&Aerin
Isprike, ja sam još zelena ovdje :sramimse:
Nisam znala na šo ciljas, a mm je nedavno radio test pa zato znam za čašicu i sat vremena fore
Ne opterećj se sa javljajem, doć ću u 12 pa ćemo vidjetiSvejedno, hvala ti!
Tikiica javi kako je proslo, dodji na odbrojavanjenikakav strajk nisam primjetila danas
Hvala Argente!![]()
Tikiica javi se..![]()
Evo meNisam stigla ranije jer sam morala guglati da vas ne zatrpam pitanjima
Ugl, nije mi bila dr S. jer je imala neka predavanja pa me primila i pregledala druga doktorica. Potvrdila je pcos, uvećana oba jajnika sa mnoštvom malih folikula. Dobili smo spisak na kojem piše koju sve dokumentaciju moramo skupiti. Sad moram zvati svoju dr. i tražiti nalaze koje sam napravila (imam papu iz 8.mj), uputnice za hormone i ostale pretrage krvi i zatražiti pregled za ono što mi fali (mislim da briseve cerviksa ne rade kod godišnje kontrole, ili se varam?)
I sad pitanje što se tiče izjava.. iako smo rekli da smo u braku, na popisu su izjave koje moramo ovjeriti kod javnog bilježnika (priznanje očinstva i pristanak priznanja)- to nam je naglasila da svaki put novo ovjerene izjave moramo donijeti. Guglanjem sam vidjela da to trebaju parovi koji su u izvanbračnoj zajednici. Trebaju mi te izjave?
tikiica, koja dr. te primila na konzultacije??!
koja je sad ta?Znam da je bio neki mladi ali ne doktorica.
Cini mi se da je danas (ili u pon, ne znam vise) sa dr. V sjedila mlada doktorica plave kose.
Tikiica jel to ta?
Valjda je.. mlada, cca 35-36 god, plave kose srednje dužineI odlična je!
Bili su i studenti ali je mm rekao da jednu zna jer joj je držao vježbe, pa ih je sprašila prije pregleda.. nisam imala publiku :D yesss!
Ma to je ta ondaal cekaj.. Hoce te sad ona vodit ili?
Ne kuzim cemu obilazenje javnog biljeznika prije svakog postupka. Da se nije opet sta promjenilo? Mi smo jos 2010. dali vjencani list i nakon toga me nitko nista nije pitao. Dala sam oriđiđi jer i tako za prijavu djeteta ne smije biti stariji od 6mj ali znam da na humanoj i kopiju prihvacaju.
Ja mislim da nije mislila na potvrde od bilježnika nego oni pristanci o zamrzavanju embrija,vađenju stanica .....3 papira koja se potpisuju svaki put prije postupka
Jucer je dr M.trebao drzati vjezbe studentima ali nije, pa je studente preuzela prof.S. a ta plava je njena asistentica..
Sto se tice briseva ureaplazma,mikoplazma i ostali moras imati ne starije od 6mj (ili godine dana).. A ako doneses vjencani list i to kopiju mislim da neces morat nista kod biljeznika nosit, asistetica je to mozda nesto krivo rekla..
Voditi će me dr. S, ovo je bilo extra da ju mijenja, samo jučer.
Izjave koje pišu da se moraju ovjeriti- tiču se priznanja očinstva (muž) i pristanka priznanja (žena), kao što sam prije navela. Mislim da to treba tek ako, i kad, dođe do postupka umjetne oplodnje. Meni će prvo raditi provjere prohodnosti, dalje još ne znam kojim redom će ići i što (idem korak po korak). Mislim da izjave ne trebaju u našem slučaju budući da smo bračni par. Htjela sam samo da mi netko od vas to potvrdi
Znam da mi brisevi i ostatak ne smiju biti stariji od 1g, 6mj, kako već koji nalaz. Nego sam 22.8. bila na redovitom pregledu, kad sam radila papa test. Dakle, on mi vrijedi (1 god), ali nisam sigurna rade li se automatski i ostale kontrole (čiji nalazi bi mi znači vrijedili još 1-2mj ili duže) ili ću morati ponovo na kontrolu i naglasiti koje pretrage želim?
Joj tikiica tek sad sam procitala cijeli postne netrebaju ti nikakve izjave od jb, samo kopija vjencanog lista..eto ja sve predaka bas u ponedjeljak, a brisevi su mi od 5og mj i za ovaj IUI ce biti ok kaze dr.V
Ahh znaci to je od dr.S asistentica? Ma mora da je onda jucer sjedila :D
Morat ćeš opet kod svoje socijalke da ti napravi sve briseve osim ako ti ih nije napravila tada, a vjerojatno nije jer to ne rade samo tako, a i sjetila bi se jer briseve sama nosiš na Zavod za javno zdravstvo. Ideš kod nje, napraviš briseve i dobiješ uputnice za ostalo. Nazovi najprije svoju ginekologicu, kod nekih socijalaca moraš najprije na Zavod za javno zdravstvo po epruvetice pa na vađenje briseva pa opet nazad s epruveticama na Zavod. Neki imaju epruvetice kod sebe u ordinaciji.
Hvala phiphy!
Čeka me razgovor sa sestrom moje socijalke :D i dogovor oko svega.. Valjda ću prije nove godine doć na red za pregled, briseve itd..![]()
Ako ti ne bude odgovarao termin kod socijalne, možeš vaditi briseve i kod privatnika, npr. u Suncu dođe 150 kuna. Znači, socijalka ti da sve uputnice za Zavod, tako da ti briseve izanaliziraju besplatno, a platiš samo vađenje brisa. Koji vam je sad plan? Skupljate nalaze pa opet ideš na konzultacije ili se moraš javiti za HSSG?
Skupljamo nalaze i uputnice.. to sve planiram rješiti sl tjedan. I čekam da m dođe, zbog vađenja hormona.. Danas je 22. dan, sad ćemo vidjeti kad će doći
Onda se opet njima javljam.. vjerojatno na konzultacije kada će mi biti dr S. ne zamjena, pa onda prohodnost.. Mislim da je prohodnost slijedeći logički potez, ali znam da bez svih ovih nalaza ne mogu ništa.
Ova info za vađenje briseva mi zlata vrijedi.. ja se biser toga ne bi nikad sjetila![]()
Na zadnjoj kavi je bila s nama jedna suborka koja nije na forumu a čekala je rezultate FET-a, javljam da je beta pozitivna!!! Bravo i sretno dalje!
ajme divno!!!čestitam![]()
ja sam sjedila do nje i nadam se da je zarazna ta pozitivna beta!
svima!!!
Ja bi samo dodala da sam ja znala ici po epruvetice i onda obaviti briseve pa ih s uputnicom vratiti na Zavod. Jednostavnije je i sigurna si da ces briseve obaviti a ne da dodjes kod ginekologa pa kaze da epruvetica nema iako su ih jos prosli tjedan imali (tako je bar kod moje znalo biti).
Ok, sad vjerojatno pitam gluposti al neka..
Ako briseve budem uzimala kod privatnika (jer će moja socijalka vjerojatno imati podužu listu čekanja slobodnog termina), tamo mi daju svoje epruvetice s kojima idem na Zavod? Ili moram isto na Zavod po njihove?
Socijalka mi svakako mora dati uputnicu za analizu briseva na Zavodu? (opet mislim da je tako, ali tražim potvrdu)
Cure, gdje ste? Nešto nam je utihnula tema u zadnje vrijeme. Ja u četvrtak idem na kontrolni UZV prije postupka i ako sve bude ok, kad stigne M, krećem s pikanjem. Baš jedva čekam, puno je vremena prošlo od zadnjeg postupka.
ja svako malo škicnem,ma baš je zatišje..
sad će nam naše drage nina70 i jejja javit svoje bete pa će biti jako veseloo...ajde cure držim fige
dino,sretno s pikanjem !!
vjerovatno ću i ja uskoro po svog smrzlića![]()
Nina70 jel si ti to u postupku?
Joj cure tako biste mi uljepsale dane da vam uspije.. A sta da vam posaljem? Mozda malo ******************* dok je imam
Evo da se javim.. Jutros na pregledu je dr.V rekao da ce raditi IUI ali da ce mi dati stopericu kako bi bio siguran da ce folikul do sutra popodne puknuti.. Malo prije 9 stoperica, a u 10:30 IUI
Aerin, da pukne sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vatrice, šaljem pp.
Ninahvala ti
![]()
Prijavljujem betu 11.11. , danas u podne bio FET dva smrzlića još mi ostalo 4![]()
a da 11.11. , tri tjedna tako profesorica prakticira iako sam ja uvijek išla na 12-15 dan , ali mislim da ću ovaj put čekat 11.11.![]()
Pozdrav ženskice!
Ja se ne javljam jer kod mene ništa novo... skupljaju se nalazi. Ovaj tjedan rješavam analizu hormona (m stigla nakon 33 dana), prvi tjedan u 11.mj ostale nalaze krvi, ultrazvuk štitnjače, briseve.. Dakle, druge konzultacije očekujem u 12mj, možda i provjeru prohodnosti.
Sretno svima!![]()
kiki30, ~~~~~~~~~~~~ za tvog smrzlića. Nedaj da te dugo čeka
giga, ma pusti profačku. Pa to je fet, moš mislit što bi ona čekala
Bok cure! Ja prijavljujem danas 5dnt, beta 07.11. nadam se da cu je docekati ovaj put
Imam jedno pitanje jer sam malo u nedoumici, naime nakon transfera su mi rekli da ce me zvati iz laba da mi jave da li imam kojeg smrzlica a nisu me zvali u petak.
Da li oni zovu samo ako ima neki smrzlic ili da im malo dosadjujem i zovem ih?
inspire me javljaju jedino ako ima smrzlića
Stigla među vas još jedna ...
Nakon podosta muke da zatrudnim jednostavno mi je sada potreba
dijeliti to s nekim tko "razumije"![]()
aha,kako smo malo živnule
giga,bravo !! sretno!!!
inspire,držim fige za ovu mrvicu,tako da ti smrzlić ni ne trebasretno!!
nina,brzo ću ja po smrzlića
,.
inspire me, bravo! Daj koji detalj...koliko je bilo JS, koliko su ti vratili i koji dan? Sretno!