LilyOfTheVally pratim tvoj postupak i sve tvoje dileme i pitanja koja te muce. I mislim da je dobro sto toliko razmisljas i propitkujes o svemu. To je najbolji nacin da razumjes sta i kako funkcionira te pronadjes najbolje rijesenje za vas.
Sto se tvog trenutnog postupka tice sa pridobivenih 17 JS, sa tvojim godinama i vasom dijagnozom rekla bih da vam je uspjeh zagarantiran. Ali jasno, samo kada bi vam mogli oploditi sve jajne stanice... Ovako, sanse su jos uvijek dobre i zapravo imam neki osjecaj da bi unatoc svemu stvarno moglo uspjeti ovaj put. A ako ne, barem mozete biti jako optimisticni razmisljajuci o nekom novom postupku, bez zakonskih ogranicenja...
Sto se pridobivanja informacija o stanju razvoja embrija tice, prije Zakona je u Rijeci bilo tako da se nazvalo iduci dan nakon punkcije kada bi biologica rekla koliko JS se oplodilo, kojom metodom (IVF ili ICSI) i koji dan ce biti transfer (treci ili peti). I to je po meni bilo super i sasvim dovoljno.
Sada su se stvari promjenile na gore, po meni opet samo zbog zakona. Ja stvarno nisam sigurna koliko se u kojim klinikama strogo pridrzavaju svih zakonskih ogranicenja, pa im onda vjerujem nije lako davati ni precizne informacije...
I jos sto se tice tvojeg specificnog pitanja u vezi spermiograma. Moram priznati da na podatak "Fields Acquired" nikada nisam obracala paznju. I po meni to i nije od nekog kljucnog znacenja. Vazne su brojke i postoci o broju spermija i njihovoj pokretljivosti. Tako ja mislim. A to sto spermiogram varira takodjer mislim da nije nista neobicno. Od svega najbitnije mi se cini da tijekom postupka u labu imaju sa cime raditi, pa taman to bilo toliko spermija koliko i JS. Od svih problema neplodnosti prema mojem zapazanju najlakse se rjesava upravo onaj sa spermogramom.
U svakom slucaju zelim ti svu potrebnu srecu za ovaj put, koje mislim da uopce ne treba puno.![]()