Kiki30, ja ću ti poželiit svu sreću svijeta, da folikul bude strpljiv, i da ta jedna stanica bude dobitna!!! SRETNOOOOOO!!!!
Kiki30, ja ću ti poželiit svu sreću svijeta, da folikul bude strpljiv, i da ta jedna stanica bude dobitna!!! SRETNOOOOOO!!!!
hvala cure,evo ja uzela voltaren i sutra ću jedan pa šta bude,bude!
snekica, da čim prije procuriš~~~~~~~~~~~~~~~~~
butterfly,žao mi je...![]()
Kiki sretno i neka taj folikul bude pravi!!
Butterfly žao mi je ali nema druge nego hrabro dalje!!
Ja sutra na drugoj folikulimetriji.
olivera, držim fige za ovog malog koji te tješi, ići ćete vi skupa po bracu ili seku
butterfly101, žao mi je što sekundarni nije upalio, alina spremnosti za akciju, hrabri pobjeđuju!
kiki30, koliki ti je taj najveći folikul? Žvači voltarene, prikuj se za kauč i nema on kamo da pobjegne! Snekice, a ti valjda sve obratno da procuriš...
lucija82, da ih sve dohvate!
njoka, je, nadam se da ću se povesti tvojim svijetlim primjerom!
I svima koje su na nekoj vrsti čekanja da vrijeme što brže prođe...
butterfly jedan veliki zagrljaj...a joj...ali beta je beta makar znamo kako to ide...baš sam mislila da ćeš mi dati snage za sekundarni!!!
naprijed u nove pobjede!!!
Kiki ajde nam ti malo podigni prosjek da to već jednom krene jedna za drugom!!!~~~~~~~~~~~~~~~~za punkciju!!!
Sneki moja draga pa hajde već jednom jer ja te stižem ako ne ...ja se veselim da smo uvijek skupa pa kad nam krene ....
Ja čekam sekundarni sa 6 js za 4 mjesec...ako već nisam nešto u kućnoj radinosti zakuhala![]()
evo sinoć bila na štoperici i sad čekamo sutra ujutro-stalno mislim na folikulića,samo da izdrži do sutra
nego kako je punkcija trebala bit prije,pa smo pazili pa kao bit će sutra,pa sutra na kraju je došlo do 6 dana apstinencije!!
baš me zanima kakav će sad bit njegov nalaz-nekako od početka sve zbrda-zdola
lucija,kakvo je danas stanje kod tebe?
kiki i kod nas je bilo tako i uopće mu spermiogram nije bio lošiji zbog toga tako da vjerojatno neće ni tvom suprugu
a gledala mi je samo desni jajnik i tamo su mi dva folikula jedan veći i jedan manji endometrij mi je pet, i nije se baš puno podebljao ne znam skeptična sam danas za sve.
A nadam se da će tvoj folikul izdržati i da će te doći do jedne jajne stanice!
Prekosuta opet idem pa će mo vidjet.
cure pozdrav svima...mene bi zanimalo koji su u Rijeci preduvjeti za postupak inseminacije ili IVF...ja naime vec imam dijete iz prvog braka od 6ipo god(prirodno zaceto).sada ja i sadasnji mm vec 3godine radimo na drugoj bebi a zadnjih godinu i pol smo krenuli u mpo vode..ako se uzima u obzir pretrage,brisevi,hssg(jajovodi prohodni)njegov spermiogram(uredan)spolni hormoni ja imam nizak progesteron(nalaz od prije godinu ipo)i skracenu lutealnu fazu...inace imam i epilepsiju i pijem antiepileptike..mpo dijagnoza mi je:sekundarna zenaska neplodnost povezana sa anovulacijom..vec 6ciklusa sam samo ciljani odnosi i folikulometrije..prva 4samo ciljani odnosi bez ikakve stimulacije ovulacije a druga dva ciklusa sa klomifenima i bez ikakve najave da cemo uskoro ici u postupak makar inseminacije ako sljedeci klomifenski ne uspije...moram napomenuti da me to jako iscrpljuje ti ciljani i folikulometrije i potice mi epi napade (stres) i neznam kako da objasnim doktorici da bi bilo pozeljno ubrzati to malo pa da se sanse bar malo povecaju...zanima me dali u Ri odluka o mpo postupku ovisi o pojedinom doktoru ili je to takav protokol? najradije bih isla u ivf pa makar u prirodnom ciklusu i mislim da bi mi stime sanse bile dosta vece...ali moja dr nece ni cuje ni za aih a kamoli za ivf a ja se pitam dokad tako...
meni je endometrij stalno 7mm,dva tjedna jedem ananas,pijem sok od cikle pa mi se nije podebljao,a vidjet ćemo sutra,možda sad ipak je![]()
Donatela, ono što sam ja uspjela skužiti iz mog dosadašnjeg MPO stažaje to da je stvar dosta individualna i nitko ti ne može reći što bi ti neki od MPO doktora u Rijeci preporučio i na koji postupak te uputio. Moje je mišljenje da bi nakon 6 neuspješnih ciljanih krenuli dalje, ali možda sam i u krivu
. Ako se odlučiš pridružiti nam se u Rijeci, dobrodošla i sretno
.
Potpis na Phiphy!
Luce, ja ti tamanim ananas od 1.dc (kad konačno dobijem!) sve do et i bude mi super.
phiphy ja vec jesam u Rijeci na mpo...mada nisam još u postupcima nazalost nego dosada samo u neuspjesnim klomifenskim ciljanim + folikulometrije ali evo sad sam zvala humanu i odlucila sam u dogovoru sa mm da cu definitivno promjeniti doktoricu pa sam se odlucila za dr.V.on mi ima bas super pristup prema pacijentima...takav sam barem dojam stekla pa eto prije nego krenem u bilo koji postupak mislim da mi je bolje odlucit se za mpo doktora koji mi bolje odgovara... rekli mi u humanoj da zovem sutra pa da ce me narucit kod dr.V.na konzultacije...ovaj mjesec inace pauziram...a od sljedec se cvrsto nadam da ce me staviti napokon makar u8 inseminaciju...jedva cekam te konzultacije kod novog mpo doktora da vidim sto ce mi reci.....brine me još jedan problem zbog kojeg sam također promjenila dr a to je sto mi moja dosadasnja mpo dr nije htijela kontrolirati hormone iako je od zanjih proslo oko godinu i pol a ja zadna 3 ciklusa imam obilna krvarenja s ugruscima (ciklusi 32 dana)ali koja traju samo 3 ili 4 dana a prije su mi trajala krvarenja 7 dana evo ovo zadnje mi je trajalo niti 3 dana ...mozda to znaci nisku razinu estrogena i progesterona...uz to kad ne pijem duphastone lutealna faza traje mi samo 9 dana...uza sve pijem antiepileptike...mislim da je to ipak problem...koja moja dosadasnja mpo doktorica nije uzimala uopce ozbiljno..zato sam odlucila promjenit doktoricu nadam se da mi je odluka dobra...
Eto, znači da sam bila u krivu kao što sam napisala da možda jesam po pitanju slanja na daljnje postupke...znači, kod dr. S. si?
jutro cure, al ste se raspisaleeee....jedan dan nisam stigla zavirit pa imam šta za ćitat...
hvala vam na podršci,ja sam danas ponovila test,kupila sam jeftiniji ali nije se ni on dao zbunit...
kiki sretno danas...
sneki čini mi se da sam i ja ovaj mj sa tobom u postupku, naravno sad čekam m. prestala sam od danas sa utrićima i kad dobim šibam za ri po terapiju...
vulkan a i ti još malo pa startaš, daj rasturi sa zaleđenima, popravi malo tu statistiku...
argenta nadam se da se čuvaš...
Posljednje uređivanje od butterfly101 : 26.03.2012. at 10:04
da..do sad sam kod dr S.ali ona me nikako uputiti dalje a za moju epi bi bilo krajnje vrime da em se stavi u postupak pa makar inseminaciju...ona je dosad trrdila kao da cu ja uspit kako0 tako zatrudnit i s ciljanima,jer mm ima dobar spermiogram...ali vidi se da ciljani nemaju nikakvog smisla više uz to i neurologica je napisala na papir svoje misljenje u vezi postupka pa se nadam da ce to pomoci...uza sve nije dobro previse hormonskih tableta mi piti iz ciklusa u ciklus a znajuci da su sanse za trudnocu male i nikakve..zato sam odlucila promjenit doktora i snjim popricat u vezi toga...pa cu uzimati klomifene iliti hormoske tablete kad mi bude bas trebalo...jer rekla mi je dr da mi je mozda i to sve skupa ti hormoni i stres...i put svaki drugi dan u ri izazvalo napade...ugl ovaj mj idem samo na konzultacije ali cu odmorit glede sveg toga pa sljedeci krecem dalje..inace kakva su vam iskustva sa dr.V?
Ako malo prošvrljaš po temi, vidjet ćeš da su cure generalno jako zadovoljne s dr. V. Ja sam kod S..
Baš me zanima što će ti dr. V. reći. Razmišljam da mu je ona ipak šefica pa me zanima koliko ima prostora za svoje ideje u liječenju pacijenata.
ej cure evo mene s punkcije,čekali su me svi folikulićidobili 4js
dr.V. je rekao da je baš zadovoljan a bome i ja sam
sad čekamo četvrtak pa ćemo vidjet..
i da endometrij se popravio,nije mi rekao koliko je samo da je deblji![]()
Donatela, čudi me što si još na istom mjestu, da si kod dr V.odavno bi to promijenio.on je moj dr i on se ne voli zadržavati na nečemu što ne funkcionira i ne daje rezultate.ako te bude primio kao pacijenta sigurna sam da ćeš biti u dobrim rukama, dobrodošla
evo ja sam 7 dana od punkcije i sve sam umornija, pospanija, jel moguće da mi se spava od utrogestana koji vaginalno uzimam ili? bradavice me povremeno bole i tu i tamo ispod pazuha cike, nadam se da si ne umišljam jer je rano ali to osjećam.nadam se da to nije od silne terapije posljedica
donatela, ja sam krajem 2. mj. bila na prvim konzultacijama kod dr. V, sad u srijedu idem na druge. Moje iskustvo s njim je stvarno pozitivno, sve mi je detaljno odgovorio što me zanimalo. Stekla sam dojam da se on neće dugo zadržavati na nečemu za što vidi da nije uspješno. Tako da se nadam da će ti kod njega biti drugačije. Sretno!
hvala,lucija kad je punkcija?
nego sad kad idem na wc imam malo krvarenje,jel to normalno? do sad nisam nikad poslije punkcije(bar koliko se sjećam)
a imala sam i dva uboda na desnom jajniku pa možda i zato..
A ne znam još niš, sutra mi je treći ultrazvuk. I ja sam nakon zadnje punkcije malo krvarila, ali je prošlo brzo nadam se da če i tebi!! kad je transfer dal ih možeš nazvati ili moraš doćii tamo što su ti rekli??
ma nadam se da će proći.
rekao da dođem u četvrtak pa da ćemo onda vidjeti kako će bit stanje,ako bude sve u redu da će možda odgodit i za subotu.
nema druge nego čekati![]()
olivera uistinu se nadam da ce me primiti dr v.ko pacijenta....iako sam svjesna da on ionako ima puno pacijenata pa sam malo sad skepticna prema tome hoce li me htjeti uzet..i zao mi je sto i prije nisam isla kod njega....vidila sam ja razliku kojim se on odnosi prema pacijentima i kako sve lipo objasni i kako to radi ona..sva pitanja moram izvlacit iz nje i još kaze zasto me to i to zanima....al najgore to zavlacenje sa necim sto nemoze uspit....jedva cekam kod dr.V.samo se sad čvrsto nadam da ce me primiti...i olivera i dino 84 hvala na ohrabrenjima....bas ste mi pomogle....
eh da i bas me zivo zanima....pa imam jedno pitanjce:sto se tice ivf-a u prirodnom ciklusu..ako postoji lagana stimulacija klomifenima npr i ide se na ivf dali se to moze raditi svaki mjesec,dali i takav postupak spada u tvz prirodni ivf ili ne?ili u prirodni spada samo oni bez ikakve stimulacije?i još nesto,dali se ti prirodni ivf postupci ubrajajaju u onih 6 besplatnih??i jos nesto...zanima me postoji li "opasnost" od praznih folikula na punkciji tj da nema js(kad se do tog dođe) u osoba sa 27 god jer eto rekla mi moja mpo dr dosadasnja kad sam ju jednom prilikom pitala postoji li mogucnost da su folikuli prazni ona je rekla da postoji ali da se to ne događa osobama sa 27 god kao sto imam ja nego samo onima 35+...a ja se ne bi bas slozila snjom....ako npr preuranjena menopauza ne pita za godine onda ni to nema pravila ..pa mislim da mi nije tocno odgovorila...jesam li u pravu ili?
S nijednim lijekovima nije dobro ići mjesec za mjesecom, pa tako ni s Klomifenom. Do sad se prirodnjaci nis ubrajali u onih 6 postupaka, a po nadolazećem zakonu - neznam, izašla je druga priča u novinama, pa dok ne vidimo, ne vjerujemo. Tamo je rečeno da će i dalje biti 6 postupaka na teret HZZO, od kojih moraju biti 2 prirodnjaka. E sad, šta će biti, to samo oni znaju.
Što se praznih folikula tiče, sve je moguće.
Kiki, i ja sam zadnji put imala par kapi krvi, ali je to vrlo brzo prošlo. Sretno za 5dn!
Lucija, da te sutra stopira!
Mislim da je caka u uglavnom...
Ako pogledaš potpis od lucije83 vidjet ćeš da je imala prazan folikul, a s godinama je tu negdje. Puno je manje vjerojatno da će folikul biti prazan mlađoj curi nego starijoj, ali nije nemoguće. Nije da opravdavam S., ali ponekad mislim da bi bilo bolje da ne znamo baš sve što može poći po zlujer onda brinemo o previše stvari, a to sigurno ne ide u prilog cijelom procesu (i to govori control freak koji ispretumba internet prije kretanja u bilo kakvu akciju
).
Što se tiče stimulacije klomifenima, znam da cure koje su na AIH-u u Zagrebu idu mjesec za mjesec pa takva stimulacija očito nije prepreka da se ne ide u postupak svaki mjesec. Mislim da se stim. klomifenima ne računa u 6 besplatnih pokušaja.
phiphy...neka neka...samo ti kazi sve sto mislis..a i bolje da sto manje mlađih osoba ima praznih folikula....i da je dr S.bila u pravu,ali cinjenica je da ja imam nekvalitetne ovulacije pa me ipak malo zabrinulo nisu li pusti folikuli dobiveni klomifenima mozda prazni.....evo na zadnjim stimulacijam aklomifenima imala sam cak 3 vodeca folikula dva su bila na 20 mm jedan na 19mm i onda sam primila štopericu..i tek na 20 dc se vidjelo malo strukture zutok tijela odnosno da su folikuli ili folik puknuo ali od njih ipak nakraju od nijednog ništa nije bilo...ali to dali folikul sadrzi js ili ne moze se saznat samo punkcijom ,to znam..i voljela bih bez obzira na svoje godine provjeriti AMH..cisto da znam..samo neznam dali me na to salje mpo ginekolog ili moram vadit to privatno?samo da..sto se tice pretumbanja interneta u pravu si...ja se raspitujem pred postupke...zelim sto vise o svemu znati...i onda tu i tamo naiđem i na zabrinjavajuce podatke pa se samo dodatno brinem .....a nebi trebala...a s druge strane ne zelim biti tudum da neznam o nicem nista mada sam vec i dosta toga i saznala preko interneta....
sada ću ja uletiti, ajd javite u kojim ste fazama sa postupcima za Listu na Odbrojavanju
ima još puno nickova u listi postupaka za ožujak a i mjesta u listi trudnica
Meni M konačno danas krenula, idući utorak 1.FM!
jutro cure, bravo sneki, hehe napokon krećeš
ja danas ne znam šta bi mislila, sve što me probadalo u cikama je stalo, ne osjećam više ništa, nemam ni temp., samo mi se spava i napuhan mi je trbuh od utrića. je li i pospanost od utrića možda?
Je, olivera, od utrića je pospanost, već su cure puno puta pisale o tome, odi malo baci pogled na temu - nakon transfera.
Super mi je da se Rijeka pokreće i da vidim poprilično dobre rezultate i volim ovaj lokalpatriotizam, ali morate se malo "razbacati" i na drugim temama, ovdje nije dozvoljeno vibranje i skakanje, nego priključite se malo na - odbrojavanju.
3 ultrazvuk, kaže Doktor V. da će biti nešto, endometrij se podebljao nešto, to su njegove riječi, opet sam zaa dva dana tamo.
Snekica super za vješticu da je stigla!!
ja prijavljujem jedan neuspjeli pokušaj – danas procurila 10. dan nakon trf. a baš sam se nadala ovaj put.
ne znam kako to ide u RI – da nastavim sa Crinone gelom i vadim krv onda kada mi piše ili…
zvat ću i provjeriti sa sestrama tamo.
svima drugima puno sreće![]()
evo da javim ...primio me dr V.kao njegovog pacijenta ...jupiii...nisam vise kod dr S.sestra na humanoj joj je rekla da se zelim prebacit a ona se slozila i rekla da je s obzirom na moje zdrastveno stanje mozda i bolje tako...i eto sad samo moram zvat u petak da vidim kad da dođem na prve konzultacije kod dr.V za postupak...jedva cekam...nadam se da ce kod njega ici sve malo brže....
HEEEJ cure, prijavljujem m. sutar idem po terapiju... i krećem u nove pobjede
Sneki, pretpostavljam da se vidimo za tjedan dana!
donatela, baš mi je drago što te je primioKod mene je od jednih do drugih konzultacija prošlo mjesec dana, ali ja sam morala prikupiti sve nove nalaze. Jedva čekam sutra da vidim što će mi reći, trebali bi saznati u koji postupak idemo jer je rekao da to ovisi o spermiogramu.
butterfly, sretno i da ovaj put bude dobitni![]()
ajme,koliko novosti !!!sve je nešto lijepo krenulo
snekica,butterfly sretno!!!
dino 84 reci mi molim te ako mozes da se znam pripremiti ...naime mm je radio spermiogram u 2 mj 2011g.i bio je uredan nalaz...ja sam spolne hormone radila isto tada i imala sam jako nizak progesteron(0,5 na 3dc i 0,7 na 22dc)..briseve sam radila u 3 mj 2011 i bila sam pozitivna na ureaplasmu 10na4 i to je odmah izljeceno antibioticima..ali otprije znaci vise od godinu dana nije trazeno da se ponovi nalaz spermiograma niti spolni hormoni ni ista drugo nedavno kad sam pitala dr S.dali bi trebala ponovit hormone ona je rekla da nije potrebno...dali znas dali ce dr.V.mozda traziti nove nalaze hormona i mozda spermiograma?ili se nalaz spermiograma nikad ne ponavlja ako je prvi uredan...?
Evo, nakon što sam prespavala više noćiprijavljujem da sam buduća pikalica u dugom protokolu
. Malo mi je to naglo došlo i malo sam još u šoku...
tigrical..onda ako nalazi ne smiju biti stariji od 6mj bas mi je neobicno zasto i ranije dr S.nije rekla da ponovimo te nalaze...još sam ju pitala prije 20 dana a ona rekla da netreba...
ali vjerojatno dr V.ima i drugaciju taktiku rada od nje pa sad racunam da cu bit u dobrim rukama i radit cu kako mi on kaze...a i nadam se da cu vrlo brzo ici u postupak nakon konzultacija..makar na inseminaciju..ali racunam da cu izgubiti i vremena na prikuplanju novih nalaza a i morala bi prikupiti potvrde o pravnom i psih savjetovanju i izjavu o vanbr zajednici prije samog postupka..pa cak i da me dr V.nebude više slao na klomifenske ciljane sto sam dosad isla dok sve papire prikupim i nalaze proci ce sigurno još 2 mj ...tako mi se cini nekako...![]()
zašto prikupljaš sve nove nalaze? zbog prelaska dr. V. ili jer su prešli 6mj.? P&P imaš od ranije?