mayica je jos u komadu i ceka
drzim fige draga da cim prije sve prođe i da se brzo mazite!
mayica je jos u komadu i ceka
drzim fige draga da cim prije sve prođe i da se brzo mazite!
Cure,moram Vam reći da sam kod reša radila punkcije bez anestezije, znala sam točno u koliko sam naručena,nema tamo čekanja, pa sam na vrijeme popila Normabel i Ketonal forte, on je jako iskusan u punkcijama tako da je sve prošlo odlićno,bez nekih velikih bolova-podnošljivo.Imala sam oko 12-13js.
Kod njega dođeš,sve je uvijek nekako u žurbi,pa ne stigneš ni razmišljat o boli,kad završi izvadiš kesu i ideš doma,za dva dana dodješ na transfer sa puunim mjehurom,pokupiš svoje "male janeze" i ideš kući. Njegova preporuka je raditi sve najnormalnije,nema izležavanja,kao da nije ništa bilo!
Neznam kako je u rijeci,sistem rada- kako se radi, koji dr. radi punkcije -dali onaj koji vodi postupak meni je to dr.Manestar??? Kako se dolazi na punkcije,svi u isto vrijeme ili kako si naručen???
za našu Mayicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ od![]()
LOTV...bila sam sve u svemu 3 puta na punkciji folikula i jednom na punktiranju ciste. To sa cistom mi je bio zivi uzas jer je dr nikako nije mogao pogoditi - a nisam ni nista popila za bolove. Prvu punkciju sam imala 3 folikula, drugu 6 a zadnju 12. Da me jajnici zuljaju na folikulometriji i da mi zna bit uzv bolan, pa zna bit.
Za prvu sam punkciju krknula dva brufena i dve neke valerijane za smirenje - ocekivala sam da cu crknut a na kraju iako mi je punktirano vise od 3 folikula nije mi uopce bilo strasno. Drugi put nisam nista uzela i bilo mi je puno manje neugodno nego na prvoj punkciji. Treci put sam pitala za anesteziju i bila mi je odobrena ali mi moja dr opce prakse nije htjela dati uputnicu za krv a nisam imala vremena otici kampirati kod ginice pola dana. Isto sam tad krknula dva normabela i voltaren, cisto just in case. I bila sam prilicno nervozna jer sam ranije bila kod dr Vlastelica a sad kod profesorice a za nju sam svasta cula. Punkciju mi je radio dr Manestar i nije mi ostala u losoj uspomeni jedino su me jajnici zigali kasnije dva dana.
Ja sam tip koji zubaru ne otvara usta ako prije ne dobije lokalnu anesteziju a i kad sam isla rodit prvo sam pitala ocu li dobit lokalnu ako me budu rezaliNecu rec da mi je prag boli visok. Nije punkcija nista strasno ali ako dodjes tamo sva ukocena i ustrtarena mislim da ce ti bit bolnije i neugodnije nego sto bi trebalo biti. Za slucaj da iz nekog razloga ne mozes dobiti anesteziologa ne odustaj. Pripremi se da nije bajno i da ce malo boluckati, mislim i sama znas da ne mozes ocekivati da ces uzivati cim si na onom stolu. BTW cula sam da sad na kbc imaju neke bezbolne igle da ni ne skuzis da su vec krenuli s "poslom".
cure,punkcija nije ugodna i bolna je,pogotovo ako imas vise js,ali naspram porodu,opcenito trudovima,izgonu,rezanju,sivanju je nista.ja sam rodila skroz prirodno bez epiduralne,jel mi je manijaci nisu htjeli dati,namucila sam se ko blago od 9-17h,mislila sam da necu prezivit,a inace imam prag boli nikakav,tresla sam ko siba kad sam i na hsg i punkciju isla.ali sve se da izdrzat,jake smo mi zene,pogotovo kad nakon svega toga jednog dana dobijete ono sta ste najvise zeljelidozivjet cete sve uskoro taj najljepsi cim u zivotu,od srca vam svima zelim
a baš ste našle temu taman kad ja moram na svoju prvu punkciju, pa ne znam što da mislim. inače sam paranoična, puna strahova, zubaru ne otvaram usta...hm hm....biti će zanimljivo. u prirodnom sam postupku pa valjda neće biti prestrašno. zanima me iskustvo cura koje su bile na hsg-u ako nije problem da mi kažu koliko je punkcija gora ili bolja od hsg-a. mene je to stvarno jako boljelo jer su mi začepljeni jajovodi, pa opet normalno sam se digla i sama otišla do sobe, tako da
.... preživjela sam.
ne vjerujem da bih ja pitala anesteziju /ako ikada budem bila u toj situaciji/, ali nikada ne reci nikad. imam jako loše iskustvo sa anestezijom, naime uvijek barem mjesec dana nakon nje ne mogu spavati i imam užasne noćne more, tako da ću rađe potrpjeti i biti bistre glave 24h nakon svega /ako je to uopće više moguće/![]()
punkcija manje boli, pogotovo kad imaš malo folikula i za čas prođe. malo stisneš zubiće i brojiš do 10 i to je to! ne brini! A anestezija nije ona kao na operaciji, ovdje te uspavaju (bar misliš da spavaš) i već kad se dižeš sa stola budeš budna. ako ima puno folikula, ja radije biram anesteziju nego da i tu patim, stvarno mi bude puna kapa i boli i svega. naravno, ako mogu birati.
Thinkpink ti ces imati par folikula uvrhglave i mozda jednu ili max dvoje jajne stanice, to bi trebalo biti OK. Doduse ja ni na tako malobrojnu punkciju nebih isla bez opce, zato ja nikad necu ni ici na prirodnjak, za njega mi nikad nebi dali opcu. Ogranicila sam samu sebe, a sto mogu kad sam bila izbombardirana horor pricama s punkcije i kad sam opcenito sva sje...kad su u pitanju ti organi dolje, pa je se i dan danas nakon odradjenog postupka bojim popeti na ono njesra da me dolje pregleda i uzme bris (ne, nemam traume iz djetinjstva)
Moja bliska prijateljica mi je jos prije dvije godine kad je isla na postupak i kad ja nisma imala pooojma sto je ivf i da ce mi trebati pricala kako je isla bez anestezije na "to nesto" i da je pozalila jer da bi se bol dala opisati kao kad bi ti cupali nokte na zivo
Uglavnom, ja cu radije krepat nego otic na punkciju bez anestezije i bolje im je da taj dan bude sve uredu i s anestezilogom i s opremom jer inace ode deset milja vrijedan postupak koji financira Hzzo k vragu. Sorkač.
LOTV, ma nije baš tako strašno. Boli, ali je bol kratkotrajna. Ja bi to opisala kao da te netko štipne sa dugim tankim prstićima (onako kako zto samo djeca znaju) samo što nije po koži nego po jajnicima. I zaista nije potrebna opća anestezija. Čak nisam čula da je još itko bio u općoj na punkciji. Boli jako ako imaš problem sa ulaskom u, jel'te, ono dolje, ali ako ti je sve na svom mjestu, nema panike.
thinkpink, važno je samo da budeš opuštena, onda je i docovima lakše raditi, a tebi je manje bolno. sretno!
Moj prag boli je vrlo nizak, a ovo podnosim vrlo dobro. Boli, ali i prođe.
Ma Snekica hvala ti sto me hrabris, ali kako to mislis da nisi cula da je netko bio u opcpj anesteziji na punkciji
Pa evo ja sam bila zimus, s jos dvije cure koje su ju isto zatrazile
I sad mi je obecana ponovo. Toje kratkotrajna opca anestezija, probudis se odmah ali si malo grogi jos pol ure pa te odrolaju do kreveta umjesto da hodas i to je to. Za razliku od Thinkpink ja nemam nikakvih problema s opcom, zapravo me zabavlja kako zacas samo utonem, a nadam se da cu imati i neki ludi trip ovog puta![]()
Sneki-slažem se s tobom, mislim sa je ipak bolje izdržat tih pet-deset minuta, nego anestezija, i to opća....ima gorih stvari od ovoga, pa to nam je test za porod....
thinkpink- kada ideš na punkciju da mislim na tebe? Ja kad sam išla prvi puta bila sam toolikoo ukakana jer sam i ja čula svakakve priče i psihički se pripremila na neku nepdnošljivu bol, nikad viđenu da sam se jaaaaakkoooo iznenadila...ipak mislim da psihička priprema radi čuda! Tako da kad sam išla drugi put nisam bila tako prestrašena zbog prvog dobrog iskustva i mogu ti reči da je bilo bolno puunnooo više nego prvi put. spremi se na neku ludu bol, pa ćeš vidjeti da to nije tako strašno,jer te zaboli trenutno kad on ubode folikul,neznam kako je u ri,ali tamo di sam ja bila mgla sam na ekranu pratit situaciju i vidjela sam točno kad ubode sa iglom,to je trenutna bol....samo budi hrabra!!!!
Nakon punkcije sam imala bolove kao kad imama mengu,ali to je trajalo par sati,i taj sam dan odmarala,drugi dan sam bila ok
Jučer sam upoznala dr. Vlastelića i potpuno se uvjerila u ono sto sve cure govore o njemu na forumu.To je krasan i jednostavan čovjek koji još uvijek može toliko toga dati, tako da mi je stvarno žao sto je otišao u mirovinu.Sad je trenutno na zamjeni u Opatiji kako nas je već LoTv informirala.
A što se tiče punkcije, Snekice, naravno da ju je moguće u Ri obaviti pod anestezijom. Na dan kada sam je ja imala (krajem svibnja), nas smo 4 imale opću. Lily, zar stvarno misliš sabotirati postupak ukoliko ne bude bilo anesteziologa? Toliko toga si tijelu već napravila s hormonima i sad da to ode u vjetar, ne znam baš.. No ipak ti si "svoga tela gospodar". S druge strane, da si iz svog dzepa uplatila tih cca 10 milja kuna ne znam bi li i onda situacija bila jednaka...
Iskreno, radije bi obavila jos 10 punkcija nego jedan hsg. I rodila jos 5 puta. Naglasak je na tome da sam radila hsg u Ogulinu i da su me s cijelom aparaturom vozili s jednog kraja bolnice na drugi i jos zaribali nalaz.
Butterfly, dr Vlastelic je imao obicaj okretati ekran da vidis sta se zbiva i meni je punkcija tako bila prilicno laksa jer nema neizvjesnosti, tocno vidis sve i znas kad ces osjetiti to stipkanje, vidis kako se folikul prazni i nekako ti odvuce paznju recimo. Ne znam za dr Vlasica ali ostali nemaju obicaj pokazati ti ekran, nazalost.
I ja sam za punkciju cula svasta od toga da su im utrobu cupali nadalje. Cula sam i od cura koje su puno puta bile da ih boli jedan jajnik, drugi ne, da im je nekad punkcija bezbolna a nekad da bas bude neugodna. U biti osim onoga sto ti je u glavi dosta znaci i koliko ti je folikula i gdje su smjesteni. Jednom kad sam bila jedna zenska mi je rekla da se nada da ce ostati trudna jer da nema sanse da opet ide na punkciju. Nedavno sam je opet vidjela u cekaonici.
Prvi puta kad sam imala punkciju i ja sam sama pitala za opcu ali mi je receno da nema smisla ako bude manje od 6 folikula ali znam hrpu cura koje super reagiraju i svaki puta prespavaju.
Možda sam se krivo izrazila, jer ovo s čime nas "uspavaju" nekese cure ni ne uspavaju, zato mi to nije ona prava opća kakva je na operacijama, i ne treba ti pregled anesteziologa. Prošla sam ih 4 i nijednom nisam išla anesteziologu. To je u biti neki jači koktelčić koji te baci u neko stanje "između nečeg i ničeg" i ne kužiš da li si spavala ili ne. Bar moje iskustvo, neznam ako netko ima drugačije, onda se ispričavam. Naravno da je obavezno od svake pacijentice da bude iskrena o možebitnim alergijama. Ali sam pregled anesteziologa mislim da za to nije nužan.
Ima puno cura koje jednom osjete sve, drugi put s istim koktelom spava. Nema pravila.
Posljednje uređivanje od Snekica : 09.07.2011. at 08:44
Ne znam ja sam 2 puta bila baš pod anestezijom i spavala sam ko top ali vrlo kratko mislim da 20 min. i isto nisam ništa vadila od nalaza krvi i to samo su me pitali tamo na licu mjesta jel imam kakve alergije, bolesti srca...još mi je najgore bilo kad mi je stavljala zadnji put onu iglu u žilu i svu me izbola jer je igla ogromna a moje žile tanke tako da mislim da bi bolje bilo da je nisam ni tražila. Još me poslje cijeli tjedan ruka boljela i bila otečena.
