Cure meni danas stigla M.............mi krećemo
tantolina super za novi početak...i neka je sretan ovaj 5-ti pokušaj!![]()
bebica hej draga,kako si nam ti...koliko još brojiš???
evo danas smo 35+4 tj.t. znači još 31 dan!
odmaram i dalje, krevet-kauč-frižider-wc moje sz relacije!
torba je spremna, robica za bembolinu oprana i ispeglana, krevetić spreman još samo posteljinu stavit, kolica spremna, uglavnom sve je spremno pa sad kad krene, krene!
U ponedjeljak idem na kontrolu pa ćemo vidjet kakvo je stanje!
tantolina,sretno!!!!
butterfly,kako si ti? jel brzo sekundarni?
Tantolina sretno!!!
Bebice znam kako ti je - i mene pere osjećaj da još ništa nije spremno (a tek sam u 32.tt) i jedva čekam da operem i složim zadnje stvarčice. Iako sam nam torbe već spremila imam još par sitnica za nabaviti i tad ću moć kao i ti - opustit se i reć kad krene, neka krene. Makar ja ti prorokujem porod baš na termin, a ne ranije![]()
Sumskovoce, Bebice2 SRETNOOOO!!!!!
Cure u postupcima, neka vam je ovo zadnji postupak iz kojega ćete dobiti tako željenu bebicu ili dvije ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hvala cure!
Svima vam želim da šta prije zakucaju vaša mala srčeka!!
Cure, jedno pitanje: kakva je praksa vađenja bete kod drugih MPO postupaka koji nije AIH? Pitam jer sam na temi o inseminaciji skužila da u Zagrebu 14. dan od AIH šalju cure na betu, a u Rijeci tek tjedan dana nakon očekivane m. (naravno, ako nije došla).
To znači da će cura u Zgb znati da li je došlo do biokemijske trudnoće, a ja neću, je l' tako?
Posljednje uređivanje od phiphy : 18.11.2011. at 15:10
U principu, da. Ali dobiti nećeš, pa...=phiphy;2007848
To znači da će cura u Zgb znati da li je došlo do biokemijske trudnoće, a ja neću, je l' tako?
Posljednje uređivanje od Snekica : 18.11.2011. at 15:32
evo suborke moje iako ne pišem često to ne znači da vas ne pratim, mislim na vas čitam ali nekako nemam uvijek snage da pišem kad se ništa ne događa za sada, evo krenula u novi postupak i to dugi, danas stigla m i od srijede krećem s menopurima. A sljedeći tjedan na fol. Šumskica šaljem ti puno.
sutra prva folikulometrija....ja se nekako uopće ne osjećam kao da je postupak krenuo...ne razmišljam uopće o tome
Evo da se i ja javim s novostima. Jučer stigla m., tako da računam da sam od ponedjeljka na folikulometrijama.
Phiphy i Tantolina, da vam je ovo zadnji M! Sretno!
Otvorila sam temu "Riječka kavica"! Mislim da nam je vrijeme... Idemo Rijeka i okolica!
Hvala, cure! Sve krećemo u novu akciju, osim Sumskovoce, ona će par katova iznad nas.
Snekice, kako cicke?![]()
Posljednje uređivanje od phiphy : 23.11.2011. at 10:00
Hmmm, cicke dobro, došle k sebi 2.dc.! Tnx God! Nasmijala sam se jer si se sjetila nakon toliko vremena!![]()
Dogovoren prirodnjak za iduči mjesec!!!
dorina,tantolina,phiphy ..... sretno cure!!!!
Drage moje,evo mene..napokon da Vam se javim,nikako do kompa. ali svaki sam Vas se dan sjetila!
Sve mi se nekako čini da će 01/2012. biti na humanoj velika gužva,jer se i ja priključujem novoj godini-novoj nadi-zimskom uspjehu....ovaj mj. nisam imala ovulaciju,nijedan se folikul nije izdvojio,endom.7mm,ništa mi nije išlo u prilog tako da smo odlučili odmoriti se i moram vam priznati da već na povratku iz Rijeke nekako sam lakše,"antistresno" počela disati,nekako mi se čini da me je previše stresiralo u zadnje vrijeme sve to skupa (hoće?kako?koliko?
milimetri-centimetri......i čekanje....). Evo sad sam se odlučila vratit u normalu i još ovo malo vremena posvetit samoj sebi,jer poslije kad dođu slatke brige neću si sigurno to moći priuštit...
Šumskica i Bebica vama želim puno sreće drage moje
Phipy,tantolina,dorina sretno i neka vam blagdani prođu u blaženom stanju.....
Posljednje uređivanje od butterfly101 : 23.11.2011. at 23:10
drage moje neka su vam postupci dobitni! Sneki mislim da ce mi ova 2 bit dosta... Phiphy ako bude sve ok ipak cu rodit u Puli,blize mi je i imam puno kandidata za posjete. Sad sam opet na mirovanju, da ne potaknem prijevremeni porod...
butterfly,baš sam se pitala gdje si
bit će nam veselo u 1mj. i nadam se da će nova krenut s puno pozitivnih beta.
ma brzo će to proći,ja sam isto malo krenula na pilates,zumbu,izlasci..tako da mi dani lete..jer kako si rekla kad dođu slatke brige ,nema više..
![]()
Potpisujem u riječ i naravno želim nam da se forum trese od naših beta u 1 mjesecu!!!!
Ja čekam 12 mj.i idem na konzultacije da se dogovorimo za 1 mj!!!nalaze obavili i sad nestrpljivo čekanje!!!
Sretno curama u postupku i da nam date nove nade!!!!
like na tvoj avatar tigrice moja
Drage, evo da vam sa zakašnjenjem javim što je bilo na mojim prvim konzultacijama 22.
Ma krenulo je super, doktor je bio drag i htio me staviti što prije u postupak (za nagradu šta sam došla sva spremna, haha) ali uzalud...
jer mi je zatim na UZV otkrio polip na maternici i - umjesto u postupak ja na kiretažu! Tako će - ako ništa ne pođe po zlu - akcija krenuti u 3. mjesecu.
Vama koje ste u međuvremenu puno sreće, da me u 03/12 ne dočeka nijedna!![]()
Argente, i ja sam vadila polip...meni je na kraju ipak rađena histeroskopija umjesto kiretaže jer još nisam rodila. Histeroskopija je manje invazivna metoda iz razloga što se ne guli cijela unutrašnjost maternice, već se samo polip skine. Iz mog iskustva, rekla bih da šalju na kiretažu linijom manjeg otpora...progooglaj, vidi malo s tvojim ginekologom, spomeni histeroskopiju pa vidi kako diše. Ako imaš pitanja, pitaj, bit će mi drago pomoći. Sretno!
phiphy, da ti pravo kažem, ja na kraju ni znam na što idem: dr. mi je rekao kiretaža, na nalazu piše HSC + cu expl, pitala sam se sestru u KBC što to znači - kaže "kiretaža"; na uputnici mi je soc gine napisao "Obrada hsc", a njegova sestra mi je rekla da to znači da će mi raditi oboje?!
A budući da sam se već naručila, valjda ću onda iz otpusnog pisma skužit šta su mi radili
I naravno, imam pitanja: molim te objasni mi ako se sjećaš - ove pretrage prije - krvna slika, koagulogram...tko mi to radi? Da li anesteziolog očekuje da ću ja već doći s nalazima ili će me tek on uputiti na njih?
Argetnte, ne mogu reći da se sjećam 100%, ali čini mi se da sam kod anesteziologa išla zadnje, sa svim nalazima. Koagulogram i krvnu grupu vadila sam na poliklinici, a krvnu sliku u laboratoriju (prije je još tako bilo). Mislim da sam bila dobila neki papir na kojem piše koje sve nalaze moram imati.
Argente najbolje da provjeriš prvo sa općom praksom vjerojatno će to znat
što se tiče anesteziologa, ja sam neposredno prije kiretaže imala razgovor s njim. sve nalaze sam imala odrađene, svakako ti je jako bitno da si još doma razmisliš ako je bilo kakvih dijagnoza u obitelji i koje lijekove uzimaš. ja sam mu zaboravila reći da uzimam euthyrox pa se sjećam da se naljutio, kao sve odmah treba reći, a ja se zadnji čas sjetila. meni to valjda nije izgledao nešto previše važno, ali oni po svemu tome određuju kakvu anesteziju ćeš dobiti. sretno!
Hvala vam cure. Joj, super kako te vozaju, "objasnit će ti ovaj - objasnit će ti onaj", a na kraju da nema vas, ja bih tamo došla praznih ruku, još bi mi odgodili zahvat! A ako spomeneš da si informacije našla na netu, možeš očekivat onaj stav - aha, još jedna "pametna"...da...no, dobro - onda ću probat sutra izmust uputnice od opće prakse...ili možda općeg gineta?
Mislim da sve uputnice daje ginekolog, meni je jedino za doznaku za bolovanje trebala dr. opće medicine. Iz mog iskustva, sestre na odjelu (2. kat) su susretljive i sve objasne...jedino se ne mogu sjetiti kako se zove glavna sestra...
Prije se dalo uzicat uputnice od dr opce prakse, medjutim moja me u zadnje vrijeme pocela sutat natrag ginekologu....sve ti ovisi od dr do dr, znam da su curama (iako se ne smije) davale cak i uputnice za betu i utrice...na kraju sam promjenila dr jer mi se cinilo da kod nje sve ide ovisno kako ustane taj dan, na koju nogu.
Nisam ti mjerodavna jer sam polip vadila jos davne 2006. ali znam da mi je radjena histeroskopija+kiretaza. Mene je tad na odjelu narucivala muzeva sestricna jer radi na kbc-u i dobila bi papir sa potrebnim nalazima prije...krvna slika sigurno je bila na popisu, moguce i urinokultura i s time zadnje kod anesteziologa. On te obicno ispita da li si bila prije na nekom zahvatu, pod opcom anestezijom, koje lijekove uzimas, imas li koju kronicnu ili ozbiljniju bolest i tome slicno.
Kikica i meni je tako lani pisalo kad sam skidala polip s maternice (Hysteroscopiam et Curettage cavi uteri). Dobila sam taj spisak, zadnje sam radila anesteziologa. Trebala sam ići na lokalnu, ali sam ih molila da me ipak uspavaju (imam frku da neću moći poslije op. micati noge). U petak sam došla natašte, oko 13h sam išla u salu, u subotu sam otpuštena kući. Nije ništa boljelo, samo se nisam smjela naprezati, teško dizati i sl...
Pomogle ste mi da se sjetim, meni su radili histeroskopiju i ablaciju polipa.
Ja sam se sa svojim polipom oprostila u prošlom stoljećui nemam pojma što su mi radili
Bitno da ga nema.
prošle godine išla sam na histeroskopsku dijagnostiku i na nalazu mi piše da je urađena kiretaža