Arđo kuco stara, jesi ti pisala negdje svoje iskustvo s poroda? Kako si? Kako se snalazite? Kako bebac?
Ja sam dobivala Puregone, i cuclala Rondo C bombone.. He he fora mi to s Pez..
Arđo kuco stara, jesi ti pisala negdje svoje iskustvo s poroda? Kako si? Kako se snalazite? Kako bebac?
Ja sam dobivala Puregone, i cuclala Rondo C bombone.. He he fora mi to s Pez..
Nema jecmenca! OT smo ali vi ste krenuli dosta iza nas...ali bit je bio u internetu
Hvala na objašnjenju za ovo da je menopur=FSH+LH, u međuvremenu sam našla vremena pa se i sama informirala malo više, blaženi internet
Inace, imam 31 g.
Za sada sam dobila samo menopur za 4 dana, cekam m koja bi trebala stici danas-sutra pa krecem s tim. Moj dr mi je na dogovoru samo rekao da koristim injekcije 4 dana i da 6. dan dodjem na ultrazvuk a onda se dogovaramo za dalje..
Moderatorice će nas opomenuti.... Ma sve je to tako nebitno, bitno je doći do cilja.... Ali sam htjela reći da puno prije samih postupaka kod nas idiopata kreću silne pretrage, moj prvi nalaz sa pretraga datira iz 2000. godine, a tada se nisi baš mogao puno informirati o svemu na internetu, sjećam se da sam po knjižnim centrima tražila knjige u kojima bih mogla nešto više saznati.....![]()
Bila sam jucer na konzultacijama i dobila isti takav protokol, znaci 2 Menopura dnevno od 2 do 6 dc i onda 6 dc moram doci na fm. Kaze dr da kako nismo imali uspjeha s Gonalima da bi on pokusao ovako. Posto mi je ovo zadnji stimulirani postupak, malo me cudi sto mi je promijenio lijekove. Uveo mi je jos i Andol 100 zbog mutacija na PAI i MTHFR.
Svim curama zelim puno srece u postupcima, a ja idem sad istrazivati o Menopurima![]()
znači ne štrajkaju dr.na humanoj?
dina 84 kad krećeš sa stimulacijom?
dino84 Šaljem puuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dino ~~
Ja sam se bila narucit danas, izgleda da nitko ne strajka, bar sestre nisu napomenule nikome nista.. petak prvi UZ nadamo se fet-u...
Cure nisam bas u toku, opet sam zavrsila u bolnici s krvarenjem obilnim,i to je iz placente koja je na uscu..
Zato svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspjesne postupke
Ajme vatrice.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ne kuzim se puno alida bude sve ok :grli:
Hvala vam, cure moje
Paty, krajem 10. mj. trebam dobiti M i onda krećem, nadam se ovaj put uspješno.
Vatra, puno ~~~~~~~~~~~~~~ da se krvarenje prestane i da imaš napokon mirnu trudnoću.
Jejja, sretno i ~~~~~~~~~~~ za uspješan FET.
Niti je prošli tjedan nisam stekla neki dojam da bilo tko od njih na humanoj štrajka.
Posljednje uređivanje od dino84 : 30.09.2013. at 17:49
Vatrica, imala je moja mama placentu previu i prilicno sokovitu trudnocu radi toga. Imala je i neke druge teze komplikacije koje su djelomicno i uzrokovale da je posteljica bila tako nisko. Rezime - 6 mjeseci lezanja u bolnici, serklaz, dve pripreme na hitni carski zbog krvarenja, hrpa injekcija da zadrzi trudnocu (pretpostavljam progesterona ili neceg protiv trudova, ona ne zna sta je primala). Zavrsilo je tako da je iznesla trudnocu do kraja i rodila me na predvidjeni termin, kaze da je dobila neke lagane trudice bas taj dan kad joj je bio planiran CR.
Da te ne uplasim, samo da vidis da ima gadnih situacija a da sve na kraju bude ok. Nego, ti nisi jos u 20tt? Moze se posteljica jos i dignuti pa sve prodje skolski. Sto brzi prolazak svega ruznog i da ides doma ti zelim.![]()
Cure da li je imala koja iskustva sa kortikosteroidima za bolju implantaciju.. Ja mislim da kod mene jednostavno ne dolazi do impl.zbog mog hashimota i visokih antitijena.
Eto kod mene 1dc i danas se narucujem za svoju prvu folikulometriju.
Vatra, drži se
Aerin, ja sam uzimala u dva postupka decortin. Drugi put nije djelovalo iako su bili odlični embriji![]()
Drzim se.. nekako vjerujem da cemo izgurati sve to...samo da nema tih izljeva krvi,jer poludim na to..a moj bebo jos i napredan za tjedan dana.mrvica mamina...
Ma znam da bi ti rado šetala svoj trbušćić ali neka si ti pod nadzorom.
dino,jejja sretno u postupcima!!!!!!
vatračuvajte se!!
svima
Kameleon, kakva je situacija kod tebe?
Imamo i inkognituše...
priprema...mm danas bio kod doktora,kaže da je jako dobar nalaz!!![]()
pozor...sutra radim papu,briseve,markere...
sad.... će biti...e to je dobro pitanje..ako bude sreće u 11.mj sam pikalica!!!![]()
![]()
Bravo kameleon, sretno!
Inkognituše, jel' ajmo postrojavanje!
Dino, jejja sretno!
Cure![]()
cure moje treba mi savjet: da li neka zna kako ide MPO sa niskim TSH meni 0.01 A T3 I T4 su mi u redu!!! sad sam trebala u 11 mj u FET pa mi je endokrinolog reko da šta se njega tiće da mogu..........jer ako čekamo idealno da mogu proći godine i nek se dogovorim sa svojim MPO dokt.( ja kod dr.V.) pa me zanima ako ima koja da je kod njega sa istim problemom da mi se javi da znam kako on na to "gleda"
suzy.s, mislim da dr. V. ne obraća pozornost na štitnjaču, barem mene nije nikada pitao ništa vezano za nju. Sve nalaze sam izvadila na svoju ruku. Nemam iskustva s niskim TSH, nego visokim, ali meni se je nakon 2 mjeseca korištenja terapije spustio na normalnu razinu. Ne znam, ako ideš na konzultacije prije FET -a razgovaraj s dr pa ćeš vidjeti koje je njegovo mišljenje. Iako da sam ja na tvom mjestu, pričekala bih s s postupkom.
Moj savijet ti je da si izvadis ft3 i ft4 i ako su oni u redu tsh je skroz nebitan i ti imas nokog super endokrinologa, molim njegovo ime u pp
Ja sam jako puno citala o stitnjaci jer sam na prirodnim hormonima i tsh uopce nije hormon stitnjace.. U glavnom ako su ti ft3 i ft4 (znaci slobodni t3 i t4) ok samo naprijed.. Jos se cak preporuca da su na gornjoj granici..
Cure ima ko viška Ovitrelle. Čekam magistru da mi se javi ali kao da je u zemlju propala. Može na pp
Imam 2 pitanja;
1. Iduci ciklus (ako ovaj ne uspije) idemo opet na IUI ali i putujemo, e sad recimo da M dodje na vrijeme i da O bude do 16dc onda ok al recimo da ce O biti kasnije i ja sve otkazem jer putujem.. Da li mi se taj ciklus racuna da smo radili IUI, a necemo ga napraviti..ako sam dobro objasnila..
2. Da li bolovanje koje cu uzimati za folikulometrije imam pravo na 100% ili samo 80% jer sam citala da postoje sifre vezane za ZATRUDNJIVANJE..neplodnost
Hvala curke![]()
1. Ako putujes nemoj riskirat da bezveze prekidas postupak nego odmah preskoci taj ciklus
2. Vidi sa svojom gin. a i na netu mozes naci koliko dana po kojoj sifri imas pravo na bo.
Dok nisi trudna, nema 100%
Ići ćeš na šifre N97-2 tj., N98-3tj. ili Z31-1tj., AO- ono s manje para tj. na teret poslodavca (meni je bilo 70% mislim)
Posljednje uređivanje od Argente : 09.10.2013. at 11:34
Aha znaci nema tipa komplikacije u svezi trudnoce? Ok hvala.. Da 70% krivo sam sam napisala..
Interesantno.. Citam u RRIF-u
"Zbog BOLESTI i komplikacija U SVEZI s trudnoćom i porođajem"
Ja mislim da imamo pravo samo naši doktori to ne znaju ili ne zele znati..
Tumačenje je očito takvo da se to odnosi na sva stanja nakon što dođe do trudnoće.
A hebi ga..tak je kak je.. Pitam da se ne zblamiram kod dr..
Imam jos jedno pitanje za bas koje niste iz Ri.. Jel imaju neki poseban wc za muzeve dok daju uzorak il to idu tamo u onaj u hodniku? Bas me trta kako ce on to tamo![]()
Do pred godinu dana nije bilo posebnog WC-a, idu u onaj kod automata za kavu...sumnjam da se nešto promijenilo.
Da, onaj kod automata je i dalje, dobiju kljuc i to je to..
A u vezi bolovanja, info kazu - sifre n97- je 14 dana- postupci vezano uz mpo i n98-21 dan-komplikacije u mpo , bitna je ona sifra koja slijedi iza a glasi A0 to je onda 70-90% ovisno o poslodavcu ili G0 a to pokriva hzzo i iznosi 100% ... Ali G0 nemozes dobit dok trudnoca nije potvrdjena .. to je ono sto sam ja uspjela shvatiti.. ali to bi ti i tvoja gin.trebala znat rec..
Ma ja sam trudna pa ne dobivam 100% place, nego max naknadu za komplikacije onih 4200 kn..
Bo...
Sutra su najavili kako će doktori na ulice zbog štrajka.. Zna li netko hvata li to i humanu?
Sutra su mi prve konzultacije i nažicala sam da idem ranije s posla, pa ne bi htjela poljubiti vrata (budući da nisam hitan slučaj)
p.s. Aerin, uzorak se mora dati unutar sat vremena u proceduru, pa ako niste jako daleko od Ri, muž može to obaviti i doma
U Ri se IUI radi bez štoperice, tako da se na dan fm. određuje da li će biti IUI ili ne pa to komplicira odrađivanje posla doma...
Znaci mm bi vec lagano nakon sutra mogao krenuti samnom za Ri?
Posljednje uređivanje od Aerin : 09.10.2013. at 15:10