Zato thinkpink za taj jedan folikul nećeš ni osjetiti bol, ne stigneš se ni snaći a već je sve gotovo vidjet ćeš.
ja sam imala 3 punkcije u Ri,nisam nijednom dobila anasteziju.kad je bio Vlastelić nekao sam podnjela,baš te pripremi kad će zabolit i pokaže.zadnji ivf su mi rekli da imam 9 folikula,tražila sam anasteziju pa u rekli da mi ne treba,da to davaju ženama koje imaju više od 10 folikula-na kraju kad je bila gotova punkcija sam ih imala 12!!!takvu bol do tad nisam nikad osjetila,bila mi je dr.Smiljan na punkciji i ja sam onda rekla nikad više al... stvarno se nadam da više neću radit punkciju s toliko folikula bez anastazije
Nina, da sam iz svog dzepa platila onda bi anestezija bila dogovorena odmah na prvim konzultacijama, to je uvjet sine qua non. Jedino mjesto gdje bih izvan HR ostavila nase novce je Prag, a tamo se da dogovoriti za svasta a kamoli ne za jednu opcu ako platis naravno.
Odlucna sam da na punkciju ne idem bez anestezije i time se vise uopce ne zamaram. Ako anesteziologa nema u tom trenu, ja cu pricekati, ionako se ceka zbog guzvi, iskreno, nadam se da postupak nece propasti, ne vidim zasto bi, pa nije u bolnici samo jedan anesteziolog. A sto se tice potrosnje drzavnih novaca nimalo me ne pece savjest, mom muzu i meni se vec godinama otkida iz place lijepa svota za zdravstvo (mislim otkida se i svima vama drugima koji ste zaposleni) pa zasto onda da ne dobijem dio toga natrag kad mi nazalost treba?
Ja sam obje svoje punkcije u Ri obavila u općoj anesteziji. Bila mi je potrebna krvna slika - elektroliti i sedimentacija. Razgovor sa anesteziologom sam obavila prije ulaska u salu za punkciju. Oba puta su mi onaj "leptirić" u ruku stavljali tek kad sam spavala, dobro me to uspavalo, prvi put se MM zabrinuo kad je došao meni odmah nakon buđenja - rekao je da sam bila zelenkastoga tenaa drugi put sam bolje reagirala. Sve skupa traje 20 minuta, od kad te uspavaju do trena kad te probude (drugi put sam baš pratila kad su me uspavali i čim su me probudili sam pogledala na sat). Inače u 2. pokušaju sam imala cca 8-10 folikula i nije dr. V predložio anesteziju, nego sam ga ja zamolila. Rekao je da je njemu još lakše radit punkciju ako sam pod anestezijom.
Lilly -mislim da nemaš razloga za brigu jer kad imaju najavljenu punkciju, anesteziolog dođe na odjel humane jer mu to predviđa raspored. Ne može se desit da nema ni jednog anesteziologa na dan kad je u rasporedu punkcija s anestezijom.
Snekica, to jest prava anestezija, ono sto nije prava anestezija je sedacija, mouda mislis na to? Oboje se dobiva u venu. Smatram odgovornim i potrebnim da ljudi posjete anesteziologa prije toga. Mene je tako uputila moja dr. nakon prve folikulometrije. Imala sam mjesec dana staru krvnu sliku koju je anestezilog uvazi ali je bez obzira na kratkotrajnost te anestezije zatrazio da odem jos i na EKG. Sve je bilo uredno i nadam se da me nece ponovo slati na to buduci je proslo tek par mjeseci od tih nalaza. Ipak krvnu sliku cu ponviti. Naravno da treba obaviti razgovor a anestezilogom, ja bih ih svih smatrala neodgovornima da me nisu tako uputili. Tamo te izmedju ostalog pitaju i za masu kako bi odredili kolicinu, jer nije isto da li se uspavljuje neka sitna zenica od 5o kg. ili neka koja ima 8o. Isto niej isto da li ces imati uredan nalaz krvi, bez povisenih masnoca, izbalansirane elektrolite itd. ili ce ti sve bit zbrskano, takodjer te moarju pitati kako inace reagiras na anestetike, upozoriti da ne konzumiras nista noc i jutro prije postupka, pitati za alergije i neka druga patoloska stanja. Mislim, kako vi to mislite ic na opcu anesteziju bez prethodnih konzultacija? U dobroj vjeri da ste super zdrave i da su doktori vidoviti? Mislim onoo....
Aj tu te potpisujem debelo! Mi koji smo počeli raditi sa cca 20 godina, nikad bili bolesni osim koje prehlade ili bronhitisa, odvajamo 17,4% od naše bruto plaće mjesečno (što je ogroman iznos na mjesečnoj, a kamoli na godišnjoj razini) nemamo nikakvog razloga brinuti o potrošnji sredstava iz fonda za zdravstveno osiguranje. Taj fond punimo mi, a kronični bolesnici i starije osobe koriste većinu sredstava (znam da je to normalno i da se svaki zdravstveni fond bazira na načelu međugeneracijske solidarnosti), pa stoga u onim rijetkim trenucima kada nama treba neka zdravstvena usluga nema ni potrebe ni logike da se na nama štedi.
Eto Sumsko, imamo nekako slican paternOd dijagnoze preko protokola pa do postupka provedbe...jos samo da se i meni dogodi takva ogroman sreca kao tebi...I'd kill for twins
![]()
Lilly nek ti bude kao meni! Od srca ti želim i vibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A jooj ja jos cekam vjesticu...danas vec 16-i decapeptyl a jos nistaBila sma danas opet na humanoj i bas sam se razalostila kad sam vidjela toliko istih parova s kojima sam cekala i zadnji put. Kao da nikome od nase ture ne uspjeva
Ali svakako od srca zahvaljujem na dobrim vibracijama![]()
Očito svaka klinika ima svoje. I nas su pitali da li smo alergični na šta, morali smo dolaziti natašte, pitali su točnu kilažu i da li smo ranije bili pod anestezijom i kako smo reagirali na nju. Naravno da je i količina "droge" različita od osobe do osobe, i zbog broja folikula i stanja organizma. Bila je jednom cura koja je maaalo lagala o kilaži, dobila je slabiju dozu i osjetila svaki ubod. Na kraju je rekla da je mislila da nije toliko bitno. Neznam kako druge, ali ja 2 puta godišnje vadim krv (klasičan nalaz), hormone sve vadimo bar jednom godišnje. A kod anesteziologa kad sam bila zadnji put (zbog operacije polipa) izmjerila mi je tlak, poslušala srce i bacila oko na nalaz krvi, ovo bacila mislim doslovce. Toliko o ozbiljnom pregledu.
Drage moje cure, iako se ne javljam često, redovno vas pratim i proživljavam sa vama sve uspjehe i nažalost neuspjehe.
Evo budući da se moja kolegica sama ne želi pohvaliti ja to činim za nju. Jučer je imala svoj prvi transfer treći dan nakon punkcije. Vračene su dvija embrija u stadiju 8A1-(ne znam da li je to ok ili ne).Rečeno joj je da vadi betu 21dan nakon punkcije, da se malo pripazi, ali da nemora baš skroz mirovati- Ja joj nisam baš mogla nešto pametovati jer nisam ni došla do te faze. Ja svoju nadu polažem u rujan iako krećm u prirodni ciklus. Ako koja od vas zna da li je taj stadij dobar i šta može očekivati molim vas da mi prenesete da joj znam reći. Puno pozdrava
LILY, nažalost, zna se dogoditi da anesteziologa ne bude, bilo je takvih slučajeva..upravo iz tog razloga sam se i zapitala je li cijeli postupak vrijedan sabotaže, pogotovo ako je mali broj folikula u pitanju. Ja se naravno nadam da se takva situacija konkretno tebi neće dogoditi i da će anesteziolog doći te da će biti sve ok.Ono što sam se zapitala jest bi li odustala od punkcije da si cijeli postupak financirala isključivo svojim novcem? Dakle, ja ne govorim o nekom šbb kbb postupku, nego o ovom kojeg sada prolazis s izmijenjenom varijablom (postupak financiran vlastitim fondom) te me samo zanimalo bi li to promijenilo situaciju? No svoje si rekla, tako da nema potrebe za odgovorom.
Moj je stav da je uzaludno mučiti tijelo hormonima, a onda odustati od svega ukoliko ne bude anesteziologa.
Uostalom i sama sam išla na opću i s malim brojem jajnih stanica, no kod mene je jos jedan zahvat uz punkciju bio u pitanju, ali da nije bilo liječnika anest. vjerujem da bih i to pregrmjela. Jednostavno bih morala jer to dugujem samoj sebi.
Jesi na svojoj koži to doživjela ili osobno vidjela takav slučaj u čekaonici? KBC Ri je iz mog iskustva ozbiljan centar koji si takve gafove ne može dopustiti. Komunicirala sam sa puno pacijentica i nikad ni jedna nije imala takvo iskustvo. Ajmo pisat provjerene stvari jer da sam takvu informaciju pročitala prije neke svoje punkcije bila bih u panici - a možda uzalud.
Oprosti ali ja ništa nisam radila na svoju ruku ono što su dr. od mene zahtjevali bi i napravila tako da ja se uzdam u njihov sud da valjda oni znaju što rade a sigurna sam da se ne bi zezali sa takvim stvarima i riskirali si tužbu - bila sam i u Mariboru i u Viliju i da su rekli da radim te pretrage ja bih ih obavila jer mi to ne predstavlja problem (a i dosta sam oprezna) ali nisu! Jedini put kad sam to sve radila je bilo na pravoj operaciji kad sam bila uspavana 4 sata ali to je sasvim drugi par rukava.
gdje u opatiji radi sad dr vlastelic?nije vise u katunaru u crikvenici?
Drago mi je procitat da su se stvari toliko promjenile na bolje u RI da se more zahtjevat na odredenim uslugama kao opca anestezija.
Kad sam ja obilazila Ri 96-97 su bili toliko neljubazni pogotovu sestre dr.Vlastelic je bio ok,kad sam bila na propuhavanju jajovoda ni jednu tabletu nam nisu ni prije ni posle.bili smo u sobi zajedno sa zenama koje su dolazile na abortus.
Kad sam bila na laparoskopiji zvala sam sestru da mi donese padelu za pisat ona je rekla neka sama idem da mi nis nece bit ja velim da mi je slabo od krvi koja krene u cijev od ifuzije kad se dignem ona veli da ce mi izvadit iglu pa ponovo stavit kad se vratim i tako je i bilo samo kad mi je vracala infuziju bila je jadna i vrlo gruba.
Posle svih pretraga trebao mi je IVF jer jajovodi su bili kompletno zatvoreni i nakon operacije jajovoda.
Naravno rekli su mi da kupim sama sve sta mi bilo potrebno za stimulaziju i sprice naravno.
Tada smo i ja i moj muz radili i placali zdravstveno i sve ostalo.
Tad mi je stvarno puko film za sta mi placamo sve te doprinose kad nikad nista nismo niti cemo dobit od te drzave
Tako nasa zelja za bebicom nas je odvela u dalek svijet.
Sretna sam da je vama novim generacijama sada puno lakse i da vam drzava placa postupke da nemorate gubit godine da bi ustedjeli novce da dodete do svoje bebice.
U moj zivot su nakon novcanih dosli drugi problemi.
Ali nakon 21god nadanja i vjere mene mog MM pogledajte moj potpis, valda je tako moralo biti![]()
Pretorija drago mi je da si trudnica ali o tom koliko smo zaista "sretne" sa ovim zakonom koji je na snazi dalo bi se debatirati vidi malo niže temu o 2. godišnjici zakona koji je trenutno na snazi. Ukratko imaš kao neke benificije a ko da nemaš!
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 09.07.2011. at 15:48
jedna od stvari koje me je raspi....a na tečaju za trudnice u sklopu KBC-a bilo je hvaljenje - mi smo jedina bolnica koja ima 24h anesteziologa, tj imaju ih troje zaposlenih tako da se u svakom trenutku može dobiti epiduralna - OK shavćam da se na porod nemože utjecati i da anesteziolog mora biti prisutan uz rodilju (ali ne neprestano) ali isto tako da se punkcija može odgoditi 30min ili 1h dok se anesteziolog ne oslobodi - stoga mi nije jasno zašto su dr. s humane tako "nehumani" ?!
ako je već neka cura obavila sve pretrage za anesteziju - pa za boga miloga sačekajte malo!!!
na jednoj od mojih punkcija bila je i cura čiji je M radio u bolnici na sušaku i koja je imala sve nalaze za anesteziju, naravno da se desilo da je anesteziolog bio nedostupan tako da je njen M doslovno popi.... i pozvao anesteziologa sa sušaka!!!!!
uf, ovakve stvari me stvarno razljute....
Ovo o anesteziologu dostupnom u svakom trenutku...je pa ja bas ne bi to 100% popusila. Za rodiliste kazu da je uvijek bar jedan dostupan. Recimo i moja frendica je prije par godina prosla isti tecaj i isto su joj rekli. Na kraju su joj rekli da ide na inducirani porod...zena je bila 12 sati na dripu i trazila je anesteziologa za epiduralnu...Od epiduralne je dobila sipak a anesteziologa susrela kad su je odveli na carski. Uvijek ima jedan to je sigurno al uvijek postoji netko tko je preci, znaci pacijentica koja ide u OP salu je uvijek ispred nekoga za epiduralnu i slicno. Naravno da sve ovisi i o tome kakva je situacija, koliko je anesteziologa tamo, koliko pacijenata a mislim i koje si srece. Istina, ne sjecam se da sam cula da su nekom obecali punkciju pod anestezijom pa da je nije dobio.
Sumsko, ja sam cula da se to, da anesteziologa ili svih dijelova opreme ne bude, takodjer cula, ali ne iz prve ruke i nisam sigurna za koju kliniku u HR je to bilo. Tako da pouzdanih info nemam a jos uvijek strahujem i hoce li me broj folikula uopce lansirati u skupinu za anesteziju.
Ali dobra vijest je da mi je bar mjesecnica stigla....da je barem ovo zadnja za nekih godinu i pol....
Od ponedjeljka dodajem menopur i pocinjem s uzgojem![]()
Pretorija cestitam!! Nakon one horor price.....svasta.... I kad je sve u banani barem sestre bi mogle biti OK da covjeku olaksaju, malo ljudskosti i empatije moze u velikoj mjeri kompenzirati ocajno stanje u bolnici..... Ja sam zaista za sada i vise nego zadovoljna tretmanom na humanoj, a svako toliko ako mi netko od poznatih dospije u bolnicu, uvijek pitam kakve su bile sestre i jos nikad mi nitko nije ispricao neku ruznu pricu o sestrama u rijeskoj bolnici, o doktorima bi se vec dalo......
Mali Mimi, oprosti ako sam se malo pretjerano snebivala oko te procedure s anesteziologom, vjerujem da si sve odradila po ps-u, i ti i klinika![]()
Mali Mimi da su meni tada ponudili transfer 1 embrija niko ne bi bio sretniji od mene MM
Vecina mojih prijateljica je imala malu djecu tada ili su bile trudne i samo se o tome pricalo svi su me zapitkivali kao sta cekate?
Posle mog vjencanja mala od susede mi gleda u trbuh i pita me dal imam bebu u trbuhu ja velim da ne.
A ona ce meni pa kako si se onda mogla ozenit kad nemas bebu svi imaju bebu kad se zene.
2-3 god posle toga usla sam u ranu menopauzu moje nade da cu imat djecu su pale u vodu i vec smo skoro bili prihvatili da nikad necemo bit roditelji.
Onda smo nasli po netu da postoje klinike koje rade ivf sa doniranom jajnom stanicom opet se rodila nada u nama.Opet smo sve sami morali finansirat jer nase osiguranje ne pokriva ivf,
I pokusavali smo vise puta dok nam se sreca nije osmjenula
Znalo se to događati već na kbc-u ... ja sam bila prisutna kada je cura ostala bez anestezije, imala je kojih desetak folikula i cijelo vrijeme u čekaonici paničarila radi anestezije, ali prava ju je panika uhvatila tek kada su joj rekli da anesteziolog ne može stići i da riskira da joj folikuli popucaju dok ovaj ne stigne.
Sve to isto i većina nas ovdje prolazi (mislim na upite okoline) , i ja sam bila vani na postupku i sve si financirala iz svog đepa kao i mnoge cure sa ovog foruma jer nažalost ima puno otkazanih postupaka jer novi zakon dozvoljava oplodnju samo 3 j.s. i zabranjuje zamrzavanje embrija što je za većinu premalo da dođu do bebe!
To može uspjeti onima sa lakšim dijagnozama i mlađim curama koje imaju puno dobrih j.s. ali za većinu nas je to nemoguća misija.
Samo malo....ja sam isto mislila da folikuli uvije popucaju, bilo u stimulaciji bilo prirodno (kad im je vrijeme naravno) i onda me jedna cura tu na rodi (moram naci koji je topic) tu demantirala da kako ja to mislim da mi jajna stanica moze pobjec ako sam u stimulaciji, da kao jedino moze presazritiBilo me sram jer kao to nisam znala...
Sto sad, folikul psrne ili ne prsne?![]()
Evo, ovdje me korisnica "andream" "naucila" da folikuli pod stimulacijom ne mogu puknuti.
http://forum.roda.hr/threads/65947-P...t=#post1906078
(treci post na dalje)
Posljednje uređivanje od LilyOfTheValley : 10.07.2011. at 15:34
Itekako mogu... Samo je manja vjerojatnost da se to desi, jer su ipak "kontrolirani" uvijeti.
Pa da, tako sam i ja mislila ali eto kako se na forumu neke dezinformacije prihvate samo tako jer vidis da netko ima puno vise postova ili postupaka iza sebe i jer autoritativno zvuci....
e pa sad neznam u čemu je razlika - za nas, da folikul prsne ili da jajna stanica prezrije???? u svakom slučaju je propala za postupak!
da, u svakom slucaju propadne, slazem se ali ja sad ne pitam vezano za ansteziju i odgodu postupka, ja sam sa sobom odavno raskrstila to pitanje i ostajem pri svome, mene sad bas zanima to s pucanjem bez obzira, cisto zato jer volim znati i nikad ne znam za sto ce mi ta informacija u buducnosti sluziti.
Dobivas 36h pred punkciju stopericu, koja je recimo svojevrsna garancija da ce u to vrijeme tvoje js sazrijeti i da ti folikul nece pobjeci. Tako te nekako i narucuju za punkciju, u okviru tih 36h, znaci nije slucajno da stoperica ide oko 22 navecer a punkcija oko 10 ujutro. E sad, da li ce ti folikuli biti tamo i u podne, to ne bi znala, vjerojatno hoce ali mislim da bez obzira sto si primila stopericu i sto je stimulirani ivf moraju nekamo otici pa pretpostavljam da na kraju prsnu.
Meni zadnji put nisu ispunktirali jedan folikul jer je bio na nezgodnom mjestu, pitaj recimo vitu jer mi se cini da njoj ponekad punktiraju samo jedan jajnik - sto njoj kazu sta ce bit s tim ostalim folikulima. Isto tako znam da je Tii pobjegla js u prirodnom postupku a mislim da je primila stopericu.
Za kraj potpisujem Vojvođanku, sta god bilo propala js za postupak.
Meni se desilo kod zakašnjelih punkcija da su mi j.s bile prezrele ili bi se pretvorile u žuto tijelo tek 1,2 bi bile ok za oplodnju, e sad punktirali su sve dakle ujutro na folik. i na punkciji su svi folikuli bili na broju iako je unutra bilo žuto tijelo, ne kužim baš ni ja kako ali tako mi je rekla biologica. Tako da prema svom iskustvu ipak mislim da u stimuliranom folikuli ne pucaju
Jedna ispravka nisam bila ujutro na folikulometriji jer kad si na pravom stimuliranom ni ne ideš na folik. valjda s nekim razlogom dr. računaju da su folikuli tu
Lily, ako je ovo išlo mene, a ide jer me spominješ, onda je u najmanju ruku neumjesno napisano. Najmanje zvučim "autoritativno", ali evo kad me već povlačiš za jezik, onda ću ti napisati ono što je meni rekao dr T s moje posljednje klinike: od kada čovjek radi, nikada nije imao prsnuće folikula u stimulaciji. I ja sam prenijela ono što mi je on rekao kao stručnjak u tom području.Ako je lagao mene, i ja lažem vas. Toliko.