Stranica 43 od 149 PrviPrvi ... 3341424344455393143 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 7420

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene uvijek rastuže želje mojih prijateljica koje su ostajale trudne tijekom ovih godina tipa ..."Kad bi bar i ti pa da skupa guramo kolica" prvih par puta sam se zamislila kako bi to bilo lijepo ali eto moja najbolja frendica trudna već s trećim a ja još ni prvo i onda kad se sjetim da je i moje već moglo biti u školi samo me tuga obuzme zato im kažem "Nemojte mi to više govoriti" jer ne želim razmišljati o tome što bi bilo kad bi bilo

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sumskovoce je dala najbolji moguci odgovor, samo ponekad je tesko gledati na stvari tako pozitivno.
    Butterfly, ja sam se u cekaoni kod ginekologa susrela sa svojom bivsom seficom...taman sam bila podigla onaj konacni nalaz bete koji je pokazao da je postupak propao i drzala sam ga u ruci a ona mi je sva ozarena prisla, stavila ruku na trbuh i pitala: ima li nesto tu?
    Ne trebam ti ni govoriti kako mi je bilo...sve mi ovdje dobro znamo kako je i nosimo se s time na razlicite nacine...kako je Thinkpink napisala i meni cesto presudi to kako sam se taj dan "ustala" i imam nekoliko tipskih odgovora koje saltam ovisno o ispitivacu, ali ponekad zaista ostanem bez teksta i bude mi jednostavno uzasno.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ćao lili
    ja sam prošle godine radila Hsg,uputnio me ginekolog,Vlastelić je tražio sve briseve prije pregleda.na red sam čekala oko 2 mj.jer hgs ne rade često,
    biloje bolno zbog mog začepljenog jajovoda
    nalaz sam dobila idući dan,željeli su me zadržati preko noći ali sam ja potpisala papire i otišla oko vizite.mislim da tebi to ne .treba,jer to se radi prije samog postupka.
    to lječnici sami odluče tko treba a tko netreba ići na hgs

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj cranky prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nje opet
    Drago mi je da te moji postovi i dalje tako zabavljaju
    I ja bih rado da mi je IVF uspio od prve i da doma mazim svoje savrseno bice i da se razonodim na nekim starim temama.....Ipak, na tebe se ne mogu naljutit ni da hocu jer si me u sve ovo uputila brzinom warpa
    I opet, hvala ti na odgovorima i za ovo pitanje....
    A zasto zelim obaviti taj pregled?
    Koliko god mi je mrsko pri samoj pomisli na njega, toliko se ne mogu zadovoljiti procjenom doktorice da sam ja jedna zdrava zena, a koja se temelji na nalazu hormona, ultrazvuka i briseva. Prije svega ovog imala sam fobiju i od muskih ginekologa pa sam eto u paketu s ovim postupcima u 31-oj god. zivota dozivjela i to :D Zaista nisam specijalno kenjkava kad je bilo sto drugo u pitanju ali kod ginekoloskih "stvari" sam potpuno neuracunljiva i zato mi ej trebalo dosta hrabrosti da uopce odlucim da zelim napraviti taj pregled (jos se uvijek nadam da ce me netko na osnovi objektivnih argumenata odgovoriti o d toga) Buduci da cu sad neko vrijeme pauzirati od produkcije jaja jer imam 10 smrznutih mislim da je najbolje vrijeme za tu pretragu....
    E sad pravi razlozi:
    Zacepljeni jajovodi ponekad sadrze tekucinu koju ispustaju u maternicu cime se gotovo onemogucava implantacija, takav slucaj ima nasa mirjana s koja se sprema na odstranjivanje i drugog jajovoda zbog toga. Ta tekucina moze biti bistra, vodenasta, a moze biti i krv i gnoj u svojoj bazi, evo link:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrosalpinx
    Buduci da sam imala do sada 5 transferiranih zametaka, od cega dvije blastociste zapitala sam se da nije mozda i neki drugi problem u igri uz cinjenicu da je 50% zametaka kromosomski nepravilno? Da li smo mozda vec i imali jedan embrio od tih pet koji bi bio uspio da je imao u meni savrsene uvjete?
    Da li bi se ti Cranky takodjer to zapitala nakon nekoliko IVF-ova? Bojim se ici dalje u postupke i potencijalno riskirati da "trosim" kvalitetne embrije uludo
    Osobito ako se ovaj zakon do iduceg ljeta ne promjeni (to mi je neka psiholoska granica koju sam spremna zrtvovati i izdrzati) jer onda postoji odredjena mogucnost da cemo otic u Prag. A ako cu vec skasit 6-7 milja eura radije bih da znam sve eventualne boljke svog tijela nego da kasnije placem jer sam ostala i bez djeteta i bez novaca a mogla sam napraviti besplatno jedan ovakav pregled......
    I OK necu inzistirati na tom pregledu, pitat cu iduci put svoju dr. House da li ona moze na temelju icega drugog procijeniti da li ja imam tu tekucinu u jajovodima ili nemam. Mislim da ni njima nije u interesu da vrte neuspjesne postupke, pa nek ona vidi sto ce samnom dalje....

Ps. znam da se kod dr. Salamon moze napraviti hsg ultrazvucno al je ona i sama rekla da to nije dovoljno precizno...btw. ona mi je jos i na pocetku price lani sugerirala da bez obzira na los spermiogram napravim i hsg ako vidimo da postupci ne uspjevaju
    Ps2. znam da se pregled moze obaviti i pod anestezijom, ima i o tome na forumu, ali evo, bit cu hrabra pa necu na tome inzistirati, popusit cu pljugu ili se nanormabelizirat, ili onesvjestit.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Lily, odgovorih ti tamo na trombofiliji, a ovdje samo zelim reci da si se nepotrebno obrusila na nasu cranky i da su komentari tipa "uspjelo ti od prve i tu se razonodis" debelo nepotrebni i nefer! inace pucas od saljivih komentara i ne kuzim u cemu je problem ako je jedan na tvoj racun... no, nije bitno... a sto se hidrosalpinxa tice - sumnjam da bi ga imala bez ikakvih tegoba i bolova...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ma jooj Frka, stvarnbo nisam mislila nista lose, jao pa nece valjda i Cranky sad to tako dozivjeti...Nije mi na kraj pameto bilo da bih ista lose za nju rekla. Presretna sam sto je njoj uspjelo od prve, upoznala sam ju kad je bila usred trudnoce, puno mi je pomogla i zaduzila me. Sad sam van pameti od toga da bi i ona mogla ovako protumaciti moj pokusaj saljivosti. Stvar je u tome da vec jedno tri puta u kratko vrijeme ja nesto napisem i onda ona dodje i stavi onaj smajlic koji umire od smijeha. i ja to ne zamjerim, dapace i mene to nasmije ali osjetim potrebu da se opravdam,. A to kako to cinim je mj glupi stil koji je ocito tesko prenijeti pisanjem....
    Uhhh stvarno mi je zao ako je lose ispalo jer nije bilo tako misljeno...jako cijenim Cranky i uvijek cu joj biti zahvalna za svu pomoc koju mi je pruzila dok jos nista o ovome nisam znala...Cranky nadam se da se ne ljutis

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Totalno OT, ali LOTV avatar ti je odličan, super si ispala!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Naravno u duhu s opasnim karakterom i vrlo dobrim potpisom!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ali stvarno nisam zlocesta, majkemi

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

LOTV, i mene svrbe tipke na tipkovnici, da ti odgovorim ko i frka za cranky, al dosta si se ispričavala pa ti opraštamo, a sigurno će i cranky. kojoj šaljem pusu! (aj šaljem onda puse i svim mojim ostalim dragim Riječankama).

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

LOTV, kao prvo, moram se i ja tebi ispričat zbog smijanja. Nisam željela da ispadne da se sprdačim s tobom (sad i ja vidim da je moglo se tako isčitat), nego sam ti na nespretan način htjela reć da mi je to sve što proučavaš i čeprkaš simpatično (iako nekad i kontraproduktivno za tvoje opće stanje uma ).
    Ajmo sad dalje

Ne, draga moja, nisam se ni najmanje uvrijedila na tvoj post. I istina je da je meni IVF uspio iz prve (nakon 3 AIH-a koji samo fizički manje bole) i da se mazim sa svojom ljepoticom, ali jako dobro znam kroz što prolazite sve ovdje. Upravo zbog toga mi je nekad i bed pisat na ovoj temi, baš zato da ne ispadne "šta sad ova hoće", ali onda opet želim podijelt svoj "know how" sa novim trudilicama jer znam koliko su meni veteranke bile dragocijene sa svojim iskustvima i savjetima.
    E sad, moram se pokrit ušima jer nisam znala za ove tekućine i to sve s jajovodima, pa ok, onda mi je jasno zašto bi željela na HSG iako i dalje smatram da ne bi trebala inzistirat na toj pretragi ako te tvoja dr ne pošalje.
    Eto, nadam se da je nesporazum riješen

Frka, Mare41

I svima sorry na OT.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Joooj Cranky, preznojavala sam se nekoliko sati, stalno sam gledal ako si dosla muz me vec u top htio stavit hahaha
    Stvaaarno mi je bio bad, i citala sam taj svoj post over and over again jer nisam u njemu vidjela nista toliko lose kao frka i mare, pa sam se pribojavala da ces i ti tako... Ipak, jos se jednom ispricavam ako treba
    I nadam se da znas koliko mi je drago sto je tebi nakon muke s inseminacijama ivf uspio iz prve jer meni su takvi dobri primjeri vjetar za dalje. Ne daj boze da nema ovako lijepih prica, nebih se usudila mrdnut dalje s postupcima.
    I ne trebas mi se ispricavati, jer meni je to vec tvoj trade mark, taj smajlic mislim, nakon sve tvoje pomoci morala bih bit potpuno luda da mislim da me ismijavas ili nesto slicno...ja se zaista nisam naljutila, to je bilo samo nevoljko brundanje

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

[QUOTE=LilyOfTheValley;1943187]

Zacepljeni jajovodi ponekad sadrze tekucinu koju ispustaju u maternicu cime se gotovo onemogucava implantacija, takav slucaj ima nasa mirjana s koja se sprema na odstranjivanje i drugog jajovoda zbog toga. Ta tekucina moze biti bistra, vodenasta, a moze biti i krv i gnoj u svojoj bazi, evo link:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrosalpinx"

I OK necu inzistirati na tom pregledu, pitat cu iduci put svoju dr. House da li ona moze na temelju icega drugog procijeniti da li ja imam tu tekucinu u jajovodima ili nemam. Mislim da ni njima nije u interesu da vrte neuspjesne postupke, pa nek ona vidi sto ce samnom dalje....Ja sam tu tekućinu imala na ovom postupku i dr. House ju je vidjela na ultrazvuku te mi je na dan punkcije odstranjena.Obzirom na stručnost naše doktorice, vjerujem da bi ju i tebi odstranila da ju je vidjela. Nadam se da sam te bar malo primirila.

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vrijeme za edit mi je prebrzo isteklo pa sad ne znam jel se uopće uočava onaj dio koji nisam citirala..uglavnom htjedoh reći da je meni odstranjena ta tekućina na dan punkcije jer mi ju je dr. House vidjela na ultrazvuku. Lily, ne brini, na svu sreću nemaš hydrosalpinx jer bi ti ga doktorica zasigurno vidjela na UZV.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Morat će se brzo neka kavica organizirati, vidim da ima puno pitanja o kojima možemo raspravljati. A i ja bi jaaako htjela opet Saru vidjeti!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj nina32 prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijeme za edit mi je prebrzo isteklo pa sad ne znam jel se uopće uočava onaj dio koji nisam citirala..uglavnom htjedoh reći da je meni odstranjena ta tekućina na dan punkcije jer mi ju je dr. House vidjela na ultrazvuku. Lily, ne brini, na svu sreću nemaš hydrosalpinx jer bi ti ga doktorica zasigurno vidjela na UZV.
    Nina, sve sam skuzila sto si napisala i puno ti hvala jer me stvarno umirilo. Ako se moze vidjeti na UZV onda je to to...Ja cu nju ipak jos pitati za svaki slucaj. i nije da nemam povjerenja, zaista imam i zadovoljna sam na rijeckoj humanoj, ali znam da u nasem zdravstvu opcenito vlada nacelo stednje i racionalizacije pa se uvijek bojim da necu dobiti nesto sto bih trebala, iako priznam, nije mi se jos nikad dogodilo.
    A to s editiranjem posta u roku od 2 minute je i meni strasno iritantno jer uvijek upadam u nevolje grrrrrrrr

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nemojte zamjeriti što se ovako ubacujem,ali evo samo sam htjela komentirati sve ovo oko hsg-a,naime meni su ga radili prije tri godine

i tada su mi našli taj prokleti hidrosalpinks,a prije toga mi nitko nikada na ultrazvuku nije vidio nikakvu tekućinu i koliko sam shvatila

to se može vidjeti samo hsg-om.....ne znam sigurno, možda sam u krivu,ali to je prvo što ću pitati svog dr.na idućem pregledu...

LOTV sasvim si u pravu kada tražiš dodatne pretrage,i sama sam inzistirala na tome kod svog tadašnjeg doktora...

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Morat će se brzo neka kavica organizirati, vidim da ima puno pitanja o kojima možemo raspravljati. A i ja bi jaaako htjela opet Saru vidjeti!
    Ja sam za. Definitivno mi nakon ove moje ljetne drame treba jedna strong cofee! Pozdrav svim curama, bilo mi je lijepo s vama prošli put. Tigrical

Sezen,, meni nikada nije rađen hsg, jednostavno za tim nije bilo potrebe jer mi se na ultrazvuku vidjela ta tekućina i predloženo mi je da bi bilo najbolje ukloniti jajovod. Ja se jako nećkam oko toga jer nemam lijevi jajovod i u stimulaciji u dugom protokolu s te strane sam imala samo jedan folikul (i jednu JS),dok sam na desnoj strani (gdje mi se nalazi taj moj koma jajovod, ali ipak jajovod!!) imala 4 folikula (i 4js). Ukoliko maknem taj desni jajovod bojim se hoće li to za posljedicu imati smanjen broj folikula?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja se bas ne razumijem u to, ali mislim da broj folikula/jajnih stanica nema veze s prisutnoscu jajovoda....
    Mene inace unatrag 2 godine jako boli u predjelu lijevog jajnika (ili mozda jajovoda) za vrijeme oko ovulacije i u PMS-u. Svaki ciklus i do sada se pokazalo da uglavnom iz tog lijevog jajovoda i ovuliram a desni je ocito malo uspavan, iako pod stimulacijom i on daje sto treba.
    Da li ta bol moze biti indikacija za prisutnost te tekucine? Da li je vas tako boljelo?
    Pitala sam ovo vec nekoliko ginekologa i s humane i sire, ali nisam dobila nikakav konkretan odgovor.

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Našla sam sad jedan zgodan članak na temu odstranjenja jajovoda -http://http://www.poliklinika-harni....45&godina=2011 u kojem piše da "U nekim od ovih istraživanja nađeno je da su žene imale smanjen broj folikula i oocita na ipsilateralnom jajniku – jajniku na istoj strani gdje je odstranjen jajovod"

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moram se ubaciti u raspravu oko jajovoda- meni je jedan doktor rekao da ako se tekućina vidi na uzv da je onda sigurno hidrosalpinx ali ako se ne vidi ništa to ne znači da je sve ok i da ipak postoji mogućnost da se u jajovodu nalazi ta tekućina. I mislim da se to ne može otkriti hsg-om nego samo laparoskopijom. On zapravo tvrdi da je hsg uzaludna pretraga jer u puno slučajeva daje pogrešne rezultate- kao uslijed pritiska tekućine može se dogoditi da se jajovod prirodno stisne pa izgleda kao da je neprohodan (govorim o uzv hsg)- i ako se sumnja na jajovode da je ipak bolje napraviti laparo.

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hej Gabi25, baš mi je drago da si se javila, vidim iz potpisa da imaš identičan problem kao ja pa me zanima koliko si imala folikula na strani na kojoj nemaš jajovod(odnosno jesi li ih imala manje) i jesu li ti rekli da makneš ovaj drugi?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel ta tekućina o kojoj se govori ono kad ti kaže dr. nakon pregleda nešto slobodne tekućine u Douglasu? Meni je to više puta ustanovljeno i čitala sam na engleskim stranicama o povezanosti endometrioze i toksične tekućine koja uništava embrije, a meni su jajovodi prohodni i ne znam kako to izlječiti/spriječiti?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    On zapravo tvrdi da je hsg uzaludna pretraga jer u puno slučajeva daje pogrešne rezultate- kao uslijed pritiska tekućine može se dogoditi da se jajovod prirodno stisne pa izgleda kao da je neprohodan (govorim o uzv hsg)- i ako se sumnja na jajovode da je ipak bolje napraviti laparo.
    Eh, bas toga sam se bojala...nekako mi nije bilo logicno napunit jajovode i ostalo tekucinom pa onda trazit takodjer tekucinu...bo kako bi skuzili sto je sto kad bi se sve to izmjesalo? Ali pretpostavljam da za laparoskopiju imam jos manje sanse jer je skuplja metoda?
    A to pretpostavljam ide i sa anestezijom te ti usput ako problem postoji mogu i otkloniti?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj LilyOfTheValley prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, bas toga sam se bojala...nekako mi nije bilo logicno napunit jajovode i ostalo tekucinom pa onda trazit takodjer tekucinu...bo kako bi skuzili sto je sto kad bi se sve to izmjesalo? Ali pretpostavljam da za laparoskopiju imam jos manje sanse jer je skuplja metoda?
    A to pretpostavljam ide i sa anestezijom te ti usput ako problem postoji mogu i otkloniti?
    Laparoskopija ide pod opću anesteziju i sve nepravilnosti na koje naiđu, odmah i uklone, ali sumnjam da bi te dr. otvarao jer "ti misliš da ti je nešto"!
    Treba inzistirat na pretragama, na žalost, to moramo same, ja sam bila bedasta i prvih par godina ništa nisam tražila.
    Posljednje uređivanje od tigrical : 18.08.2011. at 10:51

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj nina32 prvotno napisa Vidi poruku
    Hej Gabi25, baš mi je drago da si se javila, vidim iz potpisa da imaš identičan problem kao ja pa me zanima koliko si imala folikula na strani na kojoj nemaš jajovod(odnosno jesi li ih imala manje) i jesu li ti rekli da makneš ovaj drugi?
    nina meni ni jedan doktor do sada nije rekao da bi ga trebala odstraniti (nasuprot, svi su tvrdili da ne trebam jer se na uzv ne vidi nikakva tekućina) ali je ovaj zadnji ( a obišla sam ih puno) posumnjao da ipak možda nešto ne štima sa jajovodom budući da imam iza sebe dosta neuspješnih postupaka. Tako da ako i sljedeći bude neuspješan slijedi mi laparoskopija.
    Što se tiče folikula- vidiš ikad nisam pitala a nitko mi posebno nije ni naglasio da možda na jednoj strani imam manje folikula nego na drugoj. Uvijek dobijem dosta js pa se nisam s time zamarala. Provjerit ću drugi put.

LOTV ja mislim da je indikacija za laparo i određen broj neuspješnih postupaka (mislim da je naša ina33 išla na jednu takvu) da se vidi da li je tamo unutra sve u redu- ali o tome najbolje popričati sa svojim mpo doktorom.

Mali Mimi mislim da to nije ta tekućina ali neka me ispravi netko ako griješim- ovo je tekućina u jajovodu.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mimi, nije to isto - slobodna tekucina u Douglasu je u trbusnoj supljini, ne jajovodu. u Douglasu je zna biti nakon ovulacije i to je normalno...

ne zelim nikoga plasiti, ali meni na valjda 20 uzv-a nisu vidjeli hrpu gnoja u kojem je plivao i jajovod i jajnik i sve okolo tako da mislim da se ni hidrosalpinx ne mora tako vidjeti... ali sumnjam da bi postojao bez ikakvih tegoba...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

evo da se ubacim i ja u svezi jajovoda-ja nemam desni jajovod,imam 3 stimulirana ivf-a i 1sekundarni iza sebe i bez uspjeha.
    na ovom zadnjem stimuliranom mi je istovremeno rađena i punkcija tekućine i jajovoda a do sada mi niko nije rekao da je to problem da ostanem trudna osim smilje koja je rekla da
    rijetko koja žena ostane trudna sa tim.tako da se slažem da se na hsg ne vidi to,jer mi na pregledu nije rekao ništa drugo nego da je neprohodan.što se boli tiće kad god imam ovulaciju ako je sa te strane gdje je jajovod boli.a JS stanica imam podjenako s jedne i druge strane jedino što me više boli kad ih vade sa one gdje ga nema

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

uhh...svega....
    A koliko bi to neuspjelih postupaka trebala naredati, ovako odoka, da bih bila kandidat za laparoskopiju? (ovo je bilo bez ironije, zaista me zanima, jer ocito postoje odredjeni brojevi neuspjeha/pobacaja koji su nuzni za dobit neku uputnicu)
    Po meni to je i jedina smislena pretraga, em se sve vidi, em si uspavan, em se sto je najvaznije odmah moze ukloniti problem...Ne vidim zasto uopce jos postoji HSG?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

LOTV, laparaskopija nije samo pretraga - to je operacija, a kao takva nosi razlicite rizike i normalno je da se prvo odradjuju manje invanzivne pretrage.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Razumijem, ali recimo ja odradim hsg i ne skuze tu tekucinu, problem perzistira i dalje, vrijeme nemilosrdno curi, stimulacije se saltaju a embriji trose uludo...nema smisla. Laparoskopski se mogu obavljati i samo pretrage, koliko ja znam uvuce se u trbusnu suplljinu ona sonda s mikrokamericom i pregleda sve, idealno...a naravno ako je problem odmah se i rijesi. Hocu reci moze biti i samo dijagnosticka svrha.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

LOTV postoje dijagnostička i operativna laparoskopija- dijagnostička se koristi kao što sama riječ govori za dijagnozu a operativna kod npr.vanmaterične, kako sam ja imala pa su mi odmah izvadili jajovod. Sa doktorom se može dogovoriti da se radi dijagnostička pa se ona po potrebi pretvori i u operativnu.
    Ali slažem se s frkom, ipak se ide prvo sa manje invazivnom metodom, to ti isto kao i pitanje zašto nas sve u postupcima ne šalju odmah na početku na imunologiju i trombofiliju- valjda im preskupo.
    A koliko bi to postupaka trebalo biti to je ipak na tvom doktoru da odluči, evo ja sam ih prošla 6 (3 prirodna i 3 sitmulirana) i prije laparo odradit ću još 1 polustimulirani

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pa slazem se sa svime sto si napisala, jedino, cemu da radim HSG ako mi on nece dati odgovor na ono sto me zanima. I dalje smatram da mi je ova druga pretraga najbolji nacin da saznam i po potrebi uklonim nedostatke, ali to sto ja smatram mi nece pomoci. OK. Ko mi kriv.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Probaj porazgovarati sa MPO doktorom, reci mu svoje sumnje i strahove i vidi šta će ti reći.
    Možda nam se i ina javi pa ponovi svoje iskustvo.
    Sretno ti u svakom slučaju!!!

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam uvijek za

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

LOTV ja ću ti samo reći da skupiš puno živaca i da budeš uporna, istina netko zatrudni iz prve, a netko kao ja- pogledaj mi potpis. Svaka od nas prolazi svoju agoniju pa makar i samo jedanput. Ja sam s godinama shvatila da šta manje guglam da mi je lakše...napravila sam brdo pretraga šta u dogovoru s dr. šta na svoju ruku i nikada nisam dobila konkretan odgovor. Moja dijagnoza:endometrioza tubarnog porijekla koja se raširila po cijeloj zdjelici, uvijek tekućina u douglasu, na laparoskopiji dijagnosticiran i hydrosalpinx ali jajovod nisu dirali, visok FSH, a sve ostalo uredu: kariogram oba partnera, biopsija endometrija, trombofilija, hormoni čak i DNA tipizacija oba partnera ( a stim ništa nisam dobila, da prelkapamo se u tri lokusa- ja sam se kasnije zafrkavala da ako ne budemo dobili bebu barem jedan drugom možemo dat bubreg ). Želim ti samo reći da što prije shvatiš da ne možeš protiv svog tijela to će ti biti lakše...znam da želiš nešto konkretno za šta bi se uhvatila ali evo i sa endo. žene ostaju trudne i prirodno, a vidi mene...želim ti svu sreću ovog svijeta i radi kako moraš i kako će ti biti lakše.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja se slažem sa Tini - pregledi jesu korisni, ali ne mora značiti da ćeš dobiti ikakav odgovor.
    HSG je meni bio pretstavljen kao obvezatni prije IVF postupka, napravila sam onaj ultrazvučni i nije boljelo baš ništa. Nije bilo ni koristi od njega.
    Nakon 1. punkcije u sobi je bila cura koja je čekala na HSG - satima je čekala u onoj sobi gdje nas smjeste nakon punkcija i transfera i došla na red oko 2 popodne (došla je oko 8 ujutro).

LOTV - osobno bih radije (na tvom mjestu) napravila onaj UZV HSG, da ne zračiš jajnike i maternicu rendgenom - jer koliko god bilo eksperimentalno, ne znači da sekundarni IVF neće uspjeti.
    Da znaš da bih bila presretna da ti uspije sekundarni :D

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tini prvotno napisa Vidi poruku
    LOTV ja ću ti samo reći da skupiš puno živaca i da budeš uporna, istina netko zatrudni iz prve, a netko kao ja- pogledaj mi potpis. Svaka od nas prolazi svoju agoniju pa makar i samo jedanput. Ja sam s godinama shvatila da šta manje guglam da mi je lakše...napravila sam brdo pretraga šta u dogovoru s dr. šta na svoju ruku i nikada nisam dobila konkretan odgovor. Moja dijagnoza:endometrioza tubarnog porijekla koja se raširila po cijeloj zdjelici, uvijek tekućina u douglasu, na laparoskopiji dijagnosticiran i hydrosalpinx ali jajovod nisu dirali, visok FSH, a sve ostalo uredu: kariogram oba partnera, biopsija endometrija, trombofilija, hormoni čak i DNA tipizacija oba partnera ( a stim ništa nisam dobila, da prelkapamo se u tri lokusa- ja sam se kasnije zafrkavala da ako ne budemo dobili bebu barem jedan drugom možemo dat bubreg ). Želim ti samo reći da što prije shvatiš da ne možeš protiv svog tijela to će ti biti lakše...znam da želiš nešto konkretno za šta bi se uhvatila ali evo i sa endo. žene ostaju trudne i prirodno, a vidi mene...želim ti svu sreću ovog svijeta i radi kako moraš i kako će ti biti lakše.
    tini znam da sam te vjerojatno već pitala al jesi li ti uzimala što od dodatne terapije tijekom tog zadnjeg pokušaja?

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Od terapije ništa ali sam po prvi put pila folacin i b komplex od prvog dana ciklusa...mada mislim da to nije imalo previše utjecaja...a s obzirom da sam tek sada u obradi za celijakiju, možda je taj folacin pomogao jer kod celijakije se očituje nedostatak folne kiseline i može utjecati na začeće. Tek danas sam na topicu endometrioza našla da endo i celijakija mogu biti povezane, a ja imam specifičan gen za celijakiju pa postoji i velika mogućnost da imam i celijakiju. Sada mi je sve to nebitno jer ću izbaciti gluten ako treba, samo strahujem za moju Martu jer moram i nju testirati da joj niti ne uvedem gluten.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Šta si se već testirala ili imaš u obitelji nekog?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    LOTV - osobno bih radije (na tvom mjestu) napravila onaj UZV HSG, da ne zračiš jajnike i maternicu rendgenom - jer koliko god bilo eksperimentalno, ne znači da sekundarni IVF neće uspjeti.
    Da znaš da bih bila presretna da ti uspije sekundarni :D
    Hvala ti Sumskica, znam da bi
    Moja dugogodisnja ginekologinja koja je sad privatnica, nudi u svojoj ordinaciji taj ultrazvucni HSG ali mi je i sama rekla da on nije dovoljno dobra pretraga i da mi preporuca onaj rentgenski. Isto sam sumnjicava prema zracenju tog dijela tijela i necu mu se podvrgnuti nego cu pokusati ispregovarati laparoskopiju tako da cu odraditi jos te sekundarne (nadam se da ih nece biti vise od dva) ali i pripremiti teren da me posalje na laparoskopski pregled ako ta dva pokusaja ne uspiju. Svakako ne idem u trecu stimulaciju bez laparoskopske pretrage, bez nalaza na trombofiliju i bez chekiranje stitnjace. A ova dva sekundarna nek su im na savjest ako me nece uputiti prije njih....
    Tini, znam da neki puta ne dobijes odgovore kojima se nadas, znam i da se trudnoca desi i unatoc raznoraznim dijagnozama i stanjima, nacitala sam se svega du i vidim da je dosita bas sve moguce. Ali ako mi jedan Euthyrox ili heparin ili bilo sto trece moze pomoci da povecam sanse zasto da ne?
    Znam tvoju pricu...bas mi je ostala u sjecanju i kad sam isla vadit ove dosadasnje bete uvijek bih se sjetila kako si ti docekala svoju onako potpuno rezignirano i kako ti je dr. ruzno rekla da to sto si trudna ne znaci jos nista itd.
    Posljednje uređivanje od LilyOfTheValley : 19.08.2011. at 15:38

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Šta si se već testirala ili imaš u obitelji nekog?
    Upravo čekam patohistološki nalaz kože jer mi je sumnja na duringovu bolest, a to je kožna celijakija, a nakon toga ću ići vaditi antitijela za celijakiju. Dan nakon poroda pojavila mi se neka alergija na prsima, leđima i nogama i sa nikakvom terapijom ne prolazi. Sestra mi ima celijakiju koja je dijagnosticirana u njenoj 30. godini, ali ona nije imala problema sa začećem.

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

LOTV potpuno te kužim i ja sam pokušavala svašta i pomoći si na svaki način jer nekada imaš dojam da te nitko ne sluša, a nitko ni ne može shvatiti nas koje očajnički želimo postati mame i spremne smo na sve samo da se to ostvari. Nitko ko nije u ovome ne može shvatiti što znači podignuti nalaz negativne bete. Jednom mi je sestra na nuklearnoj komentirala pa šta niste htijeli da bude negativna, a ja se raspala tamo pred njom i svim onim ljudima.
    I molim te nemoj misliti da sam mislila nešto negativno kad sam rekla da nekada ni sve te pretrage nemaju smisla...to je jednostavno moj zaključak nakon svega, jer kad čitam tvoje postove vidim sebe pred 7-8 godina.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ma ne ljutim se tini, ti si nasa heroina

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo drage moje da vas malo razveselim sinoć u 23 i 15 rodila je moja kuma prekrasnog velikog sina koji je član našeg odjela humane reprodukcije na kbc RI....ima bebica ....

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

znam i ja za jednu koja je nakon dugogodišnje borbe rodila jučer sinčića (osim, ako se ne radi o istoj osobi )

olivera avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

evo vračam se na početak priče nakon svojih dragocjenih 15 tjedana sreće....
    držite se, jako dobro znam da je borba teška i fizički i psihički

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj olivera prvotno napisa Vidi poruku
    evo vračam se na početak priče nakon svojih dragocjenih 15 tjedana sreće....
    držite se, jako dobro znam da je borba teška i fizički i psihički
    a joj, bas bez veze. što se dogodilo sad nakon 15tt? to bi vec trebalo biti sigurnije razdoblje. a nista hrabro u nove pobjede, nema druge nego nastaviti borbu

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

uf Olivera baš mi je žao. Nažalost, znam kako ti je.
    Meni već četrdeset dana od zadnje M., ali obzirom na ove vrućine, ne bunim se..Trebaju mi proći dva ciklusa do konzultacija predviđenih za jesen, ali čini se da ću dočekati zimu jer od prvog ciklusa još ni traga ni glasa.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Olivera Bas tuzno.....
    Nina, mislim da ce i meni ovaj ciklus biti beskrajan i otegnuti postupak. Glavno da mi je ona The mjesecnica dosla tocno ko da sam ju narucila, a sada sam vec 17 dc. i nema ni traga LH-u pa ocito ni ovulaciji......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •