Stranica 23 od 149 PrviPrvi ... 1321222324253373123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 7420

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Malena72 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Vojvođanka čestitammm!!!
    Jogobela također čestitke

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dani čestitam ti od srca!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje suborke, evo da i na ovoj temi objavim da sam u petak bila na ultrazvuku i da je sve u savršenom redu. Srčeko kuca, naš bebolinac je velik 6,7mm, a danas sam trudna 6+6 (što u dan odgovara veličini ploda i datumu prvog dana zadnje menstruacije). Eto, što da vam kažem, jaaaako smo sretni, polako počinjem vjerovati da se i nama sreća napokon osmjehnula.
    Svima vama koje još uvijek čekate da se i vama desi čudo od srca želim puno sreće i da čim prije osjetite tu radost!!
    Predivno! Čestitam od srca za srčeko!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U ponedjeljak imamo konzultacije za sljedeci postupak....prirodni ciklus sa smrznutim stanicama....
    Pretpostavljam da cu opet morati donijeti uredne nalaze od onih briseva...da li se moraju i seroloski testovi ponavljati i sto je s papa testom? Koliko moze biti star?
    Zanima me od vas koje ste prosle kroz transfere u Rijeci, da li je ijedna dobila ikakav dokaz da je embriotransfer obavljen kako treba? Da li provjeravaju da je sve dospjelo gdje treba? Morat cu rascistiti tu nedoumicu koju imam od prvog dana, jer vidim da se o tome prica i na drugim topicima i ja zapravo strahujem da mi transfer nije obaljen kako treba.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pokusavam saznati cim vise na ovaj nacin kako bih imala cim manje pitanja da razjarim prof. u ponedjeljak

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Lily ja za postupak s odmrznutim js nisam morala ponavljati niti jedan nalaz. Što se tiče transfera, slobodno pitaj profesoricu, ona će ti sve objasniti i ne vjerujem da će je to pitanje razjariti. Osobno je to nisam nikada pitala zato jer nikad nisam imala sumnje u pravovaljano obavljanje transfera. Za vrijeme transfera sam uvijek (iz razgovora profesorice i sestre) zaključila da su mališani dospjeli kamo trebaju. I na kraju biolog uvijek provjeri je li cjevčica prazna.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

LOTV zašto imaš nedoumicu da ET nije obavljen kako treba?

maza975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

LOTV, sve nalaze koje spominješ radila sam prošle godine u 5 i 6 mjesecu, i nakon toga nisam trebala više ponavljati. Sada idem ponovno u postupak dugi protokol.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ajme Maza to je super vijest, nadam se da ni mi necemo morati ponavljati...znam da je bilo na knap za prvi postupak, briseve sam bila napravila prije nego sam uopce bila naprvim konzultacijama da kao dodjem spremna i ubrzam postupak pa su mi taman istekli do postupka ali mi ih je svejedno priznala, zato sam mislila da cu ih morati sad svakako ponavljati a ionako sam svaki tjedan kod opatisjkog ginekologa u cekaoni po nesto. Sve se daje na kapaljku i nista ne moze za unaprijed tako da jednom sedmicno tamo izgubim sat-dva na cekanje za uputnicu, recpet itd....
    Dani, znaci ipak provjeravaju...mene je bilo strah pitati jer nebih htjela da pitanje ispadne kao da sumnjam u njihovu strucnost (sto opet tako nekako ispada iako se ruku na srce zapravo nemam na sto pozaliti u vezi svog postupka) a opet morat cu to nekako formulirati da dobijem odgovor.
    Tigrical...jos prije nego sam isla na transfer procitala sam ovaj clanak
    http://www.neplodnost.hr/lanci-v2/em...-trudnoa-.html
    i otada sam puna straha da sam sve to mozda prosla a da nismo od pocetka imali sanse jer se moglo desiti i nama.....i mislim da cu se i svaki sljedeci put to pitati. Kad bi bar postojao neki dokaz da je to zaista tamo gdje treba biti......
    Posljednje uređivanje od LilyOfTheValley : 01.03.2011. at 23:06

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa kod nas u Ri rade ET sa uzv-om, znam da ona "oznaka" možeš ispasti ali ja sam uvijek vjerovala da je to to....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

tini, kakva oznaka moze ispasti? nisam skuzila tvoju recenicu...

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa prije transfera označe embrij ( neznam s čime ) da bude vidljiv na uzv. Ja sam na svakom transferu vidjela svoje mrvice u maternici.

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Drage moje evo da vam se i ja pridružim!!(Ako može naravno!)
    Moja priča započinje prije godinu dana kada smo krenuli na pretrage i došli do zaključka da idemo na IVF.
    Moji nalazi svi ok a mm ima oligoasthenozoospermiju!
    i tako 2.08.2010. sam imala punkciju, dobila dvije oplođene stanice, transfer 7.08.2010. i 23.08.2010. betu od 3111!
    uglavnom sve super, sve pet, nosim blizance!Osjećali smo se kao da smo dobili na lotu1
    Ali moja prča nema sretan kraj, nažalost sve je bilo ok sa trudnoćom do 21 tjedna kada mi se je počeo skraćivat cerviks, prokrvarila sam i da skratim na kraju krajeva rodila sam u 23 +4 tj. moje dvije mrvice Luku i Eni. Luka je imao 580 g i 33 cm, a Eni 520 g i 28 cm!
    Luka je živio 7 dana a Eni 17 dana, nažalost nije bilo pomoći!
    Evo danas je točno 2 mjeseca od njihova rođenja!
    Neću vas dalje gnjavit i nikome na svijetu ne želim da prođe slično!

Ja obavila poslije poroda redovno sve preglede, sve mi ok, čak se jučer dr. zezo kad mi je radio ultrazvuk da mi jedna lijepa stanica raste na desnom jajniku!!
    I sad sve ispočetka, do jeseni kućna radinost pa ako šta upali, upali, ušto dr. sumnja iako kaže nikad se ne zna, a na jesen opet na humanu u Ri!
    Pa me zanima kako je sada stanje dolje, jel gužva s obzirom da je dr.V. u penziji, kako se naručuje jel ima kakvih novih pravila, da se znam na vrijeme spremit?!
    Oprostite na dužini al htijela sam vam se ukratko predstavit!!

Malena72 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja se nisam nikad sjetila to pitat. Ali me uvijek zanimalo zašto nakon toga ne dobijemo papir na kojemu piše u toliko i toliko napravljen uspješno transfer sa toliko i tolko stanica...itd... poslje dobijem samo nalaz i kad ponovo da dođem. Ipak bi možda trebao neki papir kao dokaz uspješnosti..ali opet... do sada nisam još sumnjala, baš zato što gleda na ultrazvuk dok to radi... i smeta me što moram odmah nakon toga skakati sa onog stola, kupiti robu, hodati do sobe..možda sve to ima posljedice za uspješnost transfera...ali opet dosta žena je uspjelo baš pod istim tim režimom. Znači ili je sudbina ili nije. Al bit će jednom i nama

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Istina, ali nitko ti nemože dati papir o uspjehu transfera dok ne napraviš betu. Izgleda da su se stvari promijenile jer ja sam uvijek nakon transfera dobila papir na kojem je pisalo da sam u postupku ivf-a i koliko je embrija vraćeno. A šta se tiče koliko embriji imaju stanica to isto možeš pitati samu biologicu na transferu i uvijek su mi odgovorili, a čak i prof.S koliko god sam imala konflikata s njom.

Svima puno vibrica šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~jer čuda se događaju, a sve mi smo zaslužile svoja čuda nakon svega

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

apsolutno potpisujem sve napisano!
    Mene je prof. obavijestila da pocinjemo i dala mi mot da mogu pratiti na UZV sto se dogadja ali se taman uto jedna malo sira sestra namjestila pred ekran i pocela mi stiskati trbuh, potpuno suvisno jer bi sve islo glatko i bez toga (imala sam drugu sestru s druge strane). Tako da uz najbolju volju nisam mogla vidjeti nista
    Ali dok zivis ucis, iduci put cu se pobrinuti da sve vidim....sad em vec lagano hvata hocu li uopce imati transfer u 4 mjesecu...imamo 4 vitrificirane stanice i bas strahujem hoce li biti za ista kad ih odmrznu i ako hoce da li ces e uspjesno oploditi jer imamo lose spermice
    Uhh toliko iscekivanja i toliko upitnika.....
    Malena, vidim da se tbi nisu oplodile koliko si ih imala...kako to da si bila u stimulaciji? Mislim, meni je prof. rekla da sa smrznitim stanicama idemo u prirodnom ciklusu.....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Tini, cestitam na curici
    Uvijek me ti vas potpisi rascmizdre, i lijepi i oni tuzni....
    Meni je mpo otvorio pandorinu kutiju s emocijama, nisam ni znala neke stvari o sebi sve do sada....
    Znaci i ti si imala konflikte s prof:D
    Neka, neka, ipak je sve na dobro ispalo....
    Meni su isto sve rekli, ne mogu se potuziti i kad god sam prof. nesto pitala zacudaila sam se koliko opsirne odgovore sam dobila. Rekla je meni i suprugu da smo vrlo zahtjevni pacijenti, a meni je rekla i da sam control freak ali to je i istina pa joj nisma zamjerila, naposlijetku nam je rekla da smo joj unatoc svemu simpaticni i to mi se cinio kao lijepi closure onoga sto je lose pocelo pa sad malo po jajima hodam kad joj se obracam jer ne znam sto migu reci i koliko daleko ici s pitanjima a da stvari opet ne ispadnu lose.

Malena72 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Tini čestitke na curici.

Lily, sad zadnji put u drugom mjesecu nismo ni došli do transfera. Smrznute jajne stanice su preživjele odmrzavanje i onda kad je bila oplodnja su stale. Ja sam stimulirana sa 5 dana klomifena po dvije tablete(100mg) i onda još 10 dana po jedna inekcija gonala (dr. kaže da zato da mi to sve malo probudi) i bilo je sve probuđeno, za endometrij mi je rekla da je A kvalitete da bolje nemože, ovulacija je bila sve super sa tog stajališta ...Ja sam od prvog stimuliranog postupka dobila 12 jajnih stanica, svaki put po tri uzmu. imala sam 9 smrznutih. I sad imam još tri smrznute za ovaj pokušaj u trećem mjesecu, a onda idemo opet na stimulirane, samo vjerojatno ću prije imati stanku... Nadam se da će kod tebe sve biti u redu! Ako te još nešto zanima slobodno pitaj. Ima tu puno cura koje su u ovome puno duže od mene i iskusnije su. Mislim da je svaki slučaj sam za sebe tj. različit. Pusa svima.

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tini čestitke na curki!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vidim da spominjete prof. S. Znaci li to da je dosadasnja doc. S. napredovala i na tom podrucju (osim sto je postala sef Humane u Rijeci)?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Malena72 vidim da si u postupku sa zamrznutim JS bila na stimulaciji. Zanima me da li su ti punktirali te folikule i sta je bilo sa pridobivenim jajnim stanicama? Da li ti je ostalo jos sta zamrznuto?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Oprosti Malena72 zaletila sam se sa pitanjima jer sada vidim da si vec sve napisala sto me je zanimalo. Znaci, nisu ti punktirali folikule u prirodnom ciklusu nego se samo cekala ovulacija, jel tako?

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da spominjete prof. S. Znaci li to da je dosadasnja doc. S. napredovala i na tom podrucju (osim sto je postala sef Humane u Rijeci)?
    Tako je.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je.
    Opa! Cestitam!

Malena72 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Aurora* istina, sada u zaleđenima se samo čekala ovulacija. Imala sam dva folikula na jednom i dva na drugom jajniku , ali snjima ništa ne radi (ne punktira) dok ima zaleđenih. Sad su još tri zaleđena koja će iskoristiti sada u trećem mjesecu ako sve bude u redu.

Bebica_2 dobro došla
    Jako mi je žao zbog toga što ti se dogodilo
    Želim ti što brži oporavak.
    Na humanoj ima gužve ali kada krene sa pregledima brzo se obavi.
    Naručiti se možeš telefonski i odmah možeš pitati sestre što sve trebaš ponjeti od papira i tako...
    Sretno!!

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Malena 72 hvala ti!
    Ma više manje znam šta mi sve treba s obzirom da sam to sve već prošla! čekat ću jesen pa ću se onda naručit jer me prije sigurno neće htijet primit, tako mi kaže moj dr. jer trebalo bi proć barem 6.mj. od poroda. A vidit ćemo!
    A možda se ulovi šta u međuvremenu!!
    Od prvog postupka imam i zamrznutih JS pa pretpostavljam da ćemo prvo krenut s njima iako je možda bolje sa friškima!
    Kolko dugo se čuvaju te zamrznute?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Malena72 prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora* istina, sada u zaleđenima se samo čekala ovulacija. Imala sam dva folikula na jednom i dva na drugom jajniku , ali snjima ništa ne radi (ne punktira) dok ima zaleđenih. Sad su još tri zaleđena koja će iskoristiti sada u trećem mjesecu ako sve bude u redu.
    Skroz mi je neobicno da si bila na konkretnoj stimulaciji sa Gonalima u postupku u kojem je predvidjen samo transfer iz zamrznutih JS, bez namjere pridobivanja svjeze jajne stanice. Ovo je prvi put da cujem za ovakav postupak. Shvacam da nemas svoju ovulaciju i da je potrebno pripremiti endometrij za transfer, ali to se obicno radi na drugi nacin (s Estrofemom)... Jos da kod vas nije u pitanju i muski faktor moglo bi se mozda racunati na prirodno zacece u tom postupkau, ali opet, 4 folikula je rizik za viseplodnu trudnocu...

Nije mi jasan ovaj protokol kod tebe. Da li su tebi sta vise objasnili zasto se islo s takvom stimulacijom osim onoga sto si rekla "da se sve malo probudi"? Moze li to "budjenje" imati nekog efekta za slijedeci ciklus ili nesto drugo mozda...?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Drage suborke, trebam vašu pomoć, pa kopiram i tu jedno pitanje:
    Imam prijateljicu u Puli koja ima 44 godine i silno želi ostati trudna, na početku je borbe, još uvijek se nada uspješnoj kućnoj radinosti, jer je navodno sve ok. osobno mislim da je problem je što ima ginekologicu koja je bez veze, ima zastarjelu opremu i uglavnom je nezainteresirana.

Molim preporuku (ili tu ili na pp) za nekog dobrog, štoviše odličnog ginekologa u Istri ili Rijeci koji bi je mogao dobro napraviti "procjenu stanja" i po potrebi uputiti i u MPO vode.
    Puno vam, puno hvala!!

Sretno svima!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mojca bojim se da takvog bas i nema. Mislim socijalnog ginekologa koji ce urgentno reagirati na njenu situaciju. Obzirom na godine ona nema sta cekati i mora sama poduzeti odredjene korake. Npr. traziti uputnicu od sadasnjeg ginekologa za pregled u MPO klinici. A ako odmah i dodje u MPO kliniku, cisto sumnjam da ce je tamo bilo tko uzeti u hitni postupak samo zbog godina.

Procjena stanja bi bila recimo pogledati antralne folikule, izvaditi spolne hormone i AMH, zatim vidjeti kako se reagira na stimulaciju i moze li se dobiti koja jajna stanica. Uputnice za hormone bi vjerojatno jos i dobila odmah od MPO doktora, a kada bi dosla na red za stimulaciju to je pitanje.

Zato bi za nju najbolje rijesenje bilo otici u privatnu kliniku, a to joj vec i ti iz vlastitog iskustva mozes najbolje savjetovati.

A ja joj zelim srecu u svakom slucaju.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala Aurora*, ja je već mjesecima nagovoram da dođe u Zg kod dr. R., rekla sam joj koje sve pretrage je uputno napraviti, ali ona ima potrebu da ima nekog tko joj je blizu. Može biti i privatnik, naravno. (Još bolje, po meni!)
    Thx

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Malena72 baš koma,a jel ti se taj postupak onda računao kao "besplatan" pošto si koristila i Gonale?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Malena72 baš koma,a jel ti se taj postupak onda računao kao "besplatan" pošto si koristila i Gonale?
    Zaista, to sam skroz smetnula s uma! Nije valjda Malena72 da su ti zbog koristenja Gonala u sekundarnom IVFu to racunali kao jos jedan od 6 besplatnih postupaka?!

Kakav je zapravo stav u Rijeci oko toga broji li se sekundarni IVF u ovih 6 besplatnih ili ne?

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bebica_2, dobrodošla! tvoja je priča stvarno tužna, nadam se da sad slijedi dobro vrijeme za vas nakon svega što ste prošli! na humanoj u Ri je uvijek ista gužva, ali nazovi dole i pošto imaš zjs, predpostavljam da ćete prije njih iskoristit, uglavnom, sretno i drži se!
    Mojca, definitivno potpisujem Auroru*, na žalost nama naši ginekolozi služe samo za izdavanje uputnica i recepata, tako da neka inzistira na uputnici za mpo doktora odmah, ako nema namjeru i mogućnosti da ide privatno... sretno svakako!
    Šta se tiče sekundarnih postupaka, oni definitivno ne ulaze u onih 6 besplatnih, evo, konkretno ja krećem uskoro u 5 stimulirani (iliti predzadnji besplatni), a u međuvremenu sam imala sekundarne, pa me baš zanima Malena72, kako ste to riješili?
    Drage moje sve vas puno puno pozdravljam........

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala innu!
    E kad ste već na toj temi, može mala pomoć?
    Nisam uopće o tome razmišljala s obzirom da nam je upalilo iz prve, al sad moram i o tome mislit, koliko zapravo imamo pravo na besplatnih postupaka, kaj ne tri?i šta znači sekundarni postupak?
    Možda sam smiješna sa mojim pitanjima al stvarno ne znam!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala vam na odgovorima i na privatnim porukama. Sve sam ih lijepo kopirala u jedan mail i sad joj ih šaljem.
    Nadam se da će nam se uskoro pridružiti i osobno se predstaviti.

Svima puno vibrici za uspijeh!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hm...bas me zanima da li ce mene na nesto staviti jer bas sam se i pitala sto se desava ako taj mjesec ne ovuliram?
    Ona je rekla da je bitno da sve ide prirodnim tijekom i da bas zato ne punktiraju tu jajnu stanicu iz prirodnog ciklusa nego ju pustaju da ide svojim tijekom jer da to pospjesuje sanse da postupak uspije.
    Da je nekim zenama gotovo nemoguce zanijeti pod stimulacijom...u ponedjeljak cu sve saznati, pocet cu pomalo sastavljati listu pitanja:D
    Bas mi je zao sto vama nije uspjelo.....
    Takodjer vidim da imas jos stanica...kad je sljedeci pokusaj?
    Mene isto muci sto imam 4 stanice pa se pitam sto ce biti s onom jednom... Ja bih najradije da odmrznu sve cetiri pa ako koja propadne imaju backup a zakon to nigdje ne brani, samo je pitanje koja je politika rijecke humane. Ja bih rado ako ovo sa smrznutim stanicama ne uspije ponovo u stimulirani, a ako cu prolaziti ponovo folikulometrije i svo ovo iscekivanje zbog one jedne stanice koaj je preostala a koja sama za sebe bas i nema sanse izludit cu.....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bebice dobrodosla
    Bas me rastuzila tvoja prica ali mi je i tako drago sto si napravila veliki korak i krenula dalje
    Nadam se da ce ti i ovaj forum pomoci u tome, ja sam kratko ovdje al mi puno znaci sto mogu o tome pricati s ljudima koji prolaze slicne situacije

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kakav je zapravo stav u Rijeci oko toga broji li se sekundarni IVF u ovih 6 besplatnih ili ne?
    E i to je jos jedno pitanje koje me zanima, moram si i to upisat u listu....
    Nadam se da mi se postupak sa smrznutim stanicama ne racun a kao sljedeci besplatni. Jer sto se tice statistike njihove uspjesnosti receno mi je da se postupak sa stanicama iz prve stimulacije i dalje racuna kao prvi pokusaj, bez obzira sto je drugi po redu transfer, pa se nadam da isto pravilo vrijedi i za (ne)placanje.

Malena72 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Mali Mimi, Innu, Aurora*, ja sam se isto čudila zašto moram nakon klomifena još gonale. Objašnjenje je bilo da se sve to malo probudi. Pošto ja nisam doktor a njoj vjerujem (valjda zna šta radi kad je u tom poslu) nisam ni postavljala previše pitanja. Jedino što sam ju pitala je bilo da li ću opet imati hiperstimulaciju jer sam prvi put imala(da budem spremna). Rekla je da nebi trebalo. Hvala Bogu ipak je sve prošlo ok, ja sam dobila mjesečnicu i sad već pijem klomifene, ali po 150 mg (znači 3 tablete). Rekla je da ćemo povisiti klomifene da više ne trošimo gonale. A ove gonale je spominjala da će se nešto odbiti od predviđenog broja (vjerojatno za tih 6 postupaka). Tako sam ja razumjela. Meni je doista bilo samo bitno da napokon bude pozitivno i da budem trudna...tako da me je dosta streslo kad je rekla da od te tri jajne stanice ni jedna nije preživjela i da transfera nema! Isto sam se pitala zašto ih onda još nisu odmrznuli pa da ipak nešto bude bar sa jednom (jer ipak sam dosta tih hormona dobila-a za ništa na kraju) al znam da je to onda opet izgubljeno sa vremenom i ko zna kakvim protokolom...

Malena72 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Lily postupci se broje samo kad su stimulirani tim inekcijama (menopurom ili gonalima) koliko sam ja skužila, znači sve ove smrznute što imaš od prvog puta će ti se brojati pod prvi stimulirani. Tek kad potrošiš sve smrznute onda će te stimulirati za druge koje ćeš dobiti i onda ćeš imati punkciju (i to će biti drugi stimulirani). Ja sam isto pitala zašto ako smo dobili svježe nebismo njih ispunktirali ali odgovor je bio :da je takav zakon-zna se komu možemo to zahvaliti!- i da po njemu se ne može koristiti svježe dok se ne potroše sve smrznute stanice. Odmrzavaju uvijek po tri jajne stanice.

Malena72 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Bebica_2 držim figice da se dogodi u međuvremenu

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Malena72 prvotno napisa Vidi poruku
    Lily postupci se broje samo kad su stimulirani tim inekcijama (menopurom ili gonalima) koliko sam ja skužila, znači sve ove smrznute što imaš od prvog puta će ti se brojati pod prvi stimulirani. Tek kad potrošiš sve smrznute onda će te stimulirati za druge koje ćeš dobiti i onda ćeš imati punkciju (i to će biti drugi stimulirani). Ja sam isto pitala zašto ako smo dobili svježe nebismo njih ispunktirali ali odgovor je bio :da je takav zakon-zna se komu možemo to zahvaliti!- i da po njemu se ne može koristiti svježe dok se ne potroše sve smrznute stanice. Odmrzavaju uvijek po tri jajne stanice.
    Hvala na odgovoru
    Ja cu onda ispuniti onaj formular da povlacim zamrzavanje pa nek odmrznu sve cestri. Ako su nenormalni neka ju bace, a ako su racionalni pokusat ce ju iskoristit za slucaj da neka od predvidjene tri propadne. Nema smisla nikakvog prozivljavati citav protokol za jednu stanicu kad je i s tri upitno.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj LilyOfTheValley prvotno napisa Vidi poruku
    Hm...bas me zanima da li ce mene na nesto staviti jer bas sam se i pitala sto se desava ako taj mjesec ne ovuliram?
    Ona je rekla da je bitno da sve ide prirodnim tijekom i da bas zato ne punktiraju tu jajnu stanicu iz prirodnog ciklusa nego ju pustaju da ide svojim tijekom jer da to pospjesuje sanse da postupak uspije.
    Da je nekim zenama gotovo nemoguce zanijeti pod stimulacijom...u ponedjeljak cu sve saznati, pocet cu pomalo sastavljati listu pitanja:D
    Bas mi je zao sto vama nije uspjelo.....
    Takodjer vidim da imas jos stanica...kad je sljedeci pokusaj?
    Mene isto muci sto imam 4 stanice pa se pitam sto ce biti s onom jednom... Ja bih najradije da odmrznu sve cetiri pa ako koja propadne imaju backup a zakon to nigdje ne brani, samo je pitanje koja je politika rijecke humane. Ja bih rado ako ovo sa smrznutim stanicama ne uspije ponovo u stimulirani, a ako cu prolaziti ponovo folikulometrije i svo ovo iscekivanje zbog one jedne stanice koaj je preostala a koja sama za sebe bas i nema sanse izludit cu.....
    Ovo što ti je rekla sorry ali mislim da je samo mazanje očiju, mislim ne žele punktirati iz prirodnog ciklusa jer imaju zamrznute j.s. koja je totalno nova i još uvijek ekperimentalna metoda. Veće su šanse da ti punktiraju i oplode tvoju vlastitu nego da pokušavaju s tim zamrznutima, ali eto drže se zakonima pa ne žele!
    Malena sad kužim zašto ti je uvela Gonale i stvarno prava šteta da ti je propao besplatan postupak za ništa, mislim možda ti to tako ne gledaš ali iz moje perspektive to izgleda stvarno tako (ja imam već 7 neuspjelih postupaka iza sebe).

Malena72 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Mali Mimi , znam da mi je sad jedan manje, al eto tako je ispalo i baš za ništa (to je ono što me najviše smeta i žalosti) al nisu mogli znati da će biti tako ...
    Idemo u nove pobjede! Vidim da si ti već duže u tome i nadam se da će ova godina biti sretna svima nama!

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

S.je postala šefica odjela ?

da li je promaknućem postala pristupačnija i srdačnija ili je ostala ista?

Uskoro će mi specijalista za MPO trebati ispuniti jednu molbu i ne znam mogu li se tel.naručiti odmah kod doktora Vlašića ili će mi oni odrediti kome da se javim

ne bi voljela doc./prof. i nadam se da će uvažiti moje inzistiranje da ne dolazim s njom u kontakt

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj skandy prvotno napisa Vidi poruku
    S.je postala šefica odjela ?

da li je promaknućem postala pristupačnija i srdačnija ili je ostala ista?

Uskoro će mi specijalista za MPO trebati ispuniti jednu molbu i ne znam mogu li se tel.naručiti odmah kod doktora Vlašića ili će mi oni odrediti kome da se javim

ne bi voljela doc./prof. i nadam se da će uvažiti moje inzistiranje da ne dolazim s njom u kontakt
    skandy mozes se naruciti kod dr. V.

A u vezi ostalog ne bih znala reci, osim potvrditi da je sada stvarno S. sefica, jer sam to osobno provjerila.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Skandi - nemaš problema s odabirom doktora I ja sam istog stajališta i na sreću još nikad nisam s njom ni riječi prozborila

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e odlično

Dr.V.je moj

Malena72 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja sam kod prof./ doc. Smiljan
    Ona je više čvrsta-bez baš puno emocija ali ona te tjera dalje i kaže onako kako je, bez uljepšavanja i bilo kakvih lažnih nada.
    Ona neće mazit nikog ali mislim da daje sve od sebe da joj ti postupci budu uspješni. Mislim ako ona kaže da će beba biti da napredujemo dobro da će to onda stvarno tako biti Samo hoću reći da nije sve ni tako crno. Kad sam ja imala hiperstimulaciju i došla u bolnicu, tamo su bili i dr. Vlašić, i dr. Vlastelić i svi su bili fer prema meni i jako dobri. Stvarno ne mogu ništa reći jer nebi bilo fer. Ja imam dojam da se sa svima njima nekako povežemo jer i oni to prolaze zajedno sa nama samo naravno svako na svoj način

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo, moram i osobno stati u obranu profesorice, iako zaista nikad nisam mislila da ce taj dan doci. Isla sam k njoj na preporuku moje ginekologice (dr. Salamon) koju jako cijenim, te zbog toga sto sam smatrala da je bolje kroz ovo prolaziti s nekim tko je i sam zena. Nakon prvih konzultacija ja sam prof. gotovo mrzila, htjela sam potpuno odustati od postupka, onda sam pocela zvati i druge klinike al sam naposlijetku shvatila da mi je Rijeka ipak najprakticnija za start, a da cu naknadnim inzistiranjem da me se od nje prebaci nekom drugom samo napraviti jos goru situaciju. I sad mi nije zao sto sam ostala gdje jesam (iako neznam sto propustam s eventualno drugim dr.)
    Cinjenica je da se radi o malo tezoj osobi ali u njenu strucnost vise nimalo ne sumnjam. Osim toga na sva pitanja koja sam joj postavila dobila sam puno opsirnije odgovore nego sto sam ocekivala. Doduse na neka pitanja nisam dobila odgovore jer su ta pitanja vise ulazila u domenu alternative (pitanja oko suplemenata i sto bi bilo kad bi bilo) ali ono sto je njena bransa bilo je kvalitetno odgovoreno.
    Evo, danas smo suprug i ja upali na konultacije ko padobranci i oduzeli joj prilicno vremena. Trebala sam zapravo cekati prvu folikulometriju (idem po vitrificirane stanice u prirodnom ciklusu) ali primila nas je bez obzira. Dogovorili smo sve. Potvrdila mi je da mi se ovo i dalje racuna kao prvi besplatni pokusaj, potvrdila je i da stimulacije nece biti osim ako vidimo da mi folikuli ne napreduju bas najbolje, i ono sto me posebno razveselilo rekla je da cemo odmrznuti sve 4 preostale stanice, nek jedna bude kao backup. To me najvise morilo jer sam mislila da cu zbog one jedne koja preostane (a ako zatreba uopce) morat ici sve iz pocetka iako su sanse da se jedna stanica odmrzne i oplodi gotovo nikakve.
    Posljednje uređivanje od LilyOfTheValley : 07.03.2011. at 23:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •