Stranica 24 od 54 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 2677

Tema: Potpomognuta na SV. DUHU

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam u 2.mjesecu imala punkciju 4 JS i u 7. mjesecu punkciju 11 JS i oba puta sam dobila dexamethazon i transfer je oba puta bio 3. dan. Nije mi jasno zasto kad je bilo 11 JS nisu isli na transfer 5. dan? Valjda biologica procijeni po tome kako se mrvice razvijaju

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Sonječka prvotno napisa Vidi poruku
    Evo me, evo. Bila sam u komi nakon punkcije mislili su me čak u ostaviti u bolnici, ali sam ja to odbila. Baš sam se veselila toj anesteziji kad ono ništa. Nisam ništa osjetila naravno dok se nisam probudila. Kako su me budili tako me je sve više i više bolilo, ni jedna me menga nije tako bolila. Nakon dva sata što sam morala tamo ležati nakon anestezije lagano je popuštalo ali kada smo se vozili u autu mislila sam da mi netko čupa na živo sve dolje. Užas. Čim sam došla doma legla sam i popila neofen i popustilo je. Sada još uvijek osjetim u cijelom trbuhu (od prsnog koša, do male zdjelice) nekakve bolove, kao grčeve u crijevima.
    Ja ne znam jesam li samo ja tako loše sreće ili šta?!
    Uglavnom punktirali su 25 folikula i stavili u oplodnju 3 jer sam se dogovarajuć s doktorom i mužem svi zajedno dogovorili da idemo na tri. Jučer sam zvala i rekli su da je sve ok i da u subotu idemo u ET sam da moram nazvati sutra za točan termin.
    Malo sam se stiltala zašto u subotu (5 dana) ali sam onda kopajuć po med. knjigama i došla do zaključka. Curke moje to vam rade 5 dan i idu na blastice zato što su nas pikali više od 15 puta u području rodnice i maternice i mora se čekati da se teren smiri. Zato su nam svima dali kortikosteroide da smire upalu. Eto vam odgovora curke moje.
    Sretno svima i vidimo se u subotu na starom mjestu
    Sonječka, ne znam gdje si naišla na te podatke, ali sve je pogrešno. To da li će bit transfer 3.ili 5. dan (naravno da je bolje 5.dan jer je to vrijeme kad bi zametak prirodno dospio iz jajovoda u maternicu, a i blastica automatski znači da je kvaliteta tu, jer se zametak uspio razviti do tog stadija) ovisi isključivo o procjeni biologa, prvo kakve su uopće jajne stanice, a drugo, kako se oplođena jajna stanica razvija. Broj punktiranih folikula apsolutno nema veze s danom transfera (imamo x primjera za to). Osim toga, prilikom punkcije maternica se NE dira!!! Igla probija cervix (vrat maternice) i ide do jajnika, dakle, maternicu se prvi put dotiče na transferu kad kateter ulazi u maternicu. Koliko god bilo bolno, to nema veze s danom transfera, jer maternica nije oštećena, samo cervix i jajnici.
    A što se tiče dexamethazona - nije antibiotik koji sprječava upalu, nego smanjuje imunitet organizma, odnosno sprječava da organizam odbaci zametak kao strano tijelo. Od naših bolnica, daju ga samo na Sv.Duhu. i dr.Radončić iz Vilija ga preporuča, u smislu, ne može štetit u tako malim dozama, a da li pomaže... hm. On ga preporuča od 1.dc u kojem je postupak. Na sv.Duhu se daje od punkcije, čini mi se. I u Pragu ga daju (pod nazivom Prednisol) - dakle, on nema veze s punkcijom, oni ga daju i kad se ide na FET -transfer zamrznutih zametaka (to je ono što je kod nas zabranjeno, pa nam silne jajne stanice propadaju), dakle, kad punkcije uopće nema.

Sonječka, sretno do neba, nek ti u subotu vrate savršene blastice, zaslužila si, nakon puncije 25 jajnih stanica!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

potpisujem auroru,već sam i ja u par navrata tu pisala kako dexa nije antibiotik,već kortikosteroid i da se ne daje protiv upale...al jbg,kad nitko ne sluša....

svim curkama u postupku sretno...~~~~~~~~~~

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sonječka vidimo se u subotu

Potpisujem AuroruBlu....

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem auroru,već sam i ja u par navrata tu pisala kako dexa nije antibiotik,već kortikosteroid i da se ne daje protiv upale...al jbg,kad nitko ne sluša....

svim curkama u postupku sretno...~~~~~~~~~~
    Ma znam da nije antibiotik, prednizolon kao i deksametazon spada u steroidne protuupalne lijekove, "koji u grubo" djeluju protuupalno, imunosupresijski, antialergijski i općestimulativno.
    Hvala i sretno vama svima da se mrvice prime.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam pokrenula ovu diskusiju isključivo zato što ne kužim po kojem kriteriju uopće idu na blastice i to već ili tek znaju reći drugi dan od punkcije!? E to meni i dalje nije jasno posebno u novonastalim okolnostima povezanim sa zakonskim restrikcijama.

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

kadauna - možda gledaju u kristalnu kuglu
    Posljednje uređivanje od molu : 15.12.2010. at 21:30

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bugaboo , baš mi je žao da nije dobro završilo ali vidim da ideš dalje, nakon svih ovih ? i ! u vezi kako odlučuju koji dan i kakve stanice vraćaju

Sonječka uhh što si morala proći, al eto imaš puno stanica i sada ~~~~~~~~~~~~~~~ za tulum u labu

A vidite meni je poslije 19 stanica i isto 20ak folikula bez anestezije bilo čist uredu. Mne isto tako zanima kako odlučuju tko je za anesteziju a ko ne????

Iva Mia 2009 ~~~~~~~~~~~~~~~~ za subotu i povratak mamici

TRUDNICE
    Sivka
    FionaM 7.12 11dnt ß=184, 13dnt ß=522
    Simona
    Tetka (iznenađenje na UZVu)

ČEKALICE BETE
    Linalena 17.12.
    Pinki 17.12.

U POSTUPKU
    Sany 7 16.12. transfer
    Sonječka 18.12. transfer
    Kerolajn5 16.12. punkcija
    IvaMia 2009 18.12 transfer

ČEKALICE
    Kiara79
    Mary26
    Palcicazg
    Cannisa
    TeddyBearzlberc
    Posljednje uređivanje od linalena : 15.12.2010. at 21:45

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sany draga sretno danas na transferu

Kerolajn lijepo se napajki...možda već sad i lalaš....da si prava koka danas

Linalena i Pinki želim vam sutra ooooogromnu i troznamenkastu tetu betu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    Mene isto tako zanima kako odlučuju tko je za anesteziju a ko ne????
    Vjerojatno je jedan od kriterija broj i pristupačnost folikula, pa i opterećenost i dostupnost anesteziologa. Igra li ulogu je li netko dulje njihov pacijent ili nije i sl., ne bih u to ulazila, već dugo nisam pratila ovaj topic, da budem iskrena

sany 7 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo me. transfer obavljen, 3 morule su mi vratili, i sad čekamo betu 27.12.2010

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo i mene sve je dobro prošlo.. dobili smo samo 3js sutra zovem da vidim kad će biti transfer dr mi kaže vjerovatno u pon .. znat ću sutra

Palcicazg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nisam se dugo javljala, al tu sam i više čitam nego pišem, jer mi se ništa ne događa
    ovaj puta mi je M gadno kasnila da sam se već zapitala i test radila, ali nula bodova
    ove godine ništa od pohoda na SD, al iduće godine jurim gore

da ne nabrajam posebno cure, svima želim uspješne transfere i pozitivne bete

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

cure, dobar dan, imam malo pitanje, oprostite što upadam tak, ali...na listi smo na Svetom Duhu za ljekove, i sad dobili smo popis svih onih pretraga, i sve smo obavili osim onog psihološkog savjetovanja, a naručeni smo sutra ujutro na Šalati, ali smo zagubili onaj papir, pa nemam pojima kojoj doktorici, koja adresa, gdje točno... help...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Klinika za psihološku medicinu, Šalata 4 01/ 2368957

nemam ime doktorice jer ja nisam to tamo obavila, nadam se da pomaže

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

malo bolje...a kaj, došli bumo tam, pa pitali...jooooj, toliko pitanja...

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

linalena ˇ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za veliku betu!! joj jedva čekam izvještaj sreeetnooooo!!! ja u pon imam transfer 4 dan ? aj dobro možda nerade nedjeljom ..dosad sam uvijek imala 3 dan ,,nema veze kad got sam nek se primi pinki i tebi držim fige ~~~~~~~~~~~

sivka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

..............eto, pozdrav svima .....neznam kaj da napišem osim da želim svima da se ostvare sve želje........ja danas puštena iz bolnice opet........ samo što više nisam trudna i nema naše bebice nije se razvijala krenula je i stala jučer obavljena kiretaža.. jad, bijeda,tuga,nemoć.....je sve više prisutna...kao da sanjam i ne budim se...a tako je sve bilo super i obečavajuče...

sivka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

..molim vas stavite me na dno dna liste jer neznam dali i tamo spadam..

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ajme sivkice moja....stvarno ne znam kaj bi ti rekla...
    strašno mi je žao draga...drži se,odtuguj,uzmi si vremena koliko ti treba i natrag gore...
    a baš se jučer MM i ja sjetili tebe...

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sivka jako mi je žao. Znam da nema tih riječi kojima bi te netko mogao sada utješiti i točno znam kako ti je, jer sam ja prije tjedan dana isto izgubila bebu i bila na kretaži u 9 tjednu trudnoće.
    Otplakala sam i odmah krenula dalje, jer nemamo drugog izbora. Već križam dane do drugog postupka, a u međuvremenu pokušavam naći neke odgovore zašto se to dogodilo i obavljam neke daljnje pretrage.
    Drži se i ako ti kako možemo pomoći tu smo....

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sivka, žao mi je. I ja sam imala kiretažu pred 2 godine točno na današnji datum, saznali smo da bebici više ne kuca srce u 10. tjednu, to mi je bio najgori Božić ikad. Nadam se da ćeš se brzo oporaviti i krenuti dalje.
    Posljednje uređivanje od TeddyBearz : 17.12.2010. at 16:06

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sivka jako mi je zao

Ne mogu niti zamisliti kako se osjecas, isplaci se i odtuguj i onda tjeraj dalje jer nasa borba ne prestaje dok ne zagrlimo svoje bebice

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sivka, draga, strašno mi je žao, strašno, to je nepravda prokleta nepravda

Toliku su mi tvoj Sivka i tvoj Modesty uspjeh davali nade i poticaja u mojem prvom postupku, davali su mi kisika za ustajanje svaki dan , bile ste mi normabeli i voltareni.....

Idemo zajedno dalje, nalaziti ćemo se gore na kavicama, na forumu raspravljati oko ovoga i onoga, vibrati i titrati, u grupi smo jače, jer se i ja moram skupiti i nastaviti, bez puno suza i očaja...

Pokušavam napisati nešto nadahnjujuće da mi umanji tugu, možda da dam dojam da nisam toliko tužna jer mi je ovo ipak prvi put, jer moja je beta 0.8, negativna

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

TRUDNICE
    FionaM 7.12 11dnt ß=184, 13dnt ß=522
    Simona
    Tetka (iznenađenje na UZVu)

ČEKALICE BETE
    Pinki 17.12.

U POSTUPKU
    Sany 7 16.12. transfer
    Sonječka 18.12. transfer
    Kerolajn5 16.12. punkcija
    IvaMia 2009 18.12 transfer

ČEKALICE
    Kiara79
    Mary26
    Palcicazg
    Cannisa
    TeddyBearzlberc
    Sivka[/FONT]
    Linalena[/FONT]

sany 7 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Cure ne gubiti nadu, kako ono sanader kaŽe: Idemo dalje

sany 7 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Kerolajn , jesu sve tri se oplodili. Jesi i ti dobila uz decap. i brevactide.

Cure dosadno mi je.

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Linalena žao mi je što tvoj prvi nije bio dobitni!!!
    Ali ipak je bolje negativna beta nego da ti se dogodi kao sivki i meni.
    Odustajanja nema, pratim vas na ovom podforumu, jer ipak ste vi moje cure sa SD-a , ali sam se sada bacila na proučavanje Mb-a gdje imam postupak u 4mjesecu.
    Sretno cure i s Novom u nove pobjede i po naše bebače!

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

linalena sta da ti kazem . bas mi je zao drzi se odtuguj ,,i sto prije po svoje smrzlice .. sivka i tebi zelim isto tako da bol sto prije prodje i da sto prije krenete u ponovnu akciju ,, sany nisam dobila to sto i ti,, samo utrogestan, andol 100 pola svaki dan i decortin isto tako pola svaki dan .. onda smo se mi i vidjele jucer vidjele gore ? koja si bila na transferu?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da li ima gore koga od doktora u ponedjeljak??? da se odem odmah dogovoriti za dalje, nadam se postupku sa odmrznutim u 1/2 mjesecu ovisno o mom ciklusu, jer ko zna kada će sada doć???

sany 7 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Treća

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tko je imao postupak iz odmrznutih, ima koja priča??? Znam da imamo trudnoću na SD a zanim ada li se usput radi i prirodni, tj da li se punktira

FionaM avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sivka, Modesty, jako mi je žao... iako znam da ne postoje riječi koje bi umanjile vašu tugu, sigurna sam da će planovi za novi postupak barem malo odagnati tužne misli....držim fige za dalje...
    Linalena, žao mi je zbog negativne bete, poznat mi je taj osjećaj, jer sam i ja od svog prvog postupka nekako najviše očekivala ne znajući tad da je puno manje onih žena kojima je uspjelo iz prve....na žalost, nije uspjelo sad, ali uspjet će drugi put...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Fiona sada bi te tak izgrlila, joj nadam se da znaš, daj pomazi taj slatki trbuščić, pusni prsteke pa prenesi tamo gdje raste tvoja bebica

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

linalena naša jim ti jeimala upješan transfer iz odmrznutih jajnih stanica...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Viđat ćemo se mi u veljači.
    Kiara daj mi pliz ponovi kada su ono na godišnjem, da li ih mogu očekivati gore u ponedjeljak????

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

draga sivka, ne znam šta da ti kažem, a da ne bude klišej. stvarno mi je žao. drži se!

Citiraj sivka prvotno napisa Vidi poruku
    ..............eto, pozdrav svima .....neznam kaj da napišem osim da želim svima da se ostvare sve želje........ja danas puštena iz bolnice opet........ samo što više nisam trudna i nema naše bebice nije se razvijala krenula je i stala jučer obavljena kiretaža.. jad, bijeda,tuga,nemoć.....je sve više prisutna...kao da sanjam i ne budim se...a tako je sve bilo super i obečavajuče...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Linalena, ja sam jučer tražila dr.B, ali je bio na operaciji. Sestra je rekla ga zovem u onedeljak tokom jutra, pa pretpostavljam da još rade...
    Posljednje uređivanje od GIZMOS : 18.12.2010. at 08:45

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

gdje je pinki?? jel i ona jučer vadila betu ??

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sivka, modesty i linalena drž te se i izdržite ove bljak trenutke

curke evo jedna porukica iz horizontale...3 cc zametka su mojoj pupici...što znači cc....beta je 30.12....!?

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

cc znači stanje prije blastice, dakle skoro blastice! ( tako su meni rekli)

sretno Iva Mia i da u Novu uđeš trudna!

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

AnneMary hvala ti, baš si srce

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Iva Mia 2009 prvotno napisa Vidi poruku

curke evo jedna porukica iz horizontale...3 cc zametka su mojoj pupici...što znači cc....beta je 30.12....!?
    kak super mazi trbuščić .. jedna osoba a vas četvero ))) i ja u ponedjeljak idem po svoje troje

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj kerolajn5 prvotno napisa Vidi poruku
    kak super mazi trbuščić .. jedna osoba a vas četvero ))) i ja u ponedjeljak idem po svoje troje
    Gužva.... gdje god dođem

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sivka
    Modesty
    joj neznam što da vam kažem.......strašno mi je žao

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    Viđat ćemo se mi u veljači.
    Kiara daj mi pliz ponovi kada su ono na godišnjem, da li ih mogu očekivati gore u ponedjeljak????
    23.12 2010-10.01.2011.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala Kiara, sutra idem gore prijaviti negativnu betu i dogovoriti odmrzavanje js te da me upišu na listu za lijekove nadam se za 3/4 mjesec

Počeo me jako boliti trbuh, joj daj kreni već jednom

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iva Mia 2009 zar nisi rekla da ste se vi odlucili za oplodnju samo 2 JS? Kako to da su ti na kraju ipak vratili 3 zametka?
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 19.12.2010. at 13:14

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Iva Mia 2009 zar nisi rekla da ste se vi odlucili za oplodnju samo 2 JS? Kako to da su ti na kraju ipak vratili 3 zametka?
    Pa vidiš draga moja i ja sam se šokirala....u prvi mah me uhvatila panika....al dobro...bila sam iskreno šokirana...dr. je tako odlučio, ne znam iz kojih razloga, al znam da nije iz loših....jer moj uspjeh je ujedno i njegov

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sretno ive!!!!
    ali - kako sada 3 mrve, zar nisi pisala da su ti oplodili 2?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •