butterfly sretno ti s bebicom u bušiI ja sam kao Bebica mirovala skroz prve dane, a kasnije sam jako jako laganini. Nisam odlazila na posao, a isto radim uredski posao...
butterfly sretno ti s bebicom u bušiI ja sam kao Bebica mirovala skroz prve dane, a kasnije sam jako jako laganini. Nisam odlazila na posao, a isto radim uredski posao...
ema 1, ja ti prislonim iglu na kožu i lagano upiknem, bez nervoze i straha, ali uz dozu muke. Ovaj put nemam ni jednu jedinu ulaznu ranu. Ne bi ni CSI skužio di sam se bocnula![]()
I zaboravila sam komentirati: Prvi IVF i odmah sama bockaš?! Bravo! Malo nas je takvih!!! Sretno!
Posljednje uređivanje od Snekica : 21.10.2011. at 10:53
snekica
valjda jos sama nisam svjesna cijele situacije,totalno sam izgubljena znam da se moram pikati i gotovo.
Neznam sta ce me docekati do kraja a i sama dok. mi je rekla da ne polazem previse nade s obzirom na endo.
nista konkretno samo to i vidjet cemo.
Moje misljenje je da endo jako puno utjece jer je sve to povezano imunitet nk stanice itd.
Nazalost jos nisam bila na imunoloskim pretragama jer me nitko nije slao a moja ginicka je jako skrta na uputnicama.
Valjda ce me poslati nakon par neuspjelih ivf kao i druge cure.
hej cure, evo mene u vodoravnom položaju,jedva sam dočekala da se šćućurim pod dekicu....eee,bila ja danas na poslu,sve lijepo polako,laganini... super da je vikend pred nama taman mi dobro dodje jer bi sutra trebala biti implantacija,ako sam dobro računala. Sutra je 7 dnp, šta vi mislite? dali bi trebala sutra osjetiti "grčeve" o kojma svi govore kad se dogadja implantacija?
ema1 dobrodošla,ovdje ćeš puno toga naučit a što je najbitnije cure su podrška koju možeš samo poželjet! Što se tiće bockanja,meni je ovaj put sve išlo nekako krivo,od toga što mi je prvi dan pikanja pola doze iscurilo,pa nisam stigla na vrijeme dat si injekc.jer sam bila na poslu...a moj trbušek još ima modrice,samo što su iz crne,pa zelene sad prešle u bljedunjavo smeđu,uskoro će nestat, ne treba te to zabrinjavati,svi smo imali po koju u toku pikanja...sretno dalje i javi kako napreduješ
pozdrav cure, evo ja danas bila na dogovoru za transfer, srce mi je lupalo za iskočit dok se doktor nije nasmijao i rekao dobro je, imamo tri, tako da imam jednu 8 , 7, i 6 staničnu mrvicu i sad čekam nedjelju da odem po njih
odmah mi je rekao da počnem s utrogestanima, znam da se inače s njima krene nakon transfera pa da pitam da li je jos koja isto uzimala utrogestane prije transfera?
Nera29, čestitam, odlične vijesti. Javi nam se svakako u nedjelju. Mislim da davanje utrogestana nakon punkcije zavisi od liječnika do liječnika ( doduše nije m jasno zašto? Zar ne bi to trebala biti uniformirana procedura?). Uglavnom,meni je rečeno da počnem s njima tek nakon transfera te sam tako i učinila.
mislim da se na vecini klinika s utricima pocinje odmah nakon punkcije tako da nemas brige, nera... sretno!!!
hvala cure na odgovorima, nina 32 i thinkpink
evo danas sam dobila m, bit će sve ok mi se čini
sretno svima koje su u postupku!!!
Hvala cure, danas mi je lakše čekat kad znam da se imam čemu nadat![]()
Evo mene već rano ujutro, opet sam spavala sat po sat, totalno sam umorna od toga već, znam da ne bismo trebale uzimate nikakve tablete za spavanje i to a neki čaj koji kao relaxira niš mi ni pomogao, jel imate kakav savjet cure ?
ema1 može biti da utječe ali i ne mora neke cure stvarno ostanu brzo trudne sa IVF-om a neke nikako, a dok ne probaš nećeš znati u kojoj si grupaciji onoj s više ili s manje poteškoća. A docentica stvarno zna ubiti u pojam nekada, a stvarno bespotrebno ako su već tako male šanse onda zašto uopće rade IVF-ove ženama s ovom dijagnozom najbolje da nas odmah otpišu.
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 22.10.2011. at 09:02
Jutro cure, evo ja ležim,nemam baš nikakve,ali nikakve simptome-grčeve iako mislim da bi danas trebala biti implantacija...
šaljem svim curama koje se spremaju i one koje su u toku postupka brdo,ma brdo pozitivnih ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
butterfly bit će sve u redu, lijepo odmaraj i misli pozitivno , šaljem ti puno pozitive i od mene
evo ja sam sva napuhnuta , valjda od utrića i brojim sate da odem sutra gore po moje mrvice![]()
jojjjj oprosti ali moram ovo komentirati, ne mogu vjerovati kako gđa dr može biti tako loša prema svojim curama, mislim stvarno???!!! ne razumijem, zar ona nikada nije čula za empatiju i još je liječnik i još na ovakvom odjelu gdje je strašno važan odnos doktor-pacijent. samo se nemoj dati nervirati radi njenih riječi....svaka od nas je priča za sebe.
ja nisam išla kod nje samo iz razloga što znam da bi me s mojim dijagnozama ubila u pojam, pa nismo glupe sve znamo da kad smo već tamo da nije dobro. i svaki put molim boga da mi ne uleti na punkciju ili transfer....nemam pojma kako bi to izgledalo, jer ja teško šutim.
drži se i samo hrabro, ima onih sa teškim dijagnozama koji dođu jednom, a ima i onih bez dijagnoza koji nikako da se izvuku iz ove priče.
ja vjerujem i u jedne i u druge.
uživaj u slatkom iščekivanju....držim palčeve da si nam ti slijedeća trudnica. nekako mi u zadnje vrijeme fali dobrih vijesti na ovoj temi, čini mi se da smo malo posustale ili naše trudnice uopće ne pišu ovdje.
jučer sam samo na sec bila na humanoj taman u vrijeme konzultacija....ljudi moji koliko novih parova.....
Nera moj savjet za opuštanje je kamilica, s medom i limunom. Meni je prvih 3 mjeseca trudnoće (i cijeli dugi protokol koji joj je prethodio) kamilica bila ritual - ako bih se uznemirila, prije spavanja, ako sam bila napuhnuta od utrića - znam da je dobar dio svega bio placebo efekt, ali nije škodilo. Probaj bar prije spavanja.
butterfly držim ti fige draga, htjela sam ti poručiti da ne tragaš za grčenjem jer nije obvezno - može se dogoditi, ali i ne mora. Bitno je da se ljuljuškaš u toplom, da odmaraš i da pokušaš misli usmjeriti na nešto drugo jer u protivnom sati jako sporo prolaze.
Apropo riječi drice - i ja sam ju kao thinkpink izbjegavala u širokom luku i nadala se da mi neće bit ni na uzv ni na punkciji i srećom vidjele smo se dvaput i ni riječi progovorile. Eh sada, što su ljudi sve u stanju izgovoriti to je čudo, a ona nije jedina kojoj nedostaje senzibiliteta. U ovih 7 mjeseci sam čula svašta, posebno na početku - od toga da mi jedan dr. kaže da su mi trebali vratit 1 embrio ( dakle eliminirati ovog jednog koji je živ i raste - to je živo biće i tu je) do toga da sam se sama uvalila u rizičnu trudnoću (a nisu se sjetili primijetili da je možda dobro što više neću trebati u stimulirane postupke) do toga da mi jedna doktorica kaže da je ona načelno protiv MPO (a to je pak bilojer je lako ona protiv kad joj ne treba - kokoš) Uglavnom - svega sam se naslušala i samo sam takvim ljudima odgovarala da je to moj život, moja borba i moj put i da sam ja 100% sretna u svojoj koži, pa ih molim da me podrže. Ostali bi kao pokakani i čak se ispričavali. Nedajte se cure, ovo je vaša borba života, vrijedna je svakog izazova, svakog uspona i pada i što god vam rekli znajte da oni nemaju poima kako je biti u vašoj koži.
šumskica hvala ti,uvijek nađeš prave riječi,
a moram ti osim toga reči da sam se i ja susrela sa dr.(moja gin.) koja ja samo kolutala očima kad sam joj rekla kamo sam odlučila na mpo,i nije mi bila nikakva podrška,na bilo koje moje pitanje vezano uz sam postupak nije "znala" odgovor,tako da smo jako brzo završile, od tada sam sve moje postupke prošla bez da joj se javim jer samo zvrcnem sestru i sve me up čekaju spremne kod nje,osim kad sam morala radit briseve za ovaj zadnji postupak,i moram ti to opisati tako da kad sam išla kod nje na taj pregled cijelo jutro mi se ri..lo,na pomisao da ću je sresti,jer je situacija između nas napeta,budući da nisam poslušala njezin savjet i godinu-dvije skupljala novac za MB.E,pa sad si ti misli????
Posljednje uređivanje od butterfly101 : 22.10.2011. at 12:24
cure, ajde pomagajte. kako dignuti imunitet nakon ivf-a? dakle, meni je danas 4-ti dan krvarenja i osjećam se grozno/fizički/, o psihi nećemo danas, iako mislim da sam psihički jako dobro. krvarim danas najjače od svih dana, jedva se krećem, vrti mi se, zelena sam u faci, jedem često, fine, zdrave obroke, ali osjećam se kao starica od 80 godina. mislim da imam i temperaturu. da li je ovo posljedica svih ovih lijekova i terapija ili sam neku virozu skupila možda jučer u bolnici još uvijek nemam pojma....
šta da radim? želim se osjećati dobro!
Cure, može pomoć? Danas mi je 6. dan bockanja Decapeptylom (od 21.dc), i M nikako da dođe. Nekako je trebala najkasnije jučer doći. Da li može Dec. usporiti dolazak vještice?
thinkpink, med, limun i cimet, umješaj u deci vruće vode i to popij. Šta god da je, brzo će proći! I topla limunada isto čini čuda. Najedi se odojkaumjesto zelenjave
![]()
Posljednje uređivanje od Snekica : 22.10.2011. at 15:22
Imam cikluse na 28 dana ali mi i u prirodnim zna setati menga po dva dana u plus ili minus a s decapeptylom nisam imala nekih vecih odstupanja iako mi je receno da bi moglo malo kasniti. Isto tako nisam imala ni nekih poremecenih ciklusa nakon neuspjelih ivf-ova, ostajalo bi mi sve normalno. Snekica, ako si krenula od 21.dana mislim da ti to nije nista alrmantno. ako se i brines zbog u ovom slucaju "crnog" scenarija da si slucajno trudna a na supresiji si, cula sam da se i to desavalo ali da nije bilo posljedica.
thinkpink odmaraj, ne možeš se odmah osjećati poletno nakon tog što si prošla, možda da si uzmeš malo željeza zbog krvarenja i vitamin C
Thinkpink, ukoliko krvariš i imaš slab imunitet moja bi preporuka bila spirulina jer sadrži velik postotak željeza i b vitamina.Ja preferiram onu u prahu(jedna čajna žličica mi je nekako prihvatljivija od 6 tabletica dnevno zato sam se odlučila za tu "prašnu" varijantu iako je okus vrlo graničan, ali što je tu je -nekako se da pretrpiti..
Snekice , evo da te utješim -meni je M došla tek nakon 11dana.
Citirat ću za kraj i Šumskicu "Svega sam se naslušala i samo sam takvim ljudima odgovarala da je to moj život, moja borba i moj put i da sam ja 100% sretna u svojoj koži, pa ih molim da me podrže." .. Što reći nego-GO GIRL!!Odličan stav, još bolji odgovor! Na moju sreću još nisam imala razloga posezati za odgovorima,ali da jesam- ovaj tvoj bih izvukla baš poput asa iz rukava!
Snekice i meni je m došla nakon 11 dana u dugom protokolu
Posljednje uređivanje od olivera : 22.10.2011. at 22:56
Trudna nisam, tako da me to ne brine, ali nisam imala pojma da može i 11 dana kasniti!!! Uhhh...
Mimi inbox...![]()
Cure , evo da se javim , od tri jedna se mrvica super razvila, ove druge bas i nisu i jedna mi je vraćena i eto sad mirujemi čekam, pusa svima i sretno!
![]()
bravo nera sad lezi, odmaraj i čuvaj malu mrvicu!!
snekica evo da te utješim,kad sam bila u dugim protokolima, zbog suprefacta i decap.menga mi je uvijek kasnila pa čak do 10 dana,mislim da sve to utječe a nakon postupaka trebalo mi je barem dva ciklusa proči da se vratim na svoje!
nera ajde super, sad si čekalica kao i ja,kad moraš vadit betu?
Ja nemam baš nikakvih simptoma,osim što me malo jajnici bole ali to još od punkcije,ali stvarno lagano,zanemarivo, a moje cike od kad sam počela sa hormonima bujaju..
hm,hm kad bi barem tako i ostale.... ostalo nikakvih,ali nikakvih simptoma nemam,malo sam "nervoža"!
Danas nisam više mogla ležat,već me sve boli od kauča,pa sam se malo razbacala po kući jer je izgledalo kao da je bio Gadafi inapravio nerede...
Još se nisam počela zamarat previše hoče li šta biti ili ne,ali ako ne bude plan B je u upotrebi...
Bebica stvarno ti se divim kako si uspjela biti tako disciplinirana u mirovanju, šaljem pusu tvojem bebaću u buši
Šaljem vam puuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Posljednje uređivanje od butterfly101 : 23.10.2011. at 17:42
eee da nisam prošla to šta sam prošla vjerovatno ne bi bila toliko disciplinirana, al kad znaš za šta se boriš ništa nije teško, jer samo mi kroz glavu prođu moje bebice koje sam onako malene gledala kako se bore za život a na kraju im svijećice palim na grobu...vjeruj mi napravila bi sve!
teško je i svega ti bude dosta al....za sretan kraj dala bi sve!!
zato cure strpite se i potrpite šta god treba samo da na kraju imamo naše mirišljave smotuljke!!
nera ajde super, sad si čekalica kao i ja,kad moraš vadit betu?
Butterfly betu moram vadit 08.11., to mi sad izgleda jakoooooo dugoooooo![]()
bebica divim ti se, svaka ti čast da nakon svega što si prošla imaš snage i volje za dalje...ali nemojmo o tužnim događajima,bitno da je ova beba dobro i da uskoro popuni vaše živote ljubavlju i veseljem....sretno i čuvaj je
![]()
Posljednje uređivanje od butterfly101 : 23.10.2011. at 19:31
hvala!
nećemo, ne o tužnim temama!
i da nas uskoro bude više trbušastih!!![]()
Da li je slučajno sutra ili preksutra neka od vas (iz Istre) u klinici??? Treba mi još 3 decapeptyla do ponedjeljka.
Posljednje uređivanje od Snekica : 25.10.2011. at 15:32
snekica,bravoneka je stigla i neka se ne vraća narednih nekoliko mjeseci
a ja u četvrtak kod vlašića i jedva čekamsamo da vas pitam jel se javim na stara vrata ili ona nova susjedna
![]()
Sestre su uvijek na istom mjestu. Bar su bile prije 10-ak dana