Stranica 37 od 149 PrviPrvi ... 2735363738394787137 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 7420

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Odnosno, da budem do kraja točna, rekao je da je imao jedino "prsnuće folikula" u stimulaciji kod jedne žene kad su puknuli na veličini 14. Ali to je toliko neuobičajeno po njemu da kao da i nije spomenuo.
    I dalje se ne sjećam da su na forumu ikome puknuli folikuli pod stimulacijom, bili su samo prezreli.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Andream ja bih ti se ispricala na svom komentaru, odnosno sto sam te bez imalo prava dala za primjer sirenja dezinformacija. I zapravo bih ti se zahvalila na informaciji koju si proslijedila od svog doktora. Kasnije sam kako rekoh razmisljala i mislim da folikuli u stimulaciji dosta nebi trebali puknuti. Moja isprika jos jednom

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Gdje da drzim Menopur po ovim vrucinama? Mogu li ga staviti u fridz skupa s decapeptylom ili da ga nosim u konobu? Najhladnije mjesto koje sam u kuci izmjerila ima temp. 27 stupnjeva, a klime nemamo. Btw. na pakiranju pise cuvati na ispod 25

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam obadvoje držala u frižideru tako su mi i rekli na humanoj!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mayica čestitamo na malom princu LEONARDU
    koji je jučer ugledao svjetlo dana i svoje roditelje
    draga i ovdje čestitke i brzi oporavak

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mayice, čestitam na malom Leonardu!!!

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mayice,čestitam !!!
    Posljednje uređivanje od kiki30 : 11.07.2011. at 17:08

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Što se folikula tiče, ne želim ulaziti u raspravu, znam da u prirodnjaku "ode" tj. folikul pukne i js ode, a u stimulaciji bude js prezrela, i to vide nakon što je očiste. A da li može puknuti folikul ako se unutar onih 36 sati nakon štoperice punkcija ne obavi, vjerojatno može, ali se skoro pa nikad ne dešava. Možda će neka suborka znati.

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mayice čestitam!!!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pretorija prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je procitat da su se stvari toliko promjenile na bolje u RI da se more zahtjevat na odredenim uslugama kao opca anestezija.
    Kad sam ja obilazila Ri 96-97 su bili toliko neljubazni pogotovu sestre dr.Vlastelic je bio ok,kad sam bila na propuhavanju jajovoda ni jednu tabletu nam nisu ni prije ni posle.bili smo u sobi zajedno sa zenama koje su dolazile na abortus....
    pretorija koje si ti godište, ako smijem pitati? Ja sam '74, vjenčali smo se '97 i par godina poslije sam u riječkoj bolnici prolazila sve što ti opisuješ - uključujući 5 punkcija bez anestezije.
    I meni je drago čitati kako je sada u Rijeci puno bolje
    (Još samo da nema Zakona koji spriječava optimalno liječenje.)

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure red je da se javim nakon što sam preživjela punkciju jedog folikula, koji je nažalost bio prazan/išli smo na prirodan ciklus pa kako bude/. što reći, nije ni najmanje ugodan postupak,ali to sam znala i bez da legnem na onaj stol. čini mi se da me najviše zasmetalo ispiranje rodnice prije punkcije, baš mi je to bilo dosta neugodno, meni se uvijek od takvih stvari zavrti u glavi i stalno se moram koncentrirati da ne padnem u nesvijest. punkcija je meni sličila kao da mi netko vari po utrobi, peklo me i baš mi je bilo neugodno u cijelom tijelu /ma krasno sam to opisala zar ne???/. uglavnom, sve bi to bilo divno i krasno da smo našli jajnu stanicu, baš sam bila razočarana, nekako sam cijelo vrijeme mislila da će folikul puknuti prije punkcije, toga sam se najviše bojala, a ovako .
    pitala sam doktora da li to znači da uopće nisam imala ovulaciju, na što on nije dao nikakav konkretan odgovor. zbunjuje me to što mi je dva dana prije punkcije počela lijepo tamniti lh trakica, pa sam mislila da je to-to, da slijedi ovulacija.....sad sam u velikoj dilemi što se tiče pozdanosti lh trakica, očito je kod mene bilo više ovakvih ciklusa, a trakice su mi uvijek redovno tamnile oko 13-tog dana i cca 15-ti dan bi bila ovulacija po meni.
    ono što me najviše brine nakon svega, osjećala sam se dobro, došla doma popila kavu i uz doktorov blagoslov /rekao je da nema nikakvih prepreka da se kupam i idem na more/, naravno otišla na kupanje. cijeli dan sam se super osjećala, ali navečer su me ulovili nesnosi bolovi točno na mjestu punkcije i onda ta bol ide kroz preponu u nogu, pa imam grčeve u nozi. popila sam navečer voltaren rapid i popustio je taj veliki grč/nisam mogla uopće na nogu stati/, bolovi pak još ne popuštaju, nisu jaki ali su tu.dajte me utješite da nije ništa strašno, očito sam se valjda preforsirala sa kupanje i hodanjem, tj normalno sam odradila taj dan u malo manjoj brzini nego inače ...
    ne smijem niti zamišljati kako to izgleda nakon punkcije 10 ili više folikula, pa bit ću nepokretna

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mayice česitam i sve najljepše malenoj bebici, puno zdravlja, sreće i ljubavi!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mayice čestitam na Leonardu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

I od mene srdacne cestitke Mayici i njenom suprugu, a njihovom Leonardu zelim zivot blagoslovljen zdravljem i srecom!

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pucanje folikula ili "bježanje" jajne stanice moguće je i u stimuliranom postupku. Nažalost, informacija dobivena vlastitim iskustvom.
    Srećom, kao što je Snekica rekla, događa se vrlo rijetko, i po mom mišljenju razlog je najčešće (ali vjerovatno ne i jedini razlog) prekasna aspiracija.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Draga Thinkpink, bas mi je bilo zao procitati da nije bilo jajne stanice Meni je kod postupka uvijek bila nocna mora da bih mogla ostati bez transfera, cak mi se cini da i ovu negativnu betu lakse podnosim nego sto bih podnijela taj scenarij i vec sad trtarim da bi moglo doci do toga. Mislim da nemas razloga opterecivati se s boli nakon punkcije, ako nema krvarenja i ako nemas temperaturu te ako se ne radi o nekoj neizdrzivoj boli onda sve sto opisujes spada u normalno za nakon punkcije.
    Oprosti ali ne mogu si pomoc a da ti ne kazem: vidis sad zasto bih ja odustala od punkcije bez anestezije?
    Ja sam nakon prve punkcije zabrijala da mogu i na trening jer su mnoge cure tu prezentirale kako je punkcija p... dim, ali sam jako brzo naucila lekciju. Popij tabletu za bol i dobro odmori, sutra ces bit dobro Vruce je pa je sve teze, ja se danas jedva vucem naokolo i sve me boli a nisam bila na punkciji
    Sto se tice LH trakica, one samo prepoznaju razine LH hormona koje kad su povisene poticu folikul da prsne i potisne jajnu stanicu van, nisam bas sigurna da poviseni LH znaci dokaz ovulacije...ja uvijek uz trakice pratim jos i sluz i mjerim bazalnu temepraturu koje je mozda vazniji inidkator da je ovulacija bila....

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

lotv hvala ti na riječima utjehe. očito sam ipak trebala strogo mirovati i taj jedan dan provesti u miru, ali i dr je sam rekao da nema potrebe mirovati da se mogu kupati i sve što me veseli pa sam tako i provela dan. inače sam uvijek bila hiper osjetiljiva biljka tako da je ovo valjda sve i dobro prošlo s obzirom na to da dobro poznam samu sebe.
    i dalje ne bi uzimala anesteziju osim da dobijem neki enormni broj folikula, stvarno grozno podnosim lijekove, evo mene jedan voltaren baci u takvu depru da to nije normalno. iskreno, ja se puno više bojim stimulacije u dugom protokolu koja me čeka u 09-tom mjesecu, nego punkcije. s obzirom na to kako reagiram na lijekove , to će biti pravi show.
    ja vam se svima divim koje prolazite cijelu ovu priču. kad uđem u onu čekaonicu kao da sam došla u neki drugi svijet gdje sjede samo hrabre žene, tamo se osjećam tako malenom....jasno mi je da još nisam ništa prošla u odnosu na vas, ali mi je nekako sve bistrije da ta neispunjena želja tjera dalje, valjda se javi u čovjeku neki inat koji očito ne može potisnuti samo tako....
    idemo dalje

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ma joj tocno to sto opisujes tako sam se i ja osjecala u cekaoni prvi put...sad je vec malo lakse iako jos uvijek ne shvacam otkuda nekim zenama tako ogromna snaga i hrabrost nakon puno ruznih situacija koje su putem nazalost prosle...neke ovdje doista jesu prave Heroine! Respect!
    A ti si sad imala barem nekakav intro i za 9 mjesec ces bit potpuno spremna (kao sto je mene jedna forumasica utjesila: shvati ovo kao generalnu probu) . Evo, da ti odmah kazem, ako te brine pikanje - zaista nije strasno! Nadam se da neces burno reagirati na hormone, mozda na tebe samo ti analgetici tako lose djeluju...neznam.... Sad uzivaj u ljetu i akumuliraj pozitivnu energiju za magic septembar

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj LilyOfTheValley prvotno napisa Vidi poruku
    Ma joj tocno to sto opisujes tako sam se i ja osjecala u cekaoni prvi put...sad je vec malo lakse iako jos uvijek ne shvacam otkuda nekim zenama tako ogromna snaga i hrabrost nakon puno ruznih situacija koje su putem nazalost prosle...neke ovdje doista jesu prave Heroine! Respect!
    A ti si sad imala barem nekakav intro i za 9 mjesec ces bit potpuno spremna (kao sto je mene jedna forumasica utjesila: shvati ovo kao generalnu probu) . Evo, da ti odmah kazem, ako te brine pikanje - zaista nije strasno! Nadam se da neces burno reagirati na hormone, mozda na tebe samo ti analgetici tako lose djeluju...neznam.... Sad uzivaj u ljetu i akumuliraj pozitivnu energiju za magic septembar
    svaka žena u onoj čekaonici ima veliku ranu na srcu, priznale mi to ili ne, mislim da nas naši muškarci nikada ne mogu u potpunosti shvatiti, ali kad sretnem pogled druge žene tamo sve mi postane kristalno jasno. moram priznati da nakon svega ovoga što sam prošla u zadnje dvije godine od spontanog, kiretaže i velike borbe da beba nekako dođe svi razgovori i teme zdravih ljudi koji se žale na sve i svašta meni ponekad izgledaju najblaže rečeno glupo.
    uzimala sam još prije 15 godina dva mjeseca kontracepcijske pilule i to je bilo prestrašno iskustvo za mene, bile su mi prepisane radi jako bolnih menstruacija, ali nakon tog iskustva odlučila sam se za bolne menstruacije.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

imam sad masu pitanja koja sam trebala postaviti doktoru, ali sam bilo tako zbunjena radi informacije koju sam dobila nakon punkcije da mi je mozak potpuno stao. naime, nisam ga očito dobro skužila, a na nalazu ne piše kada se moram javiti u bolnicu, ali piše da idem u dugi protokol od 21 dana prethodnog ciklusa, a ne spominje kontracepciju. zar ne bi trebala dobiti neku kontracepciju prije nego krenem sa terapijom u tom ciklusu?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne kuzim...zasto kontracepciju? Mislis da ti se smire hormoni ili sto?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    imam sad masu pitanja koja sam trebala postaviti doktoru, ali sam bilo tako zbunjena radi informacije koju sam dobila nakon punkcije da mi je mozak potpuno stao. naime, nisam ga očito dobro skužila, a na nalazu ne piše kada se moram javiti u bolnicu, ali piše da idem u dugi protokol od 21 dana prethodnog ciklusa, a ne spominje kontracepciju. zar ne bi trebala dobiti neku kontracepciju prije nego krenem sa terapijom u tom ciklusu?
    ne moraš nužno dobiti kontracepciju ona služi više za uštimavanje ciklusa u velikim centrima tako da se njima bude lakše organizirati npr. u Mariboru se skoro uvijek to dobije kod nas rijeđe, u mom slučaju znaš zašto je dobivam.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne kuzim...zasto kontracepciju? Mislis da ti se smire hormoni ili sto?
    pa što ako sam slučajno nekim čudom trudna? kako ja ili oni mogu biti 100% sigurni da 20-ti dan ciklusa kada krećem sa terapijom možda nije već došlo do prirodne trudnoće? znam da bi bilo pravo čudo , ali jednom sam već imala prirodnu trudnoću i teoretski je sve moguće.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    ne moraš nužno dobiti kontracepciju ona služi više za uštimavanje ciklusa u velikim centrima tako da se njima bude lakše organizirati npr. u Mariboru se skoro uvijek to dobije kod nas rijeđe, u mom slučaju znaš zašto je dobivam.
    možda ne bi ni meni škodila u našoj "zajedničkoj" dijagnozi!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj thinkpink prvotno napisa Vidi poruku
    pa što ako sam slučajno nekim čudom trudna? kako ja ili oni mogu biti 100% sigurni da 20-ti dan ciklusa kada krećem sa terapijom možda nije već došlo do prirodne trudnoće? znam da bi bilo pravo čudo , ali jednom sam već imala prirodnu trudnoću i teoretski je sve moguće.
    Naravno da je moguci i od te zelje i misli ne odustajte i dalje
    Ni meni to bas nije jasno ali odgovor koji sam dobila kad sam ih pitala je otprilike takav da nema veze ako i ostanem trudna a da pocnem s decapeptylom jer kao imali su vec vise takvih slucajeva i sve bude OK (iako na uputama od decapeptyla lijepo pise da se ne smije injektirati trudnicama i da moze izazvati spontani pobacaj....pa si ti sad misli)
    No, pretpostavljam da s eoni s time nebi igrali pa pokusaj ne mucit ni ti sebe previse tim pitanjem. Ocito je da trudnoca moze opstati i na decapeptylu (pretpostavljam da te u ako se trudnoca otkrije bas tada naglo bacaju na progesteron kako bi se ispravila eventualna steta)
    Ja ipak prije nego pocnem s decapeptylom napravim test na trudnocu, samo sto je meni ovulacija ovaj put recimo bila tek 20 dc pa mi dzabe test na 21 dan, ali radila sam ja testove i iducih deset dana, freak sta da kazem :D
    Kad ti uopce kreces, od 21 dana kojeg ciklusa....? Sad kad dobijes menstruaciju brojih 21 dan ili nakon one sljedece? Da ti se to ne oduzi sve skupa i na oktobar....

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Naravno da je moguci i od te zelje i misli ne odustajte i dalje
    Ni meni to bas nije jasno ali odgovor koji sam dobila kad sam ih pitala je otprilike takav da nema veze ako i ostanem trudna a da pocnem s decapeptylom jer kao imali su vec vise takvih slucajeva i sve bude OK (iako na uputama od decapeptyla lijepo pise da se ne smije injektirati trudnicama i da moze izazvati spontani pobacaj....pa si ti sad misli)
    No, pretpostavljam da s eoni s time nebi igrali pa pokusaj ne mucit ni ti sebe previse tim pitanjem. Ocito je da trudnoca moze opstati i na decapeptylu (pretpostavljam da te u ako se trudnoca otkrije bas tada naglo bacaju na progesteron kako bi se ispravila eventualna steta)
    Ja ipak prije nego pocnem s decapeptylom napravim test na trudnocu, samo sto je meni ovulacija ovaj put recimo bila tek 20 dc pa mi dzabe test na 21 dan, ali radila sam ja testove i iducih deset dana, freak sta da kazem :D
    Kad ti uopce kreces, od 21 dana kojeg ciklusa....? Sad kad dobijes menstruaciju brojih 21 dan ili nakon one sljedece? Da ti se to ne oduzi sve skupa i na oktobar....
    već sam mislila da ćete mi se smijati kakvo pitanje postavljam, ali nova sam u svemu pa mi neke stvari još ni najmanje nisu jasne. laički gledano meni se čini da ne bi trebalo riskirati i možda biti trudna a primati tako opaku terapiju, ne mislim samo na svoj slučaj nego i na sve druge cure u istoj situaciji. no dobro, mi ćemo se paziti taj mjesec, jer kakve sam sreće još bi mi se i to moglo desiti pa da se i radi toga lupam po glavi. 21 dan ciklusa mi je planiran negdje početkom 09-tog mjeseca, tako da malo ćemo ući u 10-ti mjesec sa postupkom kako sada stvari stoje. doktor je u 08 mjesecu na g.o. tako da taman kad se vrati krećemo.

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mayica01 cestitke i ovdje na malom Leonardu(Nardiu),vec sam cula da cete ga tako zvati
    jedva cekam da ga vidim uzivo

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj suzzie2 prvotno napisa Vidi poruku
    Pucanje folikula ili "bježanje" jajne stanice moguće je i u stimuliranom postupku. Nažalost, informacija dobivena vlastitim iskustvom.
    Srećom, kao što je Snekica rekla, događa se vrlo rijetko, i po mom mišljenju razlog je najčešće (ali vjerovatno ne i jedini razlog) prekasna aspiracija.
    suzzie, s obzirom da nisi kako pišeš primila supresiju (decapeptyl ili suprefact), nego samo štopericu koja pak ima drugu funkciju (sazrijevanje folikula), onda se tvoj postupak ne smatra pravom stimulacijom i naravno da je moguće pucanje folikula.
    cure ajde pls provjerite što pišete da ne širimo dezinformacije, please...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Što se tiče trudnoće u stimuliranom ciklusu, jedna je forumašica bila na Gonalima kad je shvatila da je trudna. Ne znam kako ide trudnoća, to se dogodilo u travnju.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 12.07.2011. at 08:26

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

thinkpink sa začepljenim jajovodima mislim da je vrlo teško da ti se desi trudnoća prirodnim putem.
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 12.07.2011. at 09:21

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    thinkpink sa začepljenim jajovodima mislim da je vrlo teško da ti se desi trudnoća prirodnim putem.
    ma gledaj sve je to meni jasno, ali ipak, uvijek postoji mogućnost, a najveća je baš onda kad ne treba . sve što više obilazim doktore sve mi se više čini da manje znam, svatko ima svoje mišljenje, a nitko konkretno nije ništa rekao, nego sve neke polu-dijagnoze. jedina prava dijagnoza mi je hipotieroza koju dobro držim pod kontrolom i sad su mi čak nalazi bolji nego ikada.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma dobro da ti se i ne znam nekim čudom desi opet je i to OK, ako sestre kažu da su imali već takvih slučajeva.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

još sam htjela prokometirati jednu stvar, vidim da opet spominjete starog dr V. on je trenutno na zamjeni još neko vrijeme u ambulanti u Opatiji u smjeni dr Salamon-Benić, već godinu dana nemaju stalnog doktora nego se gore samo izmjenjuju, ali baš su bili svi neki super. ja sam u suprotnoj smjeni kod dr Uhača, tako da neću vidjeti dr. V za kojeg moram reći da mi užasno fali na humanoj. njegov pristup je stvarno bio drugačiji i iako sam bila apsolutno nova u svemu cijelo vrijeme se trudio da mi sve objasni. znam da je to iscrpljujuće za doktora /ipak nas ima koje smo totalni laici u svemu tome/ ali kod starog dr V sam uvijek znala na čemu sam u smislu da je na svakom pregledu okrenuo ekran utz-a prema meni i sve mi detaljno objasnio. onda sam znala o čemu pričam, a sad je to malo teže, čini mi se da je novi dr V škrt na informacijama, sve ga moram pitati, onda pola toga zaboravim /drugi put idem sa šalabahterom na konzultacije/. na kraju gledam nalaze i nigdje ne piše koji dan folikulometrije kolika veličina folikula, tako da uopće ne znam na kojoj veličini su mi radili punkciju i tako....fale mi neke info da dobijem kompletnu sliku i da budem spremnija za sljedeći postupak. ja jednostavno imam potrebu kontrolirati situaciju i znati na čemu sam, pa makar informacije bile i loše za mene.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mayica01 čestitke na malom princu Nardiu

Evo da vam kažem da je meni puknuo folikul u postupku s klomifenima i štopericom Nije neka stimulacija, ali ipak je data štoperica. Tako da je i meni čudna tvrdnja da folikuli ne pucaju pod stimulacijom.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Obavezno imaj salabahter i ne libi se trositi im vrijeme i pitati SVE sto te zanima, ali ipak rijesi sa sobom koja su pitanja zaista bitnas a do kojih odgovora mozes doci i sama i dobro slusaj sto ti se kaze jer na mnoga pitanja oni odgovore usput pa ti neko sljedeci nije ni potrebno. Ja uvijek imam salabahter, i jedino mi bude neugodno kad izlazim iz ordinacije a zenske me ljutito gledaju jer su zbog mene duze cekale. Evo, zao mi je sto je tako, ali sve mi imamo potebu znati sto nam rade, to je prirodna teznja. Mislim da cu u ovom postupku imati puno manje pitanja. Btw. na folikulometriji pitaj usput dok ti gleda koja je velicina folikula i endometrij ai nastoj zapamtiti otprilike jer to na nalazima ne daju.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure, evo ja ću napisati po tko zna koji put da štoperica (možda vas zbunjuje ime) ne sprečava pucanje folikula. Njena je funkcija samo da pospješi konačno sazrijevanje jajnih stanica u završnoj fazi, ona se daje u svim postupcima, i u prirodnjacima i u polustimuliranim i u stimuliranim postupcima. Jedino supresija zadržava folikule da ne puknu (dakle isključivo sprej suprefact ili injekcije decapeptyl). Suzzie je imala polustimulirani postupak s par gonala, bez supresije i na žalost puknuli su. Meni su folikuli puknuli baš svaki put kad nisam imala supresiju, i u prirodnjacima i u polustimuliranim s femarom.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače klomifeni nisu prava stimulacija, kao niti par gonala/menopura. Prava bi stimulacija bila bar nekih 20-30 komada gonala/menopura pa na više, uz obaveznu supresiju i to je onda stimulacija. Na to sam i mislila kad sam napisala da u takvim stimulacijama ne pucaju folikuli. Valjda su sad nedoumice riješene?

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mayica01 čestitam tebi i tm-u na dolasku vašeg princa!!

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mayica čestitam

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da potpišem andream, treba razlikovati supresiju i stimulaciju.

Uzimanje klomifena i femare nije prava stimulacija. To je terapija prikladna za ograničeni broj pacijentica, koji se kod nas primjenjuje sve češće, neovisno o dijagnozi, samo zbog novog zakona i štednje, i kad je opravdano i kad nije. Mi to nekako u žargonu zovemo polustimulacija.

Obično se u pravoj stimulaciji daje: Gonal, Menopur, Merional, znači FSH, i kombinacije FSH i LH.
    Za supresiju se najčešće daje decapeptyl, diphereline i suprefact.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ma sto onda ni ja nisma u pravoj stimulaciji? U prvom postupku uzimala sma decapeptyl od 21 dc, a onda sam njemu dodala 3 dc. i Menopur, dvije ampule na dan kroz 8 dana kada je stimulacija zavrsena stopericom jer je bilo vec dovoljno lijepih folikula. Imala sam 8 jajnih stanica od cega 7 dobrih za oplodnju (4 su vitrificirane) a primila sam ukupno 16 menopura. Sto 20 menopura je neka granica od koje se to naziva pravom stimulacijom?
    Btw. Sada sam na potpuno istom protokolu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

LOTV, čini se da je tebi bio kratak ciklus pa si zato primila samo 8 dana Menopur. 2 Menopura ili Gonala dnevno je OK, odnosno puno nas s ciklusom od 28-29 dana uzimamo terapiju cca 10 dana, što bi s dvije doze dnevno bilo 20 kom.

To je prava stimulacija.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 12.07.2011. at 23:17

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Eto i ja sam u svom prvom kratkom protokolu primila sveukupno 16 menopura, sjecam se da je tada na kbc nestalo decapeptyla. Imala sam punkciju 11. dan. Al moji su ciklusi i inace od 25-28 dana.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mayice čestitam tebi i ponosnom tati, a malenom Leonardu želim dobrodošlicu na ovaj svijet

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Sorry moj bed, pobrkala sam lončiće oko stimuliranih i polustimuliranih postupaka . Slažem se sa andream i Jelenom.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Jelena moji su ciklusi inace produzeni. U prosjeku 33 dana, s time da mi je sad ovaj posljednji trajao rekordnih 36. Punkciju sam takodjer imala 11 dc. a sad ne znam kako ce bit....mada s obzirom na libido stvari se ludo razvijaju heheh
    Imam u subotu prvu folikulometriju pa cemo vidjeti....valjda nece ovaj put punkcija jos prije...moram stici do anesteziologa uhhh

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dragi svi!
    Već dvije godine neplodnim parovima u Hrvatskoj onemogućeno je optimalno liječenje, liječenje po svjetskim standardima. Iako smo se nadali da će do sada glas razuma prevladati - očito razuma, volje i hrabrosti nema dovoljno.

Ovim putem vas sve pozivam da, kao mali znak borbe protiv nepravde, promijenite svoj avatar. To je tek mali korak, vrlo jednostavan, ali pokazuje da nam je stalo, da smo tu, svjesni, da se borimo.
    Avatare možete preuzeti u sljedećim albumima:
    https://picasaweb.google.com/110592598235041917098/103201102?authkey=Gv1sRgCMCxns7SsJewqwE&feat=direc tlink
    http://public.fotki.com/jezic/avatar/
    Hvala vam puno!
    Molim vas promijenite avatare i na ostalim forumima, društvenim mrežama, pozovite prijatelje da učine isto....
    I mali korak je korak naprijed...

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

MAYCE - </strong>čestitam i sretno<br><strong>LODV</strong> - ja tebe nekako pratim,ja sam sad u onoj fazi čekanja menge,koja kasni,danas mi je već 34 dc i nema je...bila sam u ri i prošla sve ono šetkanje i traženje laboratorija sa epruveticom,i čekanje..čekanje.. dali su mi menopur ako dobim mengu da počnem 3dc,ako se ne pojavi do ned.moram opet tamo! Samo nisam pitala,pa mi ti pomozi,taj menopur se daje kad i decapeptyl,njega si dajem u periodu od 17-19 sati,dali isto u to doba mogu menopur? Dali su mi 10 ampula,moram po dvije na dan + decap. Hvala!

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U isto doba ti ide decapeptyl i menopur.

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

cure hvala vam na cestitkama..PUSE SVIMA I SRETNO SVIMA DA DOĐU DO SVOJE BEBICE..ISPLATILO SE CEKATI..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •