tigrice čestitam!!!
Fazolic..nadam se da ce i moje biti hahar ili hararica.. He he..
Ja cekam tvoj tigrice..![]()
Ne znam dal sam cestitala al trigrice cestitam
Cure kada ide humana na GO i kada se vraca? Mene ustvari zanima dal ja mogu zvati 30.8 i narucit se pocetkom 9og ?
Aerin mozes..kad sam bila na uzv, rekli su da je u 8 mj uvijek netko tamo..
Vatra hvala tiznaci bit ce netko tamo.. Super jer zelim cim je prije moguce tamo, moze odmah 1.9
![]()
Samo ovisi kod kog se želiš naručiti jer neki dr. su na godišnjem do npr. 15.9. tako da ovisi jel taj dr. radi i kad ima konzultacije u 9 mj.
Ja sam vec kod Vlasica, moram na dogovor za ciljane / IUI u 6om sam bila na hssg-u
Jel zna netko do kad je Vlasic na GO?
Aerin ja mislim do sredine 9mj
Smiljanica i Manestar su do 20.8. Na GO
Hvala cure.. Znaci propadaju mi ciljani u 9om mj![]()
A jel moraš odraditi konzultacije prije toga?
Mislim, ako ti na nekom papiru već piše da ciljaš u 9.mj. možda i ne moraš čekati baš njega, pa znaju i S&M gledati ultrazvuk...
da, onda niš, preostaje ti samo ciljanje u kućnom aranžmanu...ili ovuliraj u drugoj polovini 9.
Evo tocno ovako pise..
Preporuka/Terapija Uputa o odnosima. Kontrola u amb. za obradu neplodnosti za 3 mj.
Znaci moram Vlasica cekat jel da? Ah ne necu sigurno..danas sam 1dc tako da ce M doci za 28 dana opet ili daj Boze da nekim cudom ne dodje :moli: al svakako cu ovulirari prije 15.9 il hmm mozda necu :D
Bit ce kako Bog zeli da bude![]()
To sta oni kazu usmeno ne drzi vodu..meni je receno da idemo u dugi protokol pa kad sam dosla na konz je rekao da idemo u kratki.. Sad ti znaj... Ugl drzimo ti fige. da ti konzultacije nece ni trebati![]()
Da to ti vjerujem da usmeno ne drzi vodu.. Mi o se usmeno dogovorili za ciljane u 7om, a nakon hssga u 6om od jednom je rekao da cemo na ciljane ipak u 9om, 7i nije niti spominjao, a od 12og prica kako cemo na jesen na IUI al nigdje to ne pise..
Meni doduse odgovara da na IUI idem tek u 10om il eventualno u 11om ne prije jer mm ne moze zbog posla..
Ahhhhh
doktor V. je na god. do 15.09 tako je meni barem rekao!
Aha, pa onda je manje više svejedno, zar ne...ma, samo jasno reci što želiš, s njim se da dogovoriti. Sretno!
Ehh sada opet imam 100 pitanja..
Kao sto sam vam vec rekla od dr. V nisam dobila onaj papir s popisom potrebnih pretraga ali sam ga uspjela nabaviti pa me sad zanima da li ima smisla vaditi hormone sad krajem 8og i prije sredine 9og napriti briseve, vaditi markere..
Znaci na konzultacije za IUI idem kod dr.V tek nakon njegovog GO znaci nakon 15.9 i predpostavljam da ce me staviti na ciljane u 10om a nakon toga IUI u 11om
Koliko dugo vrijede brisevi, hormoni?
Da li se markeri moraju ponavljati?
Ako to sve krenem raditi onaj ciklus koji ce mi pocet krajem 9og hocu li stici u 11om na IUI?
Oprostite al tako sam ljuta/tuzna sto necu moci na konzultacije pocetkom 9og a tada bi mogli odraditi i ciljane i mozda vec u 10om konzultacije..
Da li je neka od vas isto ovako dugo kao i ja cekala na postupak? Znaci skoro godinu dana (4.12.2012 prve konzult.)
Arein brisevi i markeri ti vrijede 6 mj. Mozes ih izvaditi krajem 8 jer ce te mozda staviti odmah na iui a ne na ciljane, a mozes mu i reci da zelis odmah iui. Jer akoo cekas konzul pa ti on kaze e sad morate jos napraviti nalaze pa se opet javiti i bla bla... Ovako imas spremno...
E super vatrice onda budem sve to pripremila pa cu ga pitati da me stavi odmah u 10om na IUI jer mi je stvarno vec dosta ciljanja..
Hvala tieh i dal mm mora ponavljat spermio prije IUI ili ce oni tak dan vidjeti kakvi su decki?
Predpostavljam da ne treba jer ima normo, a na IUI idu i cure ciji muzevi imaju losiji spermio :ne zna:
Ne treba ti muž ponavljati spermiogram ako je to već jednom obavio, i da oni na dan AIH odmah provjere stanje, sretno Aerin i poguraj da te čim prije ubaci na AIH dosta si čekala (svakako mu napomeni koliko dugo)
Hvala ti Mimi cak je i moj gin rekao da bi bilo vrijeme da se nesto pocne događat ovu jesen..
Aerin, čitam te i na jednom drugom forumu i primjetila sam da vrlo često spominješ čekanje kod V., i to toliko da si me, na kraju, povukla za jezik. Činjenica je da si zapravo i sama kriva za nastalu situaciju jer, koliko čitam, u nijednom trenutku nisi rekla: 'Čujte, dr. V., na prošlim ste mi konzultacijama rekli to i to, a sad mi govorite nešto drugo.'. Prihvatila bi novi scenarij kojeg bi predložio dr. V. (ne mislim da je to radio namjerno, već vjerojatno nije ništa zapisao u karton, a naravno da se ne sjeća što je svakoj pacijentici rekao) i izašla nezadovoljna iz ambulante bez da si išta poduzela po tom pitanju, osim pisanja na forumu. I eto te tu gdje jesi...
Evo, napisala sam to. Moja reakcija ovdje je prvenstveno iz razloga da se ne bi steklo krivi dojam da je normalno da se toliko čeka. Ponekad treba samo podsjetiti doktora da ste se načelno dogovorili nešto drugo, bar je dr. V. tip s kojim se sve može dogovoriti. No hard feelings, nadam se, ako ti je do nečeg stalo, zauzmi se i izbori za sebe.
tu si upravu phiphy treba uzeti stvari u svoje ruke, kao da on zna više šta je rekao nakon nekoliko mjeseci...zato sam joj i napisala neka mu svakako napomene, jer ako ne kažeš džaba ti je poslije kukati, treba biti dosadan i uporan da bi dobio nešto
U potpunosti se slažem sa phiphy i Mali mimi.Što se tiće dr.V. stvarno je ok.ali ne može se sjetiti što je kojoj pacijentici rekao.Ja mu svaki put napomenem kakav imamo dogovor i on se slaže sa time.Za sve se treba boriti i pitati a ne izaći iz ambulante kao "tuka"
Ah pa cure zato stalno i pitam na forumu sta da radim i zato imam vas iskusnije da vas pitam za savijet.. Ja stvarno ne znam al eto odlucila sam uzeti konce u svoje ruke i sa slijedecom M napraviti pretrage, napravila bi vec s ovom (6 dc sam) al je moj gin na GO od 1.8 tako da mogu tek sa slijedecom i svakako cu inzistirati na IUI sad u 10om jer mislim da smo vec dosta ciljali..
Na cekanje mislim jer sam prvo dobila terapiju 3 mj s duphastoneom s kojim nisam ovulirala.. u 3em zavrsila a u 4om se morala javiti JER JE TAKO PISALO NA NALAZU, zvala sam ga al rekao je da dodjem kako pise i da nastavim tako piti.. Na pregledu sam mu pokazala grafove i rekao je da to nije mjerodavno.. U 5om sam trebala na hssg al je on u 4om vidio folikul i rekao neka pokusamo (OPET!) i ako ne ostanem T da dodjem na hssg u 6om eto tu se oduzilo to "setanje"
U 7om mi nije ponudio folikulometrije al dobro pratila sam doma ovulaciju i potvrdila ju kod svog gina, a na IUI nit ne mogu prije 10og mj pa mi odgovara da onda krenemo s tim..
Nisam ne ja "tuka" ja pitam a nekad dobijem odgovor nekad ne.. Nisam znala da je on takav doktor s kojim se "dogovara"
U glavnom on stalno govori kako je samnom sve ok i da ne zna zasto ja nisam jos trudna i da je ok 6 mj pokusavati prirodno nakon hssga al bit cu i tvrdoglava i dogovoriti IUI u 10om jer mm moze samo do 4og mj nakon toga opet zbog posla ne moze..
Stvarno vam hvala od srva na savjetima..eto ja sam mislila da je to "normalno" i nisam zbog toga "tuka" jer sam i spominjala stitnjacu kao krivca za krvarenje prije M al on je odmahivao, a ja znam da je od toga..
Sa svakim doktorom bi se moralo moći dogovoriti (to čak i u zakonu piše). Mislim, daleko od toga da je poželjno svađati se i prkositi, ali nekad treba malo inzistirati.
Uglavnom, imaš pravo sudjelovanja u odluci o svom liječenju, tako da - Aerin, samo hrabro. BTW, koliko imaš godina?
Hvala ti Argente.. Rekle bi cure (i dr. V) da sam jos mladaimam 29 godina al znas i sama kako godine prolaze s 26 sam mislila kako cu odmah ostati trudna :D
Eh i samo da se nadovezem na sve ono jucer.. Nije da sam ja sutila, ja sam 2 puta pitala dr. V da vadimo hormone i na 3 i na 21dc a on je govorio kako to nije potrebno..
Moj gin je isto kompliciran za sve dodatne pretrage tako da me niti on nije poslao, zato sam i dosla na prve konzultacije bez nalaza hormonaeto to mi najvise smeta sto on ceka nalog dr.V da bi NESTO napravio, naravno ne mogu ga promjeniti jer je slijedeci soc. gin u Rijeci....
Sam postupak mi ne bi niti odgovarao prije 10og mj tako da se tu ne bunim al me nervira sto nisam dobila taj papir da sve skupim za jesen, a kao doktor dr. V je stvarno the best tu nema sumnje, 1000 puta je bolji od mog gina..
Mislim stvarno ne znam sto sam trebala napraviti, kad pitam 2 PUTA dr.V za hormone a on me odbije :ne zna: nije da sam izlazila ko "tuka"
Ne Mimi a 2 puta sam pitala mog gina i 2 puta V. Prvi put na konzult u 12om, drugi u 4om..
Naravno nadam se da mi necete zamjerit sto nakon hssg-a nisam nis pitala jer sam stvarno jedva cekala da sjednem u auto i odem doma..
Sad sam nabavila onaj papir, poslale su mi 2 cure na mail i idem s tim krajem 8og kod mog radit sve te pretrage (kad se vrati s GO), a progesteron cu ici privatno vadit jer mi ovaj moj sigurno nece htijet dat uputnicu.. Sta da ti kazem dr. V mi je prepisao duphastone ok al moj gin je trebao reci ok sad vadite progesteron jer sam kod dr.V bila 3 dpo znaci stigla sam taj ciklus prije neg sam pocela pit duph. jos i to..
E sad sta sam trebala? Potrosit brdo love na privatno vađenje, a kad sam dr. V pokazala nalaz od tsh, ft3 i ft4 iz Sunca jer mi moja doktorica opce prakse nije htijela dat uputnicu (kao to se vadi 1 godisnje) moj zadnji tsh od 9og bio 0,4 a od 12og (taj iz Sunca) 0,09 ja osla u HIPER a dr. V me pita 'Zasto niste isli preko HZZOa nego ste isli u Sunce' kazem mu i nista nije komentirao..
Eh da imam vise love povadila bi ja to sve privatno al zasto kad placam svaki mj zdravstveno + dopunsko.. Pa za koji klinac?
Mislim nemojte me opet krvo shvatit, ne okrivljujem dr.V al moj gin jednostavno radi ono sto mu on napise i nis dalje od toga, nista na svoju ruku![]()
Bogme ja sam vadila hormone štitnjače bar 3 put godišnje prije trudnoće dok se nije našla doza koja mi odgovara a onda možda 1 god. sad u trudnoći svaki mjesec vadim sve na teret HZZO jer su tako odlučili spec. tako da nije baš istina da se ne mogu izdavati uputnice više od 1 god. to nije domena MPO-a mislim tu se baš naši dr. ne vole petljati ali traži uputnicu za spec. na nuklearnoj mene oni sad vode i svi su jako dobri
Ma sto se stitnjace tice to sam sad rijesila, trazila sam od endokrinologice da me prima svaka 3 mj dok ne ostanem trudna al nije u njoj problem nego u mojoj doktorici opce prakse.. Istina il ne nije taj put dala tj u 11om mj jer sam vadila u 9om pa kao ne treba..
Al tu stitnjaca nije niti bitna to je druga domena, bitno je da nisam uopce vadila spolne hormone znaci nit moj soc gin, nit dr.V nit endokrinologica.. NITKO mi nije dao uputnicu, kao ne treba
A ništa moraš tražiti da te upute meni je to bilo prvo što sam odradila kad sam krenula s pretragama, a i štitnjača ti je bitna sve je to povezano sa zatrudnjivanjem
Znam draga zato i jesam na forumima i zato pijem Armour vec 3 tj. (Dr. Škaro je ZAKOOON!) jedem brazilske orascice (selen) i zbog Armoura napokon zivimjer po doktorima bi i dalje bila na euthyroxu i provodila tako dane s novim simptomima i bolestima sve dok ne bi docekala osteoporozu, spavala cijele dane i gledala kako se iz dana u dan debljam i propadam...
Ooo da znam jako dobro da je stitnjaca bitna, ja imam hashimoto i vec 16g sam na terapiji i znam problem kod neplodnosti:
1. zene nemaju ovulacije ili
2. imaju skracenu lutealnu fazu (kao ja) a svi znamo da kad pocnes krvaruckat vec 7,8dpo da ne mozes ostati trudnan
Hvala Bogu na forumima posebno Americkim jer tamo se stvarno puno nauci![]()
Draga Aerain ispričavam se ako sam te uvrijedila nisam imala namjeru a i ono "tuka " nije namjenjeno tebi nego sam to napisala općenito.I ja kad sam dolazila na početku gore nisam znala šta je šta ,a kamoli šta trebam pitati.Daj bože da ne moraš na svojim iskustvima učiti.Malo mi je čudno da nisi do sada vadila nikakve hormone,jer kad se kreće u bilo kakve postupke najprije se to traži bar je kod mene tako bilo.Nadam se da je i sa drugim ženicama tako
Ehh paty pa upravo mi je to najveci problem..hormoni, a ne to sto cekam na postupak..to mi je ok.
Ovako ti je bilo..u 11/2012 odlazim kod gina i ispricam mu situaciju, on mi daje uputnicu za konzultacije i preporucuje mi dr.V i kaze da se obicno na konzultacije dolazi i sa hormonima al da necemo mi to sada raditi nego neka me dr.V uputi..
Eto dr.V je rekao da nije potrebno taj put, kao i u 4/2013 al eto uzela sam stvar u svoje ruke i nabavila papir..
Mene sad zanima da li oni kada vam daju taj papir s potrebnim pretragama i dokumentacijom da li oni to isto upisu i u karton? Ja sam planirala lagati mog gina i reci da sam to dobila od sestre na humanoj.. Jer kad sam mu u 6om rekla da bi trebala ponoviti papu sad u 7om jer ce mi trebat nova papa za IUI i da cu u postupak u 10om ili 11om on mi je rekao da je u redu ova od 11/2012 i da su sve moje pape u redu i da cemo ponavljati tek u 11/2013.. Znaci kaci me da idem na papu privatno jer ako mi i napravi u 9om nece bas brzo bit gotova :misli:
Mislim da je fer malo lagati i izboriti se za sebe jer me taj moj ginekolog vec lagano zivcira, a stvarno nemamo drugog![]()
Ja bih ovako napravila na tvom mjestu: kad budeš došla na konzultacije, pitaj V. da li ti treba novi papa. Ako kaže da treba, reci mu da ti tvoj socijalac neće napraviti papu prije 11/2013 i da ga moliš da ti napiše u nalaz da je potrebno ponoviti papu. Tada ti socijalac mora napraviti papu zbog postupka, a svom giniću obavezno reci da ti papu traži kao hitnu pretragu, tada su nalazi puno brže gotovi.
Ne upisuju u karton da su ti dali papir na kojem piše koje pretrage treba napraviti.
Moj nalaz pape je bio star 8 mj kad sam isla na postupak..biniji su im brisevi i markeri
Phiphy hvala timislim da ce mi mozda soc gin ponoviti papu sada kad mu dodjem s tim papirom i zamolit cu ga ako je moguce da bude gotova prije 11og mj..
Hmmm vatrice vidis ipak ovaj moj dr. Baltazar zna nesto..valjda mi zato nije htio novu papu radit al opet ga ne kuzim, pa isto mu je radio ju on u 7om il 11om i onako ju ove god nisam radila..
Hvala cure![]()
Evo curke rodila sam malog Lukasa danas u 14.10h-3110g i 51cm. Porodio dr.vlasic i sve super. Veliki pozdrav i sretno svima.
Bubamaro cestitam ti od srca :cerek:
Što se tiće papa testa meni je rekao da mi treba kad sam išla u prirodni u 5 mj,budući da se čeka dugo nalaz ja se napravila blesava i nisam mu ni spominjala papa a on je zaboravio kad nije nigdje napisao tako da sam bez problema išla u prirodni naravno donijela mu sve druge nalaze.
Bubamaro čestitke od srca na malom Lukasu!!!!!!!!!