Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Šljive- što s njima? (za zimnicu i inače)

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno Šljive- što s njima? (za zimnicu i inače)

    Osim,pekmeza, džema i marmelade, što sa šljivama?



    Našla sam ovo http://forum.roda.hr/threads/57892-K...-%C5%A1ljivama
    Posljednje uređivanje od makita : 06.08.2010. at 15:30

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

  3. #3
    jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    175

    Početno

    Knedle sa šljivama...

  4. #4
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    kompot

  5. #5

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Knedle sam pokušavala napravit, nikad uspješno. Ako imate koji link sa bolno detaljnim uputama, upustit ću se opet u avanturu

    Kompot mi niko ne voli jest

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Hvala za ovaj link za šljivopitu, smrzla sam 2 kg, treći pečem tijekom dana

  7. #7
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    Jesi pokušala napraviti knedle po ovom receptu
    http://forum.roda.hr/threads/57470-b...e-s-marelicama
    Jednostavno, brzo i jaaaaako fino.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    Ovo i mene zanima, imat ćemo hrpu domaćih šljiva idući vikend

  9. #9
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    ovo je još jednostavnije, a kad se rashladi genijalno

    http://www.coolinarika.com/recept/767927

  10. #10
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala za ovaj link za šljivopitu, smrzla sam 2 kg, treći pečem tijekom dana
    Makita kak si zamrzavala, sa košticom ili bez?

  11. #11
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    ak su one velike plave uvijek očistite, mi smo čak i one male crvene čistili ( s nožem) dio prebacili u pekmez, dio zamrznuli za buduće kolače i kašice ( za malca), a od dijela čemo ovih dana napraviti onaj recept od n- grace ( prefina pita od borovnica , ali s šljivama)

  12. #12

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    Makita kak si zamrzavala, sa košticom ili bez?
    Bez nje. Ne znam gdje sam čitala kako ih očistiti, al sam radila ovako: vilicom koja ima samo 2 bockalice(ona mala, ko fol fina za kolače)poguram košticu sa strane gdje je peteljka, ponekad malo provrtim i lagano izlazi na suprotnoj strani. Šljive su bile zrele i ovom metodom od 3 kg šljiva nisam ih očistila valjda 4-5 komadakojima su se koštice za meso zalijepile. Ugl, puno brže i manje zamazano nego nožem

  13. #13

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je još jednostavnije, a kad se rashladi genijalno

    http://www.coolinarika.com/recept/767927
    Stvarno jednostavno, a opet zvuči mmmmmmmmmmmm

  14. #14
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    ma je, stvarno je super. ja sam navalila na njih dok su još bile vruće i bila pomalo razočarana, ali kad su se ohladile..mmmmmmmmmmmm

  15. #15
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Bez nje. Ne znam gdje sam čitala kako ih očistiti, al sam radila ovako: vilicom koja ima samo 2 bockalice(ona mala, ko fol fina za kolače)poguram košticu sa strane gdje je peteljka, ponekad malo provrtim i lagano izlazi na suprotnoj strani. Šljive su bile zrele i ovom metodom od 3 kg šljiva nisam ih očistila valjda 4-5 komadakojima su se koštice za meso zalijepile. Ugl, puno brže i manje zamazano nego nožem
    ne kužim kaj tak čistiš one bistrice ili neke koje su mljackavije. jer bistrice i slične ( duguljastog oblika), se samo stiosnu na sredini i izvadi koštica, ko i kod marelice, nema tu neke mudrosti. One male okrugle ak se želi oslobodit koštica treba s nožem

  16. #16
    vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    302

    Početno

    Za doručak prokuham u malo vode par šljiva (na polovice) i na to dodam npr. zobene pahuljice ili pahuljice prosa...(one iz DMa). Klinci to fino popapaju. S tim se može ponuditi i jogurt - tako voli moja curka, a maleni beu jogurta

  17. #17
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je još jednostavnije, a kad se rashladi genijalno

    http://www.coolinarika.com/recept/767927
    mmmm gledam ovaj recept i čekam da mi šljive dozore, moje su još poprilično nezrele

  18. #18
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    naše pite nema, nestalo, a samo nas je doma dvoje staraca i dva klinca širokog zuba koji to jedu, sisavac je dobil porciju u mleku

  19. #19

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno jednostavno, a opet zvuči mmmmmmmmmmmm
    danas pravila. Za mene, ovo spada u vrhunski užitak. Taman sam probala samo i sa sladoledom, sa onim od vanilije je pun pogodak.
    Mogao bi se i napravit ovako i štrudel od šljiva. Samo sve ovo umotat u gotove kore.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •