Stranica 87 od 149 PrviPrvi ... 3777858687888997137 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,301 do 4,350 od 7420

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kameleon,kako je prošao transfer?
    joj,cure meni jučer bilo super,danas opet boli mjehur

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[QUOTE=Lalala;2163490]A već smo ponovili spermiogram, ali fora je u tome da smo čašicu nosili u torbici..i sad ne znam da je je rezultat vjerodostojan..tj.da li je bolji ili lošiji nego što ustvari je.. Ako me kužiš..

Lalala ako je za kratko vrijeme mislim da to ne utječe nešto bitno na nalaza barem nama nije

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kiki, nažalost ništa, oplodili su dvije koje su preživjele odmrzavanjee, ali nažalost su stale u razvoju..
    idemo u 7 mjesecu u prirodni, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje!!
    kad je tebi punkcija? sretno!!

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a joj,baš mi je žao.. znam kako je kad dođeš na transfer a mrve te ne čekaju
    a super da odmah ideš dalje,prirodnjaci su isto ok.držim fige...
    sutra imam folikumetriju nadam se zadnju pa vjerovatno je u subotu punkcija..nekako me strah,samo da mi se malo taj mjehur smiri.

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

i meni je žao, ali eto, šta je tu je...
    više sreće drugi put!možda baš prirodni bude dobitni!!!
    bit će sve ok, vidjet ćeš..sretno u subotu!!!!

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nadajmo se.. ajde drži mi se,brzo će 7mjesec i neka bude dobitni!!!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

kameleon a je.....mu , koje sr....., žao mi je draga

kiki30 u subotu punkcija, držim fige da sve prođe bolje nego što želiš...

Iako nisam u postupku i namam što napisati o sebi, redovito vas čitam i pratim situaciju.
    Znam da vam nije lako,ali borimo se i nema negativnih misli i odustajanja, bit će šta bude,ali kad tad sve mi ćemo uloviti našu sreću !!!!

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

butterfly,draga hvala što misliš na nas javljaj nam se i dalje,uvijek treba nam treba podrška..

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

kameleon zao mi je ali ajd bit ce 7 mj dobitni drzim palceve.......

ja inace sva nikakva postala danas mi je 4dpt i zabrijala sam sebi odjednom u glavu da necu uspit docekat betu da cu procurit prije nje..jer sam od jucer uzasno zivcana i sve me lako izzivcira a takva sam inace samo u pms-u 7-8 dana pred mengu a to je taman sad taj period zato pomalo gubim nadu u uspjeh jel moguce da me pere pms vec ???

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Donatela, skuhaj si malo lavande da ti zamiriše prostorija, čitaj neku dobru knjigu, gledaj humor. serije i uživaj! Ti si trudna! I točka! Mazi si trbuščić i stalno ponavljaj kako voliš bebicu!!! Okreni misli na pozitivu!
    kameleon, žao mi je! Nek ti prirodnjak donese sreću!

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

snekica hvala na takvim lipim mislima za mene ali cini mi se da ovaj put necu bit takve srice...imam sve simptome pms-a imam pms cak mi se maloprije pojavio onaj grozni potkozni prišt na bradi koji uvijek dobijem par dana pred mengu i evo dobila sam ga...menga ne/treba stic 20.6 ja imam sve znakove kao da cu uskoro dobiz...zivcanost,placljivost,nervoza,tak prišt,sva sam si nikakva...ma da mislim da je to to nazalost... da me menga nece zaobic a betu necu uspit docekat...vec kujem planove za iduci misec za iduci pokusaj....ovo nemogu biti ni simptomi trudnoce jer je za to prerano...implantacija bi se tek trebala dogodit cini mi se ...danas mi je 4dnt osmostanicnog embrija vracen 3dan poslije punkcije...jedino ako je sve od ustrogestana sto cisto sumlnjam da su simptomi menge od utrica...

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Donatela, vidjet ćeš, bit će sve ok
    Kameleon,

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

cure, hvala vam svima...
    moram priznati, butterfly da mi je drago šta idem u jedan prirodni s novom js..
    7 sam na go pa bar neću morati juriti na posao šta je stres manje..
    ovi sekundarni su me totalno iscrpili!!
    puno pozdrava i sreće svima!!
    donatela neke cure koje su ostale trudne i dobile su imale simptome iste kao u pms-u,
    zato samo pozitiva do kraja!!!!

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cure, jučer sam obavila 1. folikulometriju, imam jedan folikul na lijevom i jedan na desnom jajniku, jučer mi je dr dao još 2 Gonala i sutra opet gore. Jučer sam se prvi put piknula sama jer mi je sestra rekla da se moram pikati od 17-19 h, a u to vrijeme sam baš na poslu. Baš je ispalo smiješno jer sam to morala pomiješati u wc-u i tamo se piknuti. Ne znam da li su mi se ruke više tresle od straha od igle ili od toga da me ne vidi šef. Uglavnom, uspješno i posve bezbolno obavljeno, stvarno nije problem

donatela, nadam se da su to ipak simptomi trudnoće, a ne pms-a. Razmišljaj pozitivno jer to tvoja mrvica sve osjeti
    kameleon, žao mi je zbog transfera, zato će ovaj sad prirodnjak biti dobitni.
    kiki30, sretno na punkciji

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala Vam na informacijama o labu,a onima koji su u postupku puno srece i relaksirajuce iscekivanje

ma krenuti cemo i mi na jesen tu u RI i meni je Dr. spominajo prvo dva prirodna postupka vidim da vas je dosta tu na tome mi mozete reci kako to ide i sto Vam daju od lijekova

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo gotova s folikumetrijama,sve ide super sutra imam štopericu pa u nedjelju punkcija.
    kaže dr. da im da još jedan dan na narastu,inače misli da bi moglo bit oko 6-7 js plus nešto sitnih,uh..baš me neka nervoza lovi kad se sjetim punkcije
    i da endometrij je super,nikad mi nije bio tako debel haha
    dino,sretno!!
    donatela,bit će sve ok..

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

kiki to kod tebe sve nesto brzo ja sam imala 4 foliulometrije cini mi se prije punkcije nikako potrefit jer su mi duzi ciklusi...pa punkcija bila tek na 18dc...uh ...super da ce bit toliko js bit ce vece sanse za uspjeh...ja bi najrađe u sljedecem ciklusu sad ako ovaj ne uspije(a vjerojatno nece )isla stom stimulacijom...ali dr nece titi...ja bi makar s klomifenima da poboljsam sanse...

ma bit ce mi sve ok samo ako budem trudna i ako test pokaze + ali sve mi se nekako cini da se to nece dogodit...neznam ...u trbuhu ne osjecam vise ama bas nista a neznam zasto...prvih dana nakon transfera sam stalno osjecala jajnike i sve a sad mi je 5dnt i ne osjecam vise nista...koda niceg nema unutra....bas sam zbunjena...jedino me kicma pocela uzasno boliti u donjem dijelu...to je od danas ali to je u leđima samo...a u trbuhu nista... ...i nekuzim zasto mi doktor nije do štoperice nakon transfera za bolju implantaciju vidila sam da to se nekim curama daje a meni nije...jel to zato sto sam bila u prirodnom ili sto??
    Posljednje uređivanje od donatela : 14.06.2012. at 13:46

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

donatela, donatela tvoji postovi odišu totalnim kaosom smiri se ženo, povuci ručnu još nije prošlo ni tjedan dana od transfera a ti već planiraš stimulaciju drugi mjesec...dr. ti nije dao štopericu jer to u Rijeci nitko ne dobiva, jednostavno netko ima ovakvu teoriju a netko onakvu.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj donatela prvotno napisa Vidi poruku
    .i nekuzim zasto mi doktor nije do štoperice nakon transfera za bolju implantaciju vidila sam da to se nekim curama daje a meni nije...
    Što ti to dr. nije dao za bolju implantaciju? Do štoperice ili nakon transfera?

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

phiphy ne,nije mi daao dobila sam samo štopericu ovitrelle dva dana prije punkcije i to je to..poslije transvera osim utrogestana 3x2 nista drugo nije mi preporuceno...

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pa ništa drugo se ni ne daje (barem kod nas u Ri)

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj kiki30 prvotno napisa Vidi poruku
    evo gotova s folikumetrijama,sve ide super sutra imam štopericu pa u nedjelju punkcija.
    kaže dr. da im da još jedan dan na narastu,inače misli da bi moglo bit oko 6-7 js plus nešto sitnih,uh..baš me neka nervoza lovi kad se sjetim punkcije
    i da endometrij je super,nikad mi nije bio tako debel haha
    dino,sretno!!
    donatela,bit će sve ok..
    kiki pa vec punkcija. Nadam se da ce sve biti ok. Izdržat ćeš ti punkciju bez brige. Želim ti puno, puno sreće.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Eto, kiki30 je već napisala. Poslije transfera, osim progesterona (a to si dobila - utrogestani) ne dobije se ništa drugo.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

phiphy,šta je s tobom?nema te dole
    eva,hvala ti..

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

u drugim nekim klinikama dobiju štopericu brevacitid 5dnt i još neku prije...za bolju implantaciju zato sam pitala a ovo mi je bio prvi postupak pa nisam znala...

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da,neki doktori to daju,reču da je za bolju implataciju a sad da li je ili nije..neznam
    ma samo se smiri,lijepo vrijeme šetaj i opusti se,vjerujem da ćeš nam javit lijepu betu pa da nam daš još malo nade

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

phiphy,šta je s tobom?nema te dole
    Eh, kod mene svačega i ničega. Kako bi rekla nina32, to je priča za kavicu .
    Možda u 7. mj. odem na konzultacije, ali od postupaka do jeseni sigurno niš'! A tebi želim da se tada ni ne sretnemo dolje (čitaj: već ćeš biti par mjeseci u 2. stanju ).

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da,neki doktori to daju,reču da je za bolju implataciju a sad da li je ili nije..neznam
    ma samo se smiri,lijepo vrijeme šetaj i opusti se,vjerujem da ćeš nam javit lijepu betu pa da nam daš još malo nade
    Potpisujem! I sama sam uzela na svoju ruku Brevactid 4dnt (jer tad "po nekom pravilu" započinje implantacija trodnevnog embrija) i jedino sam tada imala blijedu drugu crticu. Jest da je kratko trajala sreća, ali nema veze, bila je tu - vidljiva. Tek sam neki dan bacila taj test, i još se vidjelo I I.
    A ovi, donatela, tvoji simptomi su kao dvosjekli mač - mogu biti implantacijski /trudnički, a mogu biti i pms. Neznaš do bete
    Posljednje uređivanje od Snekica : 14.06.2012. at 15:54

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

phiphy,a joj nadam se da te neću vidjeti na jesen haha ajde uživaj u ljetu,pa se možda vidimo i na 4-5 katu
    snekica,šta se može kupiti Brevactid bez rp.?pa i ja bi isto to probala,mislim da ne može škoditi ako neki dr.doktori daju i to po 2-3 inekcije

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

da sam znala i ja bi ju uzela na svoju ruku da sam znala da moze/ako moze bez recepta brevactid....ja opet imam grceve...szalno na momente ..u trbuhu nalik menstrualnima..
    ah kamo srece da ti grcevi znace implantaciju...mada...dali ima tko kakvih iskustva stime moze li se uz implantaciju osjetiti zakvi grcevi...ili su mi to mozda bas pms grcevi...neznam ali menga treaba,tj netreba doc za 5 ili 6 dana ....inace pred m.dobijem grceve one menstrualne dan prije nego procurim...

ovaj tekst sam nasla surfajuci pa po tom bi mi danas ako bi sve islo po planu bila implantacija.
    Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:

1 dpt...zametak raste i razvija se
    2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
    3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
    4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
    5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
    6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
    7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
    8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
    9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
    10 dpt... još više HCG-a se luči
    11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina

Lalala avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma donatela, uspjet će, vidjet ćeš! :D
    Posljednje uređivanje od Lalala : 14.06.2012. at 18:09

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

joj nevjerojatno nesto ...neprestano imam te menstrualne grceve osjecam se kao da imam mengu ili kao da cu svaki cas dobit..bolovi se prozimaju po nogama i maternici,donjem djelu trbuha...bas boooooliii....lezim na krevetu i nemogu mrdnut..

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Erika2 prvotno napisa Vidi poruku
    ma krenuti cemo i mi na jesen tu u RI i meni je Dr. spominajo prvo dva prirodna postupka vidim da vas je dosta tu na tome mi mozete reci kako to ide i sto Vam daju od lijekova
    Da, u Ri su prirodnjaci prilično popularni
    Najprije se na konzultacijama dogovoriš s doktorom u kojem mjesecu ćeš ići. U tom mjesecu na 1.dc zoveš Humanu (poželjno oko 12-13 h) da te zapišu za prvu folikulometriju 7. ili 8.dc.
    Tamo se pojaviš 7./8.dc u 8 ujutro, s uputnicom općeg ginekologa na kojoj piše IVF+ET. Kod socijalca odmah digni i Utrogestane. Dobiješ papire za pristanak (koje sljedeći put moraš donijeti potpisane) i posudu za spermu (ako ćete uzorak donositi sa sobom).

Ideš na fm u prosjeku svaki drugi dan dok dr. ne procijeni da je vrijeme za štopericu. Štoperica se daje na Ginekologiji u 22 h (ili doma). Punkcija slijedi 36 sati nakon primljene štoperice. Na punkciju mora doći i tvoj partner s uzorkom i uputnicom za spermiogram. On na licu mjesta potpisuje pristanak.

Za prirodnjake se ne dobiva nikakva anestezija, možeš užicati voltaren injekciju tamo ili se doma omamiti ako smatraš da je potrebno.
    Na punkciji ti odmah kažu je li dobijena jajna stanica, i ako je, transfer se zakazuje za 3 dana. Moraš doći tamo u svakom slučaju, nema telefoniranja nego na licu mjesta saznaš hoće li biti transfera ili neće. Ponesi svoje Utriće.
    Transferi se rade oko 10 h. Dobiješ i sličicu embrija. Nakon transfera se leži 2 h.
    Beta se vadi oko 18 dana nakon transfera, javiš odmah sestrama pa se dogovarate za dalje.

Dakle, štoperica je jedini lijek koji dobiješ (naravno, pod uvjetom da nemaš anovulatorne cikluse), ne uključujući Utrogestane koji se stavljaju vaginalno 3x2 od dana transfera nadalje.
    Nek' ti ovaj vodič posluži samo jednom!

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala ti Argente na iscrpnom odgovoru bas si mi pomogla i opisala sve kako to ide ,mislila sam da ipak daju neku stimulaciju tipa klomifena ali ovdje je stvarno prirodni postupak

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I dali na tim postupcima rade sa 1.jajnom stanicom ako dobiju ICSI postupak jer nama je to potrebno sa obzirom na nalaz M spermiograma
    ja sam do sada bila na 3.stimulacijska postupaka i nije dobijena stanica neke dobre kvalitete bar su tako rekli,a sad na zadnjem pregledu mi je Dr. u RI predlozio prirodni postupak a treba i to probati kako ne reagiram na te stimulacije bog zan kako mozda ovo bude OK i na koncu bar se ne primi brdo lijekova koje nas samo truju

Donatela detaljan pregled imaplantacije ali mozda ti je bolje ako mozes ne razmisljati toliko o tome

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da, radi se ICSI i sa jednom JS, evo npr. Donatela je bila u prirodnjaku i radili su im ICSI.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

joj nevjerojatno nesto ...neprestano imam te menstrualne grceve osjecam se kao da imam mengu ili kao da cu svaki cas dobit..bolovi se prozimaju po nogama i maternici,donjem djelu trbuha...bas boooooliii....lezim na krevetu i nemogu mrdnut..

Po iskustvima drugih cura mogla bi to biti implantacija ... uživaj baš onako kako ti je rekla snekica

kiki30 jooooo draga, ta punkcija....ma bit će sve ok. samo neka poslije bude dobar tulum!

kameleon tako treba, i želim ti da ovaj prirodan postupak bude dobitni, ipak će biti sve nekako prirodnije,bez lijekova i vjerujem da bi to moglo biti to

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hvala ti buterfly nada mi je malo porasla...grcevi su trajali jucer skoro cijelo popoodne s pauzama na momente..i navecer su skroz prestali...i evo prvo sam mislila da nisam mozda vec procurila ali nisam...danas me vec nista ne boli...nema vise grceva....

samo me cudi zasto me cicke bas nista ne bole i nisu ni porasle...ako je i bila implantacija..kad bi cice trebale poceti boluckati???

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

samo me cudi zasto me cicke bas nista ne bole i nisu ni porasle...ako je i bila implantacija..kad bi cice trebale poceti boluckati???
    Nekog bole - trudan je, nekog ne bole - trudan je, nekog su bolile u prvoj trudnoći, u dugoj ne - trudan je...
    Znam da svi panično osluškujemo simptome, ali to ništa ne znači, više ti znači ovo što ti cure pišu u skoro svakom postu...da se malo opustiš.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Da, radi se ICSI i sa jednom JS, evo npr. Donatela je bila u prirodnjaku i radili su im ICSI.
    Hvala ti Argente na odgovoru ,mozda i to je jako dobro pogotovo kada ne ide sa tim stimuliranim kao kod mene,mene su prvo rukali sa punim stimulacijama a sada bi na prirodni ,odlucila sam na jesen idem i ja na to ,nas je stavio da bi nas primio 11,12 mj.navodno nam je reko da ce na jesen startati novi zakon i da po tome ce zene trebati prvo ici na te prirodne postupke

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Nekog bole - trudan je, nekog ne bole - trudan je, nekog su bolile u prvoj trudnoći, u dugoj ne - trudan je...
    Znam da svi panično osluškujemo simptome, ali to ništa ne znači, više ti znači ovo što ti cure pišu u skoro svakom postu...da se malo opustiš.
    potpisujem tigrical, molim te donatela nemoj više osluškivati simptome oni niš ne znače, zaboravi na njih do bete tek onda ćeš imati pravi odgovor!!
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 15.06.2012. at 16:37

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

MA Betu necu ja ni docekati procurit cu garant opet imam grceve menstrualne danas mi 27dc ciklusi mi traju od 30-32 dana danas mi 6dnt...sve me steze u maternici...neznam smijem li popiti nesto za bolove?makar lopocet/paracetamol jer idem sad na šišanje ,frizuru kod frizerke da vise ne mislim o tome a nebi tila ici bas u ovim grcevima.... a s ovim sto bude da bude sto mu ja mogu više....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa šta te toliko jako boli da moraš popiti tabletu?
    Radije popij kamilicu ili magnezij i lezi ako te grči

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ej,cure..danas moram dobiti štopericu,i sad gledam na kutiji mi je sestra napisala kao 15.06. u 22,30h (pod kožu)
    ništa mi nisu rekli,šta više nije u mišić tj.guzu?ako je pod kožu onda si mogu i sama dat u trbuh,ne moram ići dole

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a koju si dobila Ovitrelle?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ovitrelle 250mg-ma idem sad dole pa neka me bockaju kamo će

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovitrelle se može u trbuh

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ipak nisam popila tabletu malo sam potrpila pa mi je proslo dok sam isla u grad..nerazumim te grceve koji se tako pojave pa stanu to je tako od jucer nikad tako mi nije bilo osim na dan menge prije nego cu procurit ili dan prije...ma neznam...necu se vise uopce zamarati....u srijedu cu napravit test ako dotad ne procurim pa cu sve znati tad ce mi biti vec 11dnt tribalo bi pokazat a imam one osjetljive testove sa neta....pa eto kako bude bude....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

donatela evo mislim da je ovaj topic prikladniji za sva pitanja i nedoumice koja te muče http://forum.roda.hr/threads/74141-K...pozitivne-bete

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pa i nije baš...evo ja mislim da necu raditi test sve do bete...cekat cu....viditi dali cu procuriti do 27-mog a ako ne onda izvaditi betu i znati cu na cemu sam i rješena stvar....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •