  30. #80

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ne baš svaki dan.
    ostale su mi četri crne banane,pa šteta bacit

  31. #81

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Dobar ti je izgovor!

  32. #82
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Hvala anchi pp, ja to isto radim (zamrznem ih naribane), al danas sam imala volje za pravljenje kolaca.

  33. #83
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Namaz od heljde (prije par dana nasla u novinama)
    skuha se oko 20 dag heljde s nekoliko listova lovora i vegetom. Posebno se prodinsta jedan luk na malo ulja. Kad se heljda ohladi izmiksa se stapnim mikserom s lukom, zlicom margarina ili maslaca, malo cesnjaka, zlicicom senfa i nasjeckanim persunom ili bosiljkom, malo se popapri. Stavi se u teglicu pa u hladnjak. Moze se koristiti tjedan dana.

    Ja sam radila po tom receptu (dobro, priznajem, stavila sam i crvenu lecu), ali se spremam na varijacije - pogodne za siru publiku: npr. staviti majoneze, nasjeckanih krastavcica, sjemenke suncokreta i sl.

    Fino, a mislim i zdravo. Uglavnom ne koristim heljdu za nista, pa ako netko ima neki provjereni recept . (Ali molim bez mesa)

  34. #84

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    baš sam ivančici napisala da me obuzela receptomanija-svaki dan gledam od jutra do sutra što ću fino jesti, a ugledala sam se i na dolegu, pa sam počela skoro svaki dan pravit kolače
    uglavnom, rezultati mog truda se već vide, jer sam dobila još 2 kg!
    A božićna ludnica tek počinje....:ajme meni:
    Uglavnom, danas juha, brokuli, kaul, krumpir, mrkva i što bude još u kući na lešo, uz potoke maslinovog ulja, uz to pohana piletina.
    Naravno, za desert ćemo se dogovorit

  35. #85

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja danas juhu od povrća sa griz noklama i pohani karfiol, brokulu i šanon sa vrhnjem....

  36. #86
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a ja juhu od graška, mašnice ala carbonara i zelenu salatu.
    poslije sladoled (jeste li probali Grandissimu višnja-malaga? jedna kutija mi nije dovoljna).

  37. #87

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Iskreno.... ti mi baš i nisi neko mjerilo! Pa zar ima nešto da tebi nije fino :D

  38. #88
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    joj, sve me sram reći...
    skoro da i nema!
    jedino što ne mogu staviti u usta je šećer u prahu i kava kao napitak.

  39. #89

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Cijenim tvoju iskrenost

  40. #90

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    baš sam ivančici napisala da me obuzela receptomanija-svaki dan gledam od jutra do sutra što ću fino jesti, a ugledala sam se i na dolegu, pa sam počela skoro svaki dan pravit kolače
    to ti baš i nije pametno.meni je šlauf oko struka veći nego što je bio

  41. #91

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Mislim da bi i ja sutra mogla carbonaru i salatu od kiselog kupusa.... Osim ako nagovorim sina da prošetamo ujutro po zelenu!

  42. #92

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    baš sam ivančici napisala da me obuzela receptomanija-svaki dan gledam od jutra do sutra što ću fino jesti, a ugledala sam se i na dolegu, pa sam počela skoro svaki dan pravit kolače
    to ti baš i nije pametno.meni je šlauf oko struka veći nego što je bio
    pričaj mi o tome, samo tu mi se i kupi..i u glavi...pa ću uskoro izgledati kao E.T.

  43. #93

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    njoj daj samo tijesto s paradajzom.
    tunjevinu dodaj naknadno.

    možda bi joj bila teška, znaš da i mi podrigujemo nakon konzervirane tenjevine...
    a moj videk baš voli tunjevinu, nikad nema problema - pojede s tjesteninom, pizzom, ili malo same uz salatu i sl., treba malo probati pa vidjeti...

    nego drage mame kuharice; čitam vas potajno već dugo, i divim se koje su to kuharske bravure i egzibicije, svaka čast!
    kako smo se MM, vid i ja napokon preselili u svoj stan-slobodicu i nismo više s mojim roditeljima, ja ću sve više i više pisati ovdje..

    dakle, danas je na mom meniju juha od mrkve s integr. rižom,
    pileći zabatci dinstani s bijelim vinom i valjušci kao prilog + salata od radića..

    a kad će krenuti predbožićna ludnica s kolačićima?
    kad je najbolji tajming za početi peći kolače za božić?

  44. #94

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    anek :smajli koji skače s rukama u zrak: (šmrc, a sad ga nema) za vašu kućicu-slobodicu!
    sad ćeš se raspištoljit pa ćeš kuhati svakakve delicije, ali imat ćeš ih di i potrošit :namig:
    nama su božićni kolači na meniju kad nam padnu na pamet, ali baš za Božić uvijek par dana prije Badnjaka

  45. #95
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja božićne kolače počinjem peći sljedeći tjedan - uvijek oko 10.12.

  46. #96

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    A ja ću pratiti tko što peče i ovisno o tome odrediti kada ću kome u posjetu!

  47. #97
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja danas skuha riblju juhu (od mola) i sada unutra ima toliko mesa da nam je to, zapravo, kompletan obrok.

    Darija, vas ionako čekam...
    (znači, da pečem duple ture)?

  48. #98

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Zavisi što praviš.... Čekam te na božićnom topicu :D

  49. #99
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    uvijek iste - kod mene nema izmjena već zadnjih 15 godina...
    kako sam lojalna prijateljima, jednom forumu, jednoj državi... tako i kolačima...

  50. #100

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja bi na prvo mjesto stavila muža, ali dobro... :D
    Nakon ovoliko recepata bio bi red da ove godine ubaciš barem jedan novi!

    A ja si mislim šta sutra sa šampinjonima.....
    Mada sam ovo zadnje napisala samo zato da se vratimo na temu i da izbjegnem packe

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •