Stranica 129 od 149 PrviPrvi ... 2979119127128129130131139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,401 do 6,450 od 7420

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Magi bravo čestitam neka beta bude ogromna!!!
    Jejja i Kiki you go girls!!!! samo hrabro naprijed!!
    Lijepo je doći na forum i vidjeti dobre vijesti!!!
    Sretno svim curama!!!

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja beta danas 14 dpt iznosi 449,7. Nadam se da je to dobra brojčica

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj magi7 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja beta danas 14 dpt iznosi 449,7. Nadam se da je to dobra brojčica
    To te ja pitam!!! Bravo!! ČESTITAM OD SRCA!!!!

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

čestitke i od mene magi7

lijepa beta

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

čestitke i od mene Magi !! ja sam na prirodnom ivf ovaj ciklus ,stimulirano klomifenom ,imamo zasad 3 folikula ,pa me zanima da li punktira taj dan kad bude, sva tri ili samo onog koji se izdvojio ? jer pretpostavljam da neće sva tri rast do neke veličine ?

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Magi, čestitam, jako lijepa brojčica Želim ti urednu i mirnu trudnoću.
    Jejja i Kiki,~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra!
    Roan, meni uvijek punktiraju sve folikule osim onih nekih koji su stvarno jako sitni. Zadnji put sam imala neke oko 10 mm i te dr. nije punktirao. Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Magi, čestitam, jako lijepa brojčica Želim ti urednu i mirnu trudnoću.
    Jejja i Kiki,~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra!
    Roan, meni uvijek punktiraju sve folikule osim onih nekih koji su stvarno jako sitni. Zadnji put sam imala neke oko 10 mm i te dr. nije punktirao. Sretno!
    hvala dino 84 ,u petak imam opet folikulometriju pa ćemo vidit...pretpostavljam da ide štoperica i tek onda punkcija drugi dan ,ili je sve u istom danu i štoperica i punkcija?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Magi,ma super brojčica!! čestitam

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Lijepe vijesti sa svih strana! Bravo, cure! Magi, odlična beta, a čekalicama vijesti o transferu držim figetine!

Roan, štoperica se daje navečer, najčešće u 22 h, a na punkciju dolaziš ujutro nakon dan i pol (znači, dan nakon štoperice ništa, tek onaj drugi dan je punkcija).
    Posljednje uređivanje od phiphy : 15.05.2013. at 13:29

inspire_me avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj roan prvotno napisa Vidi poruku
    čestitke i od mene Magi !! ja sam na prirodnom ivf ovaj ciklus ,stimulirano klomifenom ,imamo zasad 3 folikula ,pa me zanima da li punktira taj dan kad bude, sva tri ili samo onog koji se izdvojio ? jer pretpostavljam da neće sva tri rast do neke veličine ?
    roan ja sam prosli mjesec bila kao i ti sada u prirodnom stimulirano klomifenom, isto sam imala 3 folikula i sva tri su mi punktirali dan i pol nakon štoperice...sretnooo i želim ti od ta 3 folikulića tri lijepe js
    Posljednje uređivanje od inspire_me : 15.05.2013. at 14:56

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj inspire_me prvotno napisa Vidi poruku
    roan ja sam prosli mjesec bila kao i ti sada u prirodnom stimulirano klomifenom, isto sam imala 3 folikula i sva tri su mi punktirali dan i pol nakon štoperice...sretnooo i želim ti od ta 3 folikulića tri lijepe js
    joj,hvala ti puno ! je bilo bolno ? planiram uzeti normabel i voltaren sat-dva prije ? valjda će djelovat bar malo...kažu da kratko traje ali me svejedno strah ..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bravo magi7, čestitam još jednom!

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Roan slobodno popij nesto, ta tri ce brzo piknuti i nece biti strasno, samo predlazem da popijes pola sata max sat prije jer ako budes cekala duze u cekaoni da si bolje tempiras djelovanje! I pojedi nesto, lakse je podnjeti bol i tablete na pun zeludac.
    Sretno

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jel znate da si inače ne bi smjelo jesti prije punkcije bez obzira što niste u općoj anesteziji, recimo na VV je to strogo zabranjeno a bome ni poslije punkcije par sati kažu izbjegavati hranu.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Magi suuuuperrr beta!!! Cestitam!!!
    Jejja, kiki punooo vibr za sutra
    Roan

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

roan sve što ima na jajniku se MORA punktirati jer inače dolazi do menstruacije....

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Mali Mimi vidis to mi nitko nije rekao, prije prve punkcije su mi isto bili rekli da pojedem nesto kao i prije hsg-a jer da je manja sansa da se onesvjestim.. , ako nema anestezije zasto bi trebalo izbjegavati hranu? jer popiti npr voltaren i normabe na prazan zeludac takodjer nije pametno..

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nisam ni ja za to čula,Ja uvijek papam prije punkcije,pa popijem tablete i bude sve ok.,nije mi nikad nešto škodilo.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Curke, da li je koja od vas radila kariogram, prošireni koagulogram, genetske faktore tombofilije, aPL i LAC u Rijeci? Jer meni moja ginekologica ne da uputnice za Zagreb, kaže da se to sve može obaviti kod nas

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jejja prvotno napisa Vidi poruku
    Mali Mimi vidis to mi nitko nije rekao, prije prve punkcije su mi isto bili rekli da pojedem nesto kao i prije hsg-a jer da je manja sansa da se onesvjestim.. , ako nema anestezije zasto bi trebalo izbjegavati hranu? jer popiti npr voltaren i normabe na prazan zeludac takodjer nije pametno..
    Mjera predostrožnosti ako bi nešto krenulo u krivo pa da zatreba operacija, i ja sam prije jela dok nisam došla na VV gdje su to baš izričito branili jer je opasnost od gušenja ako moraš npr. na hitnu operaciju, a ovo je zahvat u kojem se takve nezgode nažalost znaju ponekad desiti vrlo rijetko ali znaju, evo poznam i osobno curu koja je to prošla ne tako davno. Nemojte se sad preplašiti nije mi to namjera nego jednostavno mislim da nije baš pametno da se dobro najedete prije...a uvijek možete tražiti inekciju voltarena pa vam neće "past" na želudac

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Dino84 ja sam sad radila to se radi u Rijeci vade ti tu krv jedino ti šalju krv u Zg za čimbenike trombofilje i trebaju ti dve uputnice jedna za Ri jedna za ZG

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pitanje, vidim da varira od klinike do klinike pa kakva su vam iskustva u kbc Ri, koji dan vam uvedu utrogestan tj od kojeg dana krenete s njim? Od punkcije, od treceg dana, od dana transfera? Nije mi sad to bas jasno...

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Jejja, kada mi je transfer bio 3. dan onda sam na dan transfera krenula s utrogestanom, a kada smo čekali 5. dan, onda sam isto počela 3. dan. Kada sam došla vidjeti kako se embriji razvijaju, rekao mi je dr. da je transfer 5. dan i da počnem s utrogestanom. A jesam zapetljala, nadam se da si skužila Uglavnom, mislim da ti sutra trebaš početi.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

jejja utrogestan se koristi 3.dan od punkcije (neovisno o tome da li je transfer 3. ili 5. dan )

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Hm a zasto curama u zg ili VV daju od punkcije? Mislim, kako dva razlicita postupka mogu oba bit ispravna? Znaci kod nas je to praksa da ide treci dan od punkcije bez obzira na transfer, ok, sad mi je srce na mjestu, pobojala sam se da me je moj dr. zaboravio podsjetiti ali Kiki mi je rekla da krece od treceg pa su mi cure na odbrojavanju dale razmisljat hvala dino, mravak
    Posljednje uređivanje od jejja : 15.05.2013. at 22:08

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

jejja dr. ti nakon transfera stavlja utrogestan tako da si poneseš na dan transfera sa sobom....

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nagađam zato jer u prirodnom ciklusu nakon ovulacije progesteron postepeno raste, a sa 6 utrića dnevno jako brzo dostigneš razinu potrebnu za uspješno ugnježđivanje pa onda valjda nije potrebno krenuti odmah od punkcije (mada sigurno nije štetno).
    Kako god, da je od presudne važnosti sigurno bi sve klinike imale jedinstvenu praksu.
    Sutra idete ti i kiki vidjet kako embrići, ha? ~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Po meni mozete slobodno jesti prije punkcije jer i ako dodje do hitne operacije mozete jedino povracati kad se probudite iz anestezije..kako idu pacijenti kojih pokupimo sa terena s hitnom i za pola sata zavrse u sali, oni nisu nataste..moje misljenje..
    Sretno sutra cure ~~~~

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vatra ne bih baš rekla da je to jedina opasnost, meni je rekla sestra koja je radila na Sušaku baš u anesteziji da može doći do gušenja ako se najedeš pa te uspavaju, neznam pretpostavljam da ti uvijek mogu ispumpati želudac ako već dođe do tog da treba uspavati ali čemu, jel teško preskočiti jedan doručak?

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Argente da, Kiki je oko 9 ja sam oko 10 tamo.. nervoza lagano krece, nadam se dobrim vijestima i za nju i za sebe ..

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Nagađam zato jer u prirodnom ciklusu nakon ovulacije progesteron postepeno raste, a sa 6 utrića dnevno jako brzo dostigneš razinu potrebnu za uspješno ugnježđivanje pa onda valjda nije potrebno krenuti odmah od punkcije (mada sigurno nije štetno).
    Kako god, da je od presudne važnosti sigurno bi sve klinike imale jedinstvenu praksu.
    Ja sam, recimo, krenula s utricima na dan punkcije, tj dr mi je na punkciji dao utric i ja nastavila.... Ali ja sam bila kod starog dr V.

Cure vibram i mislim na vas, iako ne pisem

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Taman sam napisala post idobro da ga nisam poslala jer je vatra odgovorila šta sam i ja htjela. Ista priča je u svim bolnicama. Kasnije samo povraćaš i to je to. Netko i bez hrane povraća... A mi se u 6-7 ujutro nećemo baš prežderavati, jel?
    Posljednje uređivanje od Snekica : 16.05.2013. at 09:49

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hej curke, hvala na čestitkama.
    Imam jedno pitanje za trudnice , kad im se javi beta dal se ide kod njih na prvi ultrazvuk i kada otprilike ili ? U pricipu što bude dalje?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Magi7, s nalazom bete odeš do njih ili ih nazoveš, dat će ti termin za prvi ultrazvuk koji će biti kod njih i otprilike u 8., 9. tt. Ako si kod S. trudnoću možeš pratiti kod nje na humanoj, ako ne želiš ili ako si kod druga 2 dr. onda te upućuju ginekologu koji će ti voditi trudnoću.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Taman sam napisala post idobro da ga nisam poslala jer je vatra odgovorila šta sam i ja htjela. Ista priča je u svim bolnicama. Kasnije samo povraćaš i to je to. Netko i bez hrane povraća... A mi se u 6-7 ujutro nećemo baš prežderavati, jel?
    Sneki da je samo povraćanje u pitanju onda bi svi jeli prije operacije i anestezije to je najmanji problem i na to ionako ne možeš utjecati (hoćeš li povratiti ili ne) jer sve ovisi kako tvoj organizam podnosi tu količinu lijekova, ja sam bila natašte prije operacije cijeli dan i opet sam povraćala dan i pol kasnije tako da to nema veze s hranom.

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Samo da se i tu javim, od 12js ostalo je 6, 1 5stanicni, 3 7stanicnih i 2 8stanicna.. u subotu transfer, Kiki vidimo se

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa i je samo povraćanje u pitanju (to mi je rečeno u više navrata), samo ne ono poslije, nego ono koje se može dogoditi TIJEKOM zahvata, odnosno dok si u anesteziji. Ja nisam smjela ništa ni piti, ni dec vode.
    Sad, to se vjerojatno rijetko događa i sigurno odmah vide da se daviš pa promptno reagiraju ali...s jedne strane- kolike su šanse da će ti se punkcija na živo iskomplicirati, pa ćeš završiti u općoj, pa ćeš još i onesviještena povraćati, zato vjerojatno naši ni ne preporučuju glad. Ali dobro je znati da šansa postoji.
    BTW, interesantno je da se toga strogo drži baš VV na kojem nema mogućnosti anestezije

magi7, ja sam na pri UZV bila naručena u 8tt.

jejja, kiki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I ja imam u sub. transfer,nadam se da će me barem jedna mrvica dočekati!!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kiki pa ti to express obavljaš!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

BTW, interesantno je da se toga strogo drži baš VV na kojem nema mogućnosti anestezije

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

jejja, kiki30, magi7

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

na VV-u preporučuju da se gotovo cijeli taj dan ne jede - tek se kasno popodne može nešto lagano prizalogajiti (bar je tako bilo u moje vrijeme). upoznala sam gore curu kojoj su slučajno probili neku žilu tijekom punkcije i završila je na hitnoj operaciji, a ipak su šanse za komplikacije u operaciji veće ako nisi na tašte - valjda kad se opečeš, pušeš i na hladno...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa i je samo povraćanje u pitanju (to mi je rečeno u više navrata), samo ne ono poslije, nego ono koje se može dogoditi TIJEKOM zahvata, odnosno dok si u anesteziji. Ja nisam smjela ništa ni piti, ni dec vode.
    Sad, to se vjerojatno rijetko događa i sigurno odmah vide da se daviš pa promptno reagiraju ali...s jedne strane- kolike su šanse da će ti se punkcija na živo iskomplicirati, pa ćeš završiti u općoj, pa ćeš još i onesviještena povraćati, zato vjerojatno naši ni ne preporučuju glad. Ali dobro je znati da šansa postoji.

magi7, ja sam na pri UZV bila naručena u 8tt.

jejja, kiki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ako dopustate da se nadovezem
    Opasnost bilo cega u zelucu pri opcoj anesteziji lezi u tome sto se pod utjecajem opce opustaju svi misici u tijelu, kako "unutarnji" tako i "vanjski" pa uslijed toga moze doci do vracanja sadrzaja zeluca u jednjak i usta i posljedicno u pluca, tj do gusenja. Pogotovo to vrijedi kod gin lpsc operacija kada je donji dio tijela u visem polozaju od gornjeg zbog izvodenja same operacije.

To mi je objasnjavao anesteziolog prije lpsc bijesan ko ris jer sam 4-5 h prije operacije popila 2 dl vode.
    Medutim, rekao mi je i da mogu predostroznosti radi dati nesto da to sprijece.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

cure baš ste me isprepadale sa anestezijom jest-ne jest .meni pretpostavljam u prirodnom imam 3 folikula sa klomićima ,neće davati anesteziju ali nisam znala da se može pukcija skomplicirat tj.da nešto krene po zlu .imam dojam od vas da ste sve to podnijele hrabro i niste padale u nesvijest od bolova niti vam se nešto skomliciralo ,vidim da cure dole dosta ok izlaze iz sale kao "da se ništa nije dogodilo "

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

he he, zato forum služi, pro i kontra pa si sama odluči U Zg sam uvijek bila pod anestezijom, nikad problema, uvijek natašte. U Ri sam uvijek lagano doručkovala (čitaj: malo bijele kave i par keksa), to bi bilo oko 6 ujutro, a punkcija oko 9. Nakon jedne bolne i krvave punkcije iz prirodnjaka odlučila sam da idem na punkciju samo pod anestezijom, tad ne jedem ništa. U svakom slučaju, sretno kako god bilo!
    Posljednje uređivanje od Snekica : 16.05.2013. at 14:43

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako dopustate da se nadovezem
    Opasnost bilo cega u zelucu pri opcoj anesteziji lezi u tome sto se pod utjecajem opce opustaju svi misici u tijelu, kako "unutarnji" tako i "vanjski" pa uslijed toga moze doci do vracanja sadrzaja zeluca u jednjak i usta i posljedicno u pluca, tj do gusenja. Pogotovo to vrijedi kod gin lpsc operacija kada je donji dio tijela u visem polozaju od gornjeg zbog izvodenja same operacije.

To mi je objasnjavao anesteziolog prije lpsc bijesan ko ris jer sam 4-5 h prije operacije popila 2 dl vode.
    Medutim, rekao mi je i da mogu predostroznosti radi dati nesto da to sprijece.
    Eto o tome i ja tupim ali me nitko ne doživljava za ozbiljno, ja znam tu curu koja je u Rijeci završila na operaciji poslije punkcije ali bila je u anesteziji na punkciji pa nije ništa jela.
    Na VV rade sve na živo nema anestezije, mislim da je najveća opasnost upravo kod punkcije više folikula da dođe do neke greške i krvarenja u potrbušnici

inspire_me avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj roan prvotno napisa Vidi poruku
    cure baš ste me isprepadale sa anestezijom jest-ne jest .meni pretpostavljam u prirodnom imam 3 folikula sa klomićima ,neće davati anesteziju ali nisam znala da se može pukcija skomplicirat tj.da nešto krene po zlu .imam dojam od vas da ste sve to podnijele hrabro i niste padale u nesvijest od bolova niti vam se nešto skomliciralo ,vidim da cure dole dosta ok izlaze iz sale kao "da se ništa nije dogodilo "
    roan, meni sa tri folikula nisu ponudili ni injekciju voltarena a kamoli anesteziju. ja sam radila na zivo bez lijekova protiv bolova i sat vremena nakon punkcije padala u nesvijest od shoka , ali da te ne plasim kod mene je bio specifican polozaj jajnika pa se zbog toga malo iskompliciralo. da nije bilo toga, bez problema bi podnijela punkciju.

a sto se tice na taste ili ne, mene su cak pitali da li sam sta jela jer kao trebala sam mozda mi nebi tako pozlilo poslije punkcije tako da sve ovisi od doktora do doktora.

ja sam slijedeci ciklus opet na klomicima i na punkciju cu ici na taste ali cu si popiti neki lijek protiv bolova, a poslije punkcije

inspire_me avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

i nemoj si zaboraviti uzeti utrogestan, meni nitko nije rekao da ce mi trebati dok nisam dosla na punkciju (naravno bez utrica)

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Vidis bas o tome sam pitala jucer tu, utrice sam ja nosila prosli put na transfer a i ovaj put na transfer ih moram uzeti, danas sam pitala dr i kaze od danas pocet znaci treci dan od punkcije.. izgleda da je u kbc Ri takva praksa...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

hvala! a valjda ću izdurat nisam nikad bila ni na kakvom zahvatu pa me totalno puca trema ali popit ću za smirenje i voltaren pa što bude ,padanje u nesvijest mi nije strano jer jednostavno sam "slaba"..protiv toga teško mogu jer mi se zamrači i bum ! ne stignem reagirat ..ah! blago vama koje ste prošle ,nije bilo bolno i još je bila beta velika !
    Citiraj inspire_me prvotno napisa Vidi poruku
    roan, meni sa tri folikula nisu ponudili ni injekciju voltarena a kamoli anesteziju. ja sam radila na zivo bez lijekova protiv bolova i sat vremena nakon punkcije padala u nesvijest od shoka , ali da te ne plasim kod mene je bio specifican polozaj jajnika pa se zbog toga malo iskompliciralo. da nije bilo toga, bez problema bi podnijela punkciju.

a sto se tice na taste ili ne, mene su cak pitali da li sam sta jela jer kao trebala sam mozda mi nebi tako pozlilo poslije punkcije tako da sve ovisi od doktora do doktora.

ja sam slijedeci ciklus opet na klomicima i na punkciju cu ici na taste ali cu si popiti neki lijek protiv bolova, a poslije punkcije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •