Stranica 27 od 149 PrviPrvi ... 1725262728293777127 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 7420

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure, molim vas malu pomoć. sutra idemo na razgovor kod pravnika i psihologa. nisam baš dobro skužila doktora gdje se moramo javiti za konzultacije kod pravnika. i kakva je to procedura? se dugo čeka za taj razgovor? kod psihologa smo naručeni u 9h, a u 10h kod pravnika sad mi se to malo čini knap.... za pravnika ne treba nikakva uputnica, je tako?
    javljam se zadnji čas jer nam je vikend ludo proletio....i dobro da je tako, nisam uopće stigla razmišljati o tome što nas čeka sutra. valjda ćemo preživjeti, kao i svi vi prije nas!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mi smo tu potvrdu od pravnika dobili od nase prijateljice odvjetnice, nisam znala da se to moze i u bolnici.... Kod psihologinje to ne traje dugo i nije bauk, nema vise onih suludih psihotestova nego samo light razgovor u kojem ona ispita generalije i izblebece nesto opcenito. Mi smo cekali jedno pol ure u cekaoni. Za uputnice se vise ne sjecam..... Inace svaku potrebnu uputnicu, a prema nalazu sa humane izdaje tvoj ginekolog. Prezijvet cete, naravno Samo se naoruzajte strpljenjem, ono je najvaznije u svemu ovome, i medjusobna potpora Sretno!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

thinkpink pravnik i pisholog su ti na istom mjestu, u Poliklinici, na ginekologiji. Znaci dodjes u Polikliniku ides odmah desno gdje je ginekologija (ne trebas se javiti na prijemnom salteru!), kroz ona vrata samo udjes i ides do sve do kraja hodnika. Na kraju hodnika na desnoj strani je ambulanta za psiholosko i pravno savjetovanje (pise na vratima).

Na psihologinju bi se moglo desiti da cekate pola sata, pa i vise, a na pravnicu nadam se da ne. I jedno i drugo su u istoj ambulanti tako da nista nece biti na knap (one dvije su sigurno u dogovoru oko tih savjetovanja).

Psihologinja ce zeleti puno pricati s vama i svasta vas ispitivati, dok ce pravnica htjeti obaviti to sto prije i reci vam samo ono sto mora.

(Za pravnika ne treba uputnica, a za psihologa treba).

I naravno da cete prezivjeti. Jer je tek kap u moru, da ne kazem cega, sto vas zahvaljujuci Zakonu o medicinskoj oplodnji jos ceka. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 10.04.2011. at 22:49

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hrabrica čestitam!!!!!!
    Vita sretno!!!!!

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    thinkpink pravnik i pisholog su ti na istom mjestu, u Poliklinici, na ginekologiji. Znaci dodjes u Polikliniku ides odmah desno gdje je ginekologija (ne trebas se javiti na prijemnom salteru!), kroz ona vrata samo udjes i ides do sve do kraja hodnika. Na kraju hodnika na desnoj strani je ambulanta za psiholosko i pravno savjetovanje (pise na vratima).

Na psihologinju bi se moglo desiti da cekate pola sata, pa i vise, a na pravnicu nadam se da ne. I jedno i drugo su u istoj ambulanti tako da nista nece biti na knap (one dvije su sigurno u dogovoru oko tih savjetovanja).

Psihologinja ce zeleti puno pricati s vama i svasta vas ispitivati, dok ce pravnica htjeti obaviti to sto prije i reci vam samo ono sto mora.

I naravno da cete prezivjeti. Jer je tek kap u moru, da ne kazem cega, sto vas zahvaljujuci Zakonu o medicinskoj oplodnji jos ceka. Sretno!

Kod psihologa sam i ja išla tamo, a za pravnicu sam bila u onoj staroj zgradi ispod rodilišta, tamo su neke kancelarije, nemam pojma. To je onda novo, spojili su sve na jednom mjestu....nije loše!
    E da ta psihologica je htjela pričat valjda tri dana nikad kraja, a ova pravnica to sve nabrzaka obavi!

Kad sm o već na toj temi, zanima me da li ću ja sad morat ponovno ić po te potvrde za drugi postupak, prvi mi je bio lani u 8. mjesecu, il mi te vrijede i za sada?
    U srijedu idem kod prof. Kuljanić po potvrdu za bolovanje jer mi 1.5. ističe porodiljni a ja bi još malo doma, hi hi....pa sam mislila otić do humane da vidim kad ću moć ponovno, prošlo mi je već 4 mjeseca od poroda?!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Bebica_2 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod psihologa sam i ja išla tamo, a za pravnicu sam bila u onoj staroj zgradi ispod rodilišta, tamo su neke kancelarije, nemam pojma. To je onda novo, spojili su sve na jednom mjestu....nije loše!
    E da ta psihologica je htjela pričat valjda tri dana nikad kraja, a ova pravnica to sve nabrzaka obavi!

Kad sm o već na toj temi, zanima me da li ću ja sad morat ponovno ić po te potvrde za drugi postupak, prvi mi je bio lani u 8. mjesecu, il mi te vrijede i za sada?
    U srijedu idem kod prof. Kuljanić po potvrdu za bolovanje jer mi 1.5. ističe porodiljni a ja bi još malo doma, hi hi....pa sam mislila otić do humane da vidim kad ću moć ponovno, prošlo mi je već 4 mjeseca od poroda?!
    Ne treba ići po potvrde za daljnje postupke, dovoljno je bilo prvi put (i previše). Ponavljaju se brisevi (nakon dužeg vremena) i HIV i Hepatitis.
    Zašto ideš kod nje po potvrdu za bolovanje?

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pa pošto sam imala prijevremeni porod i bez Luke sam ostala nakon 7 dana a bez Eni nakon 17 dobila sam samo tri mjeseca prordiljnog i sad bi 1.5. trebala počet radit, a stvarno mi se ne da ić u ono moje ludo okruženje na poslu, dogovorila sam se s njom da nema frke da nek dođem ona će mi dat nalaz, potvrdu da mi moja dr. opće prakse otvori još bolovanje.

Oooo pa super onda za papire, ja zapravo imam sve spremno od prvog postupka, a i sad sam nakon poroda opet sve obavila briseve, krv itd. A i imam smrznutih stanica!!
    Posljednje uređivanje od Bebica_2 : 11.04.2011. at 23:05

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo na čekanju. Bili smo u kratkom protokolu (decapeptyl i 2 gonala) 10 dana i 3 folikulimetrije. 11. dan punkcija u anesteziji (baš sam se naspavala). 12 jajnih stanica. 5.dan od punkcije et. od 3 samo je bila jedna blastica. 6 ih je zamrznuto. I sad čekamo betu 26.04. Žao mi je da je samo jedna vraćena, nedaje baš puno nade ali eto...držite svi fige!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mia jedan je ali je blastica
    U svijetu se sad i prakticira vracanje samo jednog embrija, tako je sigurnije osobito ako si mladja od 35.
    Ovo vam je bio prvi postupak?
    Puno srece zelim

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

miari zasto odmah u startu negativno razmisljas?? vracena ti je jedna ali je blastica i ne znam bas da to ne daje puno nade?? meni je uvijek bila vracena jedna i zadnji put je bila blastica i ulovila se..zato preusmjeri razmisljanje na pozitivu i da ce bit i da ce se ulovit..sretno..

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo mene s punkcije imamo 3 js to nam je donekle bio i cilj da se malo odmorim od onih ludih postupaka i hiperstimulacije....a saada tuluuuuuuuum u labu.........3 sreća 3 js 3 ivf....
    Posljednje uređivanje od vita22 : 13.04.2011. at 15:37

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vita 3 is the magic number!!! Bit će BINGO ovaj put! Vibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

vita22, to je to, vibriram do neba!!!
    cure, pozdrav!!!

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

vita22 šaljem puno vibrica za opaki tulum u labu jeeeeeeeeeeeeeeeee

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

vita22 tulum je zagarantiran!!!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Hvala drage moje suborke,trudnice,mamice.....

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vita šaljem vibrice za tulum u labosu!!!!

A evo da vam se i ja javim sa novostima, danas sam bila kod prof. Kuljanić na razgovoru pa reko kad sam već tamo idem se javit dolje na humanu da vidim kad i kako dalje!
    I kad ono kaže sestra pa mogli bi odmah ako sam za, pošto imam smrznutih!!!
    I tako naručena ja za 27.4. za dogovor kod dr. V.
    E da i pitala me kod koga želim i osim dr. V. i dr. S. od sad radi i dr. M.
    Ja sam naravno rekla da ću kod dr. V. jer iako me vodio prije stari dr. V. sve mi je radio mladi dr.V.

Cure sad mene zanima kako to ide sa smrzlićima, dal ću morat šta uzimat prije ili ne?

tantolina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja sam 27.4. u Ri pa se vjerojatno vidimo.....ja sam u 12.....Vita za tulum....mamicama i trudnicama čestitke od srca.Malo sam se pritajila ali vas pratim

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I meni je rekla da dođem između 12 i 14!!
    Znači vidimo se!!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Bebica 2 ideš na folikuloketrije isto kao i u postupku dok ti ne puknu folikuli kad puknu taj dan ih odmrzavaju i TM daje uzorak i onda treći dan ideš na transfer meni je dao klomifen jer nemam ovulacije a ako je s tobom sve ok neće ti ništa dati sretno.....

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vita hvala ti puno na inf.
    Joj pa to je onda super, nije neka tlaka!!!
    Jedva čekam, samo da ove smrznute prežive!

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

vita ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tulum
    cure ko je dr. M??????

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

dr. Manestar

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj miari prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo na čekanju. Bili smo u kratkom protokolu (decapeptyl i 2 gonala) 10 dana i 3 folikulimetrije. 11. dan punkcija u anesteziji (baš sam se naspavala). 12 jajnih stanica. 5.dan od punkcije et. od 3 samo je bila jedna blastica. 6 ih je zamrznuto. I sad čekamo betu 26.04. Žao mi je da je samo jedna vraćena, nedaje baš puno nade ali eto...držite svi fige!
    miari to sto si od SAMO 3 oplodjene JS - od njih 12 - uspjela doci do blastociste ne da je dobar, nego je fenomenalan rezultat! A ako ti je ovo jos i prvi postupak i nemas vise od 35 godina, onda bolji rezultat od ovoga (transfer jedne blastociste) nije mogao biti. Zelim ti da te pozitivna beta uskoro samo uvjeri u to koliku nevjerojatnu srecu si imala.

vita22 neka ti treca bude sreca!

LilyOfTheValley sta je bilo na kraju sa tvojim zamrznutim JS?

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

dr. Manestar
    Je li mlad, 30-ak godina? Da li znaš možda ime?

poozdrav svima....Vita22 ~~~~~sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Lua prvotno napisa Vidi poruku
    Je li mlad, 30-ak godina?
    Da to i mene zanima MM se žalio kad je vidio dr. V-a (u smislu - šta kod tako mladog doktora ideš...zato si tako sretna pred odlazak na KBC ) a šta bi tek rekao na doktora mlađeg od sebe

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nemam pojma jel mlad il ne i kako izgleda, to mi je sestra samo rekla da ih je sad troje i rekla samo njegovo prezime!
    Nemam pojma, ja sam ipak ostala vjerna dr.V.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pozdrav svima koji su pred postupkom ili su već krenuli u postupak. na umjetnoj sam bila u 9 mj. to mi je bio prvi put, i odmah je upalilo tako da malu Petru očekujemo 03.06.2011. godine, trudnoća je dobra, bez komplikacija te se ja i bebica dobro osjećamo. Postupak je vodio dr. Vlastelić- divna osoba... Ovo pišem kako bi možda pomogla drugim parovima da se odluče na postupak i da im kažem da uvijek ima nade i da netreba dignuti ruke ako ne upali odmah. Sve što ste prošli isplati se kad prvi put osjetite svoju bebicu... Pozdrav i glavu gore...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

marmolada Bravo i čestitke na uspjehu. Makar jedna mala napomena: nisi bila na umjetnoj i nema ničeg umjetnog u tvojoj bebi. To se zove medicinski potpomognuta oplodnja.
    Umjetnost ćemo pustit u galerijama
    Posljednje uređivanje od Sumskovoce : 14.04.2011. at 13:38

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    marmolada Bravo i čestitke na uspjehu. Makar jedna mala napomena: nisi bila na umjetnoj i nema ničeg umjetnog u tvojoj bebi. To se zove medicinski potpomognuta oplodnja.
    debeli potpis na ovo!!!!!!!!

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja dajem svoj potpis ovome!!!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

dr. Manestar
    zgodan

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Lua prvotno napisa Vidi poruku
    Je li mlad, 30-ak godina? Da li znaš možda ime?

poozdrav svima....Vita22 ~~~~~sretno!
    za moj pojam je mlad....ali 30-tak nikako, da super se drži, ali to je 40-tak zrelih po mojoj slobodnoj procjeni!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni iskreno ne smeta pojam umjetne oplodnje, znam da su MPO cure jako osjetljive na ovaj izraz, ali što da se radi, meni je već dvoje vrlo priznatih ginekologa reklo da najbolje da odem na "umjetnu oplodnju"...tako da i oni koriste taj izraz. mene ne smeta, dijete je dijete bez obzira kako došlo na svijet. prirodno mi je jedino da smo ga uspjeli dobiti u "kućnoj radinosti" a sve ovo ostalo mi je manje važno....kad već nije došlo na taj način a toliko smo to željeli neka dođe potpomognuto, umjetno, nebitno....samo neka dođe.
    nemojte se ljutiti, znam da ste sve na ovo osjetljive, ali eto to je moje skromno mišljenje.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

slažem se,mene je dr.vlastelić dobro "oprao" zbog te riječi umjetna,da zašto tako govorim,tu nije ništa umjetno,da on ne voli čut tu riječ...to se zove potpomognuta-a kad je umjetna lakše za reć

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    zgodan
    Hmmm možda sam trebala onda ić kod njega

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku

evo samo da se povratno javim sa svježim info pa ako nekom zatreba. na kraju su nas malo šetali, samo smo se prijavili na poliklinici, a sve ostalo i pravnika i psihologica odradili u zgradi gdje je i rodilište (ne znam kako zovete tu zgradu), odmah kod onih prijemnih šaltera na glavnom ulazu se ide lijevo pa na odjel i tamo su neke kancelarije, izgleda da će od sada tamo biti savjetovanja.
    imam sve pohvale za KK, meni osobno je jako draga, a osvojila je i mog dragog. dugo smo pričali, ali kako sam ja već kod nje odlazila na razgovore nakon spontanog i kiretaže, taj neki prvi formalni dio smo nas dvije već bile odradile, tako da je nama možda ipak bilo lakše nego parovima koji dođu prvi put. u svakom slučaju, ako mi bude trebalo još malo moralne podrške u svemu ovome potražit ću je kod nje. kod prijateljica nemam neku osobitu podršku, sa mamom razgovaram o tome, ali ne previše jer vidim da se jako brine pa da joj smanjim teret ne pokazujem koliko se ja brinem.
    umjesto pravnice o kojoj se već pisalo bio je pravnik, ugodan čovjek, nije duljio, najvažnije stvari nam je izreferirao i to je to.
    uglavnom, mi preživjeli !!!!!

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Bravo za obavljeni poso!!!!
    To je zgrada rodilišta, tako se i zove rodilište!
    U toj istoj zgradi, samo kat ispod ovog di si bila po potvrde je i humana!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bravo za obavljeni poso!!!!
    To je zgrada rodilišta, tako se i zove rodilište!
    U toj istoj zgradi, samo kat ispod ovog di si bila po potvrde je i humana!
    nažalost, već sam puno puta bila na humanoj, prvi put sam došla kad sam imala spontani prije godinu i pol i eto .... valjda će i moja priča imati sretan kraj kao mnoge ovdje. do sada nismo bili kandidati za MPO jer su doktori bili ( očito neopravdano ) vrlo optimistični glede slijedeće prirodne trudnoće.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hmmm možda sam trebala onda ić kod njega
    ha ha, pusti bolje ovako...
    ako ćemo iskreno meni jakoooo fali doktor Vlastelić.
    Posljednje uređivanje od thinkpink : 14.04.2011. at 19:05

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    meni iskreno ne smeta pojam umjetne oplodnje, znam da su MPO cure jako osjetljive na ovaj izraz, ali što da se radi, meni je već dvoje vrlo priznatih ginekologa reklo da najbolje da odem na "umjetnu oplodnju"...tako da i oni koriste taj izraz. mene ne smeta, dijete je dijete bez obzira kako došlo na svijet. prirodno mi je jedino da smo ga uspjeli dobiti u "kućnoj radinosti" a sve ovo ostalo mi je manje važno....kad već nije došlo na taj način a toliko smo to željeli neka dođe potpomognuto, umjetno, nebitno....samo neka dođe.
    nemojte se ljutiti, znam da ste sve na ovo osjetljive, ali eto to je moje skromno mišljenje.
    Faaaala dragom kome god vec na ovom postu
    Mene pak strahovito nervira ta silna osjetljivost na pojam "umjetna". Vec sam par puta imala raspravice o tome pa sam odlucila jednostavno umjesto "umjetna oplodnja" u razgovoru s osjetljivima koristiti termin "ivf" jer je on zapravo i najtocniji.
    OK, neka vam je i potpomognuta, i to je tocno. Medjutim sam proces oplodnje je umjetan, sirovine su prirodne, ali proces dobivanja i spajanja stanica je umjetan, uvjeti su umjetni, postupak dospjevanja u maternicu je umjetan, postupak podrzavanja implantacije utrogestanima i slicnim je umjetan, i ima apsolutno dovoljno argumenata da se kolokvijalno i bez griznje savijesti to nazove "umjetna oplodnja" i da se nitko ne nadje time povrijedjen.
    Sve ovo pod pretpostavkom, da ono sto nije prirodno nazivamo umjetnim.
    Da nisam u svemu tome kao i svi ostali koji smo tu sutjela bih, ali kao clan zajednice koja se bori s neplodnoscu osjecam da je uredu sto sam sam argumentirano iznjela svoj stav i dapace, slobodno me demantirajte, ja volim o stvarima promisljati i po potrebi mijenjati misljenje ako za to ima razloga.

Apropos dr. Manestra, nadam se da mu i ime na pocinje s M, jer nisam cula bas dobre stvari o spomenutom. Bio mi je na folikulometriji dok me profesorica pregledavala i da, zgodan je a ovo drugo nek se pokaze....
    Stanoviti Manestar (pri cemu zasita ne znam je li to taj) je mojoj bivsoj kolegici, kad je dosla na pregled nakon testom utvrdjene trudnoce rekao nek ide doma i ceka spontani, a ako ga ne doceka neka dodje na kiretazu jer da je plod premalen za to koliko traje trudnoca. Cura je pala u totalnu depresiju, provela u agoniji, strahu i placu narednih desetak dana da bi na sljedecem ultrazvuku kod drugog doktora ispalo da je sve uredu i da se plod dobro razvija i napreduje. Zapravo sam ju osobno nagovorila da potrazi drugo misljenje jer sam na forumima nebrojeno puta cula za scenarije u kojima trudnoca zbog kasnije ovulacije logicno kasnije i zapocne. Neznam kako je sve zavrsilo jer ju dugo nisam cula, ali cule smo se kad je bila vec nekih 5 mjeseci trudna i tada je sve bilo puuurrrfect
    Tako da ako cemo na humanoj dobiti doktora kojem je pojam ovulacije na bilo koji drugi dan osim na 14i stran, i koji bez pardona presudjuje spontane i kuje planove za kiretazu, onda smo obrali zelen bostan!!!

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Znači dobro je šta sam ostala vjerna dr. Vlašiću!!
    I meni iskreno fali dr. Vlastelić jer s njim mi je bilo ugodno razgovarat, iako dr. Vlašić ipak sve detaljno objašnjava i s njim nema nepoznanica, bar je meni tako bilo!
    I da Dr. Vlašić mi je najnježniji kod preglada i postupaka, a bome sad sam prošla tih doktora ko u priči u onih tjedan dana prije poroda i za vrijeme me je njih devet pregledalo!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A sada malo o mojoj trenutnoj situaciji.....
    Bila sam dakle u sekundarnom ivf-u u kojem smo isli na otapanje 4 oocite koje su preostale iz prvog stimuliranog postupka.
    Prvi dan nam nista nisu htjeli reci, a drugi dan je suprug jedva iscjedio od njih infomaciju da su se od te 4 stanice tri uspjesno otopile i oplodile (GO RIJEKA )
    Bili smo izvan sebe i od srece i od straha i od svih potencijalnih scenarija i nisma imala herza niti doc na forum pisati o tome jer od svega me bilo najvise strah da do transfera ostenamo bez sva tri embrija.
    Uglavnom, danas je bio transfer i rekose nam da se jedan od tri prestao razvijati drugo dan a da su se preostala dva razvila do stadija 4 i 5 stanicnih embrija te da je to za prethodno vitrificirane stanice jako dobar uspjeh jer se iste nesto sporije dijele. Rekli su da su oocite bile dobre kvalitete te da je i spremiogram bio puno bolji nego zadnji put kad su imali problema uopce naci par pokretnih i morfoloski normalnih. Po rezultatu se to i vidi, svjeze stanice-jedan embrio, "odmrznute" dva (skoro 3 hehhe)
    Eto, sada u meni nicu potencijalno dva mala zivota
    Jos je toliko stvari koje mogu krenuti u nezeljenom smjeru i jos je toliko izazova za zaobici, ali ne mogu a da se ne radujem i ovom danasnjem ogromnom i potpuno neocekivanom uspjehu!
    A sad se odmah idem prebaciti na topic o pravima na bolovanje
    Aurora, imas li ti kakvih vijesti iz laba? Sutra je transfer ne? Ja sma danas bila sama u sobi, nikog drugog nije bilo za transfer, samo jedna inseminacija...e da, i nema vise onih kusina pod guzom, dr. House je to ukinula, kraljica heheheh

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

lotv-bravo za tvoju situaciju, samo neka malci rastu! ja se stvarno na ovoj temi posebno radujem, iako mi se ponekad čini da sam apsolutno neinformirana glede onog što me čeka, nekako mi je lakše kad dođem ovdje, jer vidim da nas ima puno i da ima puno lijepih priča. a da me je strah, je, stvarno se borim protiv toga svim silama. uopće ne čitam o negativnim stvarima koje se mogu dogoditi kao posljedica ivf-a pa ne znam da li je to pametno ili ne. da li je bolje znati više ili manje?
    što se tiče dr M. meni je ostao u dobrom sjećanju kad me primio kao hitan slučaj nekih 10 dana nakon kiretaže, imala sam stalno bolove i laganu temperaturu i on me držao cca sat vremena u ordinaciji i stvarno mi se posvetio. ipak je nešto pošlo po zlu, jer i stari dr V i novi dr V smatraju da sam dobila infekciju na kiretaži ili da nisam bila dobro obrađena te da je usljed toga došlo do djelomičnog začepljenja jajovoda. dakle, da li sam ja eventualno možda ipak još jednom nakon prve kiretaže trebala biti podvrgnuta zahvatu ili ipak ostati u bolnici, a ne biti puštena na kućnu njegu možda je i greška dr M, ali ja se stvarno više time neću zamarati. sad sam na nekom drugom putu i očito mi je nešto drugo zapisano što nikada nisam niti sanjala da ću prolaziti u životu, kao uostalom i sve vi koje ste ovdje. opet ne mogu reći da se nije predano posvetio kada me zaprimio kao hitan slučaj. dobila sam i antibiotike i sve je to ok, ali negdje ipak nešto nije štimalo.
    meni je kod dr Vlast. jako pasalo što je bio velikiiiii optimist, možda čak i preveliki na trenutke. Dr Vlaš. me pak brzo spustio na zemlju i nije mi baš bajkovito prikazao moju situaciju, u konačnici možda je tako i bolje da se ne nadam previše. recimo da bih u ovom trenutku rekla da mi se čini realniji, iako istina nekada zna jako boljeti.
    Posljednje uređivanje od thinkpink : 14.04.2011. at 21:31

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Što se tiče termina umjetna oplodnja mene ne smeta taj izraz ako će ga upotrijebiti netko tko točna zna što se iza njega skriva, ali me smeta što ljudi koji nemaju pojma o samom procesu misle kako se umjetnom oplodnjom dobivaju i djeca koja nisu baš sasvim prirodna pa su dakle "umjetna", evo i jednoj našoj forumašici se susjeda u liftu iščuđavala kako joj dijete izgleda sasvim normalno ( a znala je da je bila na "umjetnoj oplodnji").
    Dakle vuku se razni zaključci vezani za umjetnu oplodnju. Čak je i saborska zastupnica M.Peter u saboru imala neke svoje bisere vezane za djecu koja su nastala umjetnom oplodnju u smislu da su ta djeca bolesnija, slabije napreduju od ostale djece itd.
    Ako pratite reportaže pogotovo na vijestima HRT-a o "umjetnoj oplodnji" vidjet ćete da su djeca koju prikazuju obično povezana sa milion cjevčica i sl. dakle stvara se ta slika u javnosti kako s tom djecom nešto nije uredu.
    Eto nije da recimo "podivljam" kad čujem tu riječ, ali zbog predrasuda koje se stvaraju vezane uz nju mislim da bi ih trebalo zamjeniti sa potpomognutom op.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slažem sa malom Mimi ni ja ne podivljam, nit mi smeta ako se taj pojam upotrebljava u okolini koja nije u upletena u MPO vode, ali kad suborka kaže umjtena oplodnja, malo mi je freaky...pa nema ničeg umjetnog u tvojoj js i muževom plivaču. A umjetnim postupkom ne može se stvoriti ništa prirodno, a bebe naše su najprirodnije i najnormalnije bebe, kao i sve druge bebe. Najčešće koristim pojam ivf kada govorim s "outsiderima" i svi me kuže.
    Čvrsto stojim iza stajališta da je moja beba prirodna, samo će ju doktor "smućkati" (udri brigu na veselje, to mi je moto danas)
    Bila na 1. f-metriji, imamo 4-5 kandidata na svakoj strani i novu f-metriju u ponedjeljak... a do tada, tražim utjehu u igli ...... štrikam i baš mi je super a moj dr. V...koje je to zlato od čovjeka lajkam ga i gotovo

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure, ako sam ja dobro shvatila, imate mladog i starog Manestra

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja ne znam ni jednog ni drugog a i ne znam koji je sad na humanoj, sestra mi je samo rekla da biram koga hoću i navela tog nekog dr. Manestra!
    nemam pojma, ja ipak kod dr. V.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Slažem sa malom Mimi ni ja ne podivljam, nit mi smeta ako se taj pojam upotrebljava u okolini koja nije u upletena u MPO vode, ali kad suborka kaže umjtena oplodnja, malo mi je freakyi
    Mislim da si ti bas potpuno promasila ono sto je Mali Mimi lijepo razlozila.
    Ako sam ju ja dobro shvatila ona je rekla upravo suprotno, tj, da tolerira nama koje smo u ovim postupcima da si izrazimo terminom "umjetna oplodnja" jer tocno znamo sto iza toga stoji i sto takvi postupci podrazumijevaju ali joj zasmeta kad ljudi koji nemaju apsolutno pojma o tome koriste taj termin pritom insinuirajuci na nekakav morbidan postupak u kojem se dobivaju ljudski hibridi
    (evo jedna malo glupa usporedba, samo zato jer mi je pala na pamet iako nema veze s ovim: kad crnac drugom crnncu kaze " yo nigga" sve bude OK, ali kad bijelac crncu kaze "yo nigga" to se crncu bas ne svidja)
    Mene uglavnom ne smeta da kazu ni ovi ni oni, smatram da onaj tko nezna, jednostavno nezna, cuo je za umjetnu oplodnju i to koristi jer bolje nezna.
    I dalje se pozivamna ono sto sam prije ovog posta napisala na tu temu, postupak nije prirodan, priorodne su sirovine, ali dobivanje istih, procas stapanja i postavljanja ne poziciju nema veze s prirodnim, to ne znaci da se tim postupkom stvaraju mali monsteri. Osim toga zar vama ti nije ipak bar malo cool (Ok sad me razapnite zbog ovog) ali mi koristimo Hi tec tehnologiju da dobijemo djecu...pa meni je to fascinantno, ludo, pozitivno....to ej kao da se osjecam povrijedjenom jer moj mozak ne moze rijesiti neki zadatak koji moze moj kompjuter, koji je zamislite umjetna inteligencija.
    Ajmmmeee bruke i povrijedjenosti, svakodnevno svoje probleme rjesavam umjetnom inteligencijom...mislim ono.....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Eh, zaboravih ovo pa da dodam, cak si u pravilniku od HZZO-a pod sifrom N98 koristi termin umjetna oplodnja, konkretna sifra veze se za komplikacije u svezi s umjetnom oplodnjom, dakle termin je i sluzben...I rest my case.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •