E to ti ne mogu sa sigurnošću potvrditi, ali moje iskustvo je da ih se tokom jednog tjedna izmijeni više... što te muči, pitala bi drugu sestru da li ti HSG može napraviti drugi dr. da ti ne propadne ciklus?
E to ti ne mogu sa sigurnošću potvrditi, ali moje iskustvo je da ih se tokom jednog tjedna izmijeni više... što te muči, pitala bi drugu sestru da li ti HSG može napraviti drugi dr. da ti ne propadne ciklus?
Da, nešto bi probala iskemijati! :D A niš, idem opet sutra tamo pa ću probati! Nema mi smisla ovako gubiti vrijeme... Iako, čitam da je dosta njih radilo hsg i nakon desetog dana.. Doduše, ne u kbc Ri, ali ipak je! A opet, smatram da je to sve individualno.. Netko tko ima cikluse od 25 dana - njima je ok raditi hsg 10. dan, a meni, kojoj su ciklusi preko 30, 12.dan je kao prekasno.. Nadam se da ću uspjet nešto srediti..da će sestra imati milosti za mene! :D A ako bude druga sestra, još i bolje! :D
Zaželite mi sreću sutra, trebat će mi! :D
Ma i da naletiš na istu... ne bi se nitko trebao naći uvrijeđen zbog tvoje nestrpljivosti. Pitaš i bok. Mislim da su neke cure čak išle raditi HSG u druge bolnice da skrate čekanje. I sretno!
cure eto i mene opet...evo sve papire za mpo imam u rukama svi su uredni..Hvala Bogu ureaplazme nemam kao ni drugih bakterija...markeri na hiv i hep b i c su uredni a ja i muz imamo istu krvnu grupu i rh (A + )...jedino mi je progesteron od 3dana ciklusa na granici i rezultat je 0,6..ali nadam se da to nece bit neki problem...Ugl izgleda da zbilja idem u postupak pocetkom 6og bar se nadam tome i to ivf prirodni...dobila sam od gina uputnicu za IVF-ET... sutra zovem mog mpo dr V da se dogovorim snjim za detalje da vidim hoce li me uopce stavit u postupak...nadam se da hoce...zvala sam danas humanu pa je rekla sestra da je on sutra u ambulanti i da ce me spojit snjim na telefon da se dogovorim snjim hoce li me stavit isti ciklus u postupak...
ipak mi je ovulacija na 16 dc(tako mi i inace bude)bila i ovaj ciklus a ne na 12 dc tako da mi nebi bilo kasno ni na knap da me stavi u postupak u 6om...menga mi treba stic 22.5
Posljednje uređivanje od donatela : 15.05.2012. at 16:00
Da li zna netko kad počinju godišnji? Tek 8.mj, ili već u 7.?
eh Lalala to se i ja pitam...i brine me to..za te godišnje...bas cu probat pitat sutra kad budem zvala dr...zato cu se probat izboriti kako god da me stavi u postupak u ovom nadolazecem ciklusu ...da izbjegnem godišnje..da bar pokusam doci do prir ivf-a pocetkom 6og.. e a sto se desava kad su godišnji.?.onda je pauza???nitko ne radi ni transvere ni punkcije ni nikakve postupke?nitko nije dezuran tada?...
U 8. mjesecu su GO i tada se na humanoj ništa ne dešava. E sad, ne vjerujem da to znači da nijedan od dr.-a sa humane nije na poslu, tj. na nekom od katova iznad. Ali što se tiče folikulometrija, punkcija, transfera...u 8. mjesecu je pauza.
Nema straha da će nekoga staviti u postupak, a da postoji šansa da će neki ključni moment dogoditi u 8. mjesecu, paze na to.
U postupku sam kod Reša može mi nteko reći kako doći do njega u Postojni?
evo da ja javim da je kod mene Sve rješeno....24.5 idem na dogovor za postupak..sestra na humanoj mi je rekla da se samo pripremim na duže ćekanje taj dan jer su me ubacili ...ici cu isti ciklus u IVF-ET(21.5 trebam dobit m)...(prirodni ili klomifenski ivf idem) bas sam jako sretna sto idem odmah u postupak i sto necu trebat na inseminacije..i nadam se da ce biti prvi i dobitni...
![]()
Čitam na raznim forumima da su neke cure krvarile nakon hsg-a.. Da li je to normalna pojava?
Da li dr. V i inače ima običaj raditi pregled prije hsg-a?! A drugi doktori tu u Rijeci?
I čujem da se dešava da studenti često budu nazočni.. Se to često dešava ili?
Lalala ja sam imala sukrvicu nakon hssg-a ali je brzo prošlo...i da ..na folikulometrijama studenti ili specjalizanti znaju biti nazoćni..koliko sam ja primjetila..
A da li ti je prije samog hssg-a rađen nekakav pregled?
Na mom HSG-u nije bilo studenata. Što se tiče pregleda, mene je S. najprije ultrazvučno pregledala, ali to nam je bio prvi UZV susret pa nisam to smatrala čudnim. Ono, da vidi s čime će imati posla.
Posljednje uređivanje od phiphy : 16.05.2012. at 15:08
Znači, pretpostavljam da je onda normalno imati pregled prije..
Kažite mi da hssg nije toliko strašan!I da li je možda i bitno tko ga radi?! Mislim, da li tu imam kakvog utjecaja da li je doktor nježan ili grub? Ili najviše boli taj kontrast?
Nije toliko strašan.
Cure kažu da najviše boli propuhivanje jajovoda ako se na HSG-u vidi da nisu prohodni. To nisam probala. Od onog što sam probala najviše boli kad ulazi kontrast. Ali preživi se. Već sam pisala, mislim čak i na ovoj temi, da sam nakon HSG-a bila ponosna na sebe i osjećala sam se nekeko snažno. Ako te baš strah, uzmi nešto protiv bolova ili za opuštanje. Ja sam išla na prirodni HSG
i preživjela. Boli, potrpiš i siđeš sa stola čvšća (što te ne ubije, ojača te
).
Kad budem išla na hssg, niti ja ne planiram uzimat ništa za bolove.. Razmišljam si nekako..želim bebicu..ako ne mogu hssg potrpit, kako bi onda porod?!Tako da namjeravam glumiti hrabricu..a kako će to ispasti..e to je već pitanje..
![]()
Meni je hsg bio užasno bolan (ali ja sam bila skroz zaštopana pa je to vjerovatno razlog). Punkcija i ET su bili mačji kašalj prema ovom. Preporučam ti da uzmeš nešto protiv bolova mada neke cure kažu da nije strašno....eto, ja sam plakala![]()
iskreno..meni je hssg bio jakooo jako bolan iako su mi jajovodi bili prohodni..i radila mi ga je prof.S.kod mene je bio problem sto ona meni nije uspjevala doci do cerviksa i dvaput je pokušavala uvuci onaj spektulum...
Meni na HSG-u sve prohodno - bol neizdrživa! Punkcija mala beba u usporedbi... Uzmi nešto prije, ne znam, napij se... ali brzo bol prođe jer stvarno kratko traje.
Koliko je to "kratko"? Nekoliko sekundi, minuta, desetaka minuta?
Tigrical, kod kojeg doktora si?
Mislim da se radi o sekundamaMene je stvarno jako boljelo, a nisam baš neka plačljivica. Dakle, boli jako ali kratko.
donatela super da odmah krećeš, pa neka stvarno bude prvi i zadnji !!!!!! SRETNO....
cure drage,svima šaljem puno vibrica i neka sve krene u pravom smjeru...
cure imam pitanje..koliko je prirodni Ivf uspjesniji od inseminacija?? i dali cu imati vece sanse ako mi dr uvede klomifene kao laganu stimulaciju ?ali kako znam to se isto piše kao prirodni Ivf...inace mm ima super spermiogram,ja ugl ovulacije na 16 ili 17dc..cikluse 31/32dana...(sa klomifenima od 5-9dc sam dobivala po 3,4 vodeca folikula)....kod dr V.sam..
S klomifenima ti se povećavaju šanse jer ćeš vjerojatno imati više od jedne js.
99% mislim da se samo stumulacija klomićima ne broji se u onih 6 postupaka, no to sad i nije toliko bitno jer je novi Zakon na vratima, a obećali su da će se postupci brojati ispočetka, tj. kao da to donošenja novog Zakona nije odrađen nijedan postupak.
Koliko je prirodni IVF uspješniji od inseminacije...ja mislim da su tu negdje...
donatela ako dođe do transfera dakle ako uspije uhvatiti jajnu stanicu i ako se oplodi i bude lijepa na dan transfera onda su ti šanse veće nego na inseminaciji čak nekih 30%, samo šta do transfera nije baš lako doći... a kad je s klomifenima onda su šanse malo i veće nego u običnom prirodnom ciklusu.
phiphy oni još ni sami nisu sigurni jel se broje stari postupci ili ne, čas govore jedno pa čas drugo![]()
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 17.05.2012. at 12:54
I to što kažeš, Mala Mimi. Dok ne izglasaju novi Zakon, ništa se 100% ne zna, no ipak se nadam se da će biti onako kako su rekli, da će ići od nule (jer, prvo su rekli da neće pa to nije naišlo na dobru reakciju pa su promijenili retoriku).
ah a zbog cega je tako tesko doci do transfera..?dali zbog toga sto postoji mogucnost o krivo pogođenom tajmingu punkcije?krivo datom štopericom,mozda u folikulu nece biti jajne stanice?? mozda se js nece oploditi..ako se oplodi mozda se nece dobro djeliti ili sl jesu to te stvari zbog kojih ne dolazi do transfera?....ja inace imam 27 god..ipak ja nekako mislim da je cak i prir ivf po svemu gledajuci uspjesniji od inseminacije...jer kod inseminacije se u jajovodu mora spojit js i spermij a u vecini slucajeva ni ne dođe do tog spajanja ..a ako i dođe onda opet oplođena js mora nastavit put prema maternici..a kod ivf-a se sve nekako odmah zna kakvo je stanje i do olodnje dolazi u posudici pa su i zato sanse vece..sorry ako sam sto pobrkala... opet se nadam da ce mi dat dr klomifene(imam jednu kutiju doma u rezervi) pa da cu time povecati sanse da mozda dobijem više jajnih stanica i više šanse da uspije... a sto ako sa klomifenima dobijem npr 3 jajne stanice i sve 3 se oplode i budu sve 3 dobre..dali mi onda isto sve 3 vrate ili kako to onda ide?
Da, to je više manje to. Dogodi se da folikul pukne prije punkcije, da je prazan, da je izvađena jajna stanica prezrela, da nije dobre kvalitete, da se ne oplodi, da se prestane dijeliti nakon oplodnje, a sve to ulazi u statistiku uspješnosti...kao što je Mala Mimi napisala, ako se dođe do transfera, onda se šanse drastično povećavaju.
Istina je da se sve odmah zna, ali to ne znači nužno da se povećavaju šanse. Ali slažem se s tobom da je situacija čišća, tj. s IVF-om znaš na čemu si, a s AIH-om 2 tjedna čekaš, možda Godota. Na tvom mjestu, ako ti je dr. otvoren za sve opcije, ja bih izabrala prirodni IVF (iako mi je jednom jedan dr. rekao da se ništa ne može usporediti s oplodnjom koja se dogodi u tijelu žene).
donatela ja bih definitivno išla s IVF-om pa pokušavate već sigurno neko vrijeme sa ciljanim odnosima i tko zna zašto ne uspije možda se ne oplode ili nešto treće u svakom slučaju bar ćeš znati na čemu si.
Ovo što se tiče vraćanja 3 embrija to je malo škakljivo budući da imaš samo 27 god, zbog rizika koje nose višeplodne trudnoće ali ne brini rijetko kad da se sve 3 oplode i održe do 3. dana ako to baš bude slučaj onda će ti ići na blastociste a tu stvarno sumnjam da će se od 3 j.s. razviti 3 blastociste
phiphy pa naravno da se nemoze usporediti mozda sa oplodnjom koja se dogodi u tijelu žene...ali ako do te oplodnje nikako ne dolazi u tijelu onda moramo poduzet neke drasticnije korake..a ja vjerujem svojoj intuiciji da meni ni inseminacija nebi bila uspjesna iako vec imam jednu prirodnu trudnocu i sina od skoro 7 god (sa ex muzem)...ako vec imam sansu da odmah idem u ivf onda cu je definitivno iskoristiti....kad malo pogledas...i trudnoce sa ivf-om i potpuno oprirodne trudnoce,i one sa inseminacijom sve su to normalne trudnoce kao svaka druga..i u jednoj i drugoj i trecoj..postoji mogucnost biokemijske t.missed ab..i drugih stvari....ja sam probala ciljane odnose bez icega,dobiivala štoperice i nista,potom sam imala ciljane s klomifenima imala po 3,4 vodeca folikula na oba jajnika..ali tadasnja mpo dr nije htjela ni govorit o buducoj mogucnosti mpo postupka i htjela me i dalje mrcvarit s ciljanima..pa sam promjenila dr...ovaj mi je odmah dr V.dao od papira sto trebam prikupit za postupak..ubacio me sad za konzultacije i telefonski mi receno idemo u prir ivf...još cemo vidit dali sa klomifenima ili bez..
mali mimi ako budem isla s klomifenima..isto cisto sumnjam da ce sve 3 se razvit u blastociste..iako imam 27 god kod mene je probl sto mi ponekad folikuli sporo rastu a nekad krenu rast pa stanu pa opet krenu nemam pojma sto to znaci ali nije najbolje,..i da,ja imam epilepsiju i pijem terapiju za epi i iako sam oduvjek imala zelju za blizancima za moje zdr.stanje viseplodna trudnoca pogotovo troplodna nije pozeljna ....pa ce mi dr vjerojatno i svesti na minimum da do tog ne dođe..ma da bude jedna jajna stanica i ta jedna dobra koja ce se primit i lipo razvijat nitko sretniji od mene...samo navijam da do transfera dođe...hvala vam na objasnjenjima
phiphy pa naravno da se nemoze usporediti mozda sa oplodnjom koja se dogodi u tijelu žene...ali ako do te oplodnje nikako ne dolazi u tijelu onda moramo poduzet neke drasticnije korake..a ja vjerujem svojoj intuiciji da meni ni inseminacija nebi bila uspjesna iako vec imam jednu prirodnu trudnocu i sina od skoro 7 god (sa ex muzem)...ako vec imam sansu da odmah idem u ivf onda cu je definitivno iskoristiti....kad malo pogledas...i trudnoce sa ivf-om i potpuno oprirodne trudnoce,i one sa inseminacijom sve su to normalne trudnoce kao svaka druga..i u jednoj i drugoj i trecoj..postoji mogucnost biokemijske t.missed ab..i drugih stvari....ja sam probala ciljane odnose bez icega,dobiivala štoperice i nista,potom sam imala ciljane s klomifenima imala po 3,4 vodeca folikula na oba jajnika..ali tadasnja mpo dr nije htjela ni govorit o buducoj mogucnosti mpo postupka i htjela me i dalje mrcvarit s ciljanima..pa sam promjenila dr...ovaj mi je odmah dr V.dao od papira sto trebam prikupit za postupak..ubacio me sad za konzultacije i telefonski mi receno idemo u prir ivf...još cemo vidit dali sa klomifenima ili bez..
mali mimi ako budem isla s klomifenima..isto cisto sumnjam da ce sve 3 se razvit u blastociste..iako imam 27 god kod mene je probl sto mi ponekad folikuli sporo rastu a nekad krenu rast pa stanu pa opet krenu nemam pojma sto to znaci ali nije najbolje,..i da,ja imam epilepsiju i pijem terapiju za epi i iako sam oduvjek imala zelju za blizancima za moje zdr.stanje viseplodna trudnoca pogotovo troplodna nije pozeljna ....pa ce mi dr vjerojatno i svesti na minimum da do tog ne dođe..ma da bude jedna jajna stanica i ta jedna dobra koja ce se primit i lipo razvijat nitko sretniji od mene...samo navijam da do transfera dođe...hvala vam na objasnjenjima
Slažem se s tobom, donatela, da je za tebe bolji IVF. Ako ti m. ima odličan spermiogram, a do trudnoće ne dolazi ni kod ciljanih odnosa, vrijeme je da se vidi kako dišu js i da se proba nešto novo. Sretno!
hvala phiphy ....nadam se da ce prir..ivf (uz mozda i klomifene) biti dobitna kombinacija.....ali sve cu znati tocno za tjedan dana kad idem na dogovor pa cu vidit sto ce mi reci dr.V...jedva cekam...![]()
cure...sutra moram na pregled i dogovor za postupak ivf 3 dc ....a imam samo jednu uputnicu onu za postupak koja glasi:postupak ivf-et ..zanima me dali mi treba još jedna uputnica za sutra za pregled 3 dc ili netreba???kako to ide u Rijeci....ovo mi je prvi mpo postupak pa nemam pojma....zovem sad na humanu da tamo pitam ali nitko se ne javlja...
Posljednje uređivanje od donatela : 21.05.2012. at 11:18
Ako ti je samo pregled i dogovor, trebala bi glasiti "pregled". Ali probaj zvati sestre od 12.00-14.00.
sad sam zvala humanu i kaze mi sestra da mi netreba uputnica..i da mi nece biti pregled..da se nitko ne pregledava na 3 dc a koliko sam primjetila za terapiju i prije postupka je obavezno napravit uzv da se vidi dali se ide u taj postupak i dali je potrebna terapija ugl sad mi nist vise nije jasno..kaze sestra na humanoj da mi netriba uputnica za pregled nego samo ova sto je imam(ivf-et) i da idem na dogovor i da dam doktoru papire pa ce mi on rec sto dalje...nemam pojma...idem sutra tamo pa cu vidit sto i kako dalje..nadam se najboljem ishodu ipak...
Donatela, tebe su se dr.-i već nagledali UZV-om na humanoj u Ri. I ja mislim da ćeš na dogovor (da li će biti prirodni ili klomifenski), a to ti onda spada pod uputnicu koja je već kod njih, za konzultacije. I već si pila Klomifene pa nije valjda da ti je baš sad narasla neka cista ili neki vrag da bi te opet morali gledati.
Samo pomalo i coolerski. Čak i da ovaj ciklus ne bude klomifenski, već sljedeći mjesec (ako ovo bude prirodnjak i ne upali) možeš na klomifenski. Sve smo mi nestrpljive, ali bitno je ostati i što smireniji.
hvala phiphy...da imas pravo vec su me se nagledali u Ri na folikulometrijama pustim..ciljanima i svemu i tad sam imala uputnice za konzultacije...i nevirujem da mi je narasla neka cista ili nesto nisam bas sklona tome nikad nisam imala cistu...inace imam jajnike nalik na policisticne na ljevom jajniku ali to su oni sitni folikulići... ali cistu nikad nisam imala nevirujem da sam ju bas sad dobila...hvala na odgovorima cure super ste..bas ste me umirile...nadamse sutra najboljem ishodu i da ce ipak bit klomifenski ciklus jer su ipak malćice vece sanse...vise folikula..vise (mozda)js pa i veca mogucnost trudnoce..ali kako bude da bude...slusat cu doktora
Donatela, šta je dr V i danas i sutra dežuran?!
Posljednje uređivanje od Lalala : 22.05.2012. at 11:12
Lalala, ujutro su svi tamo na folikulometrijama, punkcijama...dežurstvo je nedjeljom i onda je samo jedan dr.
Evo cure da vam se javim..jucer nisam nikako stigla...bila sam jucer na dogovoru,....cekala najprije da se izredaju sve folikulometrije kod jednog i kod drugog dr pa dosla napokon na red nesto prije 11 h ali nema veze isplatilo se cekati...ja sam zadovljna ishodom...opet kazem dr V.mi je za 10 nemogu da ga ne pohvalim....ugl popricali smo dala sam mu papire..i rekao mi je da ce udovoljit mojoj zelji da preskocimo inseminacije i da se slaze samnom da inseminacije sa dobrim spermiogramom mozda nemaju smisla kad nije uspjelo ni sa ciljanima uz klomifene ....tako da eto idem ovaj ciklus u IVF-ET ali bez ikakve stimulacije potpuno prirodni ciklus...punktirat ce jedan folikul (nadam se i jednu js)i tu jednu ce oplodit...rekao mi je da nebi bilo dobro kod mene stimulacija bilo kakva s obzirom na moju epilepsiju i da bi bilo rizicno se uopce dovest u situaciju da se vrati vise od jenog embrija jer je za moje zdr stanje to prerizicno....Rekao mi je da i sa prirodnim ivf-om u prirodnom ciklusu su prognoze jako dobre jer sam imala uvijek dobre folikule i s obzirom na moje godine(27) da bi moglo doc do trudnoce sa ivf-om ako ne u prvom ciklusu onda odma u sljedecem...nadam se da ce uistinu bit kako on kaze...i da ce se sve poklopit kako treba...i da ce upalit...jeli ima tko od vas iskustva sa prirodnim ivf-om bez ikakve stimulacje?
Jao istu priču je meni pričao, blizu smo i sa godinama ja i ti, bila sam u dva prirodnjaka i nisu urodila plodom očito, ali nema pravila možda kod tebe hoće i nadam se se vrlo brzo, sretno!!
lucija ali vidim ti u potpisu da ti je upalilo ivf iz prve 2009 god. e sad jeli to bio prirodni ivf ili stimulirani molim te reci mi??? ocito dr zeli utjesiti pacijente i ulit im neku nadu mada je moj rekao meni da su prognoze dobre ali opet da mi nece nista obecat jer moze se desit da folikul pukne prije punkcije,da u folikulu nema js,da js nebude kvalitetna i niz drigig stvari..upoznao me sa svim mogucnostima sto sam i prije znala ali mi je ipak ulio nadu...
Evo da se i ja javim.. Bila na hssg- kod dr. V. Nisam ništa popila za bolove, ali me bilo užasno strah, najviše zbog toga što sam pročitala negativna iskustva na netu.. Uglavnom, za one koje će ići na hssg, želim im reći da ne čitaju negativna iskustva po forumima, jer će im biti samo gore.. Da ja nisam to čitala bila bi opuštenija, a ovako sam bila u nekakvom glupom grču! Tresla sam se ko šiba! A uopče nije tako strašno! Na ekranu se vidi šta se dešava, ali ja nisam htjela ni pogledati od straha!
A btw, ja sam jedna od onih mimozica, koju sve boli!![]()