nina,želim ti svu sreću i držim fige jako,jako...
nina,želim ti svu sreću i držim fige jako,jako...
nina70, traži svoja prava, piši, viči! Sretno!
Podigla sam nalaze briseva: SVI SU NEGATIVNI/STERILNI! Iiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaa! !!Moram priznati da sam bila istrtarena do daske od mogućih nalaza!
snekice,super.. sretno i neka bude pozitivna beta i prije Božića
ja sutra idem po svoje nalaze briseva,danas bili u Zg-tj.mm na spremiogram(mofrologija spermija)a ja spojila ugodno s korisnim![]()
čekamo taj nalaz pa da vidimo šta dalje..
Snekice bravo za nalaze
Nina70 držimo fige i ja i mrvica da bude dobro i da se ne moraš natezati sa povjerenstvom...AltGR+1
Bravo Sneki samo tako naprijed pa se brzo i vidimo...evo stigla M tako da i mi krečemo napokon!!!!sretno svima!!!
Upadam kao padobranac, vršim desant na topic!!
Cure moje, znate koje, sretno vam od sveg srca!!!!
Ma svima želim da što prije promjenite avatare i potpise sa nekim ljepšim slikama i riječima!
Šaljemo vam oooooooooooooogromne![]()
O mamice naša, pa nek si nas se ti sjetila!!!Falimo ti pa nam se laganim koracima vraćaš?
Vulkan, jučer sam cijeli dan mislila na tebe, ali nikako da te zvrcnem da vidim što je s tobom! Krećeš sa 3.dc? Koliko čega? Pišiii!
Ma mi stalno mislimo na vas! Kažem ja mom njokiću da mama pozna puno teta koje bi htjele jednu, dvije bebe pa neka on javi tamo gore u carstvo beba koje nas promatraju i traže roditelje da se malo požure jer je nama teško čekati, a on se blentavac samo smije ali mislim da me ipak posluša pa svako toliko pošalje požurnicu
Vidim da se kreče u napad, vruča jesen stiže nadam se!![]()
Ajme koje iznaneđenje....puno puta se sjetim na vas troje,hvala na podršci i nadam se da čemo brzo tvojim korakom!!!!
Sneki ja ti idem u sekundarni a u 12 mj. imamo stimulaciju...naravno da se i dalje pratimo!!!
Veliki Bacin Mare i njezinom M od nas i neka on preko veze u carstvu beba nama pošalje jednu malu bebicu ili dvije čak!!!!
evo ja dobila suprugov nalaz morfologije,koji je jako lošDr. vjeruje da je to bio uzrok spontanih.
i sad neznan kako ni kamo dalje,sad je ovo nešto novo,nepoznato..
joj,imam osjećaj da smo nakon toliko godina borbe opet na početku..
vulkan,sretno!!
vulkan, nisam ni sumnjala u tebe hehe!
M. nemoj se samo smijati, radi nešto!!! Šalji te bebe iz njihovog carstva, kod nas je carstvo!
kiki30![]()
Sneki, vulkan - često pitam svoje bebe da zamole vaše bebe da se požure doći svojim mamicama - koliko god to glupo zvučalo. I prije spavanja, dok ih uspavljujem pričam im koliko dugo sam ih čekala i zvala da dođu. Pa neka oni vaše bebe zamole da dođu, da će im bit lijepo sa svojim mamicama...
Opet sve ispocetka...dosta je bilo tugovanja...barem sam si potvrdila da mogu , sljedeci cu ga put bolje cuvati , maziti i paziti
Premda je neobicano poceo i taj novi pocetak. Prvo mi suprug nije stigao na vrijeme a meni je vec punkcija obavljena. zadrzali su ga na poslu. A punkcija...uf...morala sam lezati u krevetu poslje u bolnici, ali barem je stanica bila tamo, nije pukla kako sam mislila da je a ostalo cemo zaboraviti. 22.9. vracaju bebicu nazad pa cekamo plusic naravno....sretno svima
kiki, jesi ti radili IVF ili ICSI?
phyphi,da evo ako je to razlog spontanih,dobro da smo ga konačno otkrili
to sam sve radila po preporuci dr.R. nadam se da je kod tebe sve ok. i sretno!!
inesz,do sad smo uvijek bili na ICSI osim jednom u MB tamo smo na ivf-zašto pitaš?jel to bitno?
kod ICSI-ja biolog bira morfolški ispravan oblik spermija. kod ICSI oplodnje neće biolog uzeti spermija koji ima nepravilnu morfologiju.
ako su ti radili IVF u MB pretpostavljam da je spermiogram tada bio u redu, odnosno dovoljno dobar za IVF.
već neko vrijeme u nekim klinikama se radi IMSI metoda (intracitoplasmic morphologically selected sperm injection), modificirana varijanta ICSI-ja gdje se prilikom izvođenja ICSI-ja odabire morfološki najbolji spermij
znam,ali mislim da tu kod nas u Ri ne rade morfologiju prije ICSI oplodnje,neznam,jer ni u nalazu ne piše ništa o tome.Zato smo sad i išli u Zg.
za 3 tj. idemo ponovit nalaz,pa se javimo dr. koji će nas uputit kamo i šta dalje..
Kiki mojas zao mi je da je tako nalaz los i mom suprugu je bio los pa sada je dobar cak zadnji nalaz iz Praga je bio normospermija mi smo pali na guzicu,za HR neznam ali sada postoje osim ICSI tehnika IMSI tehnika koja bi bila mozda bolja u vasem slucaju ili ovi u Pragu rade PCSI ali mislim da je bolje IMSI tehnika to je obican ICSI se radi samo pod vecim povecanjem tj.boljim mikroskopom,a dali to radi ko u HR neznam a vani je to dosta skupo cak u ceskoj isto je jako skupo jel onda moras ici na cijeli postupak kod njih
Cak koga interesira proucila sam da su svi ti postupci mnogo jeftiniji u Poljskoj nego ceskoj a svi se kune kako su njihove klinike najmodernije
A mozda mu se jednostavno spermiogram popravi to ocito nikad nije tocno i uvjek je to promjenjivo pa Vam ni ne trebaju sve ove silne tehnologije
Snekica, super vijest. Kod mene su isto dobri nalazi ali kod ureaplazme imam niski titar - koliko to može smetati? Dr nije ništa rekao. Isti slučaj mi je bio i prošle godine pa sam koristila neku kremu. Tada mi je rečeno da nije ništa ali budući da planiram trudnoću bolje da je sve ok.
Prskalica,za sutra
Kiki30, i nama je spermiogram u Ri bio super, a u Zg loš, ali su uspjeli izdvojiti najjačega (IVF+ICSI)
Kiki a ti si tek nedavno radila spermiogram? Nama je uvijek bilo rečeno da moramo ponoviti nalaz tek za 3 mj. jer toliko traje spermiogeneza pa prije ne bi imalo smisla tako da vidi malo s dr.
I evo link iz Cita koliko je meni poznato za sad samo oni rade IMSI i PICSI u HR http://www.cito.hr/hrv/edukacija=aktualno_arhiva.html
mali mimi,bili smo prije par dana i dr.R. nam je rekao da ponovimo za 3 tjedna
tako smo ponavljali i tu u Ri kad smo krenuli.
hvala na linku![]()
Posljednje uređivanje od kiki30 : 21.09.2012. at 19:08
boo valjda se to nešto izmjenilo ili sam ja pobrkala lončiće
'vecer .. citam vas vec neko vrijeme, danas skupila hrabrosti i registrirati se.. Iduci tjedan krecemo na prve konzultacije, prvi spermiogram.. sve mi je novo,nepoznato. narucena sam kod doktora M. bila na dva pregleda kod njega i ulio mi je neku nadu pa sam se zbog toga i odlucila za njega. Nadam se da primate nove, uplasene trudilice koje zeljno iscekuju pocetak svoje borbe..
jejja, ne boj se. idite samo naprijed prema svome cilju. u Rijeci si u dobrim rukama, a tu su ti riječke cure koje su uvijek spremne pomoć.
dobro nam došla i što prije te "isprašili" na trudničke teme.
hoćeš li nam pretstavit malo sa kojim se problemima vezanim uz neplodnost/smanjenu plodnost suočavate, koliko godina imate, koliko se trudite...
sretno!
jejja, dobro nam došla i još prije otišla na trudnički pdf! Inesz je sve napisala, pa da se ne ponavljamo!
Nina70, nemam pojma za tu ureaplazmu, sve šta bi rekla, fulala bi sigurno, nisam tu doma!
Što se s-grama tiče, nismo ga nikad "ponavljali" jer od prvog nalaza pa nadalje je bilo vrlo slično stanje.
Ja sam jednom imala ureoplazmu ali nemam pojma šta je niski titar?
Uglavnom popila sam dozu antibiotika i onaj smrad sa vinom i češnjakom i prošlo je
Cure jel netko od vas već u stimuliranom postupku u Rijeci?
Ako se ne varam, Butterfly je pred punkcijom ili ET, sli se već skoro 2tj ne javlja. Nadam se da joj ide sve po planu!
U svakom slučaju bolje od visokog titraali bi bilo najbolje da je nema uopće
Mi smo se zezali 6 mjeseci dok se nismo riješili beštijetine, a dr V (onaj u penziji) je tražio čisti nalaz onda.
Ja sam je se riješila sa kombinacijom antibiotika i ulja čejevca na ulošku
Konkretno, ona nije bitna za postupak i uspješnost, ali je jedan od čestih uzroka ranih spontanihtako da bi bilo najbolje riješit je se.
Drage moje sretno svima. Mislim na vas![]()
evo, cranky je odgovorila. Znam da je bolje izlječiti unaprijed, ali me zanimalo da li je frka ako zatrudnim s tim. Dakle, može se paralelno liječiti, ali nikako pustiti iako je niski titar?!
Bok, cure,ja prakticiram temu odbrojavanje na prije zaceca,jer smo mm i ja htijeli prirodno zatrudniti.s obzirom da je proslo 2 god,sad smo se na svoju ruku odlucili na sgram jer je meni moj gin rekao da je jos rano razmisljati o mpo jer smo tek 5 mj.u braku. mm je narucen u pon u ri na s gram pa me zanima kakva su iskustva vm i kakvi su doktori i da li mi mozete nekog preporucit kod koga bi se mogli narucit.novi smo u tome i nemamo pojma o nicemu...
Oprostite na poduzem postu... nadam se da nisam bila dosadna... Pozzz i sretno svima koji ocekuju +!!!
jejja sretno u borbi! Dobro nam došla!
Vatra86 dobro nam i ti došla! Svi doktori su ti stručni i mislim da bi ti svaka cura sa foruma preporučila drugog , tako da ne možeš pogriješiti da bilo koga odabereš!
Mravak- hvala na dobrodoslici i odgovoru...
Znas nebi htijela da imam neugodna iskustva, ja sam dosta otvorena i svakog dr.resetam pitanjima..pa ono da nebi nesto ruzno rekao,izvrijeđao ili tako nesto....nebi to podnijela...ali ako je tako kako ti kazes onda pozitivaaa!!!![]()
Prebacivala sam karton od starog doktora pa su me pitali kod koga želim sada.... pa sam mogla birat, očito to vrijedi samo za stare pacijente....
cure evo upadam, ne poznam RI doktore, ali zar je moguće da na bilo koji način budu neuljudni prema pacijenticama koje postavljaju pitanja i pokazuju interes za liječenje i postupak?
Naravno da je moguće, čula sam svašta npr. za docenticu ali to će više znati njezine pacijentice, meni je bila ponekad na UZV i na jednom transferu i ne mogu reći da mi se pokazala strašno neuljudna, no jednu moju poznanicu koja ide kod nje je strah i pitati bilo što jer kaže da se i na svoju asistenticu znala izderati
izgleda da se definitivno ne snalazim tu jer sam jucer postala a jos uvijek ne vidim svoj post![]()
jejja može biti da ti poruke kasne jer si nova pa ih onda moderatori provjeravaju ispočetka?
MM,
ovo je valjda pravi put da sam ostala bez teksta!
a moze biti i da sam nesto krivo kliknula.. pa da ponovim..
Hvala na dobrodoslici, dakle u potpis sam uspjela stavit ukratko tko i sto.. Od puberteta me vode pod PCOS i dobrih 12 godina sam bila na kontracepciji, skinula se s njih-ciklusi 45 dana cca.. krenule ciste jako brzo i to poprilicno velike.. dva puta hospitalizirana radi njih, jednom je vec bila pukla a sad pred mjesec dana 6 cm i cekam da vidim sta je s njom.. ca125 negativan, pretpostavka cista zutog tijela.. Mjerila bazalnu i po njoj mi se cini da O nemamiako ako je cista zutog tijela onda bi trebalo bit da ipak imam.. kako god bilo dr M. je na hitnom pregledu zakljucio da on ne vidi po jajnicima PCOS (?!?!) i da mi ocito sve te godine nisu napravili kljucne pretrage kako bi se to ustvrdilo.. Zadnjih par mjeseci na duphastonima prvo 14-25 dc pa dobila cistu pa 11-25dc e onda pocinjem krvait na 17-18 dc unatoc duphicima i sad sam na cudu.. cekam taj prvi pregled i da me napokon netko uzme u obradu kako treba jer ocito nesto ne valja kad nam je trud sve vrijeme uzaludan. ne znam ni sta je trenutno s cistom, danas je 14dc a lijevi jajnik boli vec dva dana, jucer kad je pocelo nadala sam se da je O ali danas vec sumnjam u to.. i tako.. citam, cekamo spermiogram od mm i konzultacije pa cu mozda znat nesto vise i onda imat prava pitanja.. za sad toliko, nadam se da nisam pretjerala duzinom posta ...
Hejla curke, evo duže se nisam javljala, i nemam baš dobre vijesti. Slijeva mi se tekućina iz jajovoda u maternicu i zato stalno imam iscjedak i idem na laparo sljedeći mjesec. Nadam se da će to sve brzo proći i da će mi biti bolje.Jejja i vatra86 dobrodošle.
Svima šaljem pozitivne vibre!