Kada dobijemo nalaze spermiograma???
Dajte mi još jednom ispričajte kako to ide na dan punkcije, pliz
Linalena, čim dođete, prvo se javite tamo gdje se radi s-gram. Tamo ćete dobiti nekakve papire za ispuniti, a TM će dobiti čašicu za svoj doprinos
Ti za to vrijeme popij nešto protiv bolova ako nisi dogovorila nekakvu anesteziju. Malo ćete pričekati, a onda će te sestra prozvati i ulaziš na punkciju. Kad sve završi dok još budeš ležala na stolu reći će ti koliko imaš js, a dr. će ti onda još i dati papir na kojem će sve to pisati + terapija (koliko utrogestana) + telefonski broj koji zoveš sutradan da se dogovoriš oko transfera. Mene nije baš zanimalo kakav je s-gram, jer smo ga radili mjesec dana prije, bilo mi je samo važno da dođe do oplodnje.
Sretno sutra i držim fige za dobre i kvalitetne js![]()
Ma pitam jer smo mi kod njih imali samo oligoastheno, terato izgubili, a prije uvijek OAT pa čak i azoospermija, pa sam jako znatiželjna da to nije bilo slučajno nego da se baš popravilo pa je i veća šansa za oplodnju. Ma biti će sve super, znamo i vjerujemo u to
Linalena za punkciju ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
OK, javljam se prvi puta u ovoj temi i imam jedno pitanje. Naime moj nezakoniti i ja se polako spremamo na prvi pregled na Sv. Duhu u ponedjeljak. Molim vas ako netko zna odgovor na pitanje (koje znam da ce vam se ciniti glupo) ali moze li postojati problem u cinjenici da nas dvoje nismo vjencani i da se spremamo na nesto ovakno?
nije problem ..samo morate ovjeriti kod javnog bilježnika da živite u vanbračnoj zajednici duže od 3g .. tako smo i mi morali ..i pregled psihijatrada ste sposobni za dijete ..
I s time mozemo u bolnicu? To trebamo donijeti na prvi pregled ili ce nam to reci u bolnici?
IvaMia i Kerolajn hvala puno za vibrice, djelovale su
Imamo 19 oocita, sutra zovemo da vidimo kaj se oplodilo, al dok kaže da će biti za zamrzavati i da će transfer biti u ponedjeljak, kaj nije to kasno??? Valjda idu na blastice
Punkcija me bolila, i ona pikanja ali i nekakva tiskanja joj, al nisam ni glasa pustila. Samo sam grizla usnicu i žmirila.Ali eto sada kada je prošlo niš, ležim doma i odmaram. I da ja gore i ovaj ga pika li ga pika a mene sestra ispituje kak se zovem, prezivam ,koliko lijekova uzimala, ma rekla ja njoj da se moram koncetrirat i jedva protisnula odgovore
Bile su danas 2 stimulirane i 2 prirodne
Za terapiju dobila utriće 3×2, andol100 1×1 i deksametazon 1×1
ideeeeeeešššš to je posao 19 komada![]()
![]()
znaši tulum u labosu do ponedjeljka...joj super bitno da je ovo najbolnije prošlo ,,, bravo!!!!
Bravoooooo Linalena - svaka čast, ne mogu vjerovati da ti za toliko js nisu dali nikakvu anesteziju!?
A sad držim fige da dobiješ lijepe blastice, a ostatak zamrznu...a šta je taj deksametazon?? Zašto se on daje??
ajme linalena.....pa ti si stvarno prava koka...
ajde samo nek se one lijepo oplode i u ponedjeljak idu mamici na idućih 9 mjeseci..
ja sam opet sutra gore...katastrofa..
tetka ti samo prikupi papire,čak im ih ni ne moraš pokazivati,oni će ti u hodu reći sve kaj treba,al bitno da ih ti imaš kad pitaju...najbitniji su ti hormoni,spermiogram,brisevi,papa,UZV,hiv,hepatitis markeri..
p.s. mene nikad nisu tražili vjenčani list,niti išta pitali...jesam u braku,nisam...baš ništa..
sretno...![]()
ak sam dobro shvatila deksametazon je za smirivanje upale nakon pikanja po maternici a i smiruje reakciju mojeg imunog sustava
Al nisam pohvatala koliko dugo ga piti, imam za 10 dana
Kada sam u srijedu bila na kontroli dok je rekao 10 foliula na desnoj strani i mislio je da od lijeve niš, ali eto danas je prvo punktirao tu lijevu
Kiara hvala, baš sam ti počela pisati SMS
Ja sam od danas na bolovanju a kako bi transfer bio tek u pon mislim da neću ići raditi sljedeću srijedu neg ću ipak iskoristiti većinu bolovanja
Kerolajn, kako da toliko dugo čekaš injekcije....kad su ti rekli da će doći?
Linalena super kaj idu na blastice, drzim fige da se lijepo oplode i vrate ti se na trajno cuvanje
Nama nikad kod punkcije nisu radili spermiogram tj. analizu vec samo s "uzorkom" oplode moje JS.
Jucer dobila vjesticu tako da i ja krecem za tjedan dana u pohode...
linalena,dexamethason je korikosteroid i dr. ti ja nije dao protiv infekcije,nego nakon transfera obično ide da pospješi implantaciju...
korikosteroid=kortikosteroid(sramota me je kaj to ne znam napisati)
kad sam zadnji put uzimala dexa bio je od 0.5 mg...
e a kaj se tiče lijekova ja sam opet na listi od 11 mj. i rekao mi dr. da će mi doći krajem siječnja ili početak veljače...ne moram ni pisati da sam ostala šokirana,na kužim kaj tak dugo..
bugaboo sretno...
Iva MIa kaj ima kod tebe..
[QUOTE=kiara79;1757068]korikosteroid=kortikosteroid(sramota me je kaj to ne znam napisati)
kad sam zadnji put uzimala dexa bio je od 0.5 mg...
e a kaj se tiče lijekova ja sam opet na listi od 11 mj. i rekao mi dr. da će mi doći krajem siječnja ili početak veljače...ne moram ni pisati da sam ostala šokirana,na kužim kaj tak dugo..
To ti je taman 4 mjeseca od zadnjeg stimuliranog i to je okej...meni je prošli put rekao da treba proći 5 mjeseci između dva stimulirana postupka.
Evoooo mene, od sutra sam na gonalima....nadam se da ću za 10-15 dana biti prava koka kao linalena!!!
Linalena hrabrice...svaka čast za jajca .... evo malo vibrica za tulum u labosu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Linalena dexa. sam ja pila zadnji put od punkcije do transfera .... ista situacija kao kod tebe .... 5 dana smo čekali transfer....
evo curke još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve što vam treba
hej Kerolajn, a jel imaš kakvu supresiju?? Znač u petak bi počela, i kad ideš na prvi pregled???
Tak je i moj protokol bio 3×3 pa 3×2 pa pregled
Da i ovdje zalijepim (hebate koja me lijenost pukla):
Zvala ja biologicu i rekli mi sljedeće: transfer u ponedjeljak!!!! Znači ide se na 5 dan i samim time valjda na blastice. Pitala ja koliko komada, odgovor:vidi se na dvije???? Još su 9 stanica zamrznuli
A sada me frka dal će se dobro podijeliti do tada, dal će/neće biti transfera, joj joj
danas bila na uzv. 6+3 i imamo dvakoja kucaju
![]()
Čestitam Simona, jeeeeeeeeeeeee
Koji si ti dan imala transfer???? I koliko mališana
Da li odmah kažu kada je transfer??? Da li će pustiti moje stanice sada na miru i pogledati tek u pon ili ih kontroliraju i jave ranije ako se prestalo razvijati????
Evo da vam se javim, ništa ovaj puta, betu nisam ni dočekala
A ništa idemo dalje, upisala sam se za lijekove , pa ćemo čekati proljetni vlakić.........
Cannnisa žao mi je...
simonaza
...pa ne mogu vjerovat,opet se nismo vidjele...baš mi je žao..
linalena za ponedjeljak...~~~~~~~~~~~~~~![]()
Canisa žao mi je jako, a koliko vidim radilo se o zamrznutim stanicama. Koliko si ih imala zamrznutih i kako su se omrznule, da li uopće govore te podatke???
Glavno da si već za 3 mjesec dogovorila, puno ti sreće želim ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kiara hvala ti puno puno, a jesi li ti bila danas gore???
Linalena, samo se opusti i bit će sve u redu....tako je bilo i kod mene prošli put, ali na drugoj klinici i sve je bilo pet...dočekale me dvije blastice, a treća se razvijala smanjenim intenzitetom, ali su mi vratili sve tri...na žalost, nije uspjelo, no tebi od srca želim da uspije....da nešto ne bude u redu, zvali bi te, jer si dala svoj broj telefona kad si preuzimala lijekove tako da ne brineš.
Simona, čestitam na dva srčeka, predivno.....
Cannisa, jako mi je žao...vidim da si na listi za ožujak, a kažu da je proljeće nabolje vrijeme za MPO
Evo drage moje samo da se na kratko javim da sam i ja od jučer počela sa pola decapeptila i gonalima 3x3 dana i 2x3 dana. 7.12. idem na folikulometriju. Jedino muž i ja sad još raspravljamo i nije nam jasno kada se moramo odlučiti koliko želimo da mi vrate anđelića. Stalno se dvoumimo između 2 i 3. Mene je osobno malo strah 3. jer sam čula da mogu biti grde komplikacije u trudnoći a opet kad razmislim mogu biti i sa dva. Ma sva sam izvan sebe. Bojim se punkcije a opet sam odlučna i želim da mi to uspije pa makar mi ako treba moraju rezati prste na živo da uspije. Ako me kužite. Veselim se a opet sam rezervirana i bojim se veseliti unaprijed. Želja je ogromna, ma i same znate kako je to.
Linalena ~~~~~~~~~~~~ za tulum u labosu i da bude sve ok.
simona ~~~~~~~~~ ~~~~ za mirnu i zdravu trudnoću.
Sonječka bravo za početak, hrabro i odlučno
I mi se nečkali 2/3 i dogovorili se da nam oplode 3, i eto 2 se dalje razvijaju, do ponedjeljka ćemo vidjeti
Cannisa, žao mi je
čekala sam tvoje izvješće, al drago mi je da si se već upisala za proljeće.![]()
evo malo sam došla k sebi...baš sam razmišljala kak je prošla još jedna godina,a bebe još nema..danas je završio moj posljednji postupak za ovu godinu...i baš sam si nekak jako iskomirana...
folikuli stali u razvoju...
al dobro,danas sam odtugovala i to je sada to...sad odmaram do veljače i opet ispočetka..
mora doći i mojih 5 minuta..hmmm,ne nego 9 mjeseci..
svima koje ste na ovome topicu želim svu sreću i nadam se da ćemo sve uskoro biti trbušaste...
da,ostala sam šokirana ujutro na folikulometriji,bilo nas samo 5 komada...majko mila,a u ponedjeljak oko 30...
kiara žao mi je ... al u jednu ruku sva sreća da vrijeme brzo prolazi pa ćeš opet biti u postupku
Curkeeeee evo mene napokon do mog laptopa...bila danas gore...bockam se, bockam
Kiara ti danas bila gore, koja po redu....hahahahaha.....ženske moje ja jutros šokirana svega nas par u ambulanti...ne vjerujem...
Svima svega, a najviše hrabrosti i strpljenja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ja sam isla prirodnim i u ponedjeljak idem na transfer danas sam zvala i rekla mi je da je sve ok samo mi molim te reci kako to ide isto ko i punkcija ili je jos bolnije pa kad ti punktira jedno nije tako strasno vjerovatno boli kad imas vise jos te molim reci male su sanse s jednim i kad cu znati nakon par dana ili