Stranica 19 od 54 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 2677

Tema: Potpomognuta na SV. DUHU

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj pinki prvotno napisa Vidi poruku
    Cure ja sam u ovom nova danas sam bila na folukulometriji i za cetvrtak me narucio za punkciju zanima me jel to bolno i dali mogu trazit lokalnu barem kod dr baumana sam pliz pomoc fakat me strah
    možeš popiti nešto protiv bolova i nešto za smirenje da ti se opuste mišići.. a možeš i od njih tražiti lokalnu ili opću.. trebala si ih danas pitati za anesteziju.. koliko imaš folikulića?

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    eh draga Iva ima toga jako puno...nažalost...
    isto tako prije otprilike godinu dana,idem ja na HSG,ležim u sobi sa otprilike 10-12 žena-hmmm ne znam točno...
    sa ženama koje su došle na pobačaj...sve do jedne,osim mene..
    koje li ironije,meni se smračilo pred očima...
    pokrila sam se sa plahtom preko glave i tisuću puta ponovila,nemoj ga ubiti...rodi ga i daj ga meni..
    to mi je ostalo još i dan danas tako živo,čak i više od boli HSG-a...
    eto koje nepravde...mi se borimo,patimo i molimo za jedan takav mali smotuljak,a druge ga se tako bezdušno rješavaju...
    ja sam isto što i ti proživjela prošle godine,, strašno je to ..neželim ni komentirati

FionaM avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj pinki prvotno napisa Vidi poruku
    Cure ja sam u ovom nova danas sam bila na folukulometriji i za cetvrtak me narucio za punkciju zanima me jel to bolno i dali mogu trazit lokalnu barem kod dr baumana sam pliz pomoc fakat me strah
    Pinki, nisam sigurna da će ti dati ako nisi unaprijed dogovorila. Ja sam pola sata prije punkcije popila 1 nalgesin 275 mg i 1 normabel i pomoglo je. Malo boli, ali da se izdržati. Ovisi o tome koliko imaš folikula. Sretno!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kada dobijemo nalaze spermiograma???

Dajte mi još jednom ispričajte kako to ide na dan punkcije, pliz

FionaM avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Linalena, čim dođete, prvo se javite tamo gdje se radi s-gram. Tamo ćete dobiti nekakve papire za ispuniti, a TM će dobiti čašicu za svoj doprinos
    Ti za to vrijeme popij nešto protiv bolova ako nisi dogovorila nekakvu anesteziju. Malo ćete pričekati, a onda će te sestra prozvati i ulaziš na punkciju. Kad sve završi dok još budeš ležala na stolu reći će ti koliko imaš js, a dr. će ti onda još i dati papir na kojem će sve to pisati + terapija (koliko utrogestana) + telefonski broj koji zoveš sutradan da se dogovoriš oko transfera. Mene nije baš zanimalo kakav je s-gram, jer smo ga radili mjesec dana prije, bilo mi je samo važno da dođe do oplodnje.
    Sretno sutra i držim fige za dobre i kvalitetne js

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma pitam jer smo mi kod njih imali samo oligoastheno, terato izgubili, a prije uvijek OAT pa čak i azoospermija, pa sam jako znatiželjna da to nije bilo slučajno nego da se baš popravilo pa je i veća šansa za oplodnju. Ma biti će sve super, znamo i vjerujemo u to

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Linalena za punkciju ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

linalena ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za puno kvalitetnih mrvica

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

OK, javljam se prvi puta u ovoj temi i imam jedno pitanje. Naime moj nezakoniti i ja se polako spremamo na prvi pregled na Sv. Duhu u ponedjeljak. Molim vas ako netko zna odgovor na pitanje (koje znam da ce vam se ciniti glupo) ali moze li postojati problem u cinjenici da nas dvoje nismo vjencani i da se spremamo na nesto ovakno?

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nije problem ..samo morate ovjeriti kod javnog bilježnika da živite u vanbračnoj zajednici duže od 3g .. tako smo i mi morali ..i pregled psihijatra da ste sposobni za dijete ..

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I s time mozemo u bolnicu? To trebamo donijeti na prvi pregled ili ce nam to reci u bolnici?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

IvaMia i Kerolajn hvala puno za vibrice, djelovale su

Imamo 19 oocita, sutra zovemo da vidimo kaj se oplodilo, al dok kaže da će biti za zamrzavati i da će transfer biti u ponedjeljak, kaj nije to kasno??? Valjda idu na blastice

Punkcija me bolila, i ona pikanja ali i nekakva tiskanja joj, al nisam ni glasa pustila. Samo sam grizla usnicu i žmirila.Ali eto sada kada je prošlo niš, ležim doma i odmaram. I da ja gore i ovaj ga pika li ga pika a mene sestra ispituje kak se zovem, prezivam ,koliko lijekova uzimala, ma rekla ja njoj da se moram koncetrirat i jedva protisnula odgovore

Bile su danas 2 stimulirane i 2 prirodne

Za terapiju dobila utriće 3×2, andol100 1×1 i deksametazon 1×1

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ideeeeeeešššš to je posao 19 komada znaši tulum u labosu do ponedjeljka...joj super bitno da je ovo najbolnije prošlo ,,, bravo!!!!

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Tetka prvotno napisa Vidi poruku
    I s time mozemo u bolnicu? To trebamo donijeti na prvi pregled ili ce nam to reci u bolnici?
    možda najbolje za prvi put da odete tamo na konzultacije pa će vam dr sve lijepo objasniti i reći šta sve morate od pretraga obaviti da se ne šetate sto puta ...

FionaM avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bravoooooo Linalena - svaka čast, ne mogu vjerovati da ti za toliko js nisu dali nikakvu anesteziju!?
    A sad držim fige da dobiješ lijepe blastice, a ostatak zamrznu...a šta je taj deksametazon?? Zašto se on daje??

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ajme linalena.....pa ti si stvarno prava koka...
    ajde samo nek se one lijepo oplode i u ponedjeljak idu mamici na idućih 9 mjeseci..
    ja sam opet sutra gore...katastrofa..

tetka ti samo prikupi papire,čak im ih ni ne moraš pokazivati,oni će ti u hodu reći sve kaj treba,al bitno da ih ti imaš kad pitaju...najbitniji su ti hormoni,spermiogram,brisevi,papa,UZV,hiv,hepatitis markeri..

p.s. mene nikad nisu tražili vjenčani list,niti išta pitali...jesam u braku,nisam...baš ništa..
    sretno...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ak sam dobro shvatila deksametazon je za smirivanje upale nakon pikanja po maternici a i smiruje reakciju mojeg imunog sustava

Al nisam pohvatala koliko dugo ga piti, imam za 10 dana

Kada sam u srijedu bila na kontroli dok je rekao 10 foliula na desnoj strani i mislio je da od lijeve niš, ali eto danas je prvo punktirao tu lijevu

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kiara hvala, baš sam ti počela pisati SMS

Ja sam od danas na bolovanju a kako bi transfer bio tek u pon mislim da neću ići raditi sljedeću srijedu neg ću ipak iskoristiti većinu bolovanja

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam dexametazon pila do transfera

FionaM avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kerolajn, kako da toliko dugo čekaš injekcije....kad su ti rekli da će doći?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A jel znaš kolika je doza tog Deksametazona???

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Linalena super kaj idu na blastice, drzim fige da se lijepo oplode i vrate ti se na trajno cuvanje

Nama nikad kod punkcije nisu radili spermiogram tj. analizu vec samo s "uzorkom" oplode moje JS.

Jucer dobila vjesticu tako da i ja krecem za tjedan dana u pohode...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

linalena,dexamethason je korikosteroid i dr. ti ja nije dao protiv infekcije,nego nakon transfera obično ide da pospješi implantaciju...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

korikosteroid=kortikosteroid(sramota me je kaj to ne znam napisati)

kad sam zadnji put uzimala dexa bio je od 0.5 mg...
    e a kaj se tiče lijekova ja sam opet na listi od 11 mj. i rekao mi dr. da će mi doći krajem siječnja ili početak veljače... ne moram ni pisati da sam ostala šokirana,na kužim kaj tak dugo..

bugaboo sretno...
    Iva MIa kaj ima kod tebe..

FionaM avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    linalena,dexamethason je korikosteroid i dr. ti ja nije dao protiv infekcije,nego nakon transfera obično ide da pospješi implantaciju...
    Ne znam zašto ja to nisam dobila obzirom da su iza mene dvije negativne bete

FionaM avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

[QUOTE=kiara79;1757068]korikosteroid=kortikosteroid(sramota me je kaj to ne znam napisati)

kad sam zadnji put uzimala dexa bio je od 0.5 mg...
    e a kaj se tiče lijekova ja sam opet na listi od 11 mj. i rekao mi dr. da će mi doći krajem siječnja ili početak veljače... ne moram ni pisati da sam ostala šokirana,na kužim kaj tak dugo..

To ti je taman 4 mjeseca od zadnjeg stimuliranog i to je okej...meni je prošli put rekao da treba proći 5 mjeseci između dva stimulirana postupka.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj FionaM prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam zašto ja to nisam dobila obzirom da su iza mene dvije negativne bete
    ja sam dobila iza 1.-og AIH-a,a iza 2.-og ne...
    ne kužim pravila...zašto nekad da,nekad ne i nekom da,nekom ne...

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evoooo mene, od sutra sam na gonalima....nadam se da ću za 10-15 dana biti prava koka kao linalena!!!

Linalena hrabrice...svaka čast za jajca .... evo malo vibrica za tulum u labosu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Linalena dexa. sam ja pila zadnji put od punkcije do transfera .... ista situacija kao kod tebe .... 5 dana smo čekali transfer....

evo curke još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve što vam treba

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj FionaM prvotno napisa Vidi poruku
    Kerolajn, kako da toliko dugo čekaš injekcije....kad su ti rekli da će doći?
    došle su moje inekcije prije dva tjedna a taman mi je nekako bio oko11dc i sad čekam da dobijem da se počnem bockati.. trebala bi m sutra doći a drugi dan ciklusa krećem s gonalima jedva čekaaaam !!!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hej Kerolajn, a jel imaš kakvu supresiju?? Znač u petak bi počela, i kad ideš na prvi pregled???

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    hej Kerolajn, a jel imaš kakvu supresiju?? Znač u petak bi počela, i kad ideš na prvi pregled???
    primam samo gonal,,ako sutra dobijem onda u petak startam 3dana po3 pa 3dana po2 i onda pregled ..znači negdje oko četvrtka

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tak je i moj protokol bio 3×3 pa 3×2 pa pregled

Da i ovdje zalijepim (hebate koja me lijenost pukla):

Zvala ja biologicu i rekli mi sljedeće: transfer u ponedjeljak!!!! Znači ide se na 5 dan i samim time valjda na blastice. Pitala ja koliko komada, odgovor:vidi se na dvije???? Još su 9 stanica zamrznuli

A sada me frka dal će se dobro podijeliti do tada, dal će/neće biti transfera, joj joj

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

danas bila na uzv. 6+3 i imamo dvakoja kucaju

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Čestitam Simona, jeeeeeeeeeeeee

Koji si ti dan imala transfer???? I koliko mališana

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Čestitam Simona, jeeeeeeeeeeeee

Koji si ti dan imala transfer???? I koliko mališana
    moj transfer je bio 3dpo vratili su mi 3 embrija koja su imala oznake cc a to znači da su bili više od 8stanica kao neke rane morule.ja sam imala 3js i 3 oplođene.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da li odmah kažu kada je transfer??? Da li će pustiti moje stanice sada na miru i pogledati tek u pon ili ih kontroliraju i jave ranije ako se prestalo razvijati????

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da li odmah kažu kada je transfer??? Da li će pustiti moje stanice sada na miru i pogledati tek u pon ili ih kontroliraju i jave ranije ako se prestalo razvijati????
    ja ti baš nemam s tim iskustva meni su kad sam zvala drugi dan da pital da li su se oplodili rekli da dođem taj 3dpo a meni je ovo bio 1 put na sv.duhu

Cannisa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo da vam se javim, ništa ovaj puta, betu nisam ni dočekala
    A ništa idemo dalje, upisala sam se za lijekove , pa ćemo čekati proljetni vlakić.........

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Cannnisa žao mi je...
    simona za ...pa ne mogu vjerovat,opet se nismo vidjele...baš mi je žao..
    linalena za ponedjeljak...~~~~~~~~~~~~~~

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Canisa žao mi je jako, a koliko vidim radilo se o zamrznutim stanicama. Koliko si ih imala zamrznutih i kako su se omrznule, da li uopće govore te podatke???

Glavno da si već za 3 mjesec dogovorila, puno ti sreće želim ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kiara hvala ti puno puno, a jesi li ti bila danas gore???

FionaM avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Linalena, samo se opusti i bit će sve u redu....tako je bilo i kod mene prošli put, ali na drugoj klinici i sve je bilo pet...dočekale me dvije blastice, a treća se razvijala smanjenim intenzitetom, ali su mi vratili sve tri...na žalost, nije uspjelo, no tebi od srca želim da uspije....da nešto ne bude u redu, zvali bi te, jer si dala svoj broj telefona kad si preuzimala lijekove tako da ne brineš.
    Simona, čestitam na dva srčeka, predivno.....
    Cannisa, jako mi je žao...vidim da si na listi za ožujak, a kažu da je proljeće nabolje vrijeme za MPO

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo drage moje samo da se na kratko javim da sam i ja od jučer počela sa pola decapeptila i gonalima 3x3 dana i 2x3 dana. 7.12. idem na folikulometriju. Jedino muž i ja sad još raspravljamo i nije nam jasno kada se moramo odlučiti koliko želimo da mi vrate anđelića. Stalno se dvoumimo između 2 i 3. Mene je osobno malo strah 3. jer sam čula da mogu biti grde komplikacije u trudnoći a opet kad razmislim mogu biti i sa dva. Ma sva sam izvan sebe. Bojim se punkcije a opet sam odlučna i želim da mi to uspije pa makar mi ako treba moraju rezati prste na živo da uspije. Ako me kužite. Veselim se a opet sam rezervirana i bojim se veseliti unaprijed. Želja je ogromna, ma i same znate kako je to.
    Linalena ~~~~~~~~~~~~ za tulum u labosu i da bude sve ok.
    simona ~~~~~~~~~ ~~~~ za mirnu i zdravu trudnoću.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sonječka bravo za početak, hrabro i odlučno

I mi se nečkali 2/3 i dogovorili se da nam oplode 3, i eto 2 se dalje razvijaju, do ponedjeljka ćemo vidjeti

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cannisa, žao mi je
    čekala sam tvoje izvješće, al drago mi je da si se već upisala za proljeće.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo malo sam došla k sebi...baš sam razmišljala kak je prošla još jedna godina,a bebe još nema..danas je završio moj posljednji postupak za ovu godinu...i baš sam si nekak jako iskomirana...
    folikuli stali u razvoju...
    al dobro,danas sam odtugovala i to je sada to...sad odmaram do veljače i opet ispočetka..
    mora doći i mojih 5 minuta..hmmm,ne nego 9 mjeseci..

svima koje ste na ovome topicu želim svu sreću i nadam se da ćemo sve uskoro biti trbušaste...
    da,ostala sam šokirana ujutro na folikulometriji,bilo nas samo 5 komada...majko mila,a u ponedjeljak oko 30...

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kiara žao mi je ... al u jednu ruku sva sreća da vrijeme brzo prolazi pa ćeš opet biti u postupku

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ova menza nikako da dođe sad kad treba nema je

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj kerolajn5 prvotno napisa Vidi poruku
    ova menza nikako da dođe sad kad treba nema je
    o znam kak ti je...ja sam je čekala skoro 2 tjedna mi kasnila...

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Curkeeeee evo mene napokon do mog laptopa...bila danas gore...bockam se, bockam

Kiara ti danas bila gore, koja po redu....hahahahaha.....ženske moje ja jutros šokirana svega nas par u ambulanti...ne vjerujem...

Svima svega, a najviše hrabrosti i strpljenja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam isla prirodnim i u ponedjeljak idem na transfer danas sam zvala i rekla mi je da je sve ok samo mi molim te reci kako to ide isto ko i punkcija ili je jos bolnije pa kad ti punktira jedno nije tako strasno vjerovatno boli kad imas vise jos te molim reci male su sanse s jednim i kad cu znati nakon par dana ili

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •