Mi rucali pitu sa sirom (ili sirnicu). Za sutra nemam ideju, idemo u kupovinu pa cemo vjerojatno u gradu nesto pojesti.
Mi rucali pitu sa sirom (ili sirnicu). Za sutra nemam ideju, idemo u kupovinu pa cemo vjerojatno u gradu nesto pojesti.
na repertoaru francuska kuhinja (nabavila francusku kuharicu)
dakle,danjašni ručak:kelj galette i gratin dauphinois
kak se razbacujem francuskim 8) (samo dok ga prepisujem)
za kelj sam stavila recept i odlično je, a ovo drugo je krumpir koji je također njami
ide ovak:
1 kg krumpira
1 zgnječeni češanj češnjaka
100 g maslaca
2 dcl vrhnja
sol,svježe mljeveni papar
100 g naribanog sira
-krumpir naribati kao za čips
-isprati ga u vodi te dobro osušiti u krpi
-natrljati stanice veće plitke vatrostalne zdjele čwšnjakom i maslacem
-ostatak maslaca i vrhnje staviti u zdjelu na vatru dok ne uzavriju
-ubaciti sitno sjeckani ostatak češnjaka,sol,papar i krumpir-lagano pirjati 8 min
-prebaciti u vatrostalnu,po vrhu nabacati sir i još malo soli i papra
peći 1sat i 30 min na 150c.
danas dolmljeno pile
sutra gulaš sa krompirom i procoolicama 8)
A di ti je topic za ovo drugo? Šalim se, nemoj.... gulaš i prokulice su mi nespojive!
Ja ću sutra kuhati pileću juhicu i peći janjeći but (da to već jednom maknem iz friza) sa krumpirom i gljivama! Za salatu nešto kiselo....
Desert ćemo popodne na rođošu!
sutra pohana piletina na pariškim sa sirom, mm prokulice uz to a meni pire krumpir,zelena salata i gotova proljetna juhica.za desert palačinke zapečene sa sirom
[quote="Janoccka"]A di ti je topic za ovo drugo? Šalim se, nemoj.... gulaš i prokulice su mi nespojive!
aaaaaaaa napisat ću ja recpt za procoolice, samo nemam vremena.![]()
dajte mi prijedlog za nesto sto mogu servirat uz palentu.
Imam nekakve riblje filete, stapice... Ne znam je li to dvoje uopste ide uz palentu.
Bas sam bez ideje, a tako mi se ne kuha.
znam da idu punjene lignje uz palentu,a za ostalo nemam pojma
oslobađam svoj mini zamrzivač od hrga za božićnu sladoled tortu pa je danas na meniju pita od bundeve. bundeva je jelte iz zamrzivača. :D
Sutra, tj. danas pileću juhu i paradaiz sos uz kuhanu piletinu. Ako mi se bude dalo guliti jabuke onda ću napraviti i štrudlu sa jabukama za večeru.
danas krmići sa senfom na naglo i brdo dinstane mrkvice
mi danas ultra brzi ručak; juha od brokule i kuhane štrukle..
CURE, MOLIMO VAS...
Sve vi koje imate digitalne fotoaparate... Sve vi koje kuhate (pa čak i ona jela koja vam se čine banalnima)...
Snimite sastojke, dvije fotke procesa pripreme i fotku gotovog jela i pošaljite Ivančici ili meni na mail...
WM, wewa, dolega, anchi pp... ostale cure... dajte, molim vas...
molim te, kako praviš i jedno i drugo, pilz napišianek prvotno napisa
Apri, dogovoreno, cim nabavim kabl za fotic![]()
JUHA OD BROKULEwhite_musk prvotno napisa
brokulu počupkaš na manje cvjetiće, stabljiku izrežeš na kolutiće, ubaciš u lonac u koji si nalila malo maslinovog ulja, pa lagano izdinstaš i zaliješ šalicom vode. posoliš, nadoliješ još vode kad je brokula skuhana/paziš da se ne raskuha/. možeš dodati riže, rezanaca ili razmućeno jaje.
ako želiš da je juha kremasta, dodaš i malo vrhnja za kuhanje.
papar ili vegeta po želji.
ŠTRUKLE
jao sramote, kao što sam napisala ručak je expresan, a to znači da su štrukle smrznute - by Ledo...
ali kad se osokolim i napravim ih sama, nabaciću recept...![]()
naravski uvaljam ih kad su skuhane u popržene krušne mrvice, i poslužim uz kiselo vrhnje i šećer...pa kako ko voli.anek prvotno napisa