Ja nevidim zašto si ne bi mogla kupiti gonale npr. i podmiriti im zalihe u fridžu, nigdje ne piše na uputnici da je bio stimulirani a i po stanju folikula to se isto ne bi reklo. Da cifra je možda 2600 kn ali to je zanemarivo naspram mojih barem 7000 kn koje su otišli na lijekove. Drugi par opanaka što dr. ne vjerujem da će na to pristati (mada prije se znalo tako raditi po nekim bolnicama)
Inače morat će ići na jače doze jer njoj nekoliko gonala neće ništa značiti, samo mislim da je tu veća opasnost hiperstimulacija nego ako se dobije više od 12 j.s.,pa da ih bude i 20 nije to tako strašno jer uvijek neki otpadne zbog nekvalitete, tako da neće ni u friz u tom slučaju.
Curke, evo mene. Dakle, dobili smo jednu jajnu stanicu i u srijedu je transfer. Punkcija je malo boljela, ali ništa strašno jer stvarno kratko traje. U mom slučaju se radilo o 12 decapeptyla i 12 gonala + štoperica. Novci nisu problem jer bi radije platila tih 2600 kn, nego da mi propadne stimulirani, a dobila sam samo jednu stanicu. Danas dr. nisam ništa pitala, vidjet ću u srijedu da li ćemo doći do transfera pa ga pitati da li postoji ta mogućnost da kupim te lijekove. Možda mi drugi stimulirani neće ni trebati.Ali ako bude, definitivno drugačija stimulacija jer bez obzira što on govori da je nama cilj dobiti jednu stanicu, ja bi se sigurnije osjećala da ih dobijem 5 ili 10.
A sad druga stvar, poslije punkcije mi je dr. dao neki papir na kojem piše da moramo otići kod javnog bilježnika i dati izjavu da MD priznaje očinstvo djeteta, a da mu ja dajem pristanak da to prizna. Da li zna tko što o tome? Inače smo mi u izvanbračnoj zajednici i dr. kaže da po novom zakonu moramo napraviti tu izjavu.
Hm, vidim sada da se moglo krivo protumačiti...naravno Mimi da se slažem s tobom i po pitanju HS i po pitanju gonala iz svog džepa.
Tebi dino84 AltGr+1 da ti novi stimulirani ni ne treba. Za ovaj obrazac vidi gore u stickanim temama, Zakon, članak 16.
dino ~~~~~~~~~~ da ta jedna bude vrijedna... drzi se...
Test negativan, sutra idem po betu da sam na miru. Onda krećemo u još jedan prirodnjak.
Snekica...mozda te beta iznenadi
Dino- morate kod biljeznika jer je to dokaz o vanbracnoj zajednici.jer mi koji smo u braku moramo samo kopiju vjencanog donijeti.a to su ti pravne stvari... I troskovi...
Izjava o postojanju izvanbračne zajednice i izjava o priznavanju očinstva su dvije različite stvari, kod vjenčanih se očinstvo podrazumijeva.
mi u ceskoj potpisujemo nekoliko papira, koji ostaju u klinici, ali nema biljeznika
nije ceska hrvatska
Sneki,vulkan,mimi ~~~~~~~ od srca navijam za uspjeh
ok, nalazi hormona se IPAK podizu na poliklinici-salter od ginekologije... dobila sam samo onaj 21 dc ovaj drugi 3dc jos nisu napravili... luteinska faza ref vrijednost 1,7-27 a meni je 7,51to je prenisko je tako? curke dajte malo plusica da mi uljepsate dan...
Ma jejja, 21 dc nije luteinska faza nego folikularna...koje su vrijednosti te folikularne?
Posljednje uređivanje od nina70 : 23.10.2012. at 12:05
Moram te ispraviti vatra86, folikularna faza je prva (ona u kojoj se stvara folikul) tako da jejja dobro gleda, 21 dc je luteinska. jejja, koliko ti inače traju ciklusi?
Snekiceidemo dalje, nego šta
i šta dosad na pravnom savjetovanju, nisu i bračni druzi potpisivali da će biti očevi oni, a ne poštar? samo vanračni su to potpisivali?
Evo me curke,nisam se pritajila nego me sve više trta...ništa od moje m još...hvala Bogu...danas 16 dnt i 35 ciklusa,test neću raditi jer me do sada uvijek iznevjerio,vadim betu u četvrtak...dugo godina čekam ovakav ishod a sada kad je tu lovi me panika...znam da sam luda,ne veselim se do bete da nebi bilo iznaneđenja!!!
Sneki sve znaš,kad-tad mora uspijeti!!!
Sretno svima!!!
[QUOTE=Argente;2253810]Moram te ispraviti vatra86, folikularna faza je prva (ona u kojoj se stvara folikul) tako da jejja dobro gleda, 21 dc je luteinska. jejja, koliko ti inače traju ciklusi?
da da da.... koja sramota! hvala sto si me ispravila! imas pravo! ok, pola mi se oprasta jer sam iz nocne
ali onda po tim ref.vrijdnostima joj je nalaz ok...
[QUOTE=vulkan;2253956]Evo me curke,nisam se pritajila nego me sve više trta...ništa od moje m još...hvala Bogu...danas 16 dnt i 35 ciklusa,test neću raditi jer me do sada uvijek iznevjerio,vadim betu u četvrtak...dugo godina čekam ovakav ishod a sada kad je tu lovi me panika...znam da sam luda,ne veselim se do bete da nebi bilo iznaneđenja!!!
za betu!
Bome mare ja se više ne sjećam šta smo tamo potpisivali, nažalost nemam kopiju...ali Obiteljski zakon kaže da je otac majčin muž ako je dijete rođeno u braku ili do 300 dana od raskida braka.
Što će reći da vjenčani parovi ne bi trebali to naknadno potpisivati.
A ako su izvanbračni izjednačeni s bračnima, onda ne bi ni oni.
Ali onda bi nam za dokazivanje izvanbračne zajednice u opće svrhe trebao još jedan papir ovjeren kod JB![]()
ali, i ovjeravaš izvanbračnu zajednicu kod bilježnika u svrhe mpo, šta nije onda to isto ko opća svrha? rađe još jedan papir nego diskiminacija očeva, a trebalo bi provjeriti da li je ovo diskriminacija izvanbračne zajednice, koja je po svim pravima izjednačena, sa bračnom, pa ne znam zašto nije i u ovom
Prepisujem obje izjave pa vidite što se da iščitati iz toga:
1.
"OBRAZAC IZJAVE O IZVANBRAČNOJ ZAJEDNICI
Radi ostvarivanja prava na medicinsku oplodnju, slobodnom voljom izjavljujemo da živimo u izvanbračnoj zajednici kao životnoj zajednici neudane žene i neoženjenog muškarca, te da niti jedno od nas ne živi u drugoj izvanbračnoj zajednici u smislu Zakona o medicinskoj oplodnji.
Mjesto i datum, ime, prezime i OIB, potpis"
2.
"Sukladno Pravilniku o obrascu izjave o priznavanju očinstva koje će biti začeto u postupku medicinski pomognute oplodnje" (NN 86/12) dajem sljedeću
IZJAVU
Radi ostvarivanja prava na medicinsku oplodnju, slobodnom voljom izjavljujem da priznajem očinstvo djeteta/da pristajem na priznanje očinstva djeteta/ koje će biti začeto u postupku medicinski pomognte oplodnje sa partnericom/partnerom/ XY.
Mjesto i datum, ime, prezime i OIB, potpis"
a ma moji ciklusi su koma... zadnjih 6 izgleda ovako : 35 dana, 27 dana, 17 dana, 23 dana, 20 dana, 31 dan, a prije toga su znali bit od 35 do 45jednom je trajao punih 5 mjeseci
ali unatoc tome sto je u ref. vrijednosti ipak mislim da bi na 21dc trebao biti vislji od ovog mog...
jejja- mozda i te tvoje ciste uzrokuju takve cikluse...ne znam sta da ti kazem... pitaj ginica..a mozda i cure znaju. kissy
Vulkan nisi luda,mene bi ulovila strasna panika kad bi dosla do toga da idem vadit betu. Ovo mi mirisi na dobro. Hm,moci ces reci da su vasa djeca napravljena za godisnjicu braka,ke fora i ja bim, meni je za par dana...
Sneki ufa... Drs se...
Jejja moze bit zbog pcos, ali po ovom sto si napisala vrijednosti su ti u granicama i to je po meni ok.
a nadam se da ste u pravu curke.. cekam taj 11-i mjesec ko ozebli sunce...
snekica ne predaj se![]()
što se tiče ovog priznavanja očinstva, moja prijateljica i njen vanbračni partner su morali isto kad se dijete rodilo dati izjavu pred matičarem tj. on je morao da priznaje očinstvo nad djetetom, tako da se i tako to mora samo valjda neće 2 put
e da, pitanje je kako je to regulirano Obiteljskim zakonom...ajd koja prvi rodi neka javi
Što se tiče ovih izjava, mi smo danas bili kod javnog bilježnika, platili 95 kn i dobili 2 ovjerene izjave. Naravno, kada smo došli, javni bilježnik nije imao pojma što mi sad trebamo i kakve su to izjave. Nije znao ni kako ni što da napišemo ni kako to mora izgledati. Još nas je uvjeravao da smo mi to nešto krivo shvatili i da mi u biti trebamo izjavu o izvanbračmnoj zajednici. Tako da sam mu ja objašnjavala što i to i u kojem zakonu. Uglavnom, baš jadno.
Cure, držite mi palčeve za sutrašnji transfer, baš me je strah,
Vulkan, meni ovo miriši na jako dobro.za četvrtak i veliku betu!
evo samo da se javim da smo se vratiti od urologa i... s testisima sve ok, ima neku malu cistu na prostati sto ne uzrokuje los sgram i nije opasna. dao mu je da vadi hormone, briseve na uzrocnike kao mi sta vadimo i ejakulat bakterioloski i onda da se javimo s nalazima pa ce ako treba kontaktiran nekog na vv ukoliko je jos sta potrebno, inace smo bili kod privatnika, ok dr., sat vremena je mm bio unutra... tako da cemo preskociti i slijedeci ciklus do ponovnih konzultacija...
dino drzim
i ostalim curama koje cekaju + i bete! pusa
U vanbračnoj zajednici, kod rođenja djeteta kao da i nisi, otac mora dat izjavu da priznaje dijete i to dodatno piše u rodnom listu, što je po meni diskriminirajuće, pogotovo kasnije za dijete. Ma debilana. Mi smo zbog toga čekali pol sata duže da se oslobodi matičaar u kancelariji jer kao nije u redu da se takve stvari obavljaju vani na şšalteru. Uh![]()
moj plac su ipak uzrokovali hormoni....moje malo cudo je veliko 6 mm i srce lupa ko ludo![]